Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ilahi olympias :)
yengelerden referans mektubu
sadece kendini ezdirmemesini hakki hukuku ogrenmesini
kimsenin tekelinde olmadigini ogretmek en iyisi
cocuklarimizi zor sokmasin Allah
en başından sonuna kadar okudum konuyu, geleceğimi gördüm sanırım bu topicte, nefret ediyorum dini imanı para olan sözde annelerden. çok çok iyi sabrediyorsun inan ki. babanın size ettiği onca yardım, aslında dolaylı yoldan resmen kaynana, kaynına edilmiş oluyor. baban canı gibi sevdiği kızına yardım ederken bundan bile faydalanıyorlar resmen. pes. gerçekten bu gün eşinin kulağını çeksin, erkek evlatlar aman vefasız olurum, aman evlendi ailesini unuttu olurum diye diye her şeye boyun eğiyorlar.
benim erkek arkadaşım yeni mezun oldu. 6 aydır çalışıyor. mühendis. annesi, nakit 50bin lira parası varken oğlundan kendisine, doğal gaz yaptırmasını istedi kendisine (4bin lira civarı masraf). şimdi ev alıyor, bir kısmını da oğluna ödetiyor. oğlunun dünya kadar kredi kartı borcu olduğunu bile bile(gene kendisi yüzünden). destur yani. çalışmaya başlar başlamaz üşüştü.
babanı gerçekten takdir ediyorum. böyle destek olan, evladının mutluluğunu isteyen aileler de var, öyle çirkef, düşüncesiz aileler de var işte.. sevgilimin ailesini gözümle görmesem her halde insanlar abartıyorlar derdim ama akbaba gibilermiş gerçekten!
doğru şekerim kk lı olmayana kız vermiycem.
Allah yardımcınız olsun canım.kayınvalidenin densizliklerine rağmen güzel bir konuşma olmuş.annen baban açısından çok şanslısın.düzgün insanlar.eşin de yatsın kalksın dua etsin.yoksa aslında ev konusunu baban değil eşin düşünmekle yükümlü.kayınvalidenin bir sizin durumunuz iyi benim küçük oğlana da yardım edin demediği kalmış.ki hesap içerde çıktığına göre.babanız size yardım edecek .siz küçük kardeşe.bu arsızlık işte insanı çileden çıkarıyor.derdini anlatıyosun yok.hesap kitap yapıyosun söylüyosun yok.siz söyleyeceğinizi söylediniz.eşiniz de nekadar içerde olduğunuzu söylesin annesine.utanma da yok ki.ne söylesen boş.
Böyle kayınvalideleri dar ağacında sallandıracaksın ibret-i alem olsun die!!!
Böyle kayınvalideleri dar ağacında sallandıracaksın ibret-i alem olsun die!!!
bunların beyinleri bizimkinden farklı mı çalışıyor?öyle desek babanızla aynı jenarasyon.demekki kızı olsa oh ne iyi ev alcaklar aslınlar derdi.geline birşey kıyamıyolar.gelinlerin çalıştığını görmüyolar.arada oğullarının mutsuz olduğunu görmedikleri gibi.annem hakkını helal etmezse ne yaparım diye düşünüyor eşiniz.ondan bukadar ne yapacağınıbilemiyor anladığım kadarıyla.bir perde bir halı eksik olsun.onlar da birçok şeyi göze alarak evlenmedi mi?herkesin nasibi ayrı.
öyle bir bakalım .eşinle aranı bozmadın.ailen arkanda olduğunu gösterdi.kayınvaliden gezip gezip bunları anlatacak.emin ol bundan iyi gelin mi bulucan yanıtını eninde sonunda alıcak.benim öyle oldu.hiçbişey yapmadım da üstelik.mesafe koydum.şunlar şunlar görev ve yapıcam dedim eşime ve yaptım.Allah a havale ettim.eninde sonunda döndü tüm sülaledeki gelinler içinde bu cümle bana söylendi.herkes herşeyi görüyor.daha dur öbür eltin gelsin.kavga etmekten senle uğraşmaya vakit bulamayacak.şimdi sakin olma zamanıdır tupuk.kendi sağlığından mutluluğundan gidiyo.
aynen ole benim annem kardeşim daha üniversite okuyo...etraftan duyuyorum artık kızlar hiç bişey almıyolarmış..ben sana aldım ama bu son zamanlarda duyduklarıma göre kızın yapması gerekenleride erkek tarafı yapıyomuş die bir dertlendi anlatamam..kardeşim erkek olamsına rağmen daha şimididen 12 kişilk porselen yemek takımı,12 kişilik çatal bıçak seti,çelik ve teflon tencere seti,çaydanlığı,cezvesi şimidien hazır..ya komik kadın annem dünde diyoki kardeşine 5 tane çift kişik nevresim takımı alacam kapmanya varmış dio..gülermisin ağlarmısın..aneem oğluna kız gibi çeyiz düzsun kayınvalidemde beni somursun..hey allahım
bu bana ters geliyor.erkek evinin işi ayrı kız evinin işi ayrı dır.herksein zevki de farklıdır.ben de oğlum için şunu alıcam bunu alıcam diye düşünürken birden ampül yandı.evlenecek kız kendine göre herşeyini seçmek ister.şimdi beğenmese almamak ayıp.bişey dese olmaz.bence o işleri karıştırmamak lazım.benim kayınvalidem de 50 tane havlu bi okadar yemeni getirmişti.bunları yapana kadar gelinlik paramı biriktirseydi daha makbule geçerdi.
salon eşyası çok önemlidir .erkek tarafı alır genelde.(bizim gibiler dışında kalanlar)
yatak odasını kız tarafı alır...........
neyse tonla çeyiz almışsam bir de kayınvalide tonla almışsa çıkılmaz o mutfağın içinden.en iyisi para biriktirip kenara altın atıp çocuklar neye heves ediyorsa onları almak lazım.çıtları çıkmıyosa da mobilya gelinlik asli görevlerdir.ödemelerini sahiplenmek lazım.
of şekerim hiç bitmiyo bu dertler.anneciğine sen akıl verirsin kardeşiniz evlenirken.sonra gelinimizden çektiklerimiz bölümünde bulmayalım kendimizi.yanlış anlaşılmam umarım.
evet saolsun allahtan dinliyo..çünkü parasızlık acısını beraber çekiyoruz...abisinin eşine bakıyo kadın hiç bişeyini ertlemeiyo ben herşeyimi erteliyorum bunuda görüyo..ama işte anne hasta olunca yol burda tıkanıyo..annem hasta şimdi üzülür hasta olur die işler tersine dönüyo..bende buna kızyorum kayınvalidem hastalığını çok iyi kullanıyo...sanki benim kocam ağaç kavuğundan çıktı...sanki bu onun anası değil...güzellikle izah ediyorum olmuyo,kavga ediyorum olmuyo..düşmüyolar ya omuzlarımızdan..illa kötü mü konuşmak lazım..o zamanda kadın hasta oluyo..sebeb olmuş oluyoruz..ama karalıyım cnm artık bende hiç bir isteğimi ertelemeyecğim..ben erteledikçe onlar yüz buldu..baksana çocuk yapamma bile kadın süre koyuyo yok artık gel ortamıza yat hayret bi olay ya
ay , boyle durumlara cok kiziyorum, sukur benim kayinvalidem cokk ama cok tatli biri, onlara bizde yardim etmistik, ama hediyemiz olsun istemistik, onlarin bizden hicbir zaman ''ihtiyacimiz var,para verin'' dedigi olmadi cok sukur, tmm evimize yardim edemediler ama , altinlarim masallah yukluydu, benim ailemde mesela bize ''hediyeler'' vermistir, bebek odasi gibi, ev hediyesi olarak zemin tasi falan, Allah onlardan razi olsun, bizimde oyle cok sukur ihtiyacimiz olmadi, ne onlarin bize, ne bizim onlara, kayincoya asker diye iyi paralar yolladik, ama kim kardesine yollamazki? herkes yapar....yapmalida.
bak bence sen kayinvalidene icerlemissin, ondan beklemedigin bir hamle gordugun icin sinirinden abartiyor olmayasin? benim kayinvalidem bizim evliligimizin ilk yilinda benim hamile kalmami cok istedigini her halinden belli ediyordu, bana mahsus'' onumuzdeki 3 yil bebek dusunmeyin'' bile demisti, ben bebek istemedigim icin, sitem ediyordu kadincagiz, (evet millet, kayinvalidesini cok seven biriyle karsi karsiyasiniz, benim gibileride var ) ben senin incinmis oldugunu dusunuyorum kardesim. aldirma ,inan bazen insanlar agizlarindan istemedigi,hissetmedigi seyleri cikarabiliyorlar, bu da o anki ruh halinden oluyor , sen merak etme canim..