bir kaç gündür işlerimin yoğunluğudan kk ya uğrayamamıştım kızlar ama ben yokken neler olmuş ole ...cnm benim çok üzüldüm ya..bu ne rahatlık herkeş ipler benimde olsun dio...paranı,arabanı,eşini kısacası herşeyini bastırmışlar allah islah etsin onları..rabbim o kadar büyük ki insalar yaptıklarının cezasını çekiyoler ama işte nerden geldiğini anlaymıyolar...allah yardımcın olsun
bu arda kızlar kaynımlar buraya geldi..işte bildiğiniz üzere halısnı,perdesini bilmeme neyini almak için...eşime zaten söyleyeceğimi söylemiştim...avizelrini almaya gideceklerini söylemişler eşime eşimde iyi demiş onu almadık ondan yırttık dileğim dğerlerinden de yırtmak hayırlısıyla inş.
halılarını perdelerini falan hepsini siz mi aldınız?kaç bin tl tuttu sorması ayıptır?valla ufak meblalar değil bunlar hakikaten şaşırdım.ben bu durumda kayınvalideme değil kaynıma eltime de kızardım.kendileri de öğretmenmiş.kendileri niçin biz alırız demiyo da kabul ediyolar.ben gururuma yedirip de kabul etmezdim böyle bişeyi.hayret bişeyya da halıya perdeye mi ihtiyacın var al benimkileri diyip kendininkileri yenileseydin
yok cnm almadık ama kayınvalidem aldırmaya çalışıyo işte..eşimle haftalarca sürdü tartışmalarımız...almak zorunda değilim çünkü evlenirken biz nasıl yaptıksak herşeyimizi onlarda yapsın...eşim ilk önce tamam almayalım dedi ama dün akşam anladım ki yan çizecek:2:
eltine imalı bişey söylesen eşin alalım diye ısrar etse de o kabul etmez belki.nasılsın diye sorunca sorma çok borcumuz var hala düğün borcumuz bitmedi.herşeyimizi kendimiz yaptık.eşyalar eskidi daha borcu bitmedi gibi bişeyler.
bu arada bu başlık niye dikkatimi çekti biliyo musun ben de (kaynım, eltim ve çocukları hariç) eşimin ailesinden nefret ediyorum :96:[/QUOTE
anlayabiliyorum cnm hemde çok iyi bir şekilde
ya ne pişkinlik nasıl aldırırlar perdeyi halıyı anlamıyorum. benim kayınvalidemler perdelerimin yarı parasını ödediler,kasada yarısını bana ödettiler. düşündükçe sinir oluyorum bi de başkasınınkini mi ödiceksin canım yapmasın eşin allahaşkına ya
merhaba kızlar
sonunda sona geldik işte...malum yarın okullar açılıyo...kaynımda eltimde gitti bugün çok şükür...ama olaylar tahmin ettiğiniz gibi birbirine girdi...
bizimkiler evizesini perdesini aldı eşimi karıştırmadım ama yediler atbi beynimizi...dün işyerinden çıktım telim çaldı..arayan eşim...napıyosun ne ediyosun falan filan derken çıkardı ağzından baklayı...kayınvalidem bizden perde ve avizde bişey göremeyince..büyük kaynımı aramış..işte yapmıyolar bu çocuklarında bir halısı kaldı..hem gel çocuğunu al hemde biraz para ver bende hiç yok falan demiş...büyük kaynımda durumu eltime anlatmış..eltim işten çıkıp gelmiş..kaynanama veremeyeceklerini anlatmış...olay kızışmış tabi...o sirada da küçük kaynım kayınvalidemi almaya gelmiş..gidip halıları göstereceklermiş...orda büyük eltim biraz laf söylemiş işte küçüklere tartışmışlar eltimde çocuğunu alıp evine gitmiş...küçük kaynımda kayınvalideme yok hiç bişey yapmadın bana iki oğlununda evini döşedin..sen seçimini yaptın bi daha arama beni falan gibi resti çekmiş...
sonuç ne kaynanan ağlayarak eşimi aramış olanları anlatmış...eşimde çıkarmış kredi kartını vermiş alın burdan alın yeter ya bune saygızılık gücün yoksa evlenmeseydim..falan die bağırıp çağırmış..eşim telefonda tüm bu olanları anlattı..biliyorum kızacaksın kartı verdim die ama böle böle oldu dedi..bende kızdım eşime...neyse akşam kaynanam aradı gelin kartınızı alın die..eşimde kalsın oğlun gitsin okuluna yüzünü görmek istemiyorum saygısız bir omu evlendi ya..kızın aileside bi şey yapsın amma ömeraklıymı kızlarından kurtulmaya falan die verdi veriştiridi..bende eşime bize ne neden ole diosun sanane kızın ailseniden dedim..o da halkı olarak ya ben senle kaç sene flort ettim bunaa rağmen iki yılda zor aldım babandan ne çabuk unuttun dedi...kızlerını iki ayın içinde verdiler dedi..annem onlara bakın ben yeni düğünden çıktım baklasınlar dedi...kızın annesi aman al götür gelinini demedimi..işte bıkkınlık değilde ne bu dedi...
oturduk çay içiyoduk telefeon kaynanam gittiler kızın annesine vedalaşmaya gelin dedi...gittik...kartın fişini alınca eşim bi şaşarıdı iyide anne neden bole dedi..meğerse kayını çok kırılmış eşime ondan gelecek hayır allahtan gelisn demiş..kendi kartıyla ödemiş limit yetmemiş bu seferde eşimin kartından 150 lira çektirmişler sadece...bunuda duyunca eşim iyice sinirlendi..açtı telefonu kardeşine ağzına geleni saydı...büyük abine yatıklarından bize yaptıklarına kadar içini iyice boşattı..kayınvalidemi ağlattığı için dahada bir yüklendi..eltimde bi garip arkadaş...onca şey yaptık onlara ki ahlılarıda alınıyodu isteksizde olsa bir ara ya bi teşşekkür et hiç görmedin bişey..eşim eltimede kzıyo hadi diğeri kardeşim ya televiztonunu aldım daa neler neler yaptım gelinde bir kere abi saol demedi ne biçim kız ya die söylendi annesine...yanı kıasacası bir 150 lirayla yırttık arkadalar bu işten çok şükür ama çok yorulduk..şimdi eşim iki kardeşininde ne mal olduğunu anladı bende uzak dursunlar dio ama inanmıyorum tabi...kaynanam yine yer eşimin beynini
neyse kızlar kaçıyorum temizlık yapacam malum pazar günü
Ben okuduklarımda en büyük suçu eşinizde gördüm kusura bakmayın. Yardım etmek istemiyorsa kartını niye verip olayı uzatıyor ki. Hayır benim yeterince borcum var. Ayrıca kardeşim kendi başının çaresine baksın dese ve işine baksa olay bir süre sonra kapanır zaten.
Eşinizin eltiniz ve ailesiyle ilgili bu söylediklerine hak vermeniz de ilginç doğrusu. Herkes sizin gibi uzun süre flört etmek zorunda mı. Bazı ailelere de bu çok ters gelir. Ben beş ay içinde evlendim çünkü ailem flörte karşıydı, benden bıkmış falan değildi.
Ayrıca bazı arkadaşlardaki, karı koca çalışıyorlar kendileri yapsınlar yorumlarına, kendilerine gelince ise bana hiç bir şey yapmadılar şikayetlerine gülüyorum. Çalışmayan gelinler de çalışsın kendisi yapsın. Yok çalışmıyorsa düğünü kız ve erkek tarafı ortak yapsın, takılarla eşyalar alınsın borçlar ödensin.