Eşimin ailesinden nefret ediyorum

tam benlik bi topik şu içimi bi dökeyimde rahatlayım artık kendimi kasmaktan kasıntı halinde duruyorum her gören panikle bir şeyinmi var canım diyor offffffff.
eşim babası abisi 3ü aynı işi yapıyorlar dükkan babalarına ait eşimle abiside işletiyor iş hanında oda başlığını yönetim ve çay ocağı işletme işini biliyorsunuzdur işte bu işi yapıyorlardı.fakat bundan tam 2 hafta önce abisinin babasını etkilemesiyle babası eşimi işten çıkarttı 3.5 yıllık evliyim bıktım artık eşimin ailesinden 2 ablası bi abisi var ablasının biri nikahımıza bile gelmedi sadece sözümüzde vardı gerisinde yoktu diğer ablası herşeyde vardı fakat bana kötü davranmak için daha fazlada dayanamayıp evliliğimin ilk senesinde düşman olduğumuzu benden ve eşimden tiksindiğini söyledi.abisi deseniz babasının ona aldığı evde oturuyor eltim yalakalık yapıyor herşey alınıyor ama bize gelince borçla evlendik evimiz kira 3 kuruşumuz bile battı abisine.
borcumuzun yarısını babam ödedi kayınpederim bi kere bile olsun elini cebine atmadı heee hakkını yemeyim eşime gecen hafta 200 lira gönderdi neyimize yetcekse.
iş arıyor ama bulamıyor 40 yaşında kimse kolay kolay iş vermiyor 4 yere başvurdu biri bile aramadı annesi deseniz umrumda değil annelik görevini unutmuş 1 kez bile aramadı 3.5 yılda 1 kez bile.
eşimin babasının durumu çok iyi dükkanları satmış evini satmış memleketine yerleşcek orda çok güzel bi ev yaptırdı kendine ya belki burda yazılacak şey değil ama içimi rahatlatmak istiyorum şuan cebinde tam 250 bin tl var sadece dükkanların ve evinin parası bu ordan çıkarıp eşime 10 bin tl verse babamında desteğiyle eşim kendi işini kurcak.
araya bazı tanıdıkları sokcak eşim ama o kadar paraya tapıyorki adam 250 bin tl den göndere göndere kiracı bi adama 200 tl gönderdi.
hayret ediyorum ya nasıl ana baba bunlar hiçmi yürekleri sızlamıyor ben henüz anne olamadım ama yapamam ben çocuğum acı cekerken ben kendi keyfimi düşünemem kayınvalidem öyle rahatki ooooooooooo hanımefendi taşınma derdinde hayat evlat umrunda değil sanki ölmicekmiş gibi yaşıyorlar belki kınayacaksınız beni ama ben beddua ediyorum bunlara beni sefalete iten rızkımızla ekmeğimizle oynayan insanları allaha havale etmek en güzeli ama ağzım demesede yüreğim lanet okuyor beddua okuyor.
kızlar bana dua edin eşim ya iyi bir iş bulsun yada araya giren kişilerden etkilenip kayınpederim 10 bin tl kadar para versin yoksa sonumuz hiç aydınlık görünmüyor kiracıyım artı her ay ödememiz gereken taksitimiz var 160 lira kadar.
dualarınızı eksit etmeyin allah herkese yardım etsin amin

ah canım seni iyi anlıyorum insanın ağzından beddua çıkmaz ama yürek burkulur sanki sancır insanın iç sesi susmaz, Allaha havale etmek lazım, kimsenin ettiği yaptığı bu dünyada da yanına kar kalmıyor, dua et, kutsal yerlere ziyarete git orda dua et, kutsal mekanlar insana iyi geliyor, ben kaderede çok inanıyorum, Allaha dua et iyi şeyler için çünkü O ne isterse o oluyor.

aynı şey cnm işte bizimkilerde bole..benim annem bana getiri onlarda benden çeker[/QUOTtupukcum geçmiş olsun bu seneki grip çok fenaydı.ecede ne yaptıysam iyi gelmemişti.doktorun verdiği ilaçlarla rahatlamıştım.doktora gitmeyi ihmal etme.

bir de şu çocuk meselesinde yaşamadan tahmin edemeyeceğin okadar çok şey varki.dünyanın en güzel şeyi o kesin.hiçbir başarınla ,mutluluğunla kıyaslanamaz ama çok büyük sorumluluk.gündüz bakımıyla bitmiyor.gece de aynen devam ediyor.oğlumla geceleri 2 saat oyun oynadığımızı bilirim 3-5 arası hem de nerdeyse bir yıla yakın.çok özlüyolar uyku sorunu yeme sorunu huysuzluk olarak ortaya çıkıyor bu özlem.e işi bıraksan dengeler alt üst.borçlar bir yanda.demem o ki çocuğa ruhen de madden de hazırlanmak lazım.

kızlarrrrrrrrrrrr

üzüldüm...kendimi yedim ne oldu hastayım...evde yatak döşek yatıyorum ya fena grip oldum..sinirimden kendime bakamadım ama hasta hasta yinede burdayım..işe gitmedim bugün çok halsizim kizlar ya

Geçmiş olsun canım ve bu durumdan ders çıkar lütfen.. KEndini üzmene değer miymiş? :KK19:

aynı şey cnm işte bizimkilerde bole..benim annem bana getiri onlarda benden çeker[/QUOTtupukcum geçmiş olsun bu seneki grip çok fenaydı.ecede ne yaptıysam iyi gelmemişti.doktorun verdiği ilaçlarla rahatlamıştım.doktora gitmeyi ihmal etme.

bir de şu çocuk meselesinde yaşamadan tahmin edemeyeceğin okadar çok şey varki.dünyanın en güzel şeyi o kesin.hiçbir başarınla ,mutluluğunla kıyaslanamaz ama çok büyük sorumluluk.gündüz bakımıyla bitmiyor.gece de aynen devam ediyor.oğlumla geceleri 2 saat oyun oynadığımızı bilirim 3-5 arası hem de nerdeyse bir yıla yakın.çok özlüyolar uyku sorunu yeme sorunu huysuzluk olarak ortaya çıkıyor bu özlem.e işi bıraksan dengeler alt üst.borçlar bir yanda.demem o ki çocuğa ruhen de madden de hazırlanmak lazım.

Sorma canım.. Bu dediklerine katılıyorum. Bir de üstüne çalışan anne olarak çevreden işittiğin laflar var. "sen çocuk mu bakıyorsun ki" gibisinden. ben kızımı annemden akşam 5'de alırdım ve sadece haftanın 5 günü oradaydı, her akşam 5'den gece yarısı ne zaman uyursa o saate dek tüm zamanımı ona ayırırdım ve üstüne haftasonu koskoca 2 gün full onunlaydım. hastalanınca işe gitmez, oturup ona bakardım, maaşımdan kesilse bile.
Ama gel gör ki "sen mi büyüttün" laflarını çok duydum.
Oysa biz çocuğumuza hem analık yapıp, hem rızkını gözetiyoruz. Aferin bize bence, çok seviyorum bizi:KK16:

Sorma canım.. Bu dediklerine katılıyorum. Bir de üstüne çalışan anne olarak çevreden işittiğin laflar var. "sen çocuk mu bakıyorsun ki" gibisinden. ben kızımı annemden akşam 5'de alırdım ve sadece haftanın 5 günü oradaydı, her akşam 5'den gece yarısı ne zaman uyursa o saate dek tüm zamanımı ona ayırırdım ve üstüne haftasonu koskoca 2 gün full onunlaydım. hastalanınca işe gitmez, oturup ona bakardım, maaşımdan kesilse bile.
Ama gel gör ki "sen mi büyüttün" laflarını çok duydum.
Oysa biz çocuğumuza hem analık yapıp, hem rızkını gözetiyoruz. Aferin bize bence, çok seviyorum bizi:KK16:

:nazar::KK9::KK9::KK9::KK9: bukadar mı aynı olur canım ya.ben de bizi çok seviyorum.:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:hatta oğlum durur durur küçücük kolunu asker arkadaşıymışım gibi boynuma atar anne ben seni çok seviyorum der.dışardan hakkaten çok kolay geliyor insanlara.kayınvalidem hep çok garip(uslu sakin sessiz) senin oğlun der.gece nöbetlerimi bilmezler yaptığı kaprisleri anlatsam da anlamazlar.kreşe alışana kadar da aynı şeyleri çektim.servis 8 de geliyor.oğlum 6 da kalkıyor.anne kek yiyelim.anne oyun oynayalım.kreştekiler de anlamaz büyük bir sabırla kreşe hazırladığımı tüm sevgimden emin olması güvende hissetmesi içi rahat bir şekilde kreşe gitmesini sağlamaya çalıştığımı.çünkü oğlum ordada çok uyumlu çok sevecen bir çocuktur.görünmeyen kahramanlık bizimkisi.ama ben bu durumla gurur duyuyorum.kayınvalidemin ortamı karıştırmasına ,eşimin durumu anlamamasına rağmen hem çalıştım,hem çocuğuma baktım,hem ev işimi yemeğimi yaptım.belki onlar bana yaptıkları haksızlıkları hiç anlayacak kapasiteye gelemeyecekler ama ben elimden geleni severek yapmanın gururuyla hepsini Allah a havale ediyorum.

az önce bende komşularda laf lafı açarken eşimin ailesinden konuştum öyle çok nefret etmem ama ne bilim biraradayken çokta mutluluktan dört köşe olmayız, bendeki sorun böyle bazı ortamlarda ufaktan rahatsız olduğum yanlarından bahsettikten sonra niye söyledim başkalarına diye vicdan rahatsızlığı duymam. onlar hakkında konuştuğum zaman sanki onların günahını alıyormuşum haksızlık ediyormuşum gibi hissediyorum sanırsam bu eşimin kulağına giderse sorun yaşarız diye düşünmemden kaynaklanıyor, sağolsun ben haklı bile olsam anasına babasına toz kondurmaz benim kırılmam haksızlığa uğramam eşime bişey ifade etmez yeterki ailesinin canı sıkılmasın :KK20:

az önce bende komşularda laf lafı açarken eşimin ailesinden konuştum öyle çok nefret etmem ama ne bilim biraradayken çokta mutluluktan dört köşe olmayız, bendeki sorun böyle bazı ortamlarda ufaktan rahatsız olduğum yanlarından bahsettikten sonra niye söyledim başkalarına diye vicdan rahatsızlığı duymam. onlar hakkında konuştuğum zaman sanki onların günahını alıyormuşum haksızlık ediyormuşum gibi hissediyorum sanırsam bu eşimin kulağına giderse sorun yaşarız diye düşünmemden kaynaklanıyor, sağolsun ben haklı bile olsam anasına babasına toz kondurmaz benim kırılmam haksızlığa uğramam eşime bişey ifade etmez yeterki ailesinin canı sıkılmasın :KK20:

hepsi öyle erkeklerin annasına babasına laf etmeyeceksin ama onların yüzünden para sıkıntısı yaşayınca tabiki sinirlenip insan karalıyor yok anasının emekli olmasına para ayır yok kardeşinin düğününe para ayır, yok kardeşi kredi çekecekmiş ona kefil ol buna ya tabiki herşey bişr noktaya kadar vallahi benim diyeceğim aile ne kadar kişi sayısı çok ise o kadar yiyicide çok oluyor e biri okumuş biri okumamaıştır hiç akıl işi değil fazladaN ÇOCUK sahibi olmak büyüyüncr dertleride büyüyor bazısı kendini geçindirmekten aciz!!é!!!

:nazar::KK9::KK9::KK9::KK9: bukadar mı aynı olur canım ya.ben de bizi çok seviyorum.:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:hatta oğlum durur durur küçücük kolunu asker arkadaşıymışım gibi boynuma atar anne ben seni çok seviyorum der.dışardan hakkaten çok kolay geliyor insanlara.kayınvalidem hep çok garip(uslu sakin sessiz) senin oğlun der.gece nöbetlerimi bilmezler yaptığı kaprisleri anlatsam da anlamazlar.kreşe alışana kadar da aynı şeyleri çektim.servis 8 de geliyor.oğlum 6 da kalkıyor.anne kek yiyelim.anne oyun oynayalım.kreştekiler de anlamaz büyük bir sabırla kreşe hazırladığımı tüm sevgimden emin olması güvende hissetmesi içi rahat bir şekilde kreşe gitmesini sağlamaya çalıştığımı.çünkü oğlum ordada çok uyumlu çok sevecen bir çocuktur.görünmeyen kahramanlık bizimkisi.ama ben bu durumla gurur duyuyorum.kayınvalidemin ortamı karıştırmasına ,eşimin durumu anlamamasına rağmen hem çalıştım,hem çocuğuma baktım,hem ev işimi yemeğimi yaptım.belki onlar bana yaptıkları haksızlıkları hiç anlayacak kapasiteye gelemeyecekler ama ben elimden geleni severek yapmanın gururuyla hepsini Allah a havale ediyorum.

Aynen canım, güzel ifade etmişsin, görünmeyen kahramanlık bu.. :KK9:
Eşlerden bu fedakarlığı anlamanyı asla bekleme zaten, asla..

hepsi öyle erkeklerin annasına babasına laf etmeyeceksin ama onların yüzünden para sıkıntısı yaşayınca tabiki sinirlenip insan karalıyor yok anasının emekli olmasına para ayır yok kardeşinin düğününe para ayır, yok kardeşi kredi çekecekmiş ona kefil ol buna ya tabiki herşey bişr noktaya kadar vallahi benim diyeceğim aile ne kadar kişi sayısı çok ise o kadar yiyicide çok oluyor e biri okumuş biri okumamaıştır hiç akıl işi değil fazladaN ÇOCUK sahibi olmak büyüyüncr dertleride büyüyor bazısı kendini geçindirmekten aciz!!é!!!

ağzına sağlık ema1 insan bıkıyo dertlerinden..eşin birinde seni haklı görse bir diğerinde ailesini haklı görüyo sıkıldım hemde çok valla ben...borçlar canımı sıkıyodu zaten bide bunlar eklendi tam oldu

aynen canım bende iş hayatını çocuğu için silenlerdenim ve bir miktar tazminat almıştım ayrılırken eşim dişimizden tırnağımızdan kestiğimiz birikimimizi bana sormadan babasına verdi kavga ettik ve beni bağırarak susturdu hatta ne paracısın verrim paranı kes sesini dedi, daha yetmez gibi hala babasına veriyor para yok harçlık yok dr parası yok taksitlerini ödüyor valla bitmedi banada gelince idare et alamayız edemeyiz diyor ama babası dedimi hop diye para çıkıyor ortaya bende bundan nefret ediyorum, çok şükür babasının 4 tane evi bir dükkanı birde arabası var ama gel gör hala paraya sıkışığım deyip ağlıyor adam benimkide hassas hemen elinde ne var ne yok veriyor babasına, haksızlık bu işte eşimde üstelik bir evin tek oğlu millete bakıyorum babaları veriyor evler arabalar alıyor bizimkiside eşimden bekliyor bildiğimden ayrı ben bilmeden ne kadar veriyor daha belli değil :KK14:

aynen canım bende iş hayatını çocuğu için silenlerdenim ve bir miktar tazminat almıştım ayrılırken eşim dişimizden tırnağımızdan kestiğimiz birikimimizi bana sormadan babasına verdi kavga ettik ve beni bağırarak susturdu hatta ne paracısın verrim paranı kes sesini dedi, daha yetmez gibi hala babasına veriyor para yok harçlık yok dr parası yok taksitlerini ödüyor valla bitmedi banada gelince idare et alamayız edemeyiz diyor ama babası dedimi hop diye para çıkıyor ortaya bende bundan nefret ediyorum, çok şükür babasının 4 tane evi bir dükkanı birde arabası var ama gel gör hala paraya sıkışığım deyip ağlıyor adam benimkide hassas hemen elinde ne var ne yok veriyor babasına, haksızlık bu işte eşimde üstelik bir evin tek oğlu millete bakıyorum babaları veriyor evler arabalar alıyor bizimkiside eşimden bekliyor bildiğimden ayrı ben bilmeden ne kadar veriyor daha belli değil :KK14:

halbuki sorsalar ve geri ödeneceğini bilsek sorun yok.ah canım ya çok üzüldüm eşinin tavrına.Dua et bol bol Allah ıslah etsin onu da.

asistan27 cnm çok üzüldüm hem eşinin tavrına hemde ailesinin bu ne ya 4 tane ev dükkan ve hala yok alkım almadı..siz<inkilerde bizimkilerden fenaymış valla allah sabır versin cnm..eşinede azcık akıl versin..çocuğunun rızkından kesipte yaptığı hiç adil deil

asistan27 cnm çok üzüldüm hem eşinin tavrına hemde ailesinin bu ne ya 4 tane ev dükkan ve hala yok alkım almadı..siz<inkilerde bizimkilerden fenaymış valla allah sabır versin cnm..eşinede azcık akıl versin..çocuğunun rızkından kesipte yaptığı hiç adil deil

anne baba hakkı evladından ve eşinden daha önde geliyor eşim için, eğer ikiside sıkışıkta kalsa sanırsam onları seçer evladıma gene ben koşarım, onun bu tavrı hiç hoşuma gitmiyor hiçbirzaman bana ait olmadı benimleyken bile değil gibiydi hiç canım öbür yarım olmadı hep ailesiyle sanki bir iple bağlıydı :KK43:

haksızlık.sizi savunacak bir aile büyüğü yok mu?bu erkekler ve aileleri hiç hak hukuk tanımaz durumda ne yazıkki.benim de oğlum var.o günleri görürsem ben de mi böyle olucam acaba diye kaygılanmaya başladım doğrusu.çocuğundan eşinden kıs bize ver mi diycem çocuğuma.bu ihtiyaçlar hiç bitmez ki.anne baba hakkı gereği mi yapılıyor bunlar?herkes kendi yağında kavrulmaya çalışıyor.diyecek söz bulamıyorum bu durumlara artık.

haksızlık.sizi savunacak bir aile büyüğü yok mu?bu erkekler ve aileleri hiç hak hukuk tanımaz durumda ne yazıkki.benim de oğlum var.o günleri görürsem ben de mi böyle olucam acaba diye kaygılanmaya başladım doğrusu.çocuğundan eşinden kıs bize ver mi diycem çocuğuma.bu ihtiyaçlar hiç bitmez ki.anne baba hakkı gereği mi yapılıyor bunlar?herkes kendi yağında kavrulmaya çalışıyor.diyecek söz bulamıyorum bu durumlara artık.

maalesef babam rahmetli oldu annem kadın kimseye bişey demez abilerim var ama hiçbirisi sormuyorlar bile meydan bunlara kaldı anlıyacağınız canlarının istediği gibi arabamıda kullanıyorlar paramıda eşimede ses çıkarsam bağırarak yada şiddet uygulayacağını ima ederek beni susturuyor
bir anlatsam zaten şaşar kalır herkes iyisimi bukadarıyla kalsın benimde canım sıkılıyor :KK14:

maalesef babam rahmetli oldu annem kadın kimseye bişey demez abilerim var ama hiçbirisi sormuyorlar bile meydan bunlara kaldı anlıyacağınız canlarının istediği gibi arabamıda kullanıyorlar paramıda eşimede ses çıkarsam bağırarak yada şiddet uygulayacağını ima ederek beni susturuyor
bir anlatsam zaten şaşar kalır herkes iyisimi bukadarıyla kalsın benimde canım sıkılıyor :KK14:
zaten böyle olaylara çok tanıdık olunca hiç erkek çocuk istemedim bütü ilgi,alaka,para erkek çocuğuna yapılıyor kızlarada bol,bol baskı eşimede zaten sordum ilaki erkek evlat istermisin diye yok dedi zaten evet deseydi orada nişan yüzüğünü suratına atardım

ah canım ya ne diyeceğimi şaşırdım inanki.En güzel cevabı Allah verir bunlara.ne paranı ne arabanı kullanmaya hakkı olmadığı gibi tüm ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü eşin.hepimizin eşleri bazen bu sorumluluğu taşıdıklarını unutuyorlar.

görümcem plazma alınca,yazın iki rafklı yere tatile gidince,kayınbabası ve kayınvalidesinin yardımıyla bir dükkan açıp işleri düzene girince eşim biraz daha anlayışlı oldu.çalıştığım halde çoğu istediğimi yapamadığımı görünce,yıllardır tatili bırak dışarı gezmeye bile gitmediğimiz farkedince,damatlarının ailesinin çocuklarına nasıl kol kanat gerdiğini görünce eşim daha ılımlı yaklaşmaya başladı.kayınvalidemler de sustular bişey diyemiyolar.o da zamanla anlar inşallah hatasını.çok üzüldüm yazdıklarına çünkü babam hayatta olmasa nasıl densileşeceklerini az çok tahmin edebiliyorum.Allah sana sabır onlara da vicdan verir inşallah.

bir kaç gündür işlerimin yoğunluğudan kk ya uğrayamamıştım kızlar ama ben yokken neler olmuş ole ...cnm benim çok üzüldüm ya..bu ne rahatlık herkeş ipler benimde olsun dio...paranı,arabanı,eşini kısacası herşeyini bastırmışlar allah islah etsin onları..rabbim o kadar büyük ki insalar yaptıklarının cezasını çekiyoler ama işte nerden geldiğini anlaymıyolar...allah yardımcın olsun

bu arda kızlar kaynımlar buraya geldi..işte bildiğiniz üzere halısnı,perdesini bilmeme neyini almak için...eşime zaten söyleyeceğimi söylemiştim...avizelrini almaya gideceklerini söylemişler eşime eşimde iyi demiş onu almadık ondan yırttık dileğim dğerlerinden de yırtmak hayırlısıyla inş.

bir kaç gündür işlerimin yoğunluğudan kk ya uğrayamamıştım kızlar ama ben yokken neler olmuş ole ...cnm benim çok üzüldüm ya..bu ne rahatlık herkeş ipler benimde olsun dio...paranı,arabanı,eşini kısacası herşeyini bastırmışlar allah islah etsin onları..rabbim o kadar büyük ki insalar yaptıklarının cezasını çekiyoler ama işte nerden geldiğini anlaymıyolar...allah yardımcın olsun

bu arda kızlar kaynımlar buraya geldi..işte bildiğiniz üzere halısnı,perdesini bilmeme neyini almak için...eşime zaten söyleyeceğimi söylemiştim...avizelrini almaya gideceklerini söylemişler eşime eşimde iyi demiş onu almadık ondan yırttık dileğim dğerlerinden de yırtmak hayırlısıyla inş.

aman ne halleri varsa görsünler kardeşi,kardeş yaratmış rızkını ayrı yaratmış bu kaynanalarda az çocuk doğursunlar, onların çocuğuna bakmak için imza atmadık 5 oğlum var diye hava atmasınlar para kazanmayı beceremedıkten sonra başımıza bela olmasın çocukları

hepinizin iyi dileklerine teşekkür ederim :KK71:

eşimle aslında şahsi hiç problemim yok ama ailesi herzaman evliliğimizde gölge oldular onlara göre yaşadık herşeyi, yani bilemiyorum eşim ailesinden çok çekiniyor niye balayına gittiniz yada tatile gittiniz paranızı boşa harcamayın derler diye eşim beni evlendik beri biryere götürmedi yada bana bişey alamıyor sağolsunlar ailesi çok cimridir babası habire para biriktir oğlum deyip duruyor tek maaşla yiyelimmi içelimmi çocukmu büyütelim yok paramı biriktirelim anlamadım
aman benden tavsiye evlenmeyenler tek erkekle evlenmesin cimri olduğunu sezdiğiniz anda kaçın derim, bide ailesinin sözünden çıkmıyorsa o evlilik inanın çekilmez olur, belki başka biri olsaydı yerimde şimdiye 10 kere boşanırdı ama benim ailemden destek göremiyorum birbakıma yalnızım ve çoğu şeye katlanıyorum
beni tanıyanlar bunları duysa ağızları açık kalır aaaa ama çok mutlu uyumlu görünüyorsunuz diye, dışarıya belli etmeyiz herşeyi maalesef içte yaşar kendimizi yer bitiririz :KK58:

X