Eşimin ailesinden nefret ediyorum

hadi çok şükür canım, güzel haberlerini bekliyoruz o halde.. O kadına en iyi cevap olur bu, bir de ev taksitine girseniz iyi olurdu.

oğlunu okuttuğu için yani demek istiyor ki yemedim .içmedim,gezmedim oğlum bir noktaya geldi sayemde onun parası benim param

hadi çok şükür canım, güzel haberlerini bekliyoruz o halde.. O kadına en iyi cevap olur bu, bir de ev taksitine girseniz iyi olurdu.

saol cnm...oda yakındır kızlar..arabanın kredisi hafilesin eşim kendini yeni bir borcun içinde bulacak ..yoksa ben hiç birşey sahibi olmayacam...eşimde isterken bebeğimi doğruyumda önce malum 30 sonrası riskli 20 li yaşlar gibi olmuyo

oğlunu okuttuğu için yani demek istiyor ki yemedim .içmedim,gezmedim oğlum bir noktaya geldi sayemde onun parası benim param

valla ne derse desin cnm bende okudum benimkilerde diyebilir...babam beni el oğluna muhtaç kalmayayım die okuttu..benim kardeşim erkek..babam sen okuyacaksın kimseye muhtaç olmamak için okuyacaksın kardeşin erkek,okumasa bile o yerden ekmeğini çıkararı ama sen illa okuyacaksın dedi adam..ve allah onlardan bir değil bin kere razı olsun okuttu beni...okulum bitti eşimi biliyolardı..flort ediyoduk o zman...beni aldı karşısına...okul bitti die evlilik planları yapma sakın dedi..önce işin..sonra aşın..en son eşim kızım dedi..ekmeğini eline al..kimseye muhtaç olma..yavrum dedi..dün gibi aklımda..adam beni okutsun onlar yesin yok ole...valla..dün maaşımı aldım..eşime de artık koymuyorum aparmı kutumuza dedim...benim harcamalarım var bitsin ole..dedim

eskiden maaşları koyar borçlerı öder...kalınyada geçinmeye çalışrıdk dün vermedim..sen bu evin erkeğisin direğisin..sen düşün birazda..belkşi o zman nasıl harcama yapman gerektiğini daha kendi yağımızda bile kavrulamadığımızı anlarsın dedim..oda kafama vura vura sokacaksın yanı dedi..

cocuklarını kullanmaya çalışanların sığındığı cümleler yemedim, içmedim, okuttum benim kayınvalidemlerde aynısını söylemişti sanki benim annemler beni okutmak için elinden geleni yapmamışlar gibi. Herkes çocuğunu okutuyor çocuk yapıyorsan okutacaksın tabi sokakta mendilmi sattıracaksın.Konu sahibi gibi eşimle bizde mühendisiz eşim odtu mezunu su anda da iyi bir şirkette ve iyi mevkide zeki olduğu için kafası çalıştığı için ama bunu eşimin ailesi kendileri başarmış havalarındalar o yüzden kazandığı her parada hakları olduğunu düşünüyorlar.

Sevgili Tupuk, bir süredir konunu takip ediyorum ve cevap yazmak istedim. Öncelikle kayınvalidene inat çocuk yapman çok ama çok çok çok yanlış diye düşünüyorum. Belli ki eşini çok seviyorsun bu yüzden de ondan ayrılma fikrini aklına bile getirmiyorsun. Yine getirme birşey demiyorum zaten Allah korusun ancak bu para mevzularından ayrılan bir çok insan var. Bence bu sorunu tamamen halletmeden (sadece kayınbiraderinin olayı değil bu rahatsız edicek kadar açgözlü oluşları ve eşinin hiç bir zaman karşı koyamayışı) kesinlikle ama kesinlikle çocuk düşünme. Hayatında böyle bir pürüz varken boşver çocuğu ertele. Hem senin bahaneye bak çocuk var veremeyiz demeye de ihtiyacın yok çünkü kazandığını kayınvalidenlere yedirmemek konusunda haklısın ister borcun olsun ister olmasın o para senin. Ayrıca böyle bahaneler senin sorununu hiç bir zaman çözmez daha da karmaşık bir hale getirir. Sen borca gireyim para isteyemezler dersin borca girersin ama onlar yine ister eşin yine vermek ister ve borç üstüne borç biner. Senin sorununun çözümü beyinde bitiyor kanımca. Eşinin beyninde. Herşeyin kilit noktası eşin. Sen taviz verdikçe de bu konunun çözümü daha da zorlaşıyor. Öncelikle taviz vermemelisin diye düşünüyorum.
Ayrıca benim fikrime göre yaptığın en büyük hatta hata eşini sürekli annesine tek başına yollaman. Bu o kadar büyük bir hata ki eşini ellerinle annesine teslim ediyorsun beynini yıkatmak üzere. Eşin annesiyle her görüşmesinde o kadın onun beynini öyle bir yıkıyor öyle bir duygu sömürüsü yapıyor ki adeta eşini hipnoz edip geri yolluyor. Bunu asla yapma ne kadar hoşlanmasan da kayınvalidene gitmekten sen de git. Eşini yalnız asla bırakma. Bak söylemişsin kadın yalnız istiyomuş oğlunu niye düşündün mü? Asla asla tek gönderme biz bir aileyiz ya birlikte gideriz ya sen de gidemezsin de. O kadın orda eşini resmen büyülüyor. Böyle giderse daha çok başın ağrır, belki başka sorunlar da oluşur. Düşün benim eşim haftada bir iki defa annesiyle tel.de konuşuyor o konuşmalardan sonra bile halinde tavrında bir değişmeler oluyor. Senin ki resmen seans düzenliyor oğluna.
Para vermemek için bahaneler üretmektense sorunu tamamen çöz. Kayınvalidenin eşini, seni, evliliğinizi ele geçirmesine izin verme. Bir şeyler yap ve eşini ikna et. Sorunu eşinin beynin de çöz. Nacizane tavsiyem...

çok güzel söyelmişsin elfois ama işte insan istemeyince ayaklarıda gitmiyo..çocuk olayına gelince biz evlendiğimizden beri eşim hep ister..ben başta çok sıcak bakmıyodum..ama kadının olafı beni çileden çıkardı...eşimde arık yavaş yavaş uyanıyo ama kayınvalide hayır diyemiyo arık ben diyorum o yüzden..yanı bu konuya buraya açtıktan sonra sayenizde bir deli cesareti geldi bana...

ev almak istiyorum annem kümes olsun ama kendini olsun der hep..o misal...eşimede söyeledim borcun tepenide aşsa bana ev alacaksın ben göçebe hayatı yaşayamam dedim..ben şehir dışında okudum orda bile babam ev aldı..ömrüm boyunca ev sahibiyle uğraşmadım ki hiç...katlanamıyorum oyüzden...

eşimden yana hiç bir sıkıntı yok zaten 8-9 sene flort ettik hani tanıyamıyorum diyemem çünkü beraber büyüdük o yüzden ayrılmak lafı uzak bana ..allah korusun zaten...oda beni çok üzdüğü için çözmeye çalışıyo...bende konuştum arık yanlız gitmeyecek annene benim eşimi istemeyen beni istemez dedi..dün abisine ...abisi dün telefonda çağırmış abim gelde konuşalım demiş oda tupuk hazırlasın eleim demiş..oda aynı anası gibi bi yanlız gel bende yanlız çıkacam evden başabaşa bi konuşalım demiş..eşimde telefonda abisine böle dedi...artık inceldiği yerden kopar dedi...yetti artık canımda olsa gücüm yok uğraşamayacam dedi...akıllancak inş.

çok şükür ki eşin düzgün çıkmış tupukçum.sabret sen.tatlı tatlı konuş.iyi insana benziyo.bu cadı kadın yüzünden huzurunuz bozulmasın.herkes ayağını yorganına göre uzatacak.ver ver nereye kadar.Allah korusun yuvanı inşallah.hak var hukuk var.annelik kardeşleri birbirine düşürmek mi?büyük oğluna akıl vermesi küçül oğluna sabret demesi gerekir anne dediğinin.ama nerdeeee.bu yaşıma geldim mantıklı düzgün kemale ermiş insan göremedim.göremeden ölcem herhalde.

Tupuk çok iyi olmuş eşinin bu tavrı. Eşin bu şekilde davrandıktan sonra tüm sorunlar çözülür. Ne kadar zor olsa da sen de eşini tek başına bırakma . İzin verme onu yönlendirmelerine. Çünkü ne de olsa anneleri haksız olduklarını bilseler de bir miktar etkileniyorlar. Çünkü onlarda numara bol. Hakkımı helal etmem, az ömrüm kaldı, seni yetiştirirken ne zorluklar çektim, onu buldun bizi unuttun bazı klasiklerden...

tam benlik bi topik şu içimi bi dökeyimde rahatlayım artık kendimi kasmaktan kasıntı halinde duruyorum her gören panikle bir şeyinmi var canım diyor offffffff.
eşim babası abisi 3ü aynı işi yapıyorlar dükkan babalarına ait eşimle abiside işletiyor iş hanında oda başlığını yönetim ve çay ocağı işletme işini biliyorsunuzdur işte bu işi yapıyorlardı.fakat bundan tam 2 hafta önce abisinin babasını etkilemesiyle babası eşimi işten çıkarttı 3.5 yıllık evliyim bıktım artık eşimin ailesinden 2 ablası bi abisi var ablasının biri nikahımıza bile gelmedi sadece sözümüzde vardı gerisinde yoktu diğer ablası herşeyde vardı fakat bana kötü davranmak için daha fazlada dayanamayıp evliliğimin ilk senesinde düşman olduğumuzu benden ve eşimden tiksindiğini söyledi.abisi deseniz babasının ona aldığı evde oturuyor eltim yalakalık yapıyor herşey alınıyor ama bize gelince borçla evlendik evimiz kira 3 kuruşumuz bile battı abisine.
borcumuzun yarısını babam ödedi kayınpederim bi kere bile olsun elini cebine atmadı heee hakkını yemeyim eşime gecen hafta 200 lira gönderdi neyimize yetcekse.
iş arıyor ama bulamıyor 40 yaşında kimse kolay kolay iş vermiyor 4 yere başvurdu biri bile aramadı annesi deseniz umrumda değil annelik görevini unutmuş 1 kez bile aramadı 3.5 yılda 1 kez bile.
eşimin babasının durumu çok iyi dükkanları satmış evini satmış memleketine yerleşcek orda çok güzel bi ev yaptırdı kendine ya belki burda yazılacak şey değil ama içimi rahatlatmak istiyorum şuan cebinde tam 250 bin tl var sadece dükkanların ve evinin parası bu ordan çıkarıp eşime 10 bin tl verse babamında desteğiyle eşim kendi işini kurcak.
araya bazı tanıdıkları sokcak eşim ama o kadar paraya tapıyorki adam 250 bin tl den göndere göndere kiracı bi adama 200 tl gönderdi.
hayret ediyorum ya nasıl ana baba bunlar hiçmi yürekleri sızlamıyor ben henüz anne olamadım ama yapamam ben çocuğum acı cekerken ben kendi keyfimi düşünemem kayınvalidem öyle rahatki ooooooooooo hanımefendi taşınma derdinde hayat evlat umrunda değil sanki ölmicekmiş gibi yaşıyorlar belki kınayacaksınız beni ama ben beddua ediyorum bunlara beni sefalete iten rızkımızla ekmeğimizle oynayan insanları allaha havale etmek en güzeli ama ağzım demesede yüreğim lanet okuyor beddua okuyor.
kızlar bana dua edin eşim ya iyi bir iş bulsun yada araya giren kişilerden etkilenip kayınpederim 10 bin tl kadar para versin yoksa sonumuz hiç aydınlık görünmüyor kiracıyım artı her ay ödememiz gereken taksitimiz var 160 lira kadar.
dualarınızı eksit etmeyin allah herkese yardım etsin amin

çok vahim bir durum zaten kaynanalar erkek çocuğun paralarını yemeyi severler eşinizin yaşıda çok geçmiş çok önceden ayrılması gerekirdi ortak yapılan işten ve kazançtan hayır gelmez ama yinede bakarsınız bir şans doğar değişik kapılar açılır ümidinizi yitirmeyin bizide nerdeyse küçük kardeşi iflasa sürükliyecekti ama eşim uyandı fırsat vermedi ailelerle asalaklar oluyor dikkatli olmak gerek

Rızkını Allah tan iste tatlım.bu zor günleriniz de geçicek.inan rızık için dua etmek okadar işe yarıyor ki.bu dünyada ne anne ne baba kimseye güvenilemeyeceğini sığınılacak tek kişinin Allah olduğunu anlamamıza yarıyor böyle sıkıntılar.İnşallah en kısa zamanda düze çıkarsınız.Allah onlarında layığını verir.geç olur bu dünyada belki görmezsiniz ama mutlaka layıklarını bulurlar.

nası insan bunlar ya allah kolaylık versin, kimsenin ahı kimsede kalmaz

kızlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim öyle çıkmazdayızki ne yapacağımı şaşırdım işe başvurdum bende ama hep mesai olayı ya ben sabahın köründe yada gece yarısı evime nasıl gelcem üniversite mezunuyum ama tecrübem yok b.düzünde oturuyorum sanayi sitelerine yakınım ordaki fabrikalara girmeyi düşünüyorum fakat ya zorunlu mesai yada 1 hafta gündüz 1 hafta gece ben yapamam.
allaha çok dua ediyorum ama bu durumdan kurtulsamda psikolojim alt üst olmuş olacak.
aileme söyleyemiyorum utanıyorum artık.

aynı şekilde bende müzdaribim seni çok iyi anlıyorum. bizde iki maaşlıyız ailelerimize yük olmayalım dedik kredi çekip 2 düğün yaptık.3 bilezik dışında hiçbirşey almadılar.takı setinide biz aldık,çeyizde yapmamıştı onlarıda hep biz aldık ama anneme söylemedim.evlerindeki düğün baklavasına kadar hep biz aldık.annemse her birine ayrı ayrı çok güzel bohçalar yapmştı.daha bir sürü masraf yaptılar babamlarda.neyse düğün bitti biz balayına gittik.gelinliğim onlarda kaldı vede bayağı altları pisti gelinliğimn.bayramda gittiğimde gelinliğimide alıp eve götürecektim.ne kuru temizlemeye vermişler ne ayakkabıları silmişler.eşimin terli gömleğini bile yıkamamışlar.nasıl insanlar bunlar anlamak mümkün değil.dedimki anne keşke gelinliğimi kuru temzlemeye verseydın dıye e demedinki diyor.insan bunu düşünemez mi ya.bizden kestane yollayın para yollayın demeyi biliyolar ama..şimdide hamileyim diyorki bana annen artık hazrlıklara başlasın ve ardından bir kahkaha dedimki anne sende başla yavaş yavaş. BAKARIZ diyor.nefret ediyorum bende kayınvalidemden.kayınpederimde ikide bir para istiyor.annemse her geldiğinde abartısız 5-6 koli evimze geliyor mutfak ufak tefek eksiklerimi görüyor.benım ona almam gerekirken hala bizim için çabalıyor.neden iki anne bu kadar zıt karakterli olabilir.

Ben senin yerinde olsam yapıcağım varsa da yapmazdım şu saatten sonra.Siz kendi eşyalarınızı kendiniz almışsınız, onlar da alıversin, onlar da 2 maaş.Televizyonlarını almışsınız, yeter.Ben eltinizin yerinde olsam bunu gururuma da yediremezdim.Kabul edemezdim.Kaynını sevmek ayrı bişey de bu biraz lükse kaçıyo.Hastalık olur, ihtiyaç olur aileler birbirine yardım eder de böyle bir durumda gerekli bişey değil bu.Onlar da taksitle alıp ödesinler, sizin yaptığınız gibi.Bence de annenizin söylediği gibi hemen bi ev borcuna girin.Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış:79:

kızlarrrrrrrrrrrr

üzüldüm...kendimi yedim ne oldu hastayım...evde yatak döşek yatıyorum ya fena grip oldum..sinirimden kendime bakamadım ama hasta hasta yinede burdayım..işe gitmedim bugün çok halsizim kizlar ya

cnm ya senin durumunda benden betermiş...allahtan bizimkiler okumuş..onu becerebilmiş aileleri..hepsi farklı bi yerde açlışıyolar ole dukkan falan olsa bende senin gibi olurdum kesin..ama arkadşlarında dediği gibi rızkı allah verir..sen allaha dua et..rabbim kimseyi açıkta komaz..çok üzülme bek benim gibi hasta olursun valla

aynı şey cnm işte bizimkilerde bole..benim annem bana getiri onlarda benden çeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…