Eşiniz pasif sizde pasifsiniz. Annenizin ağrılarıyla bile dalga geçmişler ben olsam çoktan yüzlerine çatır çatır söylerdim. Eşinizde resmen dedikoduya ortak olmuş sizene benim eşimden diyememiş.
Kart değilde yanlışlıkla kimlik dedin diye bile hesap sorulabilcek seviyedesin onlar için
Eşiniz pasif sizde pasifsiniz. Annenizin ağrılarıyla bile dalga geçmişler ben olsam çoktan yüzlerine çatır çatır söylerdim. Eşinizde resmen dedikoduya ortak olmuş sizene benim eşimden diyememiş.
Kart değilde yanlışlıkla kimlik dedin diye bile hesap sorulabilcek seviyedesin onlar için
Yok kendimde tabiki suç bulmuyorum, paylaşasım geldi 32 yaşındayım. Eşime anlattım her şeyi, kızdım tabiki ama anneme bişey diyemiyorum diyor. Mesafemi koydum o günden bu yana sohbet etmem, gidip gelmem zaten.Aileni görmeye gitmek,onlara giderken birşeyler götürmek,ablanla neresi olursa olsun önemli degil dolasman bunlardan onlara ne?Aynı binadasınız diye mi yasınız kac bilmiyorum kücük diye mi söyledikleri konularda bile suc sizde mi diye düsünüp bi gözden geçirip konuda da yazmıssınız mesela.Kv size ailenize ogluyla evlendi diye karısamaz görümce size gelmis kargonun ne oldugunu soramaz ne münasebet ve onları o grupta konusturan esinizde suc.Anne rahatsızlıgıyla dalga geçen protez beyinlilere mesafeni koy herkes haddini bilsin.
Pasif değilim cevaplarını veriyorum aslında.Hem aile apartmanını kabul et hem tüm düzenine rahat rahat girsin çıksınlar ses etme hem de daha ilk seneden doğur. Bütün yanlış tuşlar basmışsın çocuk yaparakta o aileye kendini çook güzel bağlamışsın artık istesen de boşansanda bağınız kopmaz. Ne diyelim ki kocan pasif sen pasif artık ne derlerse evet diyip yapacaksın anlaşılan.
O mesajları gördükten sonra tavrım tamamen değişti zaten muhatap almıyorum.En başta aile apartmanında oturarak yanlış yapmışsınız. Mesafenizi koyun. İnsan yerine koymam ben olsam. Ben idareci biriyimdir amaaa birinin ( bu kim olursa olsun) en ufak bir kötü veya art niyetini hissedeyim Ters, agresif tarafım ortaya çıkıyor. Kişisine göre muamele yaparım. Benim hayat felsefem şu oldu artık bi yaştan sonra "birileri beni üzebiliyor, kurabiliyorsa ben de öyle bir kırarım kii bin pişman ederim". Size de tavsiye ederim, kimseye kendinizi ezdirmeyin. Onlara karşı samimi olmayın ve sert olun. Bırakın eli maşalı bilsinler sizi.
İşte en sinirimi bozan bu, eşimin sessiz kalması.Azıcık adam olsun ailesine eşinin dedikodusunu yapacak rahatlığı vermesin. Sende gidip hemen niye çocuk yapıyorsun, kocan böyle pasif biriyken?
Ailem durdurdu maalesefBence o yazişmalarin hesabını sorun,duymamazlıktan gelmeyinn katlanarak devam eder
Yok onu da hiç savunmaz, ben konuşurken de çok sessiz. Diyorum gerekirse bana da sinirleneceksin, cevap vereceksin ama yok.Aile apartmanı zaten kendi başına facia orası ayrı da, whatsapp grubu kurup gelinin, eşin dedikodusunu yapmak nedir ya?
Annemin ağrılarıyla dalga geçen kayınvalideye sessiz kalmazdım, kocanız daha karısını savunmuyor bakalım kendi annesini savunacak mıymış siz yüzleşirken?
Her şeyi anlatmadım onlara, sadece evde durmuyormuşum falan dedim. Diğerlerini anlatsam çok öfkelenirler. Annemi o kadar üzemem.Anneniz ne dıcek zaten
Annenize nede anlattınız kadın ne kadar uzulmustur
Boşanmayı göze almaz taşınmayı göze alır o da mutlu değil bu konuda.. Eşimin sessizliği dışında şikayetim yok çok şükür.Bastaki sorun dedikoduya ortak olan Este. Hepisinin agzinin payini veririm. Ha benim hakkimda konusmuslar orasi neyise, ama annemin agrilari ile dalga gececek kisiye bu saatden sonra insan muamelesi yapmam, ne evine giderim nede evime alirim. Ha ordan tasinmalari lazim, ama muhtemelen bu es Tipi tasimmadan önce bosanmayi göze alir
Açıklama yapmadım tepkili bir şekilde cevap verdim. Yüzüme de konuşmuyor mesaj atıyor. Yüzüme pek cesareti olmuyor.Öncelikle o binada ne işin var? Böylr dip dibe olmamalısınız. Kargo ne geldi diye utanmadan kapıya inip hesap sorana niye açıklama yapıyorsun da sanane diyemiyorsun? Eşin sessiz değil ana kuzusu eziğin teki.
Tabiki öyle bir derdim yok, ben isteyerek giderdim çağırırlardı.Boyle bir zorunlulugunuz yok. Bunu kabul gormek icin mi yapiyorsunuz? Yapmayin.
Arkamda durmaması beni üzen zaten.Evinize gelenden onlara ne. Onlar kim onlara hesap verilecek. Eşiniz üzgünüm ama hiç arkanızda durmayacak çünkü onun bu tavrından yüz bulup dedikodunuzu yapmışlar. Ya sen had bildireceksin ya da karı koca hesap vermeye devam edeceksiniz.
Öyle yapıyorum zaten. Tek derdim içimi dökemedim ailem konuşma dedi. Ben de dedim buraya konuşayım.Sizin ne yaptiginiz, nereye gittiginiz, ne harcadiginiz hic kimsesi ilgilendirmez.. Bundan sonra mesafe koyun ve istediginiz gibi yasamaya devam edin..
Kaç yıllık evlisiniz kaç yaşındasınız merak ettim . Kayınvalide meselesi şans işidir. Aynı apartmanda oturmak tam bir facia. Eşiniz de grupta ailesiyle durmadan dedikodu yapıyor, onlar şikayet ediyor o ise susuyor. Onların ağzını güzellikle doğru üslupla kapatması gereken eşin. Hem ne varmış anne evine gitmekte. Torununu görecek. Alışveriş yapmak da en doğal hakkın. Resmen yaptığın her hareketi dikizliyorlar. O apartmandan ayrı eve çıkma imkanı var mı
Niye öyle bişey yapayım ki vaktim olmadı yazamadımKonu sahibi siz bu konuyu sırf süs olsun diye mi açtınız ? Ciddiye almayacaksanız ya da en basitinden bir cevap bile vermeyecekseniz burada bu insanlar niye zahmete girip size akıl veriyor ? Yazıp yazıp ortadan kaybolacaksanız kendinize bir blog sayfa açın canı isteyen okusun dursun siz de daraldıkça yazın mis.
Cok kronik bir sorunNasıl başlasam bilemedim.
Eşimin ailesi ile aynı binada yaşıyoruz ve ben iyi anlaştığımızı düşünüyordum ta ki eşimin telefonundan mesajları okuyana kadar. Ailem de çok yakınımda yürüme mesafesi. Bir grupları var ailem ve benimle ilgili olur olmadık şeyler konuşulmuş. 5 aylık bir bebeğim var hamileliğim zor geçti evden dışarı pek çıkamadım, bebeğim 2 aylık olana kadar annemlere de bir kaç haftada bir giderdim. 2 aylık olduktan sonra haftada bir gitmeye başladım, annem gelemiyor yürüyemiyor ben de torununu sevsin istiyorum haliyle. Grupta annemin ağrılarıyla dalga geçilmiş, benim ayda yılda bir ablamla market gezmelerim çok bulunmuş evde durmuyor olmuşum, ablamın çalışmamayışı, işinin olmaması eşime zararmış sanırım ben para yediriyorum, ki asla öyle bişey yapmam, haddinden fazla harcamam da olmaz. Bizim evimizde bir iki aya kadar nakit bile bulunmazdı, bir tane kredi kartımız var o da eşimde durur hep. Bişeyler yapıp annemlere gönderiyormuşum..
Geçenlerse eşimin kartı yenilendi yenisi geldi, onların zile de basmışlar görümcem de indi sordu ne diye ben de yanlışlıkla kimlik dedim sonra düzelttim kart geldi dedim. Eve girdim kaynana olacak kişi mesaj atmış derdin ne niye düzgün anlatmıyorsun diye, sonra başladı sen bize alışamadın, ayrım yapıyorsun. 1.5 senedir evliyiz daha ailem soframa oturmadı bunlar her gelenin arkasından gelirler yer içer giderler ayrım yapıyormuşum, bu mu ayrım. Her gittiklere yere ben de giderim, evime rahat rahat girer çıkarlar.. Daha başka şeyler de var ama uzun uzun anlatmak sıkmak istemiyorum.
Mesajları okuduktan sonra dedim ki eşime haftada bir ailemin evine gitmem çok mu, o da yok dedi. . Ben konuştum eşim dinledi, çok sinirlendim.. Sorun şu ki eşim çok sessiz ve tepkisiz kalmış. Sessiz, sinirlenmeyen bir insandır bu durum beni korkutuyor. Beni savunmayan eş, arkamda durmayan eş konusu beni çok düşündürüyor. Annem ben de bişey diyemiyorum diyor. Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Biraz akıl almak biraz da içimi dökmek için yazdım. Yorumlarınızı bekliyorum.
Bizimkiler konuşmazlar, ki görse de büyük ihtimal bişey demezdi, çok tepkisini belli edemeyen içinde yaşayan birisi.. Ama dediğiniz gibi beni savunmalıydı.bu mesajları okusam onlara karşı sakin kalamazdım sanırım. olduğu gibi aşağı, yukarı neyse giderdim
suçun en büyüğü eşte zaten, ağzını açıp "ne diyorsunuz siz" diyememiş. hiç sessiz, sakin biri demeyin. ben sessiz sakin insanların konu eş olunca nasıl tepki verdiğini de gördüm. öyle anneme ne diyim, ablama ne diyim ki filan demezler. haksız haksızdır, kişinin anne, abla, eş, dost olması önemli değil. sizin wp grubunda anneniz, ablanız onun ailesi hakkında yalan yere bu kadar konuşsa hiç mi kızmayacaktı "olabilir ne olacak" mi diyecekti çok merak ettim.
Eşimin ailesine kalsa aynı binada karşılıklı kapı komşusu olacaktık hem de kirada, eşim ailesinin isteğiyle bunu bana ilk çıtlattığında ilk yaptığım şey yüzüğümü çıkarıp eline koymak oldu sonra eşim de şaka yaptım şaka diye sarıldı bana lakin evlenince şaka olmadığını kayinvalidemin söylemlerinden anladım, eşimi baya zora sokmuşlar o dönem aynı binada karşılıklı oturalım diye, eşim bana hiç yansıtmadan uzakta bir yerde ev tutmuştu , eğer ki ben yeşil ışık yaksaydım kesinlikle kapı komşusu olacaktık, bence bu konularda dik durmak ve net olmak lazım o zaman eşimiz de cesaret edemez böyle bişeye...Katip hepimiz kirada oturduk kendimize ev alana kadar. Altin tepsiyle sunmadilar hicbirimize. Kimseye gebe kalmayacaksin bu hayatta ailen bile olsa. Sorumluluk alamayan, her seyi aileden bekleyen bir zahmet evlenmeyecek.
Bende bende Allah yazdıysa bozsunBen ailemde gördüğüm için koşa koşa kaçtım
En büyük sorununuz eşiniz zaten , hele bir annesini sinirlendirin o zaman görün o pısırık sessiz kocanızı, nasılda kaplana dönüşecek kök ailesini savunmak için , kendinizi kandırmayın lütfen, eşiniz ve ailesi iyi bir cinneti hakediyor...Her şeyi anlatmadım onlara, sadece evde durmuyormuşum falan dedim. Diğerlerini anlatsam çok öfkelenirler. Annemi o kadar üzemem.
Boşanmayı göze almaz taşınmayı göze alır o da mutlu değil bu konuda.. Eşimin sessizliği dışında şikayetim yok çok şükür.
eşiniz çok pasif ve anneci.sizi korumayan sizin arkanızdan konuşanlara size ne benim karımdan demeyen bir adamla evlisiniz.Nasıl başlasam bilemedim.
Eşimin ailesi ile aynı binada yaşıyoruz ve ben iyi anlaştığımızı düşünüyordum ta ki eşimin telefonundan mesajları okuyana kadar. Ailem de çok yakınımda yürüme mesafesi. Bir grupları var ailem ve benimle ilgili olur olmadık şeyler konuşulmuş. 5 aylık bir bebeğim var hamileliğim zor geçti evden dışarı pek çıkamadım, bebeğim 2 aylık olana kadar annemlere de bir kaç haftada bir giderdim. 2 aylık olduktan sonra haftada bir gitmeye başladım, annem gelemiyor yürüyemiyor ben de torununu sevsin istiyorum haliyle. Grupta annemin ağrılarıyla dalga geçilmiş, benim ayda yılda bir ablamla market gezmelerim çok bulunmuş evde durmuyor olmuşum, ablamın çalışmamayışı, işinin olmaması eşime zararmış sanırım ben para yediriyorum, ki asla öyle bişey yapmam, haddinden fazla harcamam da olmaz. Bizim evimizde bir iki aya kadar nakit bile bulunmazdı, bir tane kredi kartımız var o da eşimde durur hep. Bişeyler yapıp annemlere gönderiyormuşum..
Geçenlerse eşimin kartı yenilendi yenisi geldi, onların zile de basmışlar görümcem de indi sordu ne diye ben de yanlışlıkla kimlik dedim sonra düzelttim kart geldi dedim. Eve girdim kaynana olacak kişi mesaj atmış derdin ne niye düzgün anlatmıyorsun diye, sonra başladı sen bize alışamadın, ayrım yapıyorsun. 1.5 senedir evliyiz daha ailem soframa oturmadı bunlar her gelenin arkasından gelirler yer içer giderler ayrım yapıyormuşum, bu mu ayrım. Her gittiklere yere ben de giderim, evime rahat rahat girer çıkarlar.. Daha başka şeyler de var ama uzun uzun anlatmak sıkmak istemiyorum.
Mesajları okuduktan sonra dedim ki eşime haftada bir ailemin evine gitmem çok mu, o da yok dedi. . Ben konuştum eşim dinledi, çok sinirlendim.. Sorun şu ki eşim çok sessiz ve tepkisiz kalmış. Sessiz, sinirlenmeyen bir insandır bu durum beni korkutuyor. Beni savunmayan eş, arkamda durmayan eş konusu beni çok düşündürüyor. Annem ben de bişey diyemiyorum diyor. Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Biraz akıl almak biraz da içimi dökmek için yazdım. Yorumlarınızı bekliyorum.