Eşimin Ailesi Psikolojimi Bozdu Adaletsizlik Ruhumu Emiyor

bir önceki konunuz.

görümce size karşı olan davranışlarını düzeltmiş, iyi davranmış, geçmişe perde çekmiş, ama siz o kadar kin dolusunuz ki,unutamıyorum da unutamıyorum.

kadının annesine tatile gelecek olmasına bile takmışsınız. neden size haber vermemişler önceden diye. kadın annesine giderken sizden icazet mi alacaktı?

iyi davranmasına bile samimiyetsiz diyorsunuz.

bence siz takmışsınız ve hırs ve kin dolusunuz. eşinizi de sürekli arada bırakıyorsunuz, sürekli kavga çıkarıyorsunuz.

adam elinden geleni yapıyor gibi görünüyor, sizi de ezdirmiyormuş sanırım, e daha derdiniz ne?

insanları bıktırmayın, yakında eşinizin desteğini de kaybederseniz bakın.

ayrıca sorunlar tek taraflı olarak yaşanmaz/ortaya çıkmaz. görümceler kötü davranmış olabilir ama ben açıkçası sizin de sütten çıkmış ak kaşık olduğunuzu düşünmüyorum. sustum,saygı gösterdim, yine bir şey demedim falan demişsiniz ama,siz de bana pek samimi gelmediniz kusura bakmayın.

adamakıllı bir destek alın, bu kin içinizi çürütmek üzere çünkü.
Doğru düzgün bir psikologa gitse ve iyileşmek istese tek seanslık iş. Psikologla dedikodu yaptıkları için iyileşemiyor. Psikolog üyeyi övüyor, aileyi kötülüyor, seni kıskanıyorlar diyor ve seans bitiyor.😄

Doğru düzgün bir psikologa gitse ve iyileşmek istese tek seanslık iş. Psikologla dedikodu yaptıkları için iyileşemiyor. Psikolog üyeyi övüyor, aileyi kötülüyor, seni kıskanıyorlar diyor ve seans bitiyor.😄
Bu kadar kolaysa biz de olalım psikolog yav, bunu yapmak için 4-5 yıl okumaya gerek yok ki.

Ben kendi halinde arkadaşlarıyla ailesiyle mutlu insandım ta ki bu insanları tanıyana kadar. 7 senelik ilişki sonrası evlendik. 4 görümce tek erkek çocuk ve en küçükleri benimki. Cimri bir aile. Maddi yardımları geçtim lafları sözleri bitmedi. Eşim hep yanımda oldu beni haklı buldu. Kötülüklerine kötülük etmedim. Yeni evliyken eşim yüzünden ki hala yeni evli sayılırım 4 ay oldu. 1 aylıkken 1 hafta aynı evde durduk memleketlerinde. Görümcem olacak insan psikolojimi bozdu. Psikoloğumun dediğine göre benim öz güvenli saygın mesleğe sahip olmam sonra kayınvalide kayınpedere de istemediğim bir şeyi açıkça söyleyip şakalaşmam onun yapamadığı şeyler olduğu için beni kıskanıp üzerime yürüdü. Eşimle kavga etti. Düğün öncesi yaptığı her şeyi tüm terbiyesizlikleri unutmuş gibi yapmıştım eşim için ama o olay sonrası artık kanım çekiliyor adını duyunca. Ben yine bu kadar kin dolu olmazdım ailesi haklı olduğumu bildikleri halde onunla aynı ortamda durmamak için gitmediğim yerden dolayı cezayı bana kestiler. Arayıp ağlattılar beni. Bu aile kına günü bizi ayıran aile. Şimdi tahammülüm hiç yok. Adaletsizlik duygusu tüm ruhumu emdi. İstiyorum ki herkes adaletli olsun. Yalandan hiçbir şey yok gibi yapıyor o olaydan sonra 1 kere götüştüm ama hastalık vs görüşeceğim belli...annesi babası ama beni arayıp ağlatmalarını unutamıyorum. Eşim gel görüş demiyor hele ablası ile. (Ablaları evli.) Ama onun görüşmesi beni çıdırtıyor. 1 kere bağırdın karını korudun sonra? şimdi de sözde benle iyiler ama eşim yanımda ben duyuyorum ne zaman o ablası gelse her seferinde bir bahane ile çağırıyorlar. Eşimi hafta sonu sabahtan arıyorlar hadi gel diye. Bu adamın karısııııı var karısııııııı. Sözde benimle sorunları yok. Yanımdan çağırmak ne demek kibarlıktan karını da al gel de demiyorlar. Eşim yanımda arada saygı duyun vs diyor ama istikrarı yok. Ailesine hele ki o ablasına aslaaa katlanamıyorum. İçimde acayip bir hırs var. Psikoloğa gidiyorum bu ben değilim. İçimi kemiriyor ona iyi davranılması... Bensiz gidiyor davet etseler de gitmiyorum ama eşimi yalnız göndermeli miyim yoksa gövde gösterisi yapmalı mıyım? İçim içimi yese de katlanıp bu benim demeli miyim? Eşim onunla şakalaşıp ediyorsa diye deliriyorum konuştuğu zaman moralim bozuluyor. o 1 haftayı burnumuzdan döktü eşimden tövbe etti bir daha gitmeye ama kendisi neden bu kötü insanla konuşuyor? Çok büyük kavgalar ettik beni haklı görmesi yetmiyor ailesinin yaptığından sonra iyice kin doluyum. Benle iyi gibi yapsalar yalandan karını da al gel demeleri gerekmez mi benim kinim boşa mı? hafta sonu sabahı eşimi çağırmaları normal mi? yeni evliyiz biz yeniii... (Eşimin ailesi dışında çok şükür sorunumuz yok ilk ay okeye gitti filan bocaladı (o da yeni öğrendiği için hevesti ) ama çok şükür evden işe işten eve gelen adam eski konuyu söyleyecek olanlar için açıklama)
Eşiniz bağlarını tamamen koparamaz ama belli ki çok sıkıntı çekmişsiniz ailesiyle.Sanki tepkileri sadece gönlünüz olsun diye yapılmış gibi geldi bana.Hani bir insana kırgın olursunuz ama yine de görüşürsünüz sizin beklediğiniz bu modda bir iletişim.Eşler böyle aile ortamlarına birlikte katılmalı o gidiyor siz evde bana da durum çok sevimli gelmedi rahatsız olmakta haklısınız.Onlardan sıcak bir yaklaşım gelse sizde karşılık verirmisiniz?Ama anlattıklarınız sizi yoksayıyorlar gibi bir izlenim yarattı bende.Sizin yerinizde olsam bende üzülürdüm.

Ya iste bu iki tarafinda karakteriyle alakali. Ben asla kavga etmem mesela. K.validemler de oyle. Ama sogukluk var mi var. Oradayken esim benimle daha cok ilgilenir ki canim sıkılmasin. Ben bu yuzden esim icin o sogukluga katlanirim. Senede kac kere goruyorum ki zaten.

Aynen. Siz de diplomatik olmayi tercih ediyorsunuz ve evliliginize zarar gelmesini önlüyorsunuz. Konu sahibi bunu yapmiyor. Ve su anda onu yapacak durumdada degil. O yüzden mesafe daha saglikli. Daha cici aylardalar aslinda. 🥴

Eşim her izin gününde onlarla değil şükür. Benim yanımda... ama çağırdıklarında 1 saat de olsa gidiyor. Evet suç eşimde... Gitmesin demiyorum ama o ablası her çağırdığında gitmemeli. Ben babasının arayıp kızından dolayı gitmediğim yer için beni suçlu bulmasından sonra bu kadar bilendim sonra herkesin o gelince eşimi çağırmalarından dolayı. Eşimle de bana daha çok vakit ayırması dışarıda daha fazla vakit geçirip bana bunları unutturması adına konuştuk. Çağırmamaları benim işime geliyor evet ama onlara yapılan kötülük yokken onların bilenmesini kaldıramıyorum. bu arda eşime asla maddi şeylerin lafını yapmadım yapsaydım bunca sene beraber olmazdık. Bu adam benden çok maaş alıyor bana ihtiyacı da yok. Anne babası ile görüşmesin demedim demem de ki sevmem etmem ama hastaymış kek yapayım gidelim dedim eşim bana gel demediği halde. (He he evet kendimi övüyorum hadi yerin :KK70:) Sorun ablasının kendi kardeşlerine davrandığı gibi söverim de severim de mantığı ile yaklaşması... Çok alttan aldım ama son radde kaldıramayacağım olaydı. Eşim kızdı mı bunun arkasında durup gerekeni yapmalıydı o en azından bir daha yapamayacağını anlamalıydı bana bazılarınızın söyledikleri saçma geliyor. Neymiş kök aile... Kendi kocasına yapılınca hiçbir şey de yoktu ortada bana yapıldı aynısı alınmadım bile normal bir şeydi annesine bağıran bir görümceye benim eşim de pek ala tavır koyabilir. Sonuçta karşımdaki bir melek değil. Ailesi de bunu bilirken.
Terapistim kıskanmak anlamında demiyor daha bilimsel söylüyor ama siz olayların hepsini biliyor musunuz laf ediyorsunuz... Gayet devlet üniversitesi mezunu (buna dikkat ettim yüksek lisansı olan bir psikolog...) Görümcenin eşiyle bizim eşimle ilişkimize bak gör koca nasıl olunur gör diye herkesin içinde bağırıp çağırdığını biliyor muydunuz?
Evet bu hırs beni fazlasıyla bürüdü bu kadar değildim ama sonraki terapimde mutlaka bunun üzerinde duracağım. Bu aile beni bu hale getirdi. Onlardan uzak ailemle arkadaşlarımla musmutluyken onların adlarının geçtiği yerde enerjim sömürülüyor. Eşimle birbirimizi seviyoruz yansıtmak istemiyorum ama eşimi de suçlarken bu mümkün olmuyor
Bence birbirlerini seven eşler misafirliklere de birkikte giderler. Olayda eksiklik var.

Ben kendi halinde arkadaşlarıyla ailesiyle mutlu insandım ta ki bu insanları tanıyana kadar. 7 senelik ilişki sonrası evlendik. 4 görümce tek erkek çocuk ve en küçükleri benimki. Cimri bir aile. Maddi yardımları geçtim lafları sözleri bitmedi. Eşim hep yanımda oldu beni haklı buldu. Kötülüklerine kötülük etmedim. Yeni evliyken eşim yüzünden ki hala yeni evli sayılırım 4 ay oldu. 1 aylıkken 1 hafta aynı evde durduk memleketlerinde. Görümcem olacak insan psikolojimi bozdu. Psikoloğumun dediğine göre benim öz güvenli saygın mesleğe sahip olmam sonra kayınvalide kayınpedere de istemediğim bir şeyi açıkça söyleyip şakalaşmam onun yapamadığı şeyler olduğu için beni kıskanıp üzerime yürüdü. Eşimle kavga etti. Düğün öncesi yaptığı her şeyi tüm terbiyesizlikleri unutmuş gibi yapmıştım eşim için ama o olay sonrası artık kanım çekiliyor adını duyunca. Ben yine bu kadar kin dolu olmazdım ailesi haklı olduğumu bildikleri halde onunla aynı ortamda durmamak için gitmediğim yerden dolayı cezayı bana kestiler. Arayıp ağlattılar beni. Bu aile kına günü bizi ayıran aile. Şimdi tahammülüm hiç yok. Adaletsizlik duygusu tüm ruhumu emdi. İstiyorum ki herkes adaletli olsun. Yalandan hiçbir şey yok gibi yapıyor o olaydan sonra 1 kere götüştüm ama hastalık vs görüşeceğim belli...annesi babası ama beni arayıp ağlatmalarını unutamıyorum. Eşim gel görüş demiyor hele ablası ile. (Ablaları evli.) Ama onun görüşmesi beni çıdırtıyor. 1 kere bağırdın karını korudun sonra? şimdi de sözde benle iyiler ama eşim yanımda ben duyuyorum ne zaman o ablası gelse her seferinde bir bahane ile çağırıyorlar. Eşimi hafta sonu sabahtan arıyorlar hadi gel diye. Bu adamın karısııııı var karısııııııı. Sözde benimle sorunları yok. Yanımdan çağırmak ne demek kibarlıktan karını da al gel de demiyorlar. Eşim yanımda arada saygı duyun vs diyor ama istikrarı yok. Ailesine hele ki o ablasına aslaaa katlanamıyorum. İçimde acayip bir hırs var. Psikoloğa gidiyorum bu ben değilim. İçimi kemiriyor ona iyi davranılması... Bensiz gidiyor davet etseler de gitmiyorum ama eşimi yalnız göndermeli miyim yoksa gövde gösterisi yapmalı mıyım? İçim içimi yese de katlanıp bu benim demeli miyim? Eşim onunla şakalaşıp ediyorsa diye deliriyorum konuştuğu zaman moralim bozuluyor. o 1 haftayı burnumuzdan döktü eşimden tövbe etti bir daha gitmeye ama kendisi neden bu kötü insanla konuşuyor? Çok büyük kavgalar ettik beni haklı görmesi yetmiyor ailesinin yaptığından sonra iyice kin doluyum. Benle iyi gibi yapsalar yalandan karını da al gel demeleri gerekmez mi benim kinim boşa mı? hafta sonu sabahı eşimi çağırmaları normal mi? yeni evliyiz biz yeniii... (Eşimin ailesi dışında çok şükür sorunumuz yok ilk ay okeye gitti filan bocaladı (o da yeni öğrendiği için hevesti ) ama çok şükür evden işe işten eve gelen adam eski konuyu söyleyecek olanlar için açıklama)
Bu evlenir evlenmez adamın ailesiyle kendini yarışa sokanları hiç anlamıyorum. 4 ay önce imza atıp evlendiniz, kocanızı satın almadınız. Saygı duyun hayatına. Yoksa size çok fazla katlanacağını sanmıyorum. Bunu da laf sokmak için söylemedim. Gözünüzü açın diye yazıyorum.

ablasının eşine attığı mesajları şöyle diyeyim size psikolog bile ilgiyi kendi üzerinde tutmak için ıvırdan zıvırdan mesajlar atmış size açtığı bir soğuk savaş var sen izin vermesen de bak benimle ilgili diye. Uzman bile böyle diyor... Evet eşyam değil ama karşımdaki normal bir insan değil...

Kim bu psikolog ; instagram fenomeni filan mı ? 😒 Tam olarak nerenin uzmanı ?

Biz yeni evliyiz ama 7 senedir beraberiz... Öyle cicim ayımız yok olmadı da... Hatam varsa ki onlara anne baba dememem dışında eşim bende bir hata bulmuyor söyler...Yaşadıklarımı anlatsam tek taraflı demezdiniz... Kendi ailesi bile gelip aileme kendi kızlarını kötülediler eşimin babası benim karımdan ve kızlarımdan uzak dur bunların lafı sözü bitmez seni üzerler dedi... Eşim sakın ağızlarını laf verme havadan sudan konuş der... Evin erkekleri açık açık bunları derken ne tek taraflısı? Ailecek tanışmaya geldiğimiz gün ilk defa girdiğim evde bulaşık yıkadım hizmet ettim neymiş bir bakışta burnu havadaymış istekleri bitmezmiş çok sosyetikmişim neler neler... He öyle olduğum için 1 çorap istedim... Gizli zengin oldukları halde her şeyi eşim ben ve benim ailem çevrem yaptık... Tek bir kusur söyleyemeyen olaya 1. dereceden tanıklar ve bir uzman psikolog varken yok burada aile arasında giren diyip ahkam kesmeniz güldürücü... Yaşadıklarımı yaşamadınız ben 4 aydır evliyim ve 7 senedir birlikteyim eşimle.... Maddi manevi her zaman ben vardım yanında ailesi değil o da bunu kabul ediyor asla da inkar etmiyor ne ailesinin yaptıklarını ne benim vefamı.... Ailesine kötülüklerine rağmen çok iyilik yaptım... En basitinden eşim askerdeydi annesini aradım kahvaltıya götüreyim sizi diye kızlarım götürür gerek yok dedi. Kadına sözde evlatları ölüyor bitiyor kadının doğum gününü ilk defa ben yaptım... Daha da yapmam da... Nişanlıyım o zaman aramızda sorun yok annesi ile... Hep höd höd davrandılar... Kafalarında hep sosyetik bir kız bunu ezelim var.

..Ailesine kötülüklerine rağmen çok iyilik yaptım... En basitinden eşim askerdeydi annesini aradım kahvaltıya götüreyim sizi diye kızlarım götürür gerek yok dedi. Kadına sözde evlatları ölüyor bitiyor kadının doğum gününü ilk defa ben yaptım...

Aradım aradım yaptığınız iyiliği bulamadım. Kadın belki de doğum günü kutlaması yapmayı sevmiyordur ; ailesiyle bir arada olmak yetiyordur.

1 Temmuz 2022 Yeni Evliyim Eşim Sürekli Okeye Gidiyor konunuzdan :

Uzuuuuun bir sevgililik dönemi sonrası evlendim. Eşimin ailesine ait evlerden birine geçtik.

Eşinizin ailesine ait evde otururken; nasıl herşeyi eşiniz , siz ve sizin aileniz yapmış oluyor ?

6 Temmuz 2022 Kayınvalide ve Görümce ile Tatil konunuzdan:
Kızlar selaaaammm,
Eşimin memleketine gidiyoruz Allah nasip ederse bayramda. Ailesi bayramda orada olacak. Yeni evliyim 3 haftalık. Senelerdir hayaliydi benimle oraya gitmek. Ve görümcem ve eşi de geliyor. Bize de bunu yeni diyorlar. Sözde 1 ay önceden bilet almışlar ne hikmetse söylemediler. Ben de o görümcemden pek hoşlanmıyorum zamanında çok sorun yaşadım görümcelerimle.............

Bu konunuzda ise, bayramda ailesinin evine gelecek görümcenizin gelmemesini istiyordunuz.

Aranız kötüyse siz görüşmeyin ama eşiniz niye görüşmemek zorunda anlayamadım onu. Eğer size karşı doldurmuyorlarsa ve eşinizde değişiklik hissetmiyorsanız bırakın görüşsünler. Çünkü şişlik bir durum yok, eşinizin aile ilişkisi bu…

Kocanı neden ailesiyle senin aranda seçim yapmak zorunda bırakıyorsun ne biliyim eski konunuza ithafen söylüyorum sizi bırakıp okeye gitmesi Ailesine yalnız gitmesi evliliğinizde yolunda gitmeyen bişeyler var

Bende eşimin kardeşiyle kavga ettim ,konuşmuyorum.hic eşime, kardeşinle konuşma demedim.hatta eve gelmiyor ama gelse de birşey demem.ikramimi yaparım,konuşmam. Başka türlüsünü kendime yakıştıramamam. Sonuçta konuşma desem yine konuşacak, aaayyyy sinirlerimi bozamam

Üstelik gerçek hiçbir psikolog terapide 3.kisileri konuşmaz. Hele atılan mesajlar farklı ilişkiler ohoo. Psikologdan ziyade arkadaş sohbeti lafı sanki

Ben de bunu diyecektim, 10 seneden fazladir ayni psikologla gorusuyorum, hayatimdaki en onemli kisilerden biridir. Ama 3.kisiler ve yaptiklari terapimde sadece 'Bu yaptigi / dedigi sana ne hissettirdi?' olarak var oluyor. Beni gorumcem kiskaniyor desem :'Kiskandigini hissediyorsun. Hadi gel buna beraber bakalim' derdi muhtemelen :) Ya da gorumcem boyle davrandigi icin cok ofkelendim desem: 'Ofkene odaklan, su an kac yasinda gibi hissediyorsun?' diye sorardi.

Yani bir kisir eksik olmus bu diyalogda, ben hic ama hic inanmadim

Ben de bunu diyecektim, 10 seneden fazladir ayni psikologla gorusuyorum, hayatimdaki en onemli kisilerden biridir. Ama 3.kisiler ve yaptiklari terapimde sadece 'Bu yaptigi / dedigi sana ne hissettirdi?' olarak var oluyor. Beni gorumcem kiskaniyor desem :'Kiskandigini hissediyorsun. Hadi gel buna beraber bakalim' derdi muhtemelen :) Ya da gorumcem boyle davrandigi icin cok ofkelendim desem: 'Ofkene odaklan, su an kac yasinda gibi hissediyorsun?' diye sorardi.

Yani bir kisir eksik olmus bu diyalogda, ben hic ama hic inanmadim
Hah aynen öyle. Hİçbir gerçek danışmada/seansta 3.kişiler konuşulmaz. Olayların hissettirdikleri konuşulur. 3.kişileri konuşmak hem etik ihlalidir hemde görüşmeyi ileri taşımaz ve olayı danışan merkezinden uzaklaştırır. Yok sen öğretmensin diye seni kıskanıyorlar yok onların yapamadıklarını sen yapmışsın kıskanmışlar falan. Ha belki psikolog kankisi vardır bu arkadaş dedikodusudur konuyu yazan bunu terapi sanıyordur aklıma başka seçenek gelmiyor :KK70:

Hah aynen öyle. Hİçbir gerçek danışmada/seansta 3.kişiler konuşulmaz. Olayların hissettirdikleri konuşulur. 3.kişileri konuşmak hem etik ihlalidir hemde görüşmeyi ileri taşımaz ve olayı danışan merkezinden uzaklaştırır. Yok sen öğretmensin diye seni kıskanıyorlar yok onların yapamadıklarını sen yapmışsın kıskanmışlar falan. Ha belki psikolog kankisi vardır bu arkadaş dedikodusudur konuyu yazan bunu terapi sanıyordur aklıma başka seçenek gelmiyor :KK70:
Konu sahibinin kendi yorumu o zerre inanmadım😂 “Psikoloğumun dediğine göre benim öz güvenli saygın mesleğe sahip olmam“ ahsgsdg buna baya güldüm

Konu sahibinin kendi yorumu o zerre inanmadım😂 “Psikoloğumun dediğine göre benim öz güvenli saygın mesleğe sahip olmam“ ahsgsdg buna baya güldüm
Dediğim gibi ya psikolog kankisi vardır bu aralarında geçen fitne fücür dedikodusudur ya da ciddi bilişsel çarpıtmalara sahip arkadaş :KK70:

Ya siz hasta ruhlumusunuz karisi var karisiii demissiniz nekadar itici nekadar cahil bir vakis acisi ne yapsin sizle evlendi diye ailesini silsinmi sizi zorlamiyor kendisi gidiyor tabiki ablasiyla gulusecek gorusecek size ne bundan? Siz olmadan oncede o ablasi ailesi vardi evlendiniz diye tapusunu almadiniz size psikolog yeterli gelmiyo belliki daha ciddi bi tedavi lazim

X