Eşimin Ailesi Pislikte Bir Dünya Markası

Ya gitmeyeceksiniz, ya başka yerde kalacaksınız ya da arkadaşların yazdığı gibi gitmeden kendi kişisel temizliğiniz için alışveriş yapacaksınız.
Havlu kağıt, sabun, dezenfektan, dezenfektanlı ıslak mendiller vb.
Valizinize nevresim vs koyun. Havlu el havlusu falan derdim de ortada kalırsa kullanırlar belki 🤦‍♀️

Konuyu ben yazmışım gibi. Benim kayınvalidemi geçemez hiç birinizin ki.

Senin konunu da müsait olunca okuyacağım.

İki örnek vereyim. Karar verin.
Mesela benim kayınvalidem bir sel meselesi olduğunda lağım sularınında karıştığı sulara temas eden bir kilolarca(köyde çuvalla alınır) pirinci yıkayıp kurutup herkese, evine gelen herkese yedirmiş🙄

Bu yetmez derseniz,
Aynı dönemde sular yokken tuvalet maşrapasındaki suyun temiz olduğunu iddia edip pilav yapmak istemişti.
Devamını isterseniz yazarım.
:)

:KK57::KK57::KK57::KK57:

Onları değiştirmeniz mümkün değil.

Siz giderken nevresim takımı, havlu, sabun şampuan gibi eşyalarınızı götürün. Bir şey yiyip içeceğiniz zaman kabı kaşığı yıkayın. Başka da ne yapılır, bilemiyorum.

Ay çok iğrenç. Onlar bu pisliğe alışmış demekki. Yatacağın yatağın çarşafını evinden götür. Gittiğinde serersin dönüşte toplar yine onların serdiği çarşafı serersin. Evden yine sabun şampuan o tarz şeyler götür. Ay gerisini de artık idare etcen malesef allah sabır versin.

Uyarınca da o zaman su iç diye ısrar etmeyin gece nasıl gideyim diyor 😂tabi eşim sonra leğeni attı böyle saçmalık mı olur diye 😅utanma ile ilgili özellikler yüklü olsa zaten iş buralara gelmez bence tek umudum elti adayım ondan bari çekinseler 😅
Allah hepinize gerçekten yardim etsin, ben de cildirirdim herhalde. Ne yapardım inan tahmin edemiyorum.

Bu öyle büyük bir dert ki yaşamayan bilmez. Evime geldiklerinde de durum aynı. Bir kere evime gelmelerini nasıl engellerim diye konu açtım. Bazı kendini bilmezler ne kadar kötü gelin olduğumu, bir kap yemek yapmanin ne zorlugu olacağını yazdı. Ne diyeyim darısı başlarına onlarin da.
Benim kayınvaldem gelince ayıp olur diye buzdolabını açmazdı. Ben işten gelene kadar beklerdi 😭 anne sen çok güzel yoğurt çorbası yapıyorsun, benim yaptığım öyle olmuyor, yapar mısın hem bana bşr kere daha gösterirsin derdim, çok sevinirdi.

Beterin beteri varmış, lütfen devamı gelmesin. 🤢🤢
Nasıl hasta olmuyorlar inanılmaz bir şey ya.
Tamam korkma :)))
Benim tek merak ettiğim şey çocukları nasıl büyüttüğü. :)

Benimkilerin alaturka tuvalet taşında tuvaletin başından sonuna kadar olan kısmında kapkara ve taşlaşmış dışkı izi vardı. İz demek hafif kalır. Tuvaletin 5'te 4'ü kadar bir kir diyebilirim.

Üçümüz bir grup kurmaliyiz.🤣🤣 Sorunları, çözümlerini ve kaçış yollarını konuşmak için.🤣🤣🤣

O da özel bir başarıymış :)
Mecbur kalmazsam tuvalete gitmiyorum. Mecbursamda evin kullanılmayan tuvaletini dezenfekte ediyorum.
Kaç yıllık evliyim evlerinde girmediğim tuvalet ve banyo var. :)
Bir de onu kaldıramam. 🙄

Tek kaçış yolu aslında olmamaları :)

Ay bu neeeee🤮 kız manyak mı bu insanlar tuvalet tasıyla pilav yapmak mı 🤮
Tuvalet tasındaki suyla.
Yapmadı ama teklif etti. Kendisi ısrarcıdır. Olmaz diye en az 3,4 kere tepki verince biraz da ayıplanınca durdu.

Allah hepinize gerçekten yardim etsin, ben de cildirirdim herhalde. Ne yapardım inan tahmin edemiyorum.
Ben artık daha sakinim eşim farkında olayların elinden geldiğince yardımcı, kendim yapıp yiyorum onlar da yiyor yetişemediğim bişey olursa yemiyorum yaşam alanını eşim ile temizleyip 2 3 gün idare ediyoruz, uyarılması gerekenleri eşim uyarıyor gördüğümüz yerde yapmıyorlar bari en azından artık suratıma konuşurken pıt pıt oraya buraya sümük yapıştırmıyor kimse🤭

Üçüncü sonucu da var; eş de arkandaysa, bir arada bulunulacak görüşmelerde senin gelişine göre davranmayı ipe ipe öğrenirler (Varsa potansiyel, işte bi ümit).

Strobe için bi sabun ayıralım vb.
Strobe dikkat ediyor/rahatsız oluyor, kalkarken klozeti fırçalayayım elimi yıkayayım bari onun evinde.
Gibi gibi..

70inde de insan yapar isterse.

Şuna biraz daha ilaveler yapayım; bazı konularda vaktinde insanları çok idare etmiş biriyim ve o kadar çok idare ettim, görmezden geldim ki (Elbette ilave başka olaylar, tetikleyiciler de gerçekleşti, bu hastalığın ortaya çıkışı için çok sebep sayabilir, bir başka konuda başka sebep verirken yalancı gibi görünebilirim dahi), 21imde psikolojik rahatsızlandım. Sülalenin ilk ve tek bipo hastasıyım yani artık nasıl zorlandımsa her tarafımdan, en deep genlerimden çıkardılar hastalığı sonunda ashshs
Bildiğiniz düz delirdim. (Ondan sonra da başladı işte -ben varım!- yolculuğu)

Size şunu tavsiye ediyorum, bırakın bazı şeyler inceldiği yerden kopsun, bırakın bazı çizgileriniz kırmızı kalsın.
İnsanları idare ede ede 93483 farkı şekle girmeyin. Abi kendi evinde, seni hiç ipine sallamayan birinin bokunu temizliyorsun sessiz sessiz. Aklıma ne geldi biliyor musunuz; umumi tuvaletlerdeki maceralarım. :))

Vaktinde insanların düşüncelerini çok önemseyen, onların kalbi kırılmasın diye çabalayan ve duygusal olarak suistimale çok açık biriydim (17-19 yaşlarda). Ya bir umumi tuvalete girdiğimde benden önce sıçılmış bokları temizlediğimi bilirim ya (Normal insan mikrop kapacağım diye dokunamaz, ben mecbur kalıp çok sıkışıp girdiğimde o tuvalete, bi de temizlerdim, öyle bırakanlar adına da utanırdım) ; ben çıktıktan sonra arkamdan "Iyy sıçmış bırakmış" demesinler, pis biri değilim ben diye. :)) Bir daha asla görmeyeceğim, bir daha asla karşılaşmayacağım insanlara ardımda bal dök yala tuvaletler bırakırdım ya. Beleşe amme hizmeti ahshs

Yaptığınız şey buna benziyor biraz.
Aman onları idare edeyim, edepsizler, aman eşim işte arada üzülmesin, aman iyi insanlar gönülleri kırılmasın, beni şöyle bilmesinler ben kendimi duruşumu bozmayayım şu bu o... Sağlıktan gidince anlarsınız, elden ayaktan düşerken ah dersiniz belki, aman hastalanmayın da tabii... Bilin abi şu canınızın kıymetini "Bu ne be!" deyin, varlık gösterin.

Valla sinir oldum konuya okudukça, kaşları çatarak öğürüyom, karışık duygular içindeyim ahshs

Son düzenleme:
Bebeğim, bir koşu gidip eczaneden vicks alıyorsun.Kocan eve geldiğimde vicksi minicik bir parça şeklinde göz altlarına sürüp ağlamaya başlıyorsun zır zır. Sorunca da içini çeke çeke ben gitmek istemiyorum beni niye zorluyorsun, ailen bana değer vermiyor anlıyorum ama senin içinde mi hiç değerim yok diye iyice yaygarayı basıyorsun. Gerisi senin oyunculuk yeteneğine kalmış.

Yüzünü yüz yıkama jeli ile iyice yıka sonrasında. 😂 Çalışmadığın, dışarı çıkmayacağın bir günden önce yap. Gözlerin biraz kızaracak.

Çok sevdiğim bir arkadaşım var. Kaynanası ıspanakları kirlileri biriktirdiği leğene koyup banyoya götürüp duş başlığıyla yıkıyormuş. Bir de kadın mısır kaynatmış düdüklüde. Mısırdan bir iki ısırık alıyormuş, kurumasın diye tekrar düdüklüde suyun içindeki mısırların yanına koyuyormuş. Sizinkileri okuyunca kızın çektikleri geldi aklıma. Böyle insanlar neden 💩 unda boğulmuyor ki ya.

Tamam korkma :)))
Benim tek merak ettiğim şey çocukları nasıl büyüttüğü. :)

O da özel bir başarıymış :)
Mecbur kalmazsam tuvalete gitmiyorum. Mecbursamda evin kullanılmayan tuvaletini dezenfekte ediyorum.
Kaç yıllık evliyim evlerinde girmediğim tuvalet ve banyo var. :)
Bir de onu kaldıramam. 🙄

Tek kaçış yolu aslında olmamaları :)

Tuvalet tasındaki suyla.
Yapmadı ama teklif etti. Kendisi ısrarcıdır. Olmaz diye en az 3,4 kere tepki verince biraz da ayıplanınca durdu.
Ay anladım anladım o suyla olduğunu nasıl yazdıysam 🤭 Teklif etmesi yapmasıyla eş değer yani ne iğrenç bir şey ya🙊

Ben artık daha sakinim eşim farkında olayların elinden geldiğince yardımcı, kendim yapıp yiyorum onlar da yiyor yetişemediğim bişey olursa yemiyorum yaşam alanını eşim ile temizleyip 2 3 gün idare ediyoruz, uyarılması gerekenleri eşim uyarıyor gördüğümüz yerde yapmıyorlar bari en azından artık suratıma konuşurken pıt pıt oraya buraya sümük yapıştırmıyor kimse🤭
🥴🥴🥴🥴En azından esin farkinda davranıyor elinden geleni yapıyor. Yapmayanlarin daha kötü, cok kotu bir durum bu ya. Benim oturduğum bir evde bilerek kullandığımız tuvalete sabun koymazdim, ellerini direk banyoya geçip yıkamak zorunda kalırlardi, derdim ellerinizi burda yikayin diye. Arkasına zaten yine temizlediğim icin. Cok titiz biri degilim ama hijyen kurallari cok önemli bende. Tuvalet mutfak

Üçüncü sonucu da var; eş de arkandaysa, bir arada bulunulacak görüşmelerde senin gelişine göre davranmayı ipe ipe öğrenirler (Varsa potansiyel, işte bi ümit).

Strobe için bi sabun ayıralım vb.
Strobe dikkat ediyor/rahatsız oluyor, kalkarken klozeti fırçalayayım elimi yıkayayım bari onun evinde.
Gibi gibi..

70inde de insan yapar isterse.
Ayy toptan görüşmemek daha iyi be Strobe. O yaştan sonra hizaya getiremezsin ki kimseyi. İki gün dikkat eder, sonra yine salar.

Ayy toptan görüşmemek daha iyi be Strobe. O yaştan sonra hizaya getiremezsin ki kimseyi. İki gün dikkat eder, sonra yine salar.

Kiminde öyle Rosa, kiminde bir miktar değişiyor. (Tabii eş de yanındaysa, onlarda da idrağın açılacağı varsa)
Kvmin ve Kpimin potansiyelleri vardı, 50lerinden, 60larından sonra da yanımda düzenledikleri şeyler oldu.

Bir örnek vereyim; Kpimin ağzı biraz bozuktu, eskiden beri arkadaş çevresi, sanayi çevresi filan nasıl tarif etsem, normal cümle kurarken dahi ağzından ufak tefek küfür kaçırırdı adam, sürekli olmasa da. Birini severken hakaret cümleleri kurardı (Tipik yurdum başarı övme/insan sevme hakaretlerinden bir yelpaze= Vayy namussuzzz, şrfsize bak gibi. Bunları hakaret manasında söylemiyor)

Ciddi uyardım rahatsız oluyorum, benim yanımda dikkat edin bari diye (Babamdan tek kelime küfür duymamış biriyim), pek sallamadı başta, sonra çocuğum oldu. Onu severken "Namussuz" kelimesini kullandı. Yine uyardım devam ediyor. Ben de ağzımı bozdum laf arasında denk geldikçe "Baba sen de çok i.nesin" "Sen de az şrfsz namussuz değilsin" dedim koca adama vb. Buz gibi oldular, "Noldu işte sevdiğimden diyorum" dedim. Bakma yani sen bana, benim ters taraflarım biraz ayarsız kaçabiliyor "Ellemeyelim biz buna tamam" diyorlar, şey etmiyorlar yanımda filan, bunları da tavsiye olarak buralara yazmıyorum tabii çünkü pek onaylanası şeyler değiller. Benim yanımda daha dikkatliler çoğu şeye kv ile kp artık diyeyim.

Ben de eski hallerimden daha olgunum artık, daha farklı yönetebiliyor, karşılayabiliyor işte tolere edebiliyorum bazı şeyleri.

Son düzenleme:
Gidip sabun alabilirsiniz aslında yada çay bardağıni dökup yıkayıp kendinize çay koyabilirdiniz ben açıkca soylerdm görünceye yeni alındı istersen bir yıka diye WC konusunda ben annemi de kayınvalidede eve gider gitmwz wcleri çamaşır suyu ile yikarm. Sonra banyoya girerm banyoyu yıkar dusumu alır çıkarm çözüm bulabilirsiniz kendinize çarşaf gotureblrsnz mesele havlu ben bu şekilde çözüm buldm o yüzden yaziyorm önce çarşaf tasiyordm. Sonra gider gitmez makineye atıp yikadm gelmeden öncede yıkayıp bir yere bırakıyorum. Havlularim orda bir dolapta el sabunu şampuan mutlaka goturuyorm giderken yada marketteb aliyorm.

Of kader arkadaşıymışız... Benim kayın ailem de bütün ayakkabılarını kapının önüne üst üste yığıyor, kaç kereler tertemiz ayakkabılarımın üstüne pis ayakkabılarını koymuşlar, her seferinde uyarıyorum ama yok. Benim ailem onları görünce çok uyardı ama dinlemedim, eşlerimiz için çekiyoruz işte.
Zaten anne babamızı dinlesek buralarda konu açıyor olmazdık😔

Benim kayınvaldem gelince ayıp olur diye buzdolabını açmazdı. Ben işten gelene kadar beklerdi 😭 anne sen çok güzel yoğurt çorbası yapıyorsun, benim yaptığım öyle olmuyor, yapar mısın hem bana bşr kere daha gösterirsin derdim, çok sevinirdi.
Ayıp konusunda dikkat ediyor benimki de ama hijyen sorun işte. Yine de bu kadar ince düşünceli değil tabii. Vefat mi etti sizinki?

Edepsize laf anlatılmaz, ancak daha büyük bir edepsizlikle bastırırsın (Ki kendine ne derece yakıştırırsın o hali, sonra kendinden de utanırsın o ayrı) ya da kendinden olabildiğince uzakta tutarsın ki burada eşlerinize de iş düşüyor.

Duruma göre ben ağzımı yüzümü bozabilirdim bana belli olmaz, kendi pisliğimi anca temizliyorum, bir de milletin taharetini takip edecek hale geldimse zaten bozayım ağzımı o saatten sonra, yüz yüze bakılmayıversin. Olay biraz böyle.
Benim eşim konu sahibininki gibi evdeki en ufak kusuru söyleyip annesigilde kör olmuyor. Her şeyin farkında ama ailesine bir şey diyemiyor. Benim yanimda demiyor ben yokken temizlenmesi için gerekli şeyleri söylüyor. Ama nereye kadar? Alışkanlık yok adamlarda. Nefes almak kadar normal geliyor yaptiklari.

Back
X