Eşimin Ailesi Pislikte Bir Dünya Markası

Ya kızlar, siz niye söylemiyorsunuz dümdüz suratlarına "Pisliğinizden tiksiniyorum" diye de kendinize eziyete dönüyor artık hal? Yani nasıl sessiz kalabiliyorsunuz bu kısmı cidden anlayamıyorum. Ağzımı tutsam suratım, beden dilim, her yerim ayrı konuşur benim şu durumların içinde kalsam. :/

Bazı insanlara neyi, nasıl söylersen söyle işine geldiği gibi anlar öyle devam eder.
Mesela kayınvalide kendisinin pis olduğunu, insanların pisliğinden rahatsız olduğunun farkında.
Savunma olarak şöyle diyor,
Ben pis olsam, evime bu kadar misafir gelmez.
Ben pis olamam, çünkü 5 vakit namaz kılıyorum, hep abdestliyim. Benden temizi olamaz. Bunları farklı şekillerle hep konuşur.

Laftan anlamaz, mesafe koyarsın, yani gelmiyorum, gelmeni istemiyorum, aramıyorum dersin, mesaj atar, bak sen gelmezsen bende evine gelmem der.
Mesafe koyduğumu anlıyor, ona rağmen evime hala gelmesini bana bir lutüf olarak sunuyor. Bu kafatla ne yapabilirsin??
İmkanım olsa bana attığı sesli mesajları atsam, saç baş yolar çoğu insan.

Kendilerine verdikleri değer, özgüvenleri ve egoları arşa değiyor. Bu insanların ortası yok. Bu nedenle tamamen hayatından çıkartmak ve bunun için eş kişisinin onları hayatından çıkartması lazım ya da eşini hayatından çıkartman lazım.

Neden bunu kendinize yapıyorsun demişsin bir mesajda,
Bu da ayrı bir konu, konu sahibinin konusunu kendimle gasp etmek istemiyorum.
Tek diyeceğim, bunlar eski mevzular, psikolojik bazı sebeplerden ötürü geçmişte bir dönem insan ilişkilerimi yönetmekte başarısızdım. Şuan ise kayınvalidem gibilerin yaptıkları beni sadece eğlendiriyor. Tabiri caizse tavrım kudurtuyor.
Mesela bu konuda eşim açısından konuyu ele alırsak annesi ve ben arasında kalıyor.
Bunun sonucunda o da faturayı bana kesip boşanmak isterse özgür, mahkeme orada:)

Gel gel sarılalım 😂🥰mecbur gideceksen havlu, şampuan, peçete, sıvı sabun, nevresim ben hatta yastık götürüyorum, gidince elimden geldiğince yemeği kendim hazırlıyorum yoksa hayatta yemem çünkü canım kv şimdi bizden korkup biz varken görünen yerde yapmaz ama olmadığımız ortamda o parmak hep burunda olur ilk başta yüzüme konuşurken parmak burunda konuşuyordu şok oldum sonra eşim benim olmadığım yerde sürekli uyardı, takip etmesem daha yakın diye çaydanlığa suyu tuvalet çeşmesinden doldurur o ara demlik de yerde dikkatini çekerim😂o yüzden artık çay işi memlekette hep eşimde 😂

Yine takip etmesek tuvalete gidince el yıkamak yok uyardın ve yıkacaksa da bir bakıyorum yine yakın diye bulaşık lavabosunda olurlar🤦‍♀️kv otururken elinin sürekli şeyinde olmasını saymıyorum amacı şey gibi uçkuru elini sıkıştırıp içerde olunca eli üşümüyor kadının en çok kışın yapıyor çünkü 😂
Neeeee???? 🤮🤮🤮

Carsafinizi, yastık kilifinizi, sabununuzu yanınızda götürün.
Mümkünse de evde yemek yemeyin.
Başka yapicak bişey yok.

Gel gel sarılalım 😂🥰mecbur gideceksen havlu, şampuan, peçete, sıvı sabun, nevresim ben hatta yastık götürüyorum, gidince elimden geldiğince yemeği kendim hazırlıyorum yoksa hayatta yemem çünkü canım kv şimdi bizden korkup biz varken görünen yerde yapmaz ama olmadığımız ortamda o parmak hep burunda olur ilk başta yüzüme konuşurken parmak burunda konuşuyordu şok oldum sonra eşim benim olmadığım yerde sürekli uyardı, takip etmesem daha yakın diye çaydanlığa suyu tuvalet çeşmesinden doldurur o ara demlik de yerde dikkatini çekerim😂o yüzden artık çay işi memlekette hep eşimde 😂

Yine takip etmesek tuvalete gidince el yıkamak yok uyardın ve yıkacaksa da bir bakıyorum yine yakın diye bulaşık lavabosunda olurlar🤦‍♀️kv otururken elinin sürekli şeyinde olmasını saymıyorum amacı şey gibi uçkuru elini sıkıştırıp içerde olunca eli üşümüyor kadının en çok kışın yapıyor çünkü 😂
Çaydanlığın tuvalette ne işi var? Daha zor olmuyor mu🤣o burun o uçkur allahım aklımı sen koru. Eşiniz kıymetinizi bilmeli böyle bir yere katlandığınız için.

Merhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim. 😅

Kendileri bizden uzakta bir şehirde oturuyorlar. İş yoğunluğundan dolayı sadece bir bayramda ziyaret edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı'nda gideceğiz ama o kadar pisler ki ben şimdiden gerildim, gidesim gelmiyor.

Örneğin annesi asla temiz çarşaf çıkarmaz, kullanılmış çarşaflarda yatmamızı bekler. Geçen yıl gittiğimizde yemin ediyorum evde sabun yoktu! Ne banyoda ne mutfakta sabun yoktu, bir gün boyunca sabun koymalarını bekledim ama yok kimsenin umurunda değil, eşim bizim evde sabun olmasa söylenir ama annesine hiçbir şey demedi. Sinir oldum en son dayanamadım ben söyledim, kadın gitti beyaz banyo sabunu çıkardı onu da bir kere kullanabildim çünkü biri o sabunla tıraş olmuş ve bütün kıllarını sabunun üstünde bırakmış.
Yine geçen yıl görümcem marketten 6'lı çay bardağı almış, sabah paketinden çıkardı yıkamadan hatta suya bile tutmadan içine çayları koydu. Banyo yapmak istesem duşta bırakılmış kıllı tıraş bıçakları ile yap yapabilirsen, zaten orada da genellikle ilginç bir şekilde her sene bir tanecik şampuan ve kullanılmaktan minicik kalmış bir sabun oluyor... Klozet desen daima her tarafı sapsarı, oturma yerlerinde sarı damlalar... Of devam edemeyeceğim evin halini düşünün işte.

Geçen yıl eşime çok ağladım senede bir defa gidebiliyoruz ve onlar için birçok maddi manevi fedakarlıklar yapıyoruz (bunun için ayrıca konu açacağım) ama karşılığında gördüğümüz muameleye bak dedim. Ailesi ile gitmeden önce konuştu ama ben o kadar tiksindim ki bu sene daha dikkatli olsalar bile ne yemek yemek istiyorum, ne kapı kollarına dokunmak, ne de tuvalete girmek...

Siz olsanız ne yapardınız?

Ya gitmeyeceksiniz, ya başka yerde kalacaksınız ya da arkadaşların yazdığı gibi gitmeden kendi kişisel temizliğiniz için alışveriş yapacaksınız.
Havlu kağıt, sabun, dezenfektan, dezenfektanlı ıslak mendiller vb.
Valizinize nevresim vs koyun. Havlu el havlusu falan derdim de ortada kalırsa kullanırlar belki 🤦‍♀️

Konuyu ben yazmışım gibi. Benim kayınvalidemi geçemez hiç birinizin ki.

Senin konunu da müsait olunca okuyacağım.

İki örnek vereyim. Karar verin.
Mesela benim kayınvalidem bir sel meselesi olduğunda lağım sularınında karıştığı sulara temas eden bir kilolarca(köyde çuvalla alınır) pirinci yıkayıp kurutup herkese, evine gelen herkese yedirmiş🙄

Bu yetmez derseniz,
Aynı dönemde sular yokken tuvalet maşrapasındaki suyun temiz olduğunu iddia edip pilav yapmak istemişti.
Devamını isterseniz yazarım.
:)
Öğürme emojisi de talep ediyorum yetkililerden. Ne okudum ben az önce :KK57:

Merhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim. 😅

Kendileri bizden uzakta bir şehirde oturuyorlar. İş yoğunluğundan dolayı sadece bir bayramda ziyaret edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı'nda gideceğiz ama o kadar pisler ki ben şimdiden gerildim, gidesim gelmiyor.

Örneğin annesi asla temiz çarşaf çıkarmaz, kullanılmış çarşaflarda yatmamızı bekler. Geçen yıl gittiğimizde yemin ediyorum evde sabun yoktu! Ne banyoda ne mutfakta sabun yoktu, bir gün boyunca sabun koymalarını bekledim ama yok kimsenin umurunda değil, eşim bizim evde sabun olmasa söylenir ama annesine hiçbir şey demedi. Sinir oldum en son dayanamadım ben söyledim, kadın gitti beyaz banyo sabunu çıkardı onu da bir kere kullanabildim çünkü biri o sabunla tıraş olmuş ve bütün kıllarını sabunun üstünde bırakmış.
Yine geçen yıl görümcem marketten 6'lı çay bardağı almış, sabah paketinden çıkardı yıkamadan hatta suya bile tutmadan içine çayları koydu. Banyo yapmak istesem duşta bırakılmış kıllı tıraş bıçakları ile yap yapabilirsen, zaten orada da genellikle ilginç bir şekilde her sene bir tanecik şampuan ve kullanılmaktan minicik kalmış bir sabun oluyor... Klozet desen daima her tarafı sapsarı, oturma yerlerinde sarı damlalar... Of devam edemeyeceğim evin halini düşünün işte.

Geçen yıl eşime çok ağladım senede bir defa gidebiliyoruz ve onlar için birçok maddi manevi fedakarlıklar yapıyoruz (bunun için ayrıca konu açacağım) ama karşılığında gördüğümüz muameleye bak dedim. Ailesi ile gitmeden önce konuştu ama ben o kadar tiksindim ki bu sene daha dikkatli olsalar bile ne yemek yemek istiyorum, ne kapı kollarına dokunmak, ne de tuvalete girmek...

Böyle bir aile bu zamana kadar iyi gelmişler enfeksiyondan ölmemeleri de bir başarı 😱

Gitseniz her önlemi alıp dikkat etseniz de eşiniz o pisliğin içine girecek böyle olunca da sizin için pek bir şey farketmiyor. Eşinizin her durumda annesini uyarması gerekiyor sonuçta o oğlu ona kırılmaz kırılsa bile unutur.
Bir de böyle insanlar yokluk çekenler oluyo genelde, aman su gitmesin aman sabun bitmesin diyenler, şimdi ekonomi daha da kötü sabun olmamasına hiç şaşırmadım bu yuzden

Madem gidiceksiniz, Gitmeden 1-2 gün eve temizlik şirketi yollayın 2-3 kişi evi tepeden aşağı temizlesinler. eve bol miktarda çamaşır suyu ve deterjan bırakmalaırnı isteyein, giderken yanınıza temiz havlu, sabun, şampuan vs alın.
Kalacağınız kaç gün zaten yemek işini dışardan halledin. Eşiniz bunlara yaklaşmıyorsada gitmeyin siz kendisi gitsin.
Otelde kalmak ütopik. Adam ailesnin yaşadığı şehire gidip otelde kalmaz

Ben pis olamam, çünkü 5 vakit namaz kılıyorum, hep abdestliyim. Benden temizi olamaz. Bunları farklı şekillerle hep konuşur.
Ayy şu cümle😂😂 benim ananem temiz bir kadındır,Allah var . Seksen küsur yaşında ama çiçek gibidir evi.
Onun şehrine gitmiştim morali düzelsin diye. Hamur acacaktim ama çok yetenekli değilim, bir halta benzemedi. Ben de onu çağırdım hamurumu adam etmesi için.
Geldi, oturdu karıştıracak 😳
Anane , dedim, elini yikasana hamur minciklayacaksin.
Diyor ki; kızım ben andestliyim 😂😂😂
İyi de sen abdestini aldın, sonra gittin her gün kullandığın seccadeyi çıkardın,dokundun ettin,geri kaldırdın. Salona geçtin, kumandayı aldın, teleofnuna baktın, elin koltuğa bilmemneye değdi.. Yani hamur yogururken elini yikamanla abdestin ne alakası var 🙈🙈

Yengem ve dayım aynısının tıpkısı :D Onlarda dışarıda açık alanda fincan yıkamışlar sözde içine rüzgardan toz toprağa dönüşecek kadar birikmiş hiç yıkamadan kahveyi koyup içiriyorlar :D Koltuğun üstünde sinekler ölmüş birinde en az 7 tane vardı üzerine yattılar ailecek asdfghj. Bi oda var korku tüneli gibi aradığını bulamazsın ama hırsız girse de bulamaz o yönden iyi :D Banyoda sabun jel bez hiçbiri yok saçı şampuanlayıp çıkıyorlar bu yüzden kokuları maalesef geçmiyor. Ama gel gör ki çok mutlular böyle. Annemde hem kardeşi olduğu için hem de köyü özlediği için gidiyor ama ben senede bi kez mecbur kalırsam gidiyorum. Sizi çok iyi anlıyorum o yüzden. Bi günlüğüne kalıyorsanız nefesini tutun derim :D Ama insan virüsten hasta olucak resmen bunu söyleyince yaşamadıkları ve görmedikleri için kimse anlamıyor.

Back
X