Eşimin Ailesi Pislikte Bir Dünya Markası

Bütün meselese bu zaten. Benim en büyük hatam budur.
Ben başka şehirde yaşıyordum. Eşiminde bekar evi vardı.
Ben ailesini tanımıyordum.
Bu adamı yetiştirenler onun gibidir dedim.
Bu da böyle bir hatadır işte.
Aynen benimki de böyle oldu. Eşim tertipliydi. El yıkama sorunu da yoktu. Gençliği ailesinden uzakta geçmiş hep. Kendi kendini yetiştirmiş. Bunu evlenince anladim. Eşimin temizliği kendi başarısı yani.

Biz ayni şehirde yaşasak benim babam evlenmeden önce eşiklerinden atlamamıza izin verecek biri değildi. Pislik herifin teki babam. Yine göremezdim yani. Kader işte.

Yanına kraker bisküvi kutu sütü gibi atıştırmalıklar al karnını bunlarla doyur. Kendi şampuan sabun gibi hijyen malzemelerini ve yastık kılıfını yanına al. Başka çözümü yok gibi

Evi yakarım arkama bakmam ben olsam. Sabunun üzerindeki kıllarda midemi bıraktım kusura bakmayın. Tüm öneriler güzel, nevresim & sabun vs. götürmek, yanına yiyecek almak gibi.

Aynen benimki de böyle oldu. Eşim tertipliydi. El yıkama sorunu da yoktu. Gençliği ailesinden uzakta geçmiş hep. Kendi kendini yetiştirmiş. Bunu evlenince anladim. Eşimin temizliği kendi başarısı yani.

Biz ayni şehirde yaşasak benim babam evlenmeden önce eşiklerinden atlamamıza izin verecek biri değildi. Pislik herifin teki babam. Yine göremezdim yani. Kader işte.
Çok benzer yön var.
Mesela benim eşimde ortaokulda ayrılmış evden. Sonra yazdan yaza.
Temizlik meselesinde eşim iyidir. Dikkat eder, hatta el yıkama takıntısı var.
Kendi kendine yetişmiş diyorum. Diğer türlü benim tanıdığım insan olamazdı.
Hatta benim eşim evlendikten sonra kıymetli oldu. O da ayrı bir tartışma konusu

Bu arada benimde benzer sorunlu bir baba profilim vardı, benim içinde aynısı geçerli, öyle sevgilinin, nişanlının evine gezmelere, görüşmelere gidemezdim.
Zaten 4, 5 ay nişanlı kaldım. Tanıma fırsatım olmadı.
Ben eşlerimizin durumunu arafta kalanlar olarak tanımlıyorum.
Ne bize ne ailesine yaranamıyor.
Bazen üzülüyorum eşim için ama ölü vicdanım hemen susturuyor artık. :)

Çok benzer yön var.
Mesela benim eşimde ortaokulda ayrılmış evden. Sonra yazdan yaza.
Temizlik meselesinde eşim iyidir. Dikkat eder, hatta el yıkama takıntısı var.
Kendi kendine yetişmiş diyorum. Diğer türlü benim tanıdığım insan olamazdı.
Hatta benim eşim evlendikten sonra kıymetli oldu. O da ayrı bir tartışma konusu

Bu arada benimde benzer sorunlu bir baba profilim vardı, benim içinde aynısı geçerli, öyle sevgilinin, nişanlının evine gezmelere, görüşmelere gidemezdim.
Zaten 4, 5 ay nişanlı kaldım. Tanıma fırsatım olmadı.
Ben eşlerimizin durumunu arafta kalanlar olarak tanımlıyorum.
Ne bize ne ailesine yaranamıyor.
Bazen üzülüyorum eşim için ama ölü vicdanım hemen susturuyor artık. :)
Bu anlattiklarinizda da benzer yönler var inanır mısınız? Annesine sorsan çok sever önemser ama bana hiç de öyle gelmiyor. Bir örnek vereyim anlarsınız. Bir ara paraya sıkıştık. Babasından borç istemek zorunda kaldı. Babasının da durumu sıkışıkmış. Sonraki gün kv ile telefonda konuşuyoruz hoparlörde. Diyor ki; " Baban paraya sıkıştın diye üzülmüş. Ben de dedim ki amaan ne üzülüyorsun arkadaşlarından ister." Kadin bir tanecik oğlunun bu durumuna üzülmemiş. Benim annem olsa kahrolur perişan olur. Yine istemem kv perişan olsun. Ama biraz olsun üzüntü duymaz mi insan evladının çaresizliğine?
Bir konu daha var, konuşması yasak o sebeple adını vermeyeceğim anlarsiniz umarım. Bize kötülük yapan bir akrabalari vardi. Benim hastalanmama sebep oldu o kötülük. Bunu biliyorlardi. Onlarin evine gidip yalan yanlış şeyler söylemişler. Oglumuz bize ev aldi, kendine ev aldı, her ay para gonderiyor gibi bir sürü yalan soylemisler. Bunu gelip benim evde anlattılar. Kp kv'yi alkışladı neredeyse, aferin kadin ne guzel dedin oyle diye. Hadi beni geçtim kendi oğullarını bile hiç düşünmüyorlar. Lafta anne babalık onlarinki. Lafa geldi mi oglu icin onu ben yetistirdim diyor. Kizlarinin çirkefliğine gelince o yetiştirmiş olmuyor. Eşim kendi kendine büyümüş. Eşimin emeğinde kendine pay ariyor.

Konu sahibi gittiniz mi bayrama? Gitmişseniz temizlik konusunda yine aynı miydi herşey? Eşiniz gitsin bundan sonra bayramlara, siz gitmeyin. Eşinize kıramiyorsaniz kendiniz sabun, peçete, ıslak mendil, havlu ve çarşaf götürün. Eşimin ailesi temizdir. Ben çok fazla el yıkadıgim için sabun götürürüm, onların sabununu bitirmemek adına. Havlu kağıt ve kendimiz için havlu dahi götürürüm.

Carsafinu, tem8zlik malzemelerini yaninda gitur. Belki utanirlar hem. Ayni zamanda temizligi ogrenirler. Esin de oyle mi peki. Cunku nsl bi ailede buyudu ise ayni olur gibi.

Merhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim. 😅

Kendileri bizden uzakta bir şehirde oturuyorlar. İş yoğunluğundan dolayı sadece bir bayramda ziyaret edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı'nda gideceğiz ama o kadar pisler ki ben şimdiden gerildim, gidesim gelmiyor.

Örneğin annesi asla temiz çarşaf çıkarmaz, kullanılmış çarşaflarda yatmamızı bekler. Geçen yıl gittiğimizde yemin ediyorum evde sabun yoktu! Ne banyoda ne mutfakta sabun yoktu, bir gün boyunca sabun koymalarını bekledim ama yok kimsenin umurunda değil, eşim bizim evde sabun olmasa söylenir ama annesine hiçbir şey demedi. Sinir oldum en son dayanamadım ben söyledim, kadın gitti beyaz banyo sabunu çıkardı onu da bir kere kullanabildim çünkü biri o sabunla tıraş olmuş ve bütün kıllarını sabunun üstünde bırakmış.
Yine geçen yıl görümcem marketten 6'lı çay bardağı almış, sabah paketinden çıkardı yıkamadan hatta suya bile tutmadan içine çayları koydu. Banyo yapmak istesem duşta bırakılmış kıllı tıraş bıçakları ile yap yapabilirsen, zaten orada da genellikle ilginç bir şekilde her sene bir tanecik şampuan ve kullanılmaktan minicik kalmış bir sabun oluyor... Klozet desen daima her tarafı sapsarı, oturma yerlerinde sarı damlalar... Of devam edemeyeceğim evin halini düşünün işte.

Geçen yıl eşime çok ağladım senede bir defa gidebiliyoruz ve onlar için birçok maddi manevi fedakarlıklar yapıyoruz (bunun için ayrıca konu açacağım) ama karşılığında gördüğümüz muameleye bak dedim. Ailesi ile gitmeden önce konuştu ama ben o kadar tiksindim ki bu sene daha dikkatli olsalar bile ne yemek yemek istiyorum, ne kapı kollarına dokunmak, ne de tuvalete girmek...

Siz olsanız ne yapardınız?
halıne sukret benım esımın aılesı de temızlık konusunda sıfır ve evlerı 10 dakıkalık mesafede haftada bır ugrayıp cay ıcıyoruz:S bulasık makınası tozlu ıcı bıle bakın ıcı bıle dıyorum ıcınde bulasık var ve makınanın kapaklarının yanları toz kır ıcınde. yerde yurudukce ayagımıza bıseyler batıyor ve kadın bunu oturunca ayagından ayırıp ortada cay koydugumuz sehpa uzerıne koyuyor.

Merhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim. 😅

Kendileri bizden uzakta bir şehirde oturuyorlar. İş yoğunluğundan dolayı sadece bir bayramda ziyaret edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı'nda gideceğiz ama o kadar pisler ki ben şimdiden gerildim, gidesim gelmiyor.

Örneğin annesi asla temiz çarşaf çıkarmaz, kullanılmış çarşaflarda yatmamızı bekler. Geçen yıl gittiğimizde yemin ediyorum evde sabun yoktu! Ne banyoda ne mutfakta sabun yoktu, bir gün boyunca sabun koymalarını bekledim ama yok kimsenin umurunda değil, eşim bizim evde sabun olmasa söylenir ama annesine hiçbir şey demedi. Sinir oldum en son dayanamadım ben söyledim, kadın gitti beyaz banyo sabunu çıkardı onu da bir kere kullanabildim çünkü biri o sabunla tıraş olmuş ve bütün kıllarını sabunun üstünde bırakmış.
Yine geçen yıl görümcem marketten 6'lı çay bardağı almış, sabah paketinden çıkardı yıkamadan hatta suya bile tutmadan içine çayları koydu. Banyo yapmak istesem duşta bırakılmış kıllı tıraş bıçakları ile yap yapabilirsen, zaten orada da genellikle ilginç bir şekilde her sene bir tanecik şampuan ve kullanılmaktan minicik kalmış bir sabun oluyor... Klozet desen daima her tarafı sapsarı, oturma yerlerinde sarı damlalar... Of devam edemeyeceğim evin halini düşünün işte.

Geçen yıl eşime çok ağladım senede bir defa gidebiliyoruz ve onlar için birçok maddi manevi fedakarlıklar yapıyoruz (bunun için ayrıca konu açacağım) ama karşılığında gördüğümüz muameleye bak dedim. Ailesi ile gitmeden önce konuştu ama ben o kadar tiksindim ki bu sene daha dikkatli olsalar bile ne yemek yemek istiyorum, ne kapı kollarına dokunmak, ne de tuvalete girmek...

Siz olsanız ne yapardınız?
Yemin ederim okurken dedim aaaaa bunlar eşimin ailesi.
Kaynımın bekar olduğunu bilmesem eltim diyeceğim.
Bizimkilerin fazlası var eksiği yok.

halıne sukret benım esımın aılesı de temızlık konusunda sıfır ve evlerı 10 dakıkalık mesafede haftada bır ugrayıp cay ıcıyoruz:S bulasık makınası tozlu ıcı bıle bakın ıcı bıle dıyorum ıcınde bulasık var ve makınanın kapaklarının yanları toz kır ıcınde. yerde yurudukce ayagımıza bıseyler batıyor ve kadın bunu oturunca ayagından ayırıp ortada cay koydugumuz sehpa uzerıne koyuyor.
Yoruldum yazmissin valla haklisin yorulmakta😐

Bizde kayinpedere gidiyoruz bayramdan bayrama kaynana üvey,tuvalette terlik bile yok isteyince de ev ici terlikleri varya hani onlardan veriyodu ya,bilerek yapiliyo bence istenmiyoruz yani
Bekarken bir ara kız yurdunda çalışmıştım gece sorumlusu olarak.Bir gün yoklama alırken kızın biri tuvaletten çıktı ve o terliklerle her yerde gezindi,o anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü normalde yerlerde yatıp yuvarlaniyorlar,daha ne pislikler var da anlatmayayim daha iyi.

Bekarken bir ara kız yurdunda çalışmıştım gece sorumlusu olarak.Bir gün yoklama alırken kızın biri tuvaletten çıktı ve o terliklerle her yerde gezindi,o anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü normalde yerlerde yatıp yuvarlaniyorlar,daha ne pislikler var da anlatmayayim daha iyi.
Ben atanınca arkadşlarla ev tutmuştum. Bir gün arkadaşlardan biri misafir çağırmış. Biz evde yoktuk ,yalnızdı o gün. Kız tuvaletten çıkınca terliklerle odanın ortasına kadar gelmiş. Arkadaş hemen “çabuk tuvalete bırak o terlikleri, girlinred seni böyle görürse bi daha bu evin kapısından içeri giremezsin”demiş. Unutuyorlar mı, alışkanlık mı değil bilemedim

Ben atanınca arkadşlarla ev tutmuştum. Bir gün arkadaşlardan biri misafir çağırmış. Biz evde yoktuk ,yalnızdı o gün. Kız tuvaletten çıkınca terliklerle odanın ortasına kadar gelmiş. Arkadaş hemen “çabuk tuvalete bırak o terlikleri, girlinred seni böyle görürse bi daha bu evin kapısından içeri giremezsin”demiş. Unutuyorlar mı, alışkanlık mı değil bilemedim
Alaturka tuvaletse🤮🤮🤮

Unutma olduğunu sanmıyorum,bazı insanlar gerçekten çok pis,ben de dağınık bir insanım ama hijyen herşeyden önce gelir.

Son sahneyi hayal edince bir güldüm. Affet 😀

Back
X