- 28 Mart 2020
- 21.328
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.744
- 598
- Konu Sahibi Nevriye Budak
-
Bu forumda pislikle hatırlanmak beni üzüyor.
Merhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim.
Kendileri bizden uzakta bir şehirde oturuyorlar. İş yoğunluğundan dolayı sadece bir bayramda ziyaret edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı'nda gideceğiz ama o kadar pisler ki ben şimdiden gerildim, gidesim gelmiyor.
Örneğin annesi asla temiz çarşaf çıkarmaz, kullanılmış çarşaflarda yatmamızı bekler. Geçen yıl gittiğimizde yemin ediyorum evde sabun yoktu! Ne banyoda ne mutfakta sabun yoktu, bir gün boyunca sabun koymalarını bekledim ama yok kimsenin umurunda değil, eşim bizim evde sabun olmasa söylenir ama annesine hiçbir şey demedi. Sinir oldum en son dayanamadım ben söyledim, kadın gitti beyaz banyo sabunu çıkardı onu da bir kere kullanabildim çünkü biri o sabunla tıraş olmuş ve bütün kıllarını sabunun üstünde bırakmış.
Yine geçen yıl görümcem marketten 6'lı çay bardağı almış, sabah paketinden çıkardı yıkamadan hatta suya bile tutmadan içine çayları koydu. Banyo yapmak istesem duşta bırakılmış kıllı tıraş bıçakları ile yap yapabilirsen, zaten orada da genellikle ilginç bir şekilde her sene bir tanecik şampuan ve kullanılmaktan minicik kalmış bir sabun oluyor... Klozet desen daima her tarafı sapsarı, oturma yerlerinde sarı damlalar... Of devam edemeyeceğim evin halini düşünün işte.
Geçen yıl eşime çok ağladım senede bir defa gidebiliyoruz ve onlar için birçok maddi manevi fedakarlıklar yapıyoruz (bunun için ayrıca konu açacağım) ama karşılığında gördüğümüz muameleye bak dedim. Ailesi ile gitmeden önce konuştu ama ben o kadar tiksindim ki bu sene daha dikkatli olsalar bile ne yemek yemek istiyorum, ne kapı kollarına dokunmak, ne de tuvalete girmek...
Siz olsanız ne yapardınız?
Benim konumu biliyor musunuz bilmiyorum ama ayni pislikler bizim kayin ailede de mevcut. Onlarin evinde o kadsr seyrek tuvalete gidiyordum ki idrar kaçırma başladı bende.Tuvaletimi tutmaktan sistit olurdum
Bu forumda pislikle hatırlanmak beni üzüyor.Umarım bir gün güzel bit şeylerle de hatırlanırım.
giderken sabun hediye goturun bariMerhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim.
Kendileri bizden uzakta bir şehirde oturuyorlar. İş yoğunluğundan dolayı sadece bir bayramda ziyaret edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı'nda gideceğiz ama o kadar pisler ki ben şimdiden gerildim, gidesim gelmiyor.
Örneğin annesi asla temiz çarşaf çıkarmaz, kullanılmış çarşaflarda yatmamızı bekler. Geçen yıl gittiğimizde yemin ediyorum evde sabun yoktu! Ne banyoda ne mutfakta sabun yoktu, bir gün boyunca sabun koymalarını bekledim ama yok kimsenin umurunda değil, eşim bizim evde sabun olmasa söylenir ama annesine hiçbir şey demedi. Sinir oldum en son dayanamadım ben söyledim, kadın gitti beyaz banyo sabunu çıkardı onu da bir kere kullanabildim çünkü biri o sabunla tıraş olmuş ve bütün kıllarını sabunun üstünde bırakmış.
Yine geçen yıl görümcem marketten 6'lı çay bardağı almış, sabah paketinden çıkardı yıkamadan hatta suya bile tutmadan içine çayları koydu. Banyo yapmak istesem duşta bırakılmış kıllı tıraş bıçakları ile yap yapabilirsen, zaten orada da genellikle ilginç bir şekilde her sene bir tanecik şampuan ve kullanılmaktan minicik kalmış bir sabun oluyor... Klozet desen daima her tarafı sapsarı, oturma yerlerinde sarı damlalar... Of devam edemeyeceğim evin halini düşünün işte.
Geçen yıl eşime çok ağladım senede bir defa gidebiliyoruz ve onlar için birçok maddi manevi fedakarlıklar yapıyoruz (bunun için ayrıca konu açacağım) ama karşılığında gördüğümüz muameleye bak dedim. Ailesi ile gitmeden önce konuştu ama ben o kadar tiksindim ki bu sene daha dikkatli olsalar bile ne yemek yemek istiyorum, ne kapı kollarına dokunmak, ne de tuvalete girmek...
Nice öğrenci evinde kaldım bu kadar pis ev görmedim, mümkünatı yok elimi süremem onların pisliklerine.Benzer bir durum yaşadım. Her gidişimde temizlik yapar evi daha rahat temiz yaşanacak hâle getirir öyle kalırdım. Yani baştan sona temizlik yaparım her gittiğimde. Eşime söyleyip kirmak istemedim gidince beraber yapalım mi şu işi bu işi diyorum tamam diyor anlıyor büyük ihtimalle. Ardından tuvalet kağıdı ve temizlik malzemeleri hangisi gerekiyorsa aldirip Evi temizliyorum. Mecburen orda kalacağım bari temiz olsun diyorum. Belki yaptığım iyi değil ama çare bunu buldum.sizde sabun alsanız iki üç paket kalıp sabun el sabunu deterjan temizlik bezi falan .
Ben işyerinde tuvalete girmemek için tutmaktan sistit oldum, artık idrarımdan kan geliyordu, tuvalete gitmemek için sıvı almıyordum, ağlıyordum tuvalete gidince. Sonra buldum çözümünü rahatladım.Benim konumu biliyor musunuz bilmiyorum ama ayni pislikler bizim kayin ailede de mevcut. Onlarin evinde o kadsr seyrek tuvalete gidiyordum ki idrar kaçırma başladı bende.buradaki üyelere sordum ciddi bir şey midir diye. Eve gelince geçti, o zaman anladim tuvalete gitmeyi ertelemişim ondan olmuş. Gerçekten yaşanması muhtemel şeyler bunlar.
Sizin konunuzu mutlaka okuyacağım, çok merak ediyorum, ayrıca rahatsızlanmanıza çok üzüldüm.Benim konumu biliyor musunuz bilmiyorum ama ayni pislikler bizim kayin ailede de mevcut. Onlarin evinde o kadsr seyrek tuvalete gidiyordum ki idrar kaçırma başladı bende.buradaki üyelere sordum ciddi bir şey midir diye. Eve gelince geçti, o zaman anladim tuvalete gitmeyi ertelemişim ondan olmuş. Gerçekten yaşanması muhtemel şeyler bunlar.
Bravo ya valla takdir ediyorum aileden görmediği halde temizlik konusunda kendini yetiştiren insanlarıEşim kendi dolabını kendi katlar kendi yatağını kendi toplardı. Ee yapan olmayınca iş başa düşer. nişanlıyken eşimin odasına girdiğimde dolabın yarısını kayınım yarısını eşim kullanıyordu. eşimin tarafı dümdüz nizamlıyken kayınımın ki perşembe pazarı gibiydi.
Aa ne güzel düzenlisin dedim eşime, o da evet annem hiç yapmaz ben düzensizlikten çok bıktım kendim yapıyorum demişti.
Kurumuş temiz çamaşırları olduğu gibi tıkarmış dolaba. eşim kırışık giyinmekten utandığı için kendi şeylerini ütüleyip katlarmış. Kayınpederimde öyle kalkar kendi yatağını toplar evi toparlar. Kayınvalidem hımbıl iş yapmayı sevmez.
Kayınım da bir o kadar pis düzensiz biridir. Ölü gibi kokan çorabını günlerce odasının iki ayrı yerinde bırakabilir. Sanırım biraz yapı meselesi
Ay inanmıyorum. Yani çok titiz olmaya gerek yok bunları yapmak için. Temel yapılması gereken şeyler bile yapılmıyormuş. Peki orda kalmama veya gitmeme gibi bir şansınız var mıMerhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim.
Ev temizliği ayrı konuBeni evlenmeye ikna eden birçok sebep var aslında ama şöyle söyleyeyim evlenmeye karar verirken benimle ailesi hakkında açık açık konuştu. Kardeşleri o zaman küçüktü, babasının rahatsızlığı vardı çalışamıyordu, benim ailem de aynı durumda olabilirdi diye makul seviyelerde yardımcı olmayı kendi isteğimle kabul ettim. Ama ipin ucunu kaçırdılar, iyi niyetim suistimal edilme seviyesine geldi. Bu duruma geleceğimizi bilsem daha farklı kararlar alırdım sanırım.
Bu forumda pislikle hatırlanmak beni üzüyor.Umarım bir gün güzel bit şeylerle de hatırlanırım.
Hahahah umursamazlıkta son noktaAy sızın anlattiginiza benzer bir eve misafir olarak gitmistim 1 haftalığına gidip 3.günde kacmistik koridorda bi koku var anlatılamazneyse 2.günü kadın gülerek salona girdi kokunun sebebini buldum siz gelmeden önce makineye çamaşır atmıştım unutmuşum onlar kokmuş dedi
Allahım kusucam daha fazla hayal etmek istemiyorumYa gitmeyeceksiniz, ya başka yerde kalacaksınız ya da arkadaşların yazdığı gibi gitmeden kendi kişisel temizliğiniz için alışveriş yapacaksınız.
Havlu kağıt, sabun, dezenfektan, dezenfektanlı ıslak mendiller vb.
Valizinize nevresim vs koyun. Havlu el havlusu falan derdim de ortada kalırsa kullanırlar belki
Konuyu ben yazmışım gibi. Benim kayınvalidemi geçemez hiç birinizin ki.
Senin konunu da müsait olunca okuyacağım.
İki örnek vereyim. Karar verin.
Mesela benim kayınvalidem bir sel meselesi olduğunda lağım sularınında karıştığı sulara temas eden bir kilolarca(köyde çuvalla alınır) pirinci yıkayıp kurutup herkese, evine gelen herkese yedirmiş
Bu yetmez derseniz,
Aynı dönemde sular yokken tuvalet maşrapasındaki suyun temiz olduğunu iddia edip pilav yapmak istemişti.
Devamını isterseniz yazarım.
:)
Maalesef hayırAy inanmıyorum. Yani çok titiz olmaya gerek yok bunları yapmak için. Temel yapılması gereken şeyler bile yapılmıyormuş. Peki orda kalmama veya gitmeme gibi bir şansınız var mı
Allah affetsin buna güldümgiderken sabun hediye goturun bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?