Eşimin Ailesi Pislikte Bir Dünya Markası

Ya sizi üzmek istemem ama artık sizde istiyorsanız sirf aile için çocuk mu ertelenir ? Kara kedi olacağım gibi ama bu ilişki için sadece siz vericisiniz. Adam da bu yaşlardaysa onluk problem yokta biz kadınlar için zaman da geçiyor işte . Bir de Allah korusun tedavi olmanız gerekse ne olacak belki hemen olacak belki beş altı yıl beklemeniz gerekecek. Çok can sıkıcı konusuyorum ama bu eşinizin yaotigi çok büyük bir bencillik
Yok size tamamen katılıyorum, evet eşim de benimle yaşıt. Defalarca kez anlatmaya çalıştım, çocuk dediğin bir seferde olmuyor dedim. Kendi de çok iyi biliyor bunu, bence de tek sebebi bencilce fikirleri. İşin içinden çıkamıyorum. 😔

Çünkü çocuk olursa onlara yardım edemeyeceğimiz için eşim çocuk yapmak istemedi. Bunu bana açıkça söylemese bile maddi durumumuza bakınca tahmin edebiliyorum. Ve evet kesinlikle alttan alıyorum, evlenirken ailesine yardım etme konusunu detaylıca konuştuk ama tabi ben makul düzeyde yardımı kabul ettim, evlendikten sonra iş rayından çıktı. Bu konuda çok dertliyim bir ara ayrıca konu açacağım bunun hakkında.
Kocanız aşırı yakışıklı ve aşırı ilgili sevgi dolu falan mi yani nasil ikna oldunuz bu evlilige?

Yok size tamamen katılıyorum, evet eşim de benimle yaşıt. Defalarca kez anlatmaya çalıştım, çocuk dediğin bir seferde olmuyor dedim. Kendi de çok iyi biliyor bunu, bence de tek sebebi bencilce fikirleri. İşin içinden çıkamıyorum. 😔
Umarım en kısa zamanda çözersiniz bence biraz aileden yollafinizdan kesip bir aile terapistine gidin belli ki bu adamı seviyorsunuz belki düzelir sizin de hayatınıza yazık çünkü . Onun ailesi için bu kadar bencilce hareket etmesi çok ayıp ya

Uf ya benim eşimin aile evi de öyle, çok seviyorum onları ama bir tuvaletim gelse kara kara düşünüyorum bekletmekten kasıklarım ağrıyor kaynım ve kpederim çok kötü kullanıyor wc yi toto kılları sarı sidik damlaları çöp kovasından taşan peçeteler yerdeki kıllar (erkek kılı bürümcük bürümcük :kusmuk: :kusmuk: :kusmuk: ) eşim ilk zamanlar benden önce girip bakıyor temizliyordu rahatsız olmayayım diye ama artık yapamıyor o da hoşlanmıyor çünkü :( :(
Mutfak desen kötü durumda ah ah ne denir ki

Merhabalar, aslında eşimin ailesi için yüzlerce başlık açmak istiyorum ama en güncel sorunumdan başlamak istedim. 😅

Kendileri bizden uzakta bir şehirde oturuyorlar. İş yoğunluğundan dolayı sadece bir bayramda ziyaret edebiliyoruz. Bu sene Kurban Bayramı'nda gideceğiz ama o kadar pisler ki ben şimdiden gerildim, gidesim gelmiyor.

Örneğin annesi asla temiz çarşaf çıkarmaz, kullanılmış çarşaflarda yatmamızı bekler. Geçen yıl gittiğimizde yemin ediyorum evde sabun yoktu! Ne banyoda ne mutfakta sabun yoktu, bir gün boyunca sabun koymalarını bekledim ama yok kimsenin umurunda değil, eşim bizim evde sabun olmasa söylenir ama annesine hiçbir şey demedi. Sinir oldum en son dayanamadım ben söyledim, kadın gitti beyaz banyo sabunu çıkardı onu da bir kere kullanabildim çünkü biri o sabunla tıraş olmuş ve bütün kıllarını sabunun üstünde bırakmış.
Yine geçen yıl görümcem marketten 6'lı çay bardağı almış, sabah paketinden çıkardı yıkamadan hatta suya bile tutmadan içine çayları koydu. Banyo yapmak istesem duşta bırakılmış kıllı tıraş bıçakları ile yap yapabilirsen, zaten orada da genellikle ilginç bir şekilde her sene bir tanecik şampuan ve kullanılmaktan minicik kalmış bir sabun oluyor... Klozet desen daima her tarafı sapsarı, oturma yerlerinde sarı damlalar... Of devam edemeyeceğim evin halini düşünün işte.

Geçen yıl eşime çok ağladım senede bir defa gidebiliyoruz ve onlar için birçok maddi manevi fedakarlıklar yapıyoruz (bunun için ayrıca konu açacağım) ama karşılığında gördüğümüz muameleye bak dedim. Ailesi ile gitmeden önce konuştu ama ben o kadar tiksindim ki bu sene daha dikkatli olsalar bile ne yemek yemek istiyorum, ne kapı kollarına dokunmak, ne de tuvalete girmek...

Siz olsanız ne yapardınız?
Gel gel sarılalım 😂🥰mecbur gideceksen havlu, şampuan, peçete, sıvı sabun, nevresim ben hatta yastık götürüyorum, gidince elimden geldiğince yemeği kendim hazırlıyorum yoksa hayatta yemem çünkü canım kv şimdi bizden korkup biz varken görünen yerde yapmaz ama olmadığımız ortamda o parmak hep burunda olur ilk başta yüzüme konuşurken parmak burunda konuşuyordu şok oldum sonra eşim benim olmadığım yerde sürekli uyardı, takip etmesem daha yakın diye çaydanlığa suyu tuvalet çeşmesinden doldurur o ara demlik de yerde dikkatini çekerim😂o yüzden artık çay işi memlekette hep eşimde 😂

Yine takip etmesek tuvalete gidince el yıkamak yok uyardın ve yıkacaksa da bir bakıyorum yine yakın diye bulaşık lavabosunda olurlar🤦‍♀️kv otururken elinin sürekli şeyinde olmasını saymıyorum amacı şey gibi uçkuru elini sıkıştırıp içerde olunca eli üşümüyor kadının en çok kışın yapıyor çünkü 😂

Temizliğe hayati önem veren biri olarak konuya şok oldum 🤯 da asıl merak ettiğim erkekler genelde kadınlar kadar temiz değilken böyle bir ailede yetişmiş bir erkek ‘eşiniz’ nasıl temiz olabilir 🤔 ve siz evlenmeden nişanlıyken falan bu ailenin evine hiç gitmediniz mi
Onlardan uzak yaşadığı için sanırım ilginç şekilde temiz, çocukken ailesinin pisliğini gördükçe kendini geliştirmiş diye düşünüyorum. 🤣
Bizim evlilik arifemiz çok değişik oldu. Nişanlı iken bir kez gittim onda da bu pislikleri sakladılar tabi. Nişanlılık ve düğün zamanı yok gibi davrandılar. 5 yıllık evliyiz benim ailemi daha evlerine çağırmadılar. Uzak şehirde olmalarını bahane ediyorlar. Zaten düğünü de bizim yaşadığımız şehirde kendimiz yaptık, evimizi kendimiz ve benim ailemin yardımları ile düzdük. Bunlar da düğüne 2 gün kala geldiler onda da ilk gün piknik yaptılar sonraki gün düğüne teşrif edip döndüler.

Valla temiz sayılabilecek bi evde bile kalmayı doğru bulmuyorum ben, hem rahatsız oluyorum hem de ne gerek var.
Benim kv de hijyen ve düzen konusunda başarısız biri o yüzden kalmıyorum evinde. Türkiyenin en pahalı en güzel yazlık bölgelerinden birinde yazlık villaları var. Oraya gideceğime özellikle baska bölgeleri tercih ediyorum. :)
Kışlık evleri de benim bi bina yanımda, mecbur durumlarda gittiğimde hiçbişey yiyip içmiyorum. (İkramperver de değildir zaten o yüzden iyi oluyor) :)

Ama eşime bu konuyla ilgili konuşamıyorum. Daha doğrusu direkt annen hijyen konusunda dikkatli değil diyemiyorum, alınır gibime geliyor. Siz bu durumu nasıl anlattınız eşinize? Hangi cümlelerle ifade ettiniz?

Gel gel sarılalım 😂🥰mecbur gideceksen havlu, şampuan, peçete, sıvı sabun, nevresim ben hatta yastık götürüyorum, gidince elimden geldiğince yemeği kendim hazırlıyorum yoksa hayatta yemem çünkü canım kv şimdi bizden korkup biz varken görünen yerde yapmaz ama olmadığımız ortamda o parmak hep burunda olur ilk başta yüzüme konuşurken parmak burunda konuşuyordu şok oldum sonra eşim benim olmadığım yerde sürekli uyardı, takip etmesem daha yakın diye çaydanlığa suyu tuvalet çeşmesinden doldurur o ara demlik de yerde dikkatini çekerim😂o yüzden artık çay işi memlekette hep eşimde 😂

Yine takip etmesek tuvalete gidince el yıkamak yok uyardın ve yıkacaksa da bir bakıyorum yine yakın diye bulaşık lavabosunda olurlar🤦‍♀️kv otururken elinin sürekli şeyinde olmasını saymıyorum amacı şey gibi uçkuru elini sıkıştırıp içerde olunca eli üşümüyor kadının en çok kışın yapıyor çünkü 😂
Sarılıp ağlayalım bacım 🤗😘 Şok içinde okudum sanki benim başıma gelmemiş gibi. 😅 Bol sabırlar diliyorum...

Temizliğe hayati önem veren biri olarak konuya şok oldum 🤯 da asıl merak ettiğim erkekler genelde kadınlar kadar temiz değilken böyle bir ailede yetişmiş bir erkek ‘eşiniz’ nasıl temiz olabilir 🤔 ve siz evlenmeden nişanlıyken falan bu ailenin evine hiç gitmediniz mi
Eşim kendi dolabını kendi katlar kendi yatağını kendi toplardı. Ee yapan olmayınca iş başa düşer. nişanlıyken eşimin odasına girdiğimde dolabın yarısını kayınım yarısını eşim kullanıyordu. eşimin tarafı dümdüz nizamlıyken kayınımın ki perşembe pazarı gibiydi.
Aa ne güzel düzenlisin dedim eşime, o da evet annem hiç yapmaz ben düzensizlikten çok bıktım kendim yapıyorum demişti.
Kurumuş temiz çamaşırları olduğu gibi tıkarmış dolaba. eşim kırışık giyinmekten utandığı için kendi şeylerini ütüleyip katlarmış. Kayınpederimde öyle kalkar kendi yatağını toplar evi toparlar. Kayınvalidem hımbıl iş yapmayı sevmez.
Kayınım da bir o kadar pis düzensiz biridir. Ölü gibi kokan çorabını günlerce odasının iki ayrı yerinde bırakabilir. Sanırım biraz yapı meselesi :D

Bende temiz olmayan insanların halılarına basmak istemem 🤢 Komşumuzun biri pek temiz değildi kızlarıyla oyun oynamak için bir iki defa evlerine girdim kırmamak için ama o evin kokusu ve halıların yapış yapışlığı hiç aklımdan gitmez

Valla temiz sayılabilecek bi evde bile kalmayı doğru bulmuyorum ben, hem rahatsız oluyorum hem de ne gerek var.
Benim kv de hijyen ve düzen konusunda başarısız biri o yüzden kalmıyorum evinde. Türkiyenin en pahalı en güzel yazlık bölgelerinden birinde yazlık villaları var. Oraya gideceğime özellikle baska bölgeleri tercih ediyorum. :)
Kışlık evleri de benim bi bina yanımda, mecbur durumlarda gittiğimde hiçbişey yiyip içmiyorum. (İkramperver de değildir zaten o yüzden iyi oluyor) :)

Ama eşime bu konuyla ilgili konuşamıyorum. Daha doğrusu direkt annen hijyen konusunda dikkatli değil diyemiyorum, alınır gibime geliyor. Siz bu durumu nasıl anlattınız eşinize? Hangi cümlelerle ifade ettiniz?
En incindiğim anda konuştum, o an konuşmasam asabi halimle konuşurdum haklı iken haksız duruma düşmek istemedim. Ben bunu hem sana ve hem kendime saygısızlık olarak algılıyorum, bize verdikleri değeri anladım, temel düzeyde temiz olmak en azından biz varken dikkatli olmak çok zor değil, demek ki biz buna bile değmiyoruz dedim. Ama cümleye hep onu da kattım, "biz" diliyle konuşunca anladı.

Ben de otelde kalmak istiyorum, yolunu yaptım kaç kere ama adam senede bir kez kalıyoruz diyerek olayı trajik hale getiriyor, istemiyor. 😑
Ben kalamiyorum tiksiniyorum diyin, siz otelde kalin o orda kalsın o zaman. Ben eve misafir gelmeden misafir geliyor diye canasir suyuyla temizliyorum, gidincede misafir gitti diye tuvaleti komple temizliyorum. Hatta erkek varsa gelenlerin icinde kapi kollarını bile siliyorum 🙈

Of kader arkadaşıymışız... Benim kayın ailem de bütün ayakkabılarını kapının önüne üst üste yığıyor, kaç kereler tertemiz ayakkabılarımın üstüne pis ayakkabılarını koymuşlar, her seferinde uyarıyorum ama yok. Benim ailem onları görünce çok uyardı ama dinlemedim, eşlerimiz için çekiyoruz işte.
Evet canım bize uygun aile değillerdi ama ben de eşim iyi şükür diyorum ama kopacak bizde ipler az kaldı sadece pis olsalar inan katlanırım ama dilleri çok sivri içleri kötü..

Kocanız aşırı yakışıklı ve aşırı ilgili sevgi dolu falan mi yani nasil ikna oldunuz bu evlilige?
Beni evlenmeye ikna eden birçok sebep var aslında ama şöyle söyleyeyim evlenmeye karar verirken benimle ailesi hakkında açık açık konuştu. Kardeşleri o zaman küçüktü, babasının rahatsızlığı vardı çalışamıyordu, benim ailem de aynı durumda olabilirdi diye makul seviyelerde yardımcı olmayı kendi isteğimle kabul ettim. Ama ipin ucunu kaçırdılar, iyi niyetim suistimal edilme seviyesine geldi. Bu duruma geleceğimizi bilsem daha farklı kararlar alırdım sanırım.

Back
X