- 30 Kasım 2019
- 11.810
- 37.432
Hayır anlamadım çocuğuma neden yazık? Doğum yapan kadına ilk günlerde insan lazım oluyor evet zorunlu değil ama benim hamileliğim ve doğumum sorunluydu, eşim sadece 5 gün izin alabilmişti, ben 1 hafta ağrı sancı içinde kayınaile hizmet bekliyor diye 5-10 dakika oturmalarında hizmet ettim yinede,benim dikişlerim patlıyordu 55.güne kadar iltihaplarla uğraştım, ailemin yanına gitmek zorunda değildim evet ama birazda eşimin ailesi ben birşey beklemediğim halde benden herşeyi bekliyor, e o zaman bende bekleyebilirim düşüncesiyle gittim. Düğünle evlenmek başlı başına zaten masrafken biz kaçarak evlendik ailelerden destek beklemeden herşeyimizi kendimiz yaptık işin sonunda kirayı ödemeye zorlandık ama her aile böyle sorunlardan geçer. Sonunda durumumuz kısa sürede toparlanınca oturduğumuz zamanların kirasınıda verdik toptan, yazmamışım.Ama çocuğa cidden yazık. Ev tutacak paraları yok, giysi alacak paraları yok. Çocuğa beraber bakacak güçleri yok. Adam çocuk doğunca kendi evine gitmiş, kadın anasının evinde kalmış. Yani adam baba olmuş, bebekle beraber kalamıyor sanki oyuncak bebek.
Yok herşeyi başkası yapsın kafasında değilim, baştan oğlunun evlenmesine destek olmayıp beni tanımadığı halde kabullenmiyor ama benden herşeyi bekliyor, saygıda kusur etmediğim halde kötü oluyorsam bende birşeyler bekleyeyim diyorum, içimi kendimce döktüm aslında ama çok yanlış anlaşılmışımKonu sahibi galiba herşeyi başkası yapsın kafasında anlayamadım
Şimdiki aklım olsaydı hiç eşimin yaşadığı şehre gelmez hem işime devam edebilirdim hemde huzurum mutluluğum yerinde olurdu, gerçeğin bir tokadı da sizden geldi :)Azmettim okudum. En başında madem aileniz eşinizi kabul etti ne diye kaçıp ortalığı mahvettiniz? Aylarca anneniz ve kardeşinize babanızı ikna ettirmişken sizi afedersiniz de mart kedisi gibi evden kaçıran neydi?
İşiniz çok iyiymiş ondan olmuşsunuz. Eşiniz "Hayır, benim işim de çok iyi" diyip sizi taşıtmış kendi memleketine ama bir kirayı ödeyemecek noktaya gelmişsiniz. Üzerine de hamile kalmışsınız. Ya yaşınız 20 ya da hayatın realitesinden çok uzakta yaşıyorsunuz, adrenalin bağımlısısınız. Yanlışlıklar silsilesi...
Sizi istemeyen birinin oğluyla evlenirken bunların olacağını hesap etmeniz lazımdı insanlar sizden büyük ve eşinizin anne babası tabi ki saygı bekleyecekler sizin yapacağınız tek şey o insanlara borçlu hissetmemek adına evlerinden çıkıp kiraya yerleşmek ve evinizle çocuğunuzla eşinizle ilgilenip mesafe koymak arayaYok herşeyi başkası yapsın kafasında değilim, baştan oğlunun evlenmesine destek olmayıp beni tanımadığı halde kabullenmiyor ama benden herşeyi bekliyor, saygıda kusur etmediğim halde kötü oluyorsam bende birşeyler bekleyeyim diyorum, içimi kendimce döktüm aslında ama çok yanlış anlaşılmışım
İnsan tercihlerinin yanlış olduğunu sonradan anlıyor ama zaman geri gelmiyor maalesefBöyle güzel bir aileyi, bir erkek yüzüne bu duruma sokmuşsunuz ya pes. Ayy okurken içim kıyıldı. Bu da farklı bir şiddet türü, evlat işkencesi. Vallahi ailenize çok üzüldüm, yazık.
Oyuna getirmişler benceHerşey iyi hoş ama niye kaçtin?
Ailen seni vermiş zaten. Aslında kocan kaçmış. Tamam, hadi kocan kariya (sana) kaçti. Anladik, ok. Niye anasinin yanina kaçti?
Beynim yandi.
Bundan sonrasını düzeltebilirsinizİnsan tercihlerinin yanlış olduğunu sonradan anlıyor ama zaman geri gelmiyor maalesef
Ya ben şunu anlamıyorum. Neden kendi yazdığınız şeyleri birkaç mesaj sonra inkar edersiniz ki? Şu anda da hala kira vermediğinizi ve borçlarınızı ödediğinizi kendiniz yazdınız. Şimdiki zaman olarak yazdınız. Bunu inkar etme sebebiniz nedir? Bir deHayır anlamadım çocuğuma neden yazık? Doğum yapan kadına ilk günlerde insan lazım oluyor evet zorunlu değil ama benim hamileliğim ve doğumum sorunluydu, eşim sadece 5 gün izin alabilmişti, ben 1 hafta ağrı sancı içinde kayınaile hizmet bekliyor diye 5-10 dakika oturmalarında hizmet ettim yinede,benim dikişlerim patlıyordu 55.güne kadar iltihaplarla uğraştım, ailemin yanına gitmek zorunda değildim evet ama birazda eşimin ailesi ben birşey beklemediğim halde benden herşeyi bekliyor, e o zaman bende bekleyebilirim düşüncesiyle gittim. Düğünle evlenmek başlı başına zaten masrafken biz kaçarak evlendik ailelerden destek beklemeden herşeyimizi kendimiz yaptık işin sonunda kirayı ödemeye zorlandık ama her aile böyle sorunlardan geçer. Sonunda durumumuz kısa sürede toparlanınca oturduğumuz zamanların kirasınıda verdik toptan, yazmamışım.
Allah razı olsun kira vermiyoruz borçlarımızı ödüyoruz bu konuda asla hakkını yiyemem
Oyuna getirmişler bence
Ben aslında ailelerden birşey beklemiyorum, eşimin aileside benden beklemesin istiyorum ama kaynanamda oğlumu paylaşamam kıskançlığı var beni hiç çekemiyor, hayır çekemiyorsan niye sürekli dip dibe olmak istiyorsun , ilk zamanlar maddiyattan zorlandık ailem destek oldu ama çok şükür toparladık, şimdi bizimde onlara destek olduğumuz yerler var, kızkardeşim hamile mesala benim bebeğime yeğenimin kıyafetlerini aldık diye (ikinci çocuğu kız) büyük heves ve heyacanla gelecek bebek için hazırlıklar yapıyoruz eşimle inşallah sağlıkla gelecek yeğenim:)Sizi istememişler hiç. Sorun o. Ne yaparlarsa o yüzden yapıyorlar. Bir şeyler beklemeyin onlardan. Koca tarafı zor belli. Ev verdik diye de çat kapı geliyorlar sanırım. Kız kardeşin sigarası aynı odada içmese bile bebeğinize zarar verir. Atabiliyorsanız atın onu. Kendini başkasına baktırsın. Biraz yorun, bebek baksın. Ev süpürsün. Hep anlamamışımdır aileden bir şeyler beklemeyi yaş aldıktan sonra. Mecbursanız, en yakınınız, istersiniz elbette ama para durumunuzu çözmeniz lazım. Ailenize yük olmayı bırakmanız lazım. Keşke kaçmasaydınız, keşke hamile kalmasaydınız vs ama olmuş artık. Şu saatten sonra 3 kişisiniz. Çekirdek ailenize karıştırmak istemiyorsanız onlardan hiçbir şey almayacaksınız. Kayınaile öyledir. Şunu verdim her şeye müdahale ederim. Geçmiş olsun.
Mevzu bu insanlarla, sizin ailenizin yolunun kesişmesi ve burdaki köprünün siz olmanız. Ailenizi, bu insalar (eşiniz dahil) için çiğnemeniz çok can yakıcı.Ben gebeliğimde çalışmadığım evde oturduğum için elimden geldiğince erzak hazırlığı yaptım, bebek doğunca tüm ilgimi bebeğe vereyim yemekleri en kısa sürede hazırlayayım en azından kısa bir süre diye hem zaman öldürmüş oluyordum evde, annemin buzluğumu doldurmasına gerek yoktu aslında ama canım anacığım bunlar bozulmaz bir seneden fazla kalsa bile yer diye birşeyler hazırlamış dolabımda hala durur, gözüm takıldığında üzülürüm , burada bir çok kişi tarafından yanlış anlaşılmışım aslında…
Yeni yeni farkında oluyorum maalesef :)Kuzum, farkındasindir ama kocan ve ailesi seni "bedavaya" gelin etmek için güzel oynamişlar.