Eşimin Abisi

Yani ben olsam eşim adına kimseyi aramazdım. Eşiniz çocuk değil ki onun adına birini arayıp bak para istemeyin artık, o dayanamayıp veriyor ama siz istemeyince sorun olmaz demek biraz şey...
Bence eşiniz artık yetişkin gibi davranmaya başlamalı. Kısacası öncelik sıralaması yapıp bir seçim yapacak.
Abisine hayır diyemiyor mu? O zaman abisini seçmiş demektir, siz bu durumda üzgünüm ama kaybedilmeyi göze alınmış kişi oluyorsunuz.
İşte bazen hayat ya o ya ben noktasına gelebiliyor. Sadakatsiz dizisindeki Volkan gibi ikisini de istiyorum demek olmuyor maalesef.
Eş olmak demek makul noktalarda eşlerin birbirini seçmesi ve gözetmesi ve hatta kayırması demek değil mi zaten?
Eee haklı olduğumda bile ben değil de kök ailesi seçiliyorsa ne anladım ben bu evlilikten?

Kocanızın maaşını borca sokun, gönderecek bir parası olmasın. Benim babam biri borç istese (özellikle kardeşi) kendini, bizi zora sokar yine verirdi. Biz de maaşını borca soktuk, annem tüm parasını takip ediyor 5 lirasının hesabını soruyor. Bir de amcam hep almış vermemiş, sizinki iyi yine veriyor.
Eğer bir daha verirse de onun gitmesini beklemeyin aksiyona geçin siz gidin. Mecbur borç vermeyi bırakacak. Abisine borç vermek için evliliğinin yıkılmasına göz yumacak değil ya.

Ben bu analiz işinden para kazanıyorum çünkü mesleğim bu😂

Amh bence cok büyük problem değil, gerekirse dondurma yaparsın. Yeter ki başka problemler beraberinde olmasın ve hızlıca yanlış kararlar alma. Bu eşle doğum iznine çıktığını düşünemiyorum bile, burnundan getirir. Zaten çocuğu da aileye göstermek içinden gelmeyecek. Zor bir durum ya. Böyle baskın karakterlerin daha kolay erkeklerle evlenmesi gerektigini düşünüyorum.
Evet kesinlikle onların torunu olucak diye çocuğa bile soğuğum allah affetsin. Neden burnumdan getirir? Aslında çok yardımcıdır normal hayatta bana. Ailesiyle görüşmüyoruz bile. Gerçi görüşmediğimiz halde böyle ama. En son kurban bayramında gördük. Peki sence eşimin karakteri nasıl? Daha kolay erkekler de pasif geldi işte burun kıvırdım hep😂

Yani ben olsam eşim adına kimseyi aramazdım. Eşiniz çocuk değil ki onun adına birini arayıp bak para istemeyin artık, o dayanamayıp veriyor ama siz istemeyince sorun olmaz demek biraz şey...
Bence eşiniz artık yetişkin gibi davranmaya başlamalı. Kısacası öncelik sıralaması yapıp bir seçim yapacak.
Abisine hayır diyemiyor mu? O zaman abisini seçmiş demektir, siz bu durumda üzgünüm ama kaybedilmeyi göze alınmış kişi oluyorsunuz.
İşte bazen hayat ya o ya ben noktasına gelebiliyor. Sadakatsiz dizisindeki Volkan gibi ikisini de istiyorum demek olmuyor maalesef.
Eş olmak demek makul noktalarda eşlerin birbirini seçmesi ve gözetmesi ve hatta kayırması demek değil mi zaten?
Eee haklı olduğumda bile ben değil de kök ailesi seçiliyorsa ne anladım ben bu evlilikten?

Kocanızın maaşını borca sokun, gönderecek bir parası olmasın. Benim babam biri borç istese (özellikle kardeşi) kendini, bizi zora sokar yine verirdi. Biz de maaşını borca soktuk, annem tüm parasını takip ediyor 5 lirasının hesabını soruyor. Bir de amcam hep almış vermemiş, sizinki iyi yine veriyor.
Eğer bir daha verirse de onun gitmesini beklemeyin aksiyona geçin siz gidin. Mecbur borç vermeyi bırakacak. Abisine borç vermek için evliliğinin yıkılmasına göz yumacak değil ya.
Bu kafada olsa zaten sorun yok. O şöyle düşünüyor “ Sen ailemden nefret ettiğin için onlara yardım etmemi istemiyorsun. Kötü düşünüyorsun. Zaten geri ödüyorlar. Kötü niyetlisin “ bu durumda ben sorun çıkartan karakter oluyorum. Abisi sadece muhtaç oluyor. Ama bu gerçekten sondu. Annemle de konuştum. O da arkamda.

Evet kesinlikle onların torunu olucak diye çocuğa bile soğuğum allah affetsin. Neden burnumdan getirir? Aslında çok yardımcıdır normal hayatta bana. Ailesiyle görüşmüyoruz bile. Gerçi görüşmediğimiz halde böyle ama. En son kurban bayramında gördük. Peki sence eşimin karakteri nasıl? Daha kolay erkekler de pasif geldi işte burun kıvırdım hep😂
Eşini tabi ki çok bilemem, seni okuduğum kadarıyla yorum yapabiliyorum. Senin karakterinde olanlar 1-daha kolay idare edilebilecek ama dışarıdan bunu belli etmeyen, ezik durmayan erkeklerle 2-eger kendinden daha baskın ise gerçekten bunun için maddi manevi çok geçerli sebepleri olan biriyle olabilirler. 2 numara bile genelde uzun vadede yürümez. Belki yaşından kaynaklıdır bilemem, insan yaşla da biraz sakinliyor. Bu arada ben de biraz bu kategoride olduğum için gayet rahat genelleme yapabiliyorum 😅 ama benim ilişkimde eşimin herhangi bir yere iznim olmadan maddi yardım yapmaya pek gözü yemez 😅

Hasta oldum zaten. Psikolojim bozuldu, vücudumda yaralar çıkıyor, göğsümde kitleler var. Şimdi bi de yumurtalıklarım gidici. Sen nasıl dayanıyorsun
Nasıl mı dayanıyorum içime ata ata anne baba deyip muhtarlar deyıp işin içinden cıkıyorlar verme desen en kötü sen oluyorsun vicdandan vuruyorlar sankı kendılerınn cok vicdanı var gibi insan evladına yada keza kardesıne yük olmamalı yeri geliyor evladımdan kısıp kaynanamın hastalıgı kp hastalıgı diye diye ömrümüzü yediler kp de hastalıgına beş kurus harcamaz

Bu kafada olsa zaten sorun yok. O şöyle düşünüyor “ Sen ailemden nefret ettiğin için onlara yardım etmemi istemiyorsun. Kötü düşünüyorsun. Zaten geri ödüyorlar. Kötü niyetlisin “ bu durumda ben sorun çıkartan karakter oluyorum. Abisi sadece muhtaç oluyor. Ama bu gerçekten sondu. Annemle de konuştum. O da arkamda.
Bu durum pek düzelmez sadece size haber vermeyi öğretebilirsiniz. Hesaplarınız ayrı mı ortak mı ?

1000-2000 tl üstelik geri de ödeniyor, adam saklıyormuş sizden neden sakladığı belli değil mi... Bu miktarlardaki hem de geri ödenen paraları çok dert ediyorsunuz gibi geldi, konuşulması bile utanç verici.

Eşini tabi ki çok bilemem, seni okuduğum kadarıyla yorum yapabiliyorum. Senin karakterinde olanlar 1-daha kolay idare edilebilecek ama dışarıdan bunu belli etmeyen, ezik durmayan erkeklerle 2-eger kendinden daha baskın ise gerçekten bunun için maddi manevi çok geçerli sebepleri olan biriyle olabilirler. 2 numara bile genelde uzun vadede yürümez. Belki yaşından kaynaklıdır bilemem, insan yaşla da biraz sakinliyor. Bu arada ben de biraz bu kategoride olduğum için gayet rahat genelleme yapabiliyorum 😅 ama benim ilişkimde eşimin herhangi bir yere iznim olmadan maddi yardım yapmaya pek gözü yemez 😅
Çok kaoslu bir hayatım oldu beni böyle hırçınlaştırdı. Aslında eşim benden baskın değil. Aksine çok uyumlu bir eştir. Yemin ederim abisi dışında ne dersem yapar ikiletmez. Biriyle konuşma desem siler (örnek veriyorum öyle bişey yapmadım), yemek yapar, tek bir isteğimi reddetmez. Varını yoğunu ortaya koyar yoktan var eder yine yapar ne istersem. Tek falsosu abisi. Annem de bu kadar artıları var tek eksisine de göz yum diyor mesela çevremdeki herkes aynı şeyi söylüyor ama yapamıyorum. Ben aşırı zor bi insanım. Keskin çizgilerim var ve çok kolay insan siliyorum.

Bu durum pek düzelmez sadece size haber vermeyi öğretebilirsiniz. Hesaplarınız ayrı mı ortak mı ?
Hesaplarımız ayrı ama paramız ortak. Hep birlikte harcıyoruz gireni çıkanı biliriz. Mesela para gönderiyor ama salak şifresi bende var görücem biliyor. Böyle de değişik bişey😂

1000-2000 tl üstelik geri de ödeniyor, adam saklıyormuş sizden neden sakladığı belli değil mi... Bu miktarlardaki hem de geri ödenen paraları çok dert ediyorsunuz gibi geldi, konuşulması bile utanç verici.
Meseleyi para olarak gördüyseniz olayı çok yanlış anlamışsınız. Ben bana haber vermemesine takılıyorum. Gizli saklı istemediğim bir olayı yapması normal mi? Ayrıca borç vermek zorunda mıyım? Neden utanç verici oluyor. Ben para kazanmak için insanların ağız kokusunu çekerken o adam karısını çalıştırmıyor mesela. Sonra bizden para istiyor.

Ay evet ben olsam ben de elli kere aramıştım. Dünyanın en basit işi. Arayıp, bu eve ben kardesinizden fazla para getiriyorum ama siz sanırım kardeşten geliyor o para sanıyorsunuz. Durum öyle değil, istediğiniz her para benden çıkıyor ve artık istemiyorum. Bir çılgınlık yapıp senin de eşin çalışabilir, o zaman başkalarından istemek zorunda kalmazsınız der kapatırdım. Umarım da küserler de bi daha görmem derdim.
Kesinlikle bende çoktan demiştim nasıl dayanıyolar böyle durumlarda anlamıyorum hatta biraz çaçaron olsa zaten kocası arayacak sorun olacak diye ödü kopardı😄

Eltim malın teki zor nefes alıyor çocuk daha onu arasam ne adam onu sallamaz ki 😂 Aynı evde yaşıyorlar kaynanamı arasam eltimi aramışım gibi olacak. Adam ara diyo zaten ben söyledim hala istiyo belki sen söylersen istemezler diyo. Ay bilemedim😂😂
Öyle bi anlar ki anında evde olay bile çıkartır 😄 sinersen böyle paranı yerler bak daha bunun bebek olduğu versiyonu var

Beterin beteri var, benim eşimin abisi sürekli para isteyip geri ödemedi de, hatta eşim benden alıp ona veriyordu, şimdikinin 25-30 bini gibi her ay. Geri ödüyorsa sorun etmezdim ben.

İyi de konu sahibesi de zengin değil ki sanırım kendilerine ait bir evleri de yok ve karı koca çalışıyorlar neden eşi evde oturan adama borç verip dursunlar ki? Şu açıdan da bakalım 1000 2000 göndermese abisinin hayatında çok da fark eden bir şey olmayacak ama kendi evinde huzuru olacak. Asıl eşinin bunu bile bile yapması daha utanç verici değil mi?

Nasılsa geri ödüyor denmiş ama adam bitcoinde para kaybettiği için borç yapmış zaten.
Kısacası bir sonraki aldığı parayı ödeyemeyebilir de. İşin bir de bu boyutu var. Ve alınan para o ay 2000 değil de daha yüksek bir meblağ olursa iş o zaman direkt para meselesine döner.
Ayrıca bir insan dönem dönem sıkışabilir. Ama her ay içerideyse o zaman sorun kendindedir.

Meseleyi para olarak gördüyseniz olayı çok yanlış anlamışsınız. Ben bana haber vermemesine takılıyorum. Gizli saklı istemediğim bir olayı yapması normal mi? Ayrıca borç vermek zorunda mıyım? Neden utanç verici oluyor. Ben para kazanmak için insanların ağız kokusunu çekerken o adam karısını çalıştırmıyor mesela. Sonra bizden para istiyor.
Evli de olsan kardeşine 1000 lira borç verirken eşine haber vermek zorunda olmak bana saçma geliyor.Siz hiç yardım etmediler evlenirken diye kinlenmişsiniz ama bir insanın kendi kardeşine ömür boyu bu nedenle kin tutması daha zordur, üstelik de geri veriyor önemli olan da bu. Söylememiş size çünkü şimdi haberiniz var ama artık bana da haber ver, geri ödüyormuş madem sorun yok demiyorsunuz bir daha istemesin diye kıyameti kıparıyorsunuz. Siz borç vermek zorunda değilsiniz, ama eşiniz kardeşine vermek istiyorsa bu kadar küçük paralar için kıyameti de koparmamalısınız.

Beterin beteri var, benim eşimin abisi sürekli para isteyip geri ödemedi de, hatta eşim benden alıp ona veriyordu, şimdikinin 25-30 bini gibi her ay. Geri ödüyorsa sorun etmezdim ben.
Peki ne yaptınız?
İyi de konu sahibesi de zengin değil ki sanırım kendilerine ait bir evleri de yok ve karı koca çalışıyorlar neden eşi evde oturan adama borç verip dursunlar ki? Şu açıdan da bakalım 1000 2000 göndermese abisinin hayatında çok da fark eden bir şey olmayacak ama kendi evinde huzuru olacak. Asıl eşinin bunu bile bile yapması daha utanç verici değil mi?
Aynen öyle. Kendisine tam da bu soruyu yönelttim. Acıyorum ona ben lüks bir hayat yaşarken o sürünüyor dedi. Sen benim sayemde lüks hayat yaşıyorsun o zaman ben de işten çıkayım da gör dedim. Yusuf yusuf oldu tabi. Haklısın diyor ama ben kötü kadınım her zaman

Evli de olsan kardeşine 1000 lira borç verirken eşine haber vermek zorunda olmak bana saçma geliyor.Siz hiç yardım etmediler evlenirken diye kinlenmişsiniz ama bir insanın kendi kardeşine ömür boyu bu nedenle kin tutması daha zordur, üstelik de geri veriyor önemli olan da bu. Söylememiş size çünkü şimdi haberiniz var ama artık bana da haber ver, geri ödüyormuş madem sorun yok demiyorsunuz bir daha istemesin diye kıyameti kıparıyorsunuz. Siz borç vermek zorunda değilsiniz, ama eşiniz kardeşine vermek istiyorsa bu kadar küçük paralar için kıyameti de koparmamalısınız.
Konuyu tam okursanız zaten anlarsınız. Kumar borcu olan, annesinin evine çökmüş, bu şartlarda çocuk yapmış ve üstüne ikincisini düşünen, karısını çalıştırmayacak kadar yobaz bir adama kocam benim sayemde elde ettiği parayı borç veremez. Ben çalışmasam anca temel yaşam ihtiyacını giderebilecek. Bu kadar lüks yaşıyorsa ve borç verebilecek durumu varsa benim sayemde. Tabi ki bana danışacak. Ben de ona söylemeden böyle bişey yapmam.

2000 lira göndermiş o da 5 gün sonra geri atmış. Abisine acıdığı içim gönderdiğini söyledi. Yeğenine acıyormuş. Kırdım döktüm. Bu kadar küçük mebla için olay çıkarmama sinirlendi. Olayın mebla olmadığını söyledim. Evden kovdum gitmedi. Zaman istedi. Ona güvenmediğimi söyledim. Sen beni elinde görüyorsun dedim. Bu zamana kadar ona tek bir yanlışım olmadı o yüzden aşırı güveniyor bana. Bu güven bana zarar veriyor artık demek ki ben de hata yapmalıymışım. Ve işin aksi tarafı şu an çok kritik bir hastalığım olduğunu, yumurtalarımın nerdeyse tükenmek üzere olduğunu ve çocuk istiyorsam bir gün bile düşünmemem gerektiğini söyledi doktorlarım. Yani çok kötüyüm kızlar. Ayrılmak istemiyor yarın annesini arayıp konuşacağım. Ara belki sen ararsan istemezler dedi. Psikolojim bozuldu ölmek istiyorum artık hiçbir şeye tahammülüm kalmadı.

bu adamdan doğuracağın çocuk, bu ailenin bir parçası olacak ve şu anda "acaba?" dediğin evliliğinle olmasa da bu çocuk sayesinde bu aileye bir ömür boyu bağlanmış olacaksın. gerçekten bu adamdan çocuk sahibi olman bu aile ile hiç kopmamacasına bağlanmana değer mi?

X