Eşimin Abisi ve Para Konuları

Ben devlete gitmek istedim abinin eşi bırakmadı özele git parayı düşünme dedi dedi ben de dedimki madem eltim sizi o kadar düşünüyormuş parayı da düşünme demiş ilk ameliyatta da çıkartıp yarısını verseydi ki ona düşmez sonuçta sizin 2 tane evladınız var dedim. Benim eşim,abisi para yok bende dedi hemen çıkartıp hepsini gönderdi annesini düşünmek böyle oluyor dedim.O da bana abin daha maaşını almadı (ne kadar doğru bilmiyorum) o yüzden eşi verdi yarısını dedi(buna inanmıyorum). Bu seferkinde de zaten geçen sefer hepsini kardeşim ödedi şimdi de ben ödeyim demesi gerekirdi bu kardeşinin hakkını yemek oluyor dedim.
Aranı iyi tut kocanla barışıp birbirinizden özür dileyin dedi buna cevap vermedim zaten. Mutsuz olduğumuzu ben söylediğim için biliyor. Kavganın da burdan çıktığını da tahmin ediyordu zaten ben de olaya direk girdim. Abisiyle konuşacağını ben de düşünmüyorum ama ben bu konunun bi şekilde ona gitmesini istediğim için söyledim belki başka bir yoldan söyler kv bilemiyorum. Kılıçlarını çekerse ben de bizim çok borcumuz var durumumuz şöyle kötü böyle kötü o yüzden söylemiştim siz yanlış anlamışsınız diye salağa yatırım. Ben de aptal değilim.

özele gitme kararını tek başına alıyorsa yarısını da değil paranın tamamını çıkarıp vermesi gerekirdi
ne saçma şey diğer kardeşe danışmadan özelde yaptıralım diye karar alıp kafasına göre aldığı kararın masrafını başkasına yüklemek
siz onun tek başına aldığı karardan sorumlu değilsiniz ki
kafalarına göre bi karar veriyorlar ve bu durumda aslında paranın tamamını ödemeleri gerekirken hepsini sizden talep etmişler ilk ameliyat için
şaka gibiler
ben kayınvalide özel diye tutturdu o sebeple özelde yapıldı sandım

Resmen geçen yılki kendimi okuyorum. Size yazılanlara lütfen kulak verin. Çok güzel yorumlar yazılmış. Keşke kv’ye ayrıntılarıyla anlatmasaydınız. Bu insanlar iyi niyetli değiller. Siz zannediyorsunuz ki sizin rahatsızlık duyduğunuz şeyleri biliyorlar, bundan sonra yapmazlar, değil işte. Kadın oğlunu biliyor, kendince “oğluma bak, geline ne güzel haddini bildiriyor.” diyordur. O kv canı istediğinde para isteyecek, eşiniz de bunu verecek, bunu değiştiremezsiniz. Etrafınızdakilere ayar vermekle de kötü gelin olursunuz sadece. Ben kv ile yaşamak istemiyordum, hepsi biliyordu; görümce en son bana “sen ne kadar istemezsen o kadar çok geliriz.” demişti. Eşiniz sizi saymadığı için onlar hiç saymazlar. Eşinizden boşanmayı göze alamıyorsanız bu küslük olayını bitirin. Madem adamın dağıtacak parası var, borçlandırın bu adamı, yurt içi yurt dışı tatillerinize gidin, araba modelinizi yenileyin…Şu an sadece evliliğinizi yıpratıp evladınızı üzüyorsunuz. Umarım inat etmezsiniz…

Ben anlattığım için pişman değilim, oğlunun hayır diyemediğini ama bizim de borçlarımız olduğunu üstüne basa basa söyledim. Canı istediğinde para istemiyor eşim de kafasına göre para göndermiyor ameliyat durumu olduğu için abisi istedi o da gönderdi. Yoksa onlara gereksiz para göndermiyor bunu biliyorum. Zaten kendi savunması da ben aileme sadece acil bi durum ya da sağlık sözkonusuysa para gönderiyorum. Saçacak parası yok kendi de farkında. Onun savunması dediğim gibi sağlık sözkonusu ise gönderirim abimin parası varsa verir yoksa vermez onun ne kadar verdiği be yaptığı beni ilgilendirmez ben üstüme düşeni yaparım diyor.

Sorununuzu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz peki ?

Vallahi pes. Israrla anlamıyorsunuz. Çok şaşkınlıkla takip ettim yazışmaları. Ev tadilatı var yaptıramıyoruz diyor kadın.

Benim tepkim madem para yok devlet Hastanesi'nde yapılsın baktın devletin karşılamadığı birşeyse ozaman yapacak birşey olmaz. Bazıları böyle kan emicidir işte elini cebine atmaz.

Benim tepkim madem para yok devlet Hastanesi'nde yapılsın baktın devletin karşılamadığı birşeyse ozaman yapacak birşey olmaz. Bazıları böyle kan emicidir işte elini cebine atmaz.
Devlette de yapılabiliyor ama özelde yaptırmayı tercih ediyor kv çocukları da aynı şekilde destekliyor.

Vallahi pes. Israrla anlamıyorsunuz. Çok şaşkınlıkla takip ettim yazışmaları. Ev tadilatı var yaptıramıyoruz diyor kadın.
Kocam da diyorki ev tadilatı mı şuan önemli olan annemin ameliyatı mı, zaten şuan tadilata girecek bi bütçemiz yok birikim yapmaya çalışıyoruz bunun için.

Kayınvalide sizi suclamis, oğullarına toz kondurmamis farkinda mısınız? Bazen insanlar güzel üslup ile kötü şeyler söylerler

Kayınvalide sizi suclamis, oğullarına toz kondurmamis farkinda mısınız? Bazen insanlar güzel üslup ile kötü şeyler söylerler
Beni haklı göreceğini düşünmemiştim zaten umrumda da değil ben içimdekini söyledim bi nebze de olsa rahatladım

Devlette de yapılabiliyor ama özelde yaptırmayı tercih ediyor kv çocukları da aynı şekilde destekliyor.
Eşinin abisi çok çakal biri. Eşinde yaraniyorum sansın garibim. Benim eşimde zamanında böyleydi hayır demezsen bunun arkası kesilmez bu hep böyle devam eder. Sende sinir olduğuna kalırsın. KV ile yazisman iyi olmuş o yine oğullarını savunmuş tabi toz kondurmamis işinin görüldüğüne bakmış ama sen eşine bir dahaki hamlede abin şuan karsilamiyorsa eline geçtikçe vermesini gerektiğini söylesin. İyi dille anlamiyorsa gerekirse tartışın. Bu tip insanlar paraya önem vermez ailesine karşı. Sen eve bişey almaya kalk bı set koyar sana. Meblağ büyükse tabi illaki seninde dediğin oluyordur. Ama dediğim gibi eşine abime öyle söylemesi gerektiğini gerekirse sen konuşmazsan ben isterim diye dile getir.

sağlık konusunda parası olduğu sürece esirgeyeceğini hiç sanmıyorum esirgemesin de zaten benim derdim o değil haksızlık yapılmasın, ama bi daha ki sefere abisiyle yüzyüze gelirsem bu konuyu uygun bi dille söyleyeceğim. Eşim hayatta istemez annemin ameliyatını borç meselesi mi yapıcam der ve diyor da zaten ama ben kv ye söyleyeceğimi söyledim gerekirse abisine de söylerim

bence bunu yapmayın , eşiniz beni yok saydın çocuk gibi ona mı şikayet ettin der. Sizin için hiç hayırlı olmaz kv ye söylemişsiniz zaten , birikmiş parayı ortak hesaba alın ya da sizdedursun elinde nakit olunca harcıyor demek ki. Ayrıca konu sağlık galan değil sizin eşi kullanmışlar devlette yapılıyorsa devlette yapılsın , binlerce insan ameliyat oluyor ve hastanelerimiz gerçekten güzel , ayrıca bi kaç ay bekletebilecekse beklensin ne var hani demek acil bişey değildi eşiniz efelik yapmak istemiş. Asıl mesele onda . Abi zaten bi kaç beklesin beraber ödeyelim demiş , yaranmak ya da kendini iyi hissetmek için parayı alenen veren eşiniz , sonrakinde de ben sıkışığım abi bu seferkini de sen öde diyebilirdi . Yani derdiniz eşiniz aslında bu konuda pek akıllı davranmıyor , abiye gitmekten ziyade onunla konuşun .

Benim eşim değişmez maalesef bu konuda. O yüzden yapabileceğim ailesinin ondan ikide birde bişey istememesini sağlamak. Birikmiş parayı ortak hesaba alamam çünkü eşim kendi hesabından yapıyor bu tarz ödemeleri. Devlete gitmiş kv anlattığına göre ama becerememişler almayı sonra da eşimin abisi özele götürmüş. Tabi eşime sormak yok. Eşim zaten kendi söylüyor ben yapmak istedim ben istediğim için yapıyorum diye ama eşimi değiştireceğimi sanmıyorum bu konuda o yüzden geriye aileye bu konuyu uygun bir şekilde söylemek kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…