Eşinin kıymetini bil diyince bilerekmi mesaj attı acaba diye düşündüm. Olayı bilmeden niye eşinin kıymeti bil desinki. Bence az çok tahmin ediyordur neden aranızın bozuk olduğunu.Mesaj atınca benden öğrendi. Biraz sitemkar mesaj atmış aramıyorsun beni hiç gibisinden ben de moralimin bozuk olduğunu pek keyfim olmadığını söyledim öyle gelişti olaylar
Tüm konunuzu okudum. Sizin asıl rahatsızlığınızın para pul değil size danışılmaması olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, eşinizle abiyi anneyi vs karıştırmadan bu konu hakkında konuşmalısınız diye düşünüyorum. Bir de ben dili kullanın yani sen bana danışmıyorsun değil bana danışmadığında ben kırılıyorum gibi.Eşim hayatta aramızdaki sorunları onlara anlatmaz üzülmesinler diye :) böyle hayırlı evlat hepimizin başına
Teşekkürler okuyacağım. Benim kızdığım 2 konu var 1.si abisinin haksızlık yapması eşimin de hayır diyememesiTüm konunuzu okudum. Sizin asıl rahatsızlığınızın para pul değil size danışılmaması olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, eşinizle abiyi anneyi vs karıştırmadan bu konu hakkında konuşmalısınız diye düşünüyorum. Bir de ben dili kullanın yani sen bana danışmıyorsun değil bana danışmadığında ben kırılıyorum gibi.
Benim eşim de ailesi tarafından maddi manevi çok sömürüldü ve çok haksızlığa uğradı. Benim de içim içimi yerdi, ona şöyle yapmalısın annen niye böyle yaptı abine kızdım sen de şöyle yap vs der dururdum benim içim soğumazdı çok kızardım çünkü korumak isterdim.
Sonra bir kitap buldum Öfke Dansı Harriet LERNER'in tam bizim konuya benzer örnekler vardı içinde, ben okudum ilgili yerleri eşime de okuttum ve bakış açımı ve durduğum yeri değiştirdim. Bana iyi geldi. benim tutumum sayesinde eşim de kendisini biraz daha makul seviyede korumaya başladı.
Okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. kişiler arası ilişkileri dansa, tutumları dans adımlarına benzetiyor. Siz duruşunuzu kendinize uygun şekilde değiştirdiğinizde o da yeni bir dans adımı edinmek zorunda kalacak. Okuyun derim iyi gelecektir.
Ben yaptığımın arkasındayım. Bi daha hasta olursam söylemicem kimsenin huzurunu bozmucam falan dedi. Öyle bi şey olmaz da laf olsun torba dolsun. Onlar yüzünden huzursuz olduğumuzu anladı bu bile bana yeter darısı abinin başınaAnnedeki rahatlığa bak, çocuklarım benim yüzümden evinde mutsuz oluyor demiyorda, eşinin kıymetini bil diyor
Burcular sadece sekil degistiyor, keşke gidip kayinvalideyle konuşmasaydınız.
Eşiniz kafa yapısını değiştirmediği sürece bunlar geçici çözümler.Ben yaptığımın arkasındayım. Bi daha hasta olursam söylemicem kimsenin huzurunu bozmucam falan dedi. Öyle bi şey olmaz da laf olsun torba dolsun. Onlar yüzünden huzursuz olduğumuzu anladı bu bile bana yeter darısı abinin başına
Eşim kafa yapısını nasıl değiştirecek hiçbi fikrim yok o kadar yıldır tanıyorum ama bu konuda çözümsüzüm. Kayınvalide bir şey söylerse kendi bileceği iş oğlumu ayırdım diye oturup sevinsinEşiniz kafa yapısını değiştirmediği sürece bunlar geçici çözümler.
Ayrıca kayınvalide ile konuşana kadar bence haklıydıniz ama eşim arkamdan ailemle konuşsa ayrılmaya kadar gider o iş. Dua edin kayinvalide oğluna birsey söylemesin.
Bu kadına cok dikkat et, bu kadın halkin gazını alan ama arka planda bildigini okuyan anchormanler gibi bisey. Gidip eşine bisey demez ama bi dahakine de duymaman icin elinden geleni yapar. Iki cocugunun arasina girmis bi nifak tohumusun artik onun gözünde. Eşinin kiymetini bil demesinden belli oğlunun daha iyilerini hak ettigini düşünüyor. Sömüren anne lafi tam. Bu zamanda iyi koca zor bulunur kes sesini otur asaginin kibarcasi bu. Konusmaniz naif ilerlemis ama bi nevi sus mesaji vermis alttan alta hep. Mahcubiyet belirtisi goremedim ben. Ben olsam yerin dibine gecerim benim yüzümden oldu diye üzülürüm özür dilerim. Diger cocugumla konusurum derim. Esinin degerini bil demem ne alaka. Bilmedigini niye düşünüyor. Konu sizsiniz yahu ben degil. Siz ve bitmeyen talepleriniz.Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi. Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim. O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi. Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.
Valla siz yazin biz okuyalım analizleriniz cok iyiBu kadına cok dikkat et, bu kadın halkin gazını alan ama arka planda bildigini okuyan anchormanler gibi bisey. Gidip eşine bisey demez ama bi dahakine de duymaman icin elinden geleni yapar. Iki cocugunun arasina girmis bi nifak tohumusun artik onun gözünde. Eşinin kiymetini bil demesinden belli oğlunun daha iyilerini hak ettigini düşünüyor. Sömüren anne lafi tam. Bu zamanda iyi koca zor bulunur kes sesini otur asaginin kibarcasi bu. Konusmaniz naif ilerlemis ama bi nevi sus mesaji vermis alttan alta hep. Mahcubiyet belirtisi goremedim ben. Ben olsam yerin dibine gecerim benim yüzümden oldu diye üzülürüm özür dilerim. Diger cocugumla konusurum derim. Esinin degerini bil demem ne alaka. Bilmedigini niye düşünüyor. Konu sizsiniz yahu ben degil. Siz ve bitmeyen talepleriniz.
Abi aglican bu insanlara ya para yok pul yok cocuklarima yetemiyorum diye surekli aglican ki acısınlar baska yolu yok kafalari almiyor bir türlü. Insani yalan soylemeye rol yapmaya mecbur birakiolar bu arsiz yüzsüz insanlar.
Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi. Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim. O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi. Ben de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim o da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.
anlatırsa hiç umrumda olmaz ben de eşime annen sitem etti niye aramıyorsun vs diye ben de canımın sıkkın olduğunu söyledim nedenini sorunca da uygun bi dille anlattım derim. Abisi dışında kimseyi suçlayıcı konuşmadım, evimizin huzurunun onlar yüzünden kaçtığını söylemiş oldum. Benim asıl derdim abisi. Kv de zaten abisinin sürekli maddi manevi destek olduğunu büyük ödemeler çıkınca para istediğini söyledi. Ben de bizde de yok biz de şöyle zorlanıyoruz böyle zorlanıyoruz ama benim eşim abisi gibi şikayet etmiyor dedim. Abisine söylerse de benim söylediğimi değil kendi fikriymiş gibi söyler belki ama söyleyeceğini düşünmüyorum.
Duymamamı bi dahakine eşim isteyebilir kavga ediyoruz diye. 2 çocuğunun arasına girmiş değilim haksızlık yapılmasına ses çıkartan ve kocasının hakkını savunmaya çalışan bi kadınım. Sesimi kesip oturmayacağımı çok iyi biliyor boşanmamızı asla istemez onlar yüzünden ama evet bana bayılmıyor çünkü yeri geldiğinde susmayan biriyim beni edepsiz olarak görüyor eminim ama umrumda mı hayır. Mahcup olmaz çünkü oğlunun yapması gerektiğini düşünüyor.Kıymetini bilmediğimi şundan düşünüyor eşim bunlara hayır demiyor tabi çok iyi va ben araya giren kötü gelin oluyorum. Ama asıl sorun benim kocam da hayır dese bu sefer de sen öde dese konu buralara gelmeyecektiBu kadına cok dikkat et, bu kadın halkin gazını alan ama arka planda bildigini okuyan anchormanler gibi bisey. Gidip eşine bisey demez ama bi dahakine de duymaman icin elinden geleni yapar. Iki cocugunun arasina girmis bi nifak tohumusun artik onun gözünde. Eşinin kiymetini bil demesinden belli oğlunun daha iyilerini hak ettigini düşünüyor. Sömüren anne lafi tam. Bu zamanda iyi koca zor bulunur kes sesini otur asaginin kibarcasi bu. Konusmaniz naif ilerlemis ama bi nevi sus mesaji vermis alttan alta hep. Mahcubiyet belirtisi goremedim ben. Ben olsam yerin dibine gecerim benim yüzümden oldu diye üzülürüm özür dilerim. Diger cocugumla konusurum derim. Esinin degerini bil demem ne alaka. Bilmedigini niye düşünüyor. Konu sizsiniz yahu ben degil. Siz ve bitmeyen talepleriniz.
Abi aglican bu insanlara ya para yok pul yok cocuklarima yetemiyorum diye surekli aglican ki acısınlar baska yolu yok kafalari almiyor bir türlü. Insani yalan soylemeye rol yapmaya mecbur birakiolar bu arsiz yüzsüz insanlar.
Hep beraber bekleyip göreceğizMerak etme söyler, söylerkende kendini yerlerden yerlere atar ayilir bayilir, öleydimde istemeyeydim diye laflar atar ortaya, iptal edin ameliyat olmicam diye dertlenir. Kaynana olmanin ana kurali, ortalik karistirmak.
Deseydin ya Madem kaynin herseye kosuyor Para harciyor dediginde bizde Kira almiyoruz diye.
Merhaba,
Uzun zamandır Kadınlar Klübü okuyucusuyum ama artık bir hesap oluşturup bu mecraya katılmak istedim.
Katılır katılmaz da bir derdimi sizlerle paylaşmak istedim. 10 yıllık evliyim. Eşimin annesi babası bizden uzakta yaşıyorlar,bir de abisi var o da evli. Kendisi mühendis eşi de öyle ve genel olarak durumları iyi diyebilirim. Bundan birkaç ay önce kayınvalidemin ameliyat olması gerekti ve eşimin abisi eşimi arayıp ben şuan ödeyecek durumda değilim istersen bekleyelim birkaç ay sonra annem ameliyat olsun dedi. Eşim de bende para var deyip tüm ameliyat parasını gönderdi. Acil bir ameliyat değildi ama bende para varken annem olsun bitsin dedi ve 75.000TL ameliyat parası gönderdi. Neyse aradan birkaç ay geçti geçen gün yine eşimin abisi aradı ve kayınvalidemin kanaması olmuş daha önce doktora gitmiş polip demişler ama aldırmamış eşimin abisi tekrar kanaması olunca alıp hastaneye götürmüş ve alınması gerek demişler. Eşime dedi ki 45.000 TL tutuyor operasyon yarısını ben vereyim yarısını sen ver. Bende sinirlendim çünkü bir öncekinde zaten hepsini oldukça da yüklü olmasına rağmen biz ödedik bunu da kendisi ödeyebilirdi. Eşime söylediğimde o kadar parası vardır olsa benden istemez diyor ama inanmıyorum buna. Çünkü kayınbiraderimin eşi çok iyi maaş alıyor ve ev almak için para biriktiriyorlar. Eşim de buna karşılık abimin karısı iyi para kazanıyor olabilir ama ameliyat parasını ödemek ona düşmez ben ve abim varken diyor. Yani benim burda sinirlendiğim eşime haksızlık yapılması ve kendisi de fazla iyi niyetli biri olduğu için bazı şeyleri göremiyor. Sizce abisinin yaptığı haksızlık değil mi ve benim yerimde olsanız ne tepki verirdiniz? Teşekkürler..
mutlu olmamanız için sebep olmadığını nereden biliyor?Kayınvalidem bana mesaj attı bugün nasılsın vs ben de iyi olmadığımı canımın sıkkın olduğunu söyledim, niye diye sordu ben de eşimle aramızın iyi olmadığını söyledim. O da eşimin beni sevdiğini mutlu olmamamız için bir sebep olmadığını,eşimin kıymetini bilmem gerektiğini söyledi.
Ben de benim kıymetini bildiğimi ama onun kendi kıymetini kendisinin bilmediğini ve iyi niyetinin su istimal edildiğini söyledim. Zaten kendisi sonrasında konuyu açtı, ben de o da birbirimizi kırmadan yazıştık. Ben ona kızmadığıma böyle bir durumda eşimin para göndermesine de kızmadığımı ama abisinin haksızlık yaptığını, daha önceki ödemeyi biz yaptığımız için bunda da yarısını yine bizden istemesinin haksızlık olduğumu düşündüğümü,onun bunu kendisinin düşünmesi gerektiğini,kardeşim de ev geçindiriyor,harcamaları var diye aklında olması gerektiğini,eşim nasıl abisini düşünüyorsa abisinden de aynı şeyi beklediğimi,eşim hayır diyemediği için bizim durumumuzun çok rahat olduğunu düşünmemesi gerektiğini vs güzel bir dille söyledim. Bizim sürekli şikayet etmediğimiz için her şeyin harika olduğunu düşünmemeleri gerektiğini söyledim.
burada da zaten abiyi savunuyor.O da bana eşimin abisinin maddi manevi yönden çok şeyde destek olduğunu(burda bazı örnekler verdi), her şeylerine koşturduğunu yakın oldukları için,sadece büyük meblağlar olunca eşimden destek istediğini,abisinin kimseye haksızlık yapmadığını,bu konuyla eşimle huzurumuzu bozmamamız gerektiğini,her erkeğin konu ailesi olunca savunmaya geçeceğini vs güzel bir dille beni kırmadan söyledi.
kadın bu abiyle neden konuşsun, onda konuşacak göz var mı? bence yokBen de benim kardeşimin de anneme yakın olduğu için her şeyiyle onun ilgilendiğini ama ciddi ödemeler olduğunda bölüşmemiz gerektiğini söylediğini söyledim. Bu konunun aramızda kalmasını istediğimi gerekirse eşimin abisiyle uygun bir dille konuşabileceğini söyledim
aranı iyi tut, huzurunu bozmao da bana kimseye bahsetmeyeceğini, kocamla ilişkimi iyi tutmamı,huzurumuzu bozmamamız gerektiğini söyledi. Bana kızıyor olabilirsiniz dedim, ama eşim hayır demedikçe bizim evliliğimiz kötü etkileniyor vs dedim. Böylece birbirimizi kırmadan konuştuk. Eşime söyleyeceğini sanmıyorum abisine de söylemeyecek bence olay büyümesin diye. Şimdilik durum böyle.
konuya az bişey baktım, çok uzun olduğu için son 2 sayfaya falan baktımKaynanam, kayinbabam ve kocam! konu bu. Biraz uzun. Burcu da burda gaza gelip kayınvalidesiyle konuştu. Sonunda da boşanma evresine geldi hamileyken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?