• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi kaybetmek istemiyorum

Su 2 post arasindaki farki bulunuz? Siz once oturun ne istediginize karar verin.
Ben ne istediğimi gayet iyi biliyorum yaşadığım sorunları ve sıkıntıları yanlış tutumlarımı ve öfke kontrol problemimi dile getirdim ben eşimden memnunum sirf ben rahatsız oluyorum diye bircok konuda odun verdi sadece aile konusunda beni rahatsız eden bazı durumlar devam ediyor ve ben bunu aşmaya calisiyorum bilmem anlatabildim mi

İnsanların kimi arayıp aramayacağına takılmak da saçma, bunu sürekli dile getirmek daha da saçma, basit konular da senden vazgevtim demek daha daha saçma. doğru iletişimin, çözemeyeceği birşey yok. sakinliğiniz koruyun.

Es ailesi beni aramiyor sormuyorcu kadinlara da ayri bi hayret ediyorum. Dogdugunu, buyudunuz bu yaşınıza geldiniz, onlar mi vardi hayatinizda. Ne bu onlarin ilgisi olmasa ölecekmiş tavırları
Bence zaten konu sahibi de aranmak istemiyor , eşi yengeyi aramasın diye bahane ediyor onlar beni aramıyor sen de arama diye. Adamda da ne yenge sevgisi varmış ama karısı sinir krizi geçiriyor hala yenge bir şeye ihtiyacın olursa beni ara diyor getirip götürüyor. Konu sahibi büyük tepkiler veriyor ama adam da ayrı garip.

Ben ne istediğimi gayet iyi biliyorum yaşadığım sorunları ve sıkıntıları yanlış tutumlarımı ve öfke kontrol problemimi dile getirdim ben eşimden memnunum sirf ben rahatsız oluyorum diye bircok konuda odun verdi sadece aile konusunda beni rahatsız eden bazı durumlar devam ediyor ve ben bunu aşmaya calisiyorum bilmem anlatabildim mi
Umarım sırf siz istediniz diye ailesinden kopmaz. Normal bir ilişkileri var gayet. Yazık olur.

Eşimin abisi anası aramasa nolacak dünyanın sonumu yanlış yapmışsınız eşiniz sizi seviyo değer veryo yuvanızda huzursuz olmaya değmez bence adamı da bıktırmışsınız istemiyorum bile demiş bi an önce çeki düzen verin

Bence deger vermedigi icin zaten bu olaylar cikiyor.

Konu sahibi kendini yanlis ifade etmis sanirim, mesela abisinin arayip sormamasi degil, mesele kendisine deger vermeyen insanlara, esinin deger vermesi.

Evet ben evliliğimi kurtarmak için elimden geleni yapmaya razıyım ama eşim buna ikna olur mu bilmiyorum çünkü bu konular üzerine çok kavga ettik ve her defasında o biseyler duzelttikce ben başa sardım şimdi kendimi nasıl ispatlayabilirim bilmiyorum
Siz "şunu yaparsam ikna olur" gibi bir garanti arıyorsunuz ama birini sevmek, yaptığınız bir hatadan sonra bir ilişkiyi iyileştirmek demek iyileşeceğinin garantisi olmasa da çaba göstermektir. Yanlış yaptığınızı düşünüyorsanız bunu telafi etmek için çabalamak karşıdakine sevgi ve ilgi göstererek gönül almak, hatanızı kabul ederek bir daha aynı hatayı yapmamak için elinizden geleni yapmak gerekir

Bence deger vermedigi icin zaten bu olaylar cikiyor.

Konu sahibi kendini yanlis ifade etmis sanirim, mesela abisinin arayip sormamasi degil, mesele kendisine deger vermeyen insanlara, esinin deger vermesi.
Ben de böyle yorumladım olayı ve konu sahibini hiç de haksız bulmadım bu bakış açısıyla..

Hic anlatamaz olur musunuz gayet iyi anladim. Ben size biraz kendimi anlatayim ben bir turlu akillanmiyorum su kocalar hakkinda agzimi aciyorum siz benim kusuruma bakmayin olur mu bilmem anlatabildim mi. mutluluklar.

Eşimle severek evlendik ve ben ona çok güvendim evlenmeden önce tartışmalarımız oluyordu fakat evlendikten sonra özellikle balayı zamanı rüya gibi geçti bizim için çok mutluyduk daha sonra sıkıntılarımız başladı ama sorunların çoğu benden kaynaklı oluyordu ve olmaya da devam ediyor eşimden yana rahatsız olduğum belli başlı noktalar vardı eşim elinden geldiğince bunları düzeltmeye çalıştı yaşadığımız sorunlardan sonra ciddi anlamda olumlu yönde değişiklik gösterdi fakat ben değişemedim değişemiyorum eşim de ailesi de çok iyi insanlar ve eşim ailesine çok düşkün birisidir bende fazlasıyla alıngan bir insanım çok girişken birisi değilim hep karşı taraftan adım atmasını beklerim eşimle abisinin karakterleri çok farklı mesela eşim sürekli yengesini düşünür arar sorar abisi beni arayıp sormadığında buda benim zoruma gidiyor kendimi dışlanmış hissediyorum sen ara sor diyor onu da ben yapamıyorum sırf yengesiyle konuşuyor diye çok kavga ettim senin abin beni düşünmüyor umursamıyor sen neden onu arayıp soruyorsun diye çok büyük kavgalar ettim hep ailesini sucladim sevmiyorlar beni dusunmuyorlar sende arayıp sormicaksin ben yanında olmadan konusmicaksin diye kavgalar ettim onlar her konuştuğunda içimde bir huzursuzluk bak esin seni değil onu dusunuyor bak abisi seni umursamıyor arayıp sormuyor bile iki senedir abisi bir gün bile arayıp sormadı beni artık kavganın boyutunu arttırdım suçlayarak konuşuyorum sinir krizleri geçiriyorum konuştuk dediği her gün ve en son ettimiz kavgada da benden vazgeçtiğini artık istemediğini söyledi topla eşyalarını git istemiyorum seni dedi lütfen beni yargılamadan yol gösterin napicagimi bilmiyorum eşime guveniyorum ve ben onu kaybetmek istemiyorum ama bu olumsuz düşünceler ve sinir krizleri benim yakamı da bırakmıyor
Esin iyi bile dayanmış

Ben sizin @karb0nm0n0ksit00 bu üye olduğunuzu düşünüyorum rüya gibi balayı ve yengeden dolayı
Eğer aynı kişilerse eş tam bir yenge aşığı. Yengesi gibi bir eşinin olmasını istediğini söylüyor, yenge elini kesince fenalaşıyor, yengeyi anlata anlata bitiremiyor, eşinden gizli sürekli yenge ile konuşuyor. Hatta yenge ile birbirlerine “kuşum, yavrum, bebişim” diyorlar ki bu konu sahibinin anlattığı muhafazakar ailede biraz tuhaf kaçıyor.

Konu sahibi eğer o konular sizinse bu evliliği nasıl sürdürebiliyorsunuz? Asıl sizin eşinize kapıyı göstermeniz lazım.

Sizin değilse kusura bakmayın bu yorum için.

Eşimle severek evlendik ve ben ona çok güvendim evlenmeden önce tartışmalarımız oluyordu fakat evlendikten sonra özellikle balayı zamanı rüya gibi geçti bizim için çok mutluyduk daha sonra sıkıntılarımız başladı ama sorunların çoğu benden kaynaklı oluyordu ve olmaya da devam ediyor eşimden yana rahatsız olduğum belli başlı noktalar vardı eşim elinden geldiğince bunları düzeltmeye çalıştı yaşadığımız sorunlardan sonra ciddi anlamda olumlu yönde değişiklik gösterdi fakat ben değişemedim değişemiyorum eşim de ailesi de çok iyi insanlar ve eşim ailesine çok düşkün birisidir bende fazlasıyla alıngan bir insanım çok girişken birisi değilim hep karşı taraftan adım atmasını beklerim eşimle abisinin karakterleri çok farklı mesela eşim sürekli yengesini düşünür arar sorar abisi beni arayıp sormadığında buda benim zoruma gidiyor kendimi dışlanmış hissediyorum sen ara sor diyor onu da ben yapamıyorum sırf yengesiyle konuşuyor diye çok kavga ettim senin abin beni düşünmüyor umursamıyor sen neden onu arayıp soruyorsun diye çok büyük kavgalar ettim hep ailesini sucladim sevmiyorlar beni dusunmuyorlar sende arayıp sormicaksin ben yanında olmadan konusmicaksin diye kavgalar ettim onlar her konuştuğunda içimde bir huzursuzluk bak esin seni değil onu dusunuyor bak abisi seni umursamıyor arayıp sormuyor bile iki senedir abisi bir gün bile arayıp sormadı beni artık kavganın boyutunu arttırdım suçlayarak konuşuyorum sinir krizleri geçiriyorum konuştuk dediği her gün ve en son ettimiz kavgada da benden vazgeçtiğini artık istemediğini söyledi topla eşyalarını git istemiyorum seni dedi lütfen beni yargılamadan yol gösterin napicagimi bilmiyorum eşime guveniyorum ve ben onu kaybetmek istemiyorum ama bu olumsuz düşünceler ve sinir krizleri benim yakamı da bırakmıyor
Eşinize size zaman vermesini isteyin ve destek alin. Her insan hatasinin farkindaysa yeniden kendisine çeki duzen vere bilir. Aile konusuna gelince lutfen evlendi diyr ailesiyle ilişkisini azaltmasini, o aramiyor diye onun da aramamasini istemeyin. Size zaman ayirdigi, sizi ihmal etmedigi surece tabiki ailesine samimiyeti sizi rahatsiz etmemeli. Olgun insanlarsiniz. Birbirinizi birseyler icin, onu yap bunu yapma boyutunda darlamayin. Olgun dusunun olgun davranin aramak istemiyorsaniz aramayin. Eşiniz kendisi karar verir napicagina. Dedigim gibi sizi ihmal etmiyorsa sorun yok.

Eğer aynı kişilerse eş tam bir yenge aşığı. Yengesi gibi bir eşinin olmasını istediğini söylüyor, yenge elini kesince fenalaşıyor, yengeyi anlata anlata bitiremiyor, eşinden gizli sürekli yenge ile konuşuyor. Hatta yenge ile birbirlerine “kuşum, yavrum, bebişim” diyorlar ki bu konu sahibinin anlattığı muhafazakar ailede biraz tuhaf kaçıyor.

Konu sahibi eğer o konular sizinse bu evliliği nasıl sürdürebiliyorsunuz? Asıl sizin eşinize kapıyı göstermeniz lazım.

Sizin değilse kusura bakmayın bu yorum için.
Bana o kişi gibi geldi yaş aynı, rüya balayı aynı, yenge düşkünlüğü aynı en son bir de eşi topla eşyalarını git seni istemiyorum demiş o da aynı. Tabii değilse kusura bakmasın ama bana benzerlik biraz aşırı geldi.
Aynı kişiyse eğer eşinin yengesi için söyledikleri, yaptıkları, yengesini karısının önünde görmesi falan yenilir yutulur şey değil. Adam zaten baştan beri gönülsüzmüş yani.

Cocuklugunuzda ciddir bir travmaya maruz kalmissiniz. Simdi bunun acisini esiniz cekiyor. Psikologa gidip tedavi olun. Gitmiyorsaniz, ayrilin. Esiniz daha iyisini hakediyor
Eşiniz daha iyisini hak ediyor "yazmaniza gerek var mıydı?
Hanımefendi sadece yenge ve aile ilişkilerinden bahsetmiş, belki onu bu noktaya getiren başka şeyler de var, mesela eşinin başka konularda da ilgisizligi, belki başka bir olay var anlatmamıs.
Hanımefendinin gecmisten gelen travmaları var , inanılmaz bir sevgi ve ilgi acligi hissettim
Eşi onumla bunları bilerek ve tanıyarak yola cikmis, görücü usulü evlenmemisler. İlk defa şahit olmuyor bunlara. Tercihini bu yönde kullanmış. Belli ki bir yerden sonra sabrı taşmış. Ama hanımefendinin bu huylarını biliyormuş yani.belki bu hanımefendi çok emek verdi bu evlilige bu adama
. psikolojik bir durum bu ,destek alması lazım. Kendimi böyle gören birine "eşiniz sizden daha iyisini hak ediyor "demek çok ağır.esini görmeden bir de.
Yorumunuza katiliyorum ddiger noktalarda.destek alması lazım hanimefendinin

Eşinizin tez zamanda sizden kurtulması dileğiyle... Sizin kendinizi düzeltme gibi bir derdiniz yok anlaşılan.

Back
X