• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi kaybetmek istemiyorum

valla ben abarttığını düşünmüyorum. insan değer görmek istiyor. eşin ne güzel değer veriyor yengesine, haliyle sen de aynı değeri bekliyorsun. madem sen aranmıyorsun, yengenin de aranmasına gerek yok bence.
Tamam doğrusun da abi aramak istemiyorsa da zorla mı yaptırılacak?

Nitekim abi zorla bile aramıyor?

Kardeş de yengeyle iyi anlaşıyor demek.

Evet anladım sanırım bizim iliskimizde benzer örnek gibi biraz zor oluyor ama işte benim tepkilerim çok büyüyor gereksiz yere kendimi kötü hissediyorum nasıl toparlayabilirim
Sizin bireysel olarak tedavi olmaniz gerek. Evliliginiz icin de bi terapi gerekicek gibi gorunuyo

Ne sıklıkla arıyor yengesini ne konuşuyorlar mesela valla bana çok normal gelmedi sen haklısın..benim eşim hayatında birkere aramanadi mesela eltimi..ben olsam

Yenge için izin alan eşin senin için neden izin alamıyor işten acaba?
Hayır izin almıyor işten çalisma saatleri daha uygun olduğu için genelde erken çıkıyor hafta sonları nöbeti falan olduğu zaman gelemiyor sadece beni almaya onun dışında hergun eşim zaten kendisi geliyor

Eşimle severek evlendik ve ben ona çok güvendim evlenmeden önce tartışmalarımız oluyordu fakat evlendikten sonra özellikle balayı zamanı rüya gibi geçti bizim için çok mutluyduk daha sonra sıkıntılarımız başladı ama sorunların çoğu benden kaynaklı oluyordu ve olmaya da devam ediyor eşimden yana rahatsız olduğum belli başlı noktalar vardı eşim elinden geldiğince bunları düzeltmeye çalıştı yaşadığımız sorunlardan sonra ciddi anlamda olumlu yönde değişiklik gösterdi fakat ben değişemedim değişemiyorum eşim de ailesi de çok iyi insanlar ve eşim ailesine çok düşkün birisidir bende fazlasıyla alıngan bir insanım çok girişken birisi değilim hep karşı taraftan adım atmasını beklerim eşimle abisinin karakterleri çok farklı mesela eşim sürekli yengesini düşünür arar sorar abisi beni arayıp sormadığında buda benim zoruma gidiyor kendimi dışlanmış hissediyorum sen ara sor diyor onu da ben yapamıyorum sırf yengesiyle konuşuyor diye çok kavga ettim senin abin beni düşünmüyor umursamıyor sen neden onu arayıp soruyorsun diye çok büyük kavgalar ettim hep ailesini sucladim sevmiyorlar beni dusunmuyorlar sende arayıp sormicaksin ben yanında olmadan konusmicaksin diye kavgalar ettim onlar her konuştuğunda içimde bir huzursuzluk bak esin seni değil onu dusunuyor bak abisi seni umursamıyor arayıp sormuyor bile iki senedir abisi bir gün bile arayıp sormadı beni artık kavganın boyutunu arttırdım suçlayarak konuşuyorum sinir krizleri geçiriyorum konuştuk dediği her gün ve en son ettimiz kavgada da benden vazgeçtiğini artık istemediğini söyledi topla eşyalarını git istemiyorum seni dedi lütfen beni yargılamadan yol gösterin napicagimi bilmiyorum eşime guveniyorum ve ben onu kaybetmek istemiyorum ama bu olumsuz düşünceler ve sinir krizleri benim yakamı da bırakmıyor
Bence kendini o kadar da suçlama benim de kaynım beni aramasın ama eşim yengesini arasın bende asla kabul etmem . Eşin çok akıllı bir adam topla pilini pirtini git deyince kıymete binmiş asla hakkı yok böyle bir şeye sakin efendi durup karşıdakini delirtip geri çekilen tiplerden

Eşi çalışıyor olduğu zaman bebek arabası falan oluyor teyzesine annesine falan gideceği zaman mesela eşim bırakıyor

Ve siz abin beni aramiyor diye sinir krizi geciriyorsunuz. Anliyorum..Ben burada okudugum yenge konulari gibi mi cikacak acaba dedim ama hic alakasi yok.

Bence kendini o kadar da suçlama benim de kaynım beni aramasın ama eşim yengesini arasın bende asla kabul etmem . Eşin çok akıllı bir adam topla pilini pirtini git deyince kıymete binmiş asla hakkı yok böyle bir şeye sakin efendi durup karşıdakini delirtip geri çekilen tiplerden
Neden eşi konu sahini delirtmiş olsun ki? Abisi ile yengesi daha uzun süredir evli, belli ki, geçmişten gelen bir saygı yada arkadaşlık var, yeğenleri varmış onları soruyormuş fln, bir yere gideceği zaman yengesi abisi işteyse o götürüyormuş, bebek arabası var diye. Evlendi diye neden onlarla iletişimini kessin pat diye.

Aile ilişkileriniz çok cıvıkmış 😄 mesafeli olmak yerine daha da cıvık bir iletişim talebi için kavga etmeniz çok garip.

Birde bu adam evlenmeden öncede ailesine karşı böyle cıvık cıvık haldedir. Bunu bilerek evlenmişsiniz. Niye bu kavgaları böyle yaptığınızı bu yüzden anlamadım.

Birde oturup sakince derdinizi anlatmak yerine sinir krizleri geçirerek evde huzur bırakmamışsınız. Kimse böyle sorunlarını kavgayla, sinir krizleriyle ileten birini hayatında istemez.

Yengesini, yenge gibi değil de, daha samimi kardeş gibi görüyordur. Yeğenlerinin annesi diye. Sizi kayınpederiniz akşam geç çıkıyorsunuz diye işten alıp, evinize bırakırken, kocanızın yengeyi yeğeniyle beraber evinden alıp, bir yere bırakması bu yüzden normal. Ailenin düzeni bu şekilde.

Ha, eşinizin davranışından rahatsızsanız, o zaman sizde sizi akşam işten alıp, eve bırakmalarını istemeyeksiniz, talebiniz olmayacak "ben bir şey talep etmiyorum, kocamdan da talep ermeyin, düzenimizi bozmayın" der geçersin. Bunu dediğinde kavga ederler bak o zaman sana saygısızlık olur anlarım.

"Eşyalarını evden topla git" cümlesini 5 aylık evliliğimde kayınvalidemden 3 kez, eşim olacak aşağılık yaşam formundan 2 kez duydum.

Evi terk edecektim..3 tane avukata danıştım..kadın evi terk ederse kusurlu duruma düşer ve tazminat öder !

Ben senin nikahlı karınım. Benden kurtulmak istiyorsan aç davanı mahkemede hesaplaşalım diyeceksin

Ev erkeğin üzerine olsa bile evde dava süresi boyunca kadın oturur

Ne yenge aşkıymış anlamadım arkadaş okuduğum 2.konu bugün

Anne değil kardeş değil yenge ile bu kadar samimi olmak bana da hoş gelmez ne demek bu kadar samimi olmak ne alaka derim ve eşiniz tüm bu kavgalara rağmen değişmiyor sa sizi gözden çıkarmış gibi geldi bana.

Bence sizin geçinmeye gönlünüz yok.
Ondan bu afralar tafralar.
Adamın yengesi adam ailesiyle abisiyle yaşarken olaya dahil olmuş. Yani sevgililik sürecine hakim, belki abisi sevgiliyken nisanliylen bir yere giderken kardeşi de yanına aldilar, ne bileyim belki abisi dertlesti yengesi dertlesti kardeş aralarını buldu sevgililerken falan. Zamanla yengeyle de bir arkadaş gibi,bir aile üyesi gibi bağ kurdu
Ama sizin kayniniz zaten evden uzakta yasarken siz aileye girdiniz. Belki doğru dürüst sohbetiniz bile olmadı. Neden ve nasıl sizinle bağ kursun ki adam?
Çok saçma sapan şeylerden kavga çıkarıp durmussunuz. Hiç sevmem başka şeylere/başka kisilere sinirlenip olayda suçsuz kişinin başını yiyen insanları. Siz de bunlardan birisiniz.
İnanın eşiniz sizi bosasa deriiiiin bir nefes alacaktir

Bizim bağlarımız pek sıkı değil diye herhalde ama kaynım beni sürekli arasa ya da eşim eltimi oraya buraya bıraksa falan çok saçma geldi bana ya ne alaka oldum. Sevmem de pek zaten onları onlar da beni sevmiyor ondan herhalde :D Ama yakın olsak bile anlamsız çocuk gibi birbirini sağa sola bırakmak, herkes kendi kendine gitsin gideceği yere. Yaşı kaç yengenin ? Bebek olduğuna göre çok da büyük değildir. Ben de eşimin beni saymayan yengenin getir götürünü yapmasından rahatsız olurdum ama sinir krizi geçirecek bir şey de değil tabii ki.

Anladığım kadarıyla benim de pek sevmediğim ama bazı ailelerinin çok sevdiği yakınlıkta bir aile eşinizin ailesi. Yani hepsi birbirini işten alıyor, arıyor soruyor vs. Bana göre saçma ama demek ki böyle bir aile. Eşiniz de yengesini bir kardeş olarak görüyor bazı muhafazakar ailelerde fazla sahiplenme durumu da oluyor. Ama sizin kaynınız böyle değil. Açıkcası evet eşinizi bunaltmanız yanlış ama size bir geçmiş olsun denmeyen yerde eşinizin de bir tavır göstermesi gerekirdi diye düşünüyorum. Ama diyorsunuz ki ailesi arayıp soruyor çok da takılmayın. Sonuçta sormuyorlarsa sormuyorlar, beklentiye girip kavga çıkarmanız size sorun oluyor. Diyelim eşiniz sizden nefret edip boşandı ne elde edeceksiniz ki?

Eşimle severek evlendik ve ben ona çok güvendim evlenmeden önce tartışmalarımız oluyordu fakat evlendikten sonra özellikle balayı zamanı rüya gibi geçti bizim için çok mutluyduk daha sonra sıkıntılarımız başladı ama sorunların çoğu benden kaynaklı oluyordu ve olmaya da devam ediyor eşimden yana rahatsız olduğum belli başlı noktalar vardı eşim elinden geldiğince bunları düzeltmeye çalıştı yaşadığımız sorunlardan sonra ciddi anlamda olumlu yönde değişiklik gösterdi fakat ben değişemedim değişemiyorum eşim de ailesi de çok iyi insanlar ve eşim ailesine çok düşkün birisidir bende fazlasıyla alıngan bir insanım çok girişken birisi değilim hep karşı taraftan adım atmasını beklerim eşimle abisinin karakterleri çok farklı mesela eşim sürekli yengesini düşünür arar sorar abisi beni arayıp sormadığında buda benim zoruma gidiyor kendimi dışlanmış hissediyorum sen ara sor diyor onu da ben yapamıyorum sırf yengesiyle konuşuyor diye çok kavga ettim senin abin beni düşünmüyor umursamıyor sen neden onu arayıp soruyorsun diye çok büyük kavgalar ettim hep ailesini sucladim sevmiyorlar beni dusunmuyorlar sende arayıp sormicaksin ben yanında olmadan konusmicaksin diye kavgalar ettim onlar her konuştuğunda içimde bir huzursuzluk bak esin seni değil onu dusunuyor bak abisi seni umursamıyor arayıp sormuyor bile iki senedir abisi bir gün bile arayıp sormadı beni artık kavganın boyutunu arttırdım suçlayarak konuşuyorum sinir krizleri geçiriyorum konuştuk dediği her gün ve en son ettimiz kavgada da benden vazgeçtiğini artık istemediğini söyledi topla eşyalarını git istemiyorum seni dedi lütfen beni yargılamadan yol gösterin napicagimi bilmiyorum eşime guveniyorum ve ben onu kaybetmek istemiyorum ama bu olumsuz düşünceler ve sinir krizleri benim yakamı da bırakmıyor
Abartıyorsunuz, ne olmuş yani yengesini arıyorsa dediği gibi siz de abisini arayın yada bu arama trafiğinden uzak durun.

Back
X