• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Bayramlar benim gözümde akraba ziyareti demektir. Hele ki kocam ailesinin yanına senede bir defa kurban bayramında gidiyorsa bunu engellemek ona yapacağım en büyük haksızlıktır. Ne yani hiç mi görmesin ailesini. Kendi aileniz için de aynı şeyi düşünüyor musınuz, senede bir defa bile görmesem olur kafasında mısınız, öyleyseniz birazcık haklı olabilirsiniz. Bayram zaten resmi tatil, pek çok iş yerinde bunu senelik izinden düşmüyorlar bile. Ben eşinize haksızlık yaptığınızı düşündüm
Ailesi burda olmasaydı evet derdim ama ailesi burda. Zaten köyde olsalar ben teklif ederdim.

Evlenmeden önce bu adamın köyde büyüdüğünü, her sene gitmek isteyeceğini bilmiyor muydunuz ?

Ben şunu anlayamıyorum.. Bir erkek evlenince neden karısının suratı yüzünden ailesine mesafe koymak zorunda kalıyor ?
Doğurup büyütüp emek veren kadın, neden gelin alınca oğlunu ağzının tadıyla göremiyor ? Yok öyle bi dünya.... Evliliğinizi yaşamanıza fırsat vermeyecek kadar tepenizde mi bu insanlar da senede bir görmelerine rahatsız oluyorsunuz ?
Ayrıca söz konusu kendi aileniz olsa, uzakmış benzin parasıymış düşüneceğinizi sanmıyorum..

Ailesine aldığı şeyleri kıskanmak yerine mutlu olmalısınız.. Kardeşi almıyorsa almasın eşiniz demek ki hayırlı evlatmış ki bunları düşünebiliyor.
Kk da nice kocalar var açıp biraz okuyun. Şükredersiniz de eşinizin kıymetini bilirsiniz en azından .
Eşimin ailesi alt katta sürekli görüyoruz.

O pastaya "şunu yazsaydiniz" incileriniz dökülürdu. Sizin gibiler kıymetli oluyor işte biz olamıyoruz.

Acaba gerçekten kıymetli oluyorlar mı , Allah bilir.

Bu davranışta bulunsam , ben vicdanen rahatsız olurum. Kadın heves etmiş , istediği yazılsa kime ne zararı olacaktı ki.

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Yeminle bıktım bu minnoş gelinlerin dertlerinden öffffff! Adam senede bir kere gidiyormuş bir ! Ayda bir haftada bir değil inanılmaz bencilsiniz ağzınızın içine bakan adamı bulmuşsunuz simardikca simariyorsunuz ay toksik minnoş gelin sendromu valla sinir bozucusunuz.. evlilik karşılıklı fedakarlık ve özveridir 10 yıl sonra ben galiba yapamıyorum denildiğinde ay kesin biri var diye de ciyaklarsiniz yapmayın yeter adam gibi adam olanlarından burnundan getirmeyin

Eşimin ailesi alt katta sürekli görüyoruz.
Hem evınde kalın kıra odemeyın hem ev borcu odemeyın bır de esınızın aldıklarına laf edın alınanlar da termos tans.aletı pasta.sızın arada onlara maddı olarak yardımda bulunmanız bıle gerekır.

Evli olunca sevdiğimiz şeylerden topyekün vaz mi geçmemiz gerekiyor?
Bazı kadınlar hayatlarını sadece eşinden ibaret görebilir ama bu herkes için geçerli değil.

Ailenin alt katınızda oturması önemli değil, adam köyünü seviyor, orada geçireceği zamanı seviyor. Senede birkaç gün idare edince ne olur yani?
Önceki konularınızdan biliyorum sizden ayrı bir sosyal hayatı yok. Varı yoğu bir köy onu da bana sormadı diyerek kendi kendinize triplere girerek engellemeye çalışıyorsunuz.

Çocuktan sonra öyle olursa, böyle olursa diye hesaplara girmeniz ayrı, pasta üstüne yazılacak yazıyı unutup bundan keyif almanız ayrı. Pasta konusu utanç verici ciddi anlamda.

Aile de keşke çıkarsa sizi evinden de görseniz 100 o hesabını yapmayı.

Ben mi çok gelenekselim bilmiyorum ama bayramlar ne içindir. Aile büyüklerini ziyaret etmek, anne baba eli öpmek. En azından 2 günü onlara ayırmak. Biz ailemizden uzak olduğumuz için Ramazan’da benim memlekete, kurbanda eşimin memlekete gideriz. Ne kadar abartıyorsunuz yılda 1 defa olan bir durum için

Bugün eşinizin size karşı sevgisinden ilgisinden bahsederken ilerde tam tersinden bahsetmek istemiyorsaniz bencilce tavrinizi bir kenara bırakmanız gerekiyor. Eşiniz zaten sizin hiçbir isteğinizi görmezden gelmeyen destek olan eş olarak sorumluluklarini yerine getiren aynı zamanda da hayırlı bir evlat. Böyle bir eş'e sahip olduğunuz için çok şanslı olduğunuzun farkina varın. Yılda bir kez onu dünyaya getiren büyüten kök ailesini ziyaret etmek istemesi kadar doğal hiçbir şey yok. Üstelik bayram sonrası da sizin için tatil ayarlamış daha ne yapsın? Maddi olarak elbette kendi ailesinin ihtiyaçlarını eksik etmediği sürece anne babası için güzel birşeyler yapmak gurur duyulacak bir davranış. Gayette arada ki dengeyi kurabilen iki tarafıda memnun etmeye çalışan ve bunuda hakkıyla yerine getiren bir erkek profili var hayatınızda. Fakat siz gözünüzde fazla büyütür ve karşısında olmaya devam ederseniz bir süre sonra daha iyiye değil kötüye gitmeye başlar haberiniz olsun.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Hatalıyım farkettim

Olmaz böyle, zaten ben gelene kadar çok güzel yazmış arkadaşlar. Eşinize tapulu bir mal gibi davranmayın, direktifler vermeye çalışmayın. İsterse bir kamyon adamla deplasmana maça gitsin, isterse köyüne gitsin, kocanızın sizden önce bir hayatı olduğunu unutuyorsunuz; evlenince ritüellerini, bekarken yaptığı şeyleri bırakmak zorunda değil. Huzurlu mutlu bir evliliğin sırrı karşımızdakinin birey olduğunu unutmamakta gizli bence, bireyselliğe saygı duyulmalı.

Lafını ettiğiniz şeyler de çok çiğ çok ucuz. Ben yönlendireyim, harcadığı 100 TL’ye bile ben karışayımla olmaz. 100 TL ya, para bile değil. İyi bir adam bence eşiniz, dengine düşememiş dedirtmeyin, kendinizi de eşinizi de evliliğinizi de yormayın derim.
Allah razı olsun teşekkür ederim.

Bence sizin sorununuz esinizi degistirmeye calismak degil, guc zehirlenmesi.
Esinize dis gecirmissiniz herkes size boyle davransin istiyorsunuz.
Kocanizin ailesi de esiniz yerine sizi saysin, sizden gizli yaprak bile kipirdamasin, herkes sizin ne kadar da guclu ve bir birey oldugunuzu gorsun istiyorsunuz fark etmeseniz de.
Cok baskiyla mi buyudunuz ya da sinirlari hic olmayan bir ailede mi?

Yine de evlenecek olgunluktaysaniz size kimse babasinin prensesi kocasinin kralicesi gibi davranmazı bilerek evlenmeliydiniz.

Biraz makul olun yoksa cok yakin bir zamanda esiniz infilak edebilir.
Sakin sakin gidip kayin ailenin yaninda her sene gelecek miyiz falan demeyin, laflarini cekemem ondan demiyorum demissiniz ama buna zaten hakkiniz yok.
Esiniz sizin cocugunuz degil, siz esitsiniz.

Bardagi neyin tasiracagini bilemezsiniz, sonra cok aglarsiniz gibi geldi bana.
Hem baskıyla büyüdüm hemde sınırları olmayan aileyle. Sağolun kızlar sakinim daha anlayışlı olacağım eşime karşı.

Ailesi burda pinhan. Köye keyfi gidiliyor yani. Masrafa girmedim bile canı sağolsun fakat gitmek istiyorsa bunu eşiyle planlaması gerekmez mi ?

İşte onun keyfi onu istiyor.
Eşimin memleketi başka bir şehirde. Kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz.
Ama memleketine iki gün de olsa gitmek ister. Onun çocukluğu orada geçmiş, özlüyor. Hakkı yok mu?
Benim alışveriş yaptığım bazı dükkanlar bellidir. Eşime oradan alır mısın derim oranınkini seviyorum mesela. Oradan aldığında bana değer verdiğini hissediyorum.
Kuyruğu dik tutmak adına karşı tarafı kısıtlamak daha da sıkıntı. Sonrasını hesap etmiyorsunuz. Benim sevdiğimi yapmayanın yanında bir olurum iki olurum üçüncü de kavgayı da çıkarırm, yaptığım iyi davranışları da bir bir bırakırım.

Gitmeye de hakki var. Ailesi sonucta. Konu sahibi ne kadar "artik evli" desede dogmamis cocugu da katsada bu böyle. Adam bir süre sonra tüm yaptiklarina karsi böyle tavir görünce tavrini degistirecektir. Herkesin sabri da bir yere kadar yeter
Öyle de ama uzak bir köyse benzin parasının altından kalkabilecekler mi? Hep eksideyiz diyor kanarya

Bu konuyu okuyunca sanki eşin sana elini verince kolunu kapatırmış gibi geldi bana valla 😳
Bu da olabilir giggles. Sen nasılsın bu arada bebeğin nasıl ? Amacım asla eşimi kısıtlamak değill karışmamda açıkcası gideriz diye de düşünmüştüm ama kendisi kuzeniyle telefonda “ kurbanda gelirim” diyince sinirlendim. Böyle bir şey konuşmadık eşimle ayarlayıp gelicez inşallah diyebilirdi sonuçta ben sağlıkçıyım ve hastalarım öyle 10 gün bırakılmıyor. Üstüne babası şunuda yaparız diyince noluyoruz oldum. Ee eşimde köye gidince tekrardan kuaföre gidersin diyince nereye gidiyoruz oldum. Cenaze olduğu için ailesini köye götürmüştü yakın zamanda maddiyatta bize kaldı tek kelime etmedim karışmam.

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
İki yıllık evlisiniz ve yazdığınız her konuda çok yanlışsınız.Burada size hak veren de yok gördüğüm kadarı ile.Bu davranışlarınıza devam ederseniz eşinizi soğutursunuz kendinizden. Laf ettiğiniz konular konu değil ve çok çirkin.100 TL vermiş yok pasta almış üzerine yazılmasını istemişler siz unuttum diyerek yalan söylemişsiniz.Geleceğiniz bayağı parlak bu bakış ve davranışlar ile giderseniz. Fesat diye bir kelime vardır duydunuz mu.Bunlar ona giriyor biliyor musunuz.Biraz sevgi dolu olun iyilik düşünün iyi düşünün.Bir çocuk ne emeklerle büyüyor siz de yarın anne olacaksınız.Onlar için düşündüklerinizi yarın yaşlandığınızda sizin için düşünecekler çok mu hoş olur.Annesi için 100 TL vermiş para mı bu devirde.Anlattıklarınızdan sizi soyan bir aile eş değil.Eş anasına babasına bunu yapmak için izin mi alacak.Bu kadar da baskıcı olmayın.Kaybeden siz olursunuz.
Yıllarca gittiği çok sevdiği köyüne gitmek istiyor.Yarın çoluk çocuğa karışınca hayat ne getirecek gidecek misiniz bakalım durun daha iki yıllık evlilikte bunları konu etmeyin .Sonra eşiniz sadece köy değil tatil programı da yapıyormuş kendiniz yazdınız.
Bir tanıdık anlatır.Biz her bayramda tatile gittik çocuklar bayram nedir bilmedi.Şimdi büyüdük ky kp olduk şimdi de onlar bayram bilip bize gelmiyor demişti ve çok üzülüyordu.Tekrar o günlere dönsem her bayram büyükleri ziyaret ederim ama iş işten geçti öğretemedik çocuklara kabahat bizde demişti..
Yarın çocuğunuz olacak ne güzel köye gidecek doğa ile iç içe bir tatil yapacak bunları unutmayın, bu günlerinizin değerini bilin eşinizi üzmeyin asıl siz aile olmayı öğrenin.

Ay kanarya, konu sahibinin sen olduğunu görmemişim kusura bakma ama bir çantanın tansiyon aletinin de lafını yapma be yavrum. Kayın aile daha yeni gitti, görmek istememekte haklı olabilirsin ama bayramda bir gelenek varsa bozmadan tatilin hayalini kurabilsen iyi olmaz mı
Yok kız daha gitmediler. Laf yapmadım da benim ailem böyle değil. Anneme alıcağım 2. Hediye parası gelir. Zorla verir masraf kızım yapma al şunu der. Sanırım yetiştirilme tarzı. Doğalgaz döşeme 25 bin tutuyor onu halledip gidicekler nakliye falanda ayarlamaları lazım.

Back