Bu yaptığınız ayıp. Alt tarafı pasta. Özellikle yazdırmayıp aa unuttum diyeceğinize dürüst olup yazdıramam deseydiniz. Fesatlık yapıp hain düşünceler içindesiniz. Köy sonrası tatil planı da yapmış eşiniz, bırakın da yılda bir köye gitsin. 10 gün planladıysa siz en fazla 3-4 gün kalırım deyin. İkisinin ortası olsun madem. Eşiniz hayırlı ve hatır sayar biri. Onlar da köyde kalmıyormuş zaten. Kurbanı işleri güçleri bitince dönmüyorlar mı? Siz onlardan önce dönersiniz.
Hakkım yok mu bazı şeylere demesinden meselenin sadece köye gitmek olmadığını seziyorum ben. Her cümleniz maddiyat. 100 TL, termos, tansiyon aleti, pasta... bunların lafını yapmaya utanır insan. Ben farketsem eşime bile sormam kendim alırım tansiyon aletini. Termosu mu beğendiler, gider onlara da alırım bir tane. Yaşlı insanlar yazık. Bence de iticisiniz. Adamı da bıktırırsınız bir gün.
Ooo iznin azmış. Ee bayram dönüşü tatil için izin alabilecek misin peki?4 gün canım. 8 9 saat sürüyor 800 km. Kaynanamın misafirlerini konuya dahil etmedim bile.
Ben sizi biraz haksız buldum açıkçası, eşiniz anlattığınız gibi biriyse üstüne gidip bıktırmayın adamı ömürlük bir eş istiyorsanız ayrıca eşiniz ailesiyle bayramı köyde geçirmek istemesi çok doğal size danışsa iyimiş ama belli ki seviyor köy ortamını , anlayışlı olmaya çalışın böyle şeyleri de zamana yayın bence yavaş yavaş işleyin eşiniziSelam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)
Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.
Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Evet yapmadım. Annesiyle güzelce konuşurken mesajla “ iyiki doğdun…” yazın diye emir cümlesi attığı için yapmadım. Sürekli istediğimden alın dediği için yazmadım. Iyy meyvesi güzel değilmiş diyip yemedi bile.Şu yaptığınız marifetmiş gibi anlatıyor bir de üzerine gülebiliyorsunuz. Gerçekten pesss
Kabul edicektim. Geçen senede ettim çünkü.Esı zaten hatalı esıne karsı kararlı net degıl
Sorsaydı cevabın ne olacaktı durust ol lutfen.
Anlayan biri çıktı. Mesele tamda bubelli ki emrivaki, sizin kırmızı çizgilerinizden biri. benim için de öyledir. normalde yapacğaım bir şeyse bile bana sorulmadan kararı verilip bana dayatılırsa bir plan, çok sinirlenirim ve katılmam. benim bu durumda yaptığım bir kere bunu ifade edip, planı da gerçekleştirmeyip, bu konudaki duruşumu belli etmek oldu. içinde benim olacağım bir plan için bana sorulmadan kimseye söz verilemez, bitti.
ama evlilik sevgililik gibi değil diye düşünüyorum, insanın bir şeyleri tolere etme çıtasını yükseltmesi gerekiyor bence. evli değilim ama evli olsam bu sefer o köye gider, sonrasında da asla bensiz yapılan planlara katılmayacağımı, bundan sonra bensiz plan yaparsa sonucunun bu olacağını söylerdim eşime, en azından sonrasında alacağı karşılığın ne olduğunu bilir ve insanlara ona göre söz verirdi.
İşte bu noktada çok haklısın. Evliliğine çok zarar veriyor farkında olmadan. Eşi kötü biri değil. eş ailesi durduğu yeri bilince sıkıntı çıkaran insanlar da değil. İpin ucunu kaçırmış sadece
Elbette olur ama bebeğim küçükken kurbanda gidememe ihtimalim de var. Eşim ben seviyorum diyip gidicek mi ? Kayınaile ısrar edicek mi ? 40 günlk torununu alıp gittiler çocuk 3 hafta iyileşemedi. Sınırları yok.Bak şöyle söyleyeyim biz her yıl mümkün olduğunca köye gideriz çünkü oğlum bayılıyor köy ortamına. Yeşillik içinde özgürce dolaşmak ona çok iyi geliyor. Bir de bu tarafından bakmayı denedin mi hiç? Çocuğun şehrin kalabalığından az da olsa kurtulması ve doğa ile iç içe olması iyi olmaz mı?
Fazlasiyla can sıkıcısınız. Tansiyon aleti ya saglik icin yapilmis bir harcama bunun lafi olur mu?Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)
Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.
Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar
Cevabını defalarca verdim ? Evet eşimin ailesinin. Köydeki evi eşim yaptığı için buradaki ev eşimin olmuş.Bu ev kayınpederinizin değil mi? Neden cevap vermiyorsunuz buna? O aile o evi size vermese kira ne kadar alacaklardı?
Çünkü sen onun istediğini yapmadın o da sana böyle davrandı. Kanarya bak durum iyiye gitmiyor. Evliliğinde böyle küçük hesapları seni yorar. yazdırsan ne olacaktı mesela ?Evet yapmadım. Annesiyle güzelce konuşurken mesajla “ iyiki doğdun…” yazın diye emir cümlesi attığı için yapmadım. Sürekli istediğimden alın dediği için yazmadım. Iyy meyvesi güzel değilmiş diyip yemedi bile.
Ne yapmalıydı ? Zaten danışmadı gitmek istiyorum gidicem dedi daha ne yapabilir ki ?......
Eşiniz çok hatalı gerçekten
Size davranış konusunda
İç yüzünü anlatıyorum. Dediğim dediklik durum yok. Elbette hatam var lakin şartlar her zaman elverişli olmuyorkiEe bu kadar olumsuz yorum üstüne hala dediğim dedik olacaktiniz madem ne diye konu aciyirsunuz? Olan evliliginize olur ben söyleyeyim. Böyle böyle yıpranır.
Hayır gitmeyecek. Seni 40 günlük bebek ile bırakıp nereye gidiyor. Bak çok ileriyi düşünüyorsun. Kafanda sürekli eşinin ailesi var onlar bunu dedi ben bunu dedim diye dönüp duruyor kafanda. ciddi soruyorum "yorulmuyor musun?" Yazık değil mi sanaElbette olur ama bebeğim küçükken kurbanda gidememe ihtimalim de var. Eşim ben seviyorum diyip gidicek mi ? Kayınaile ısrar edicek mi ? 40 günlk torununu alıp gittiler çocuk 3 hafta iyileşemedi. Sınırları yok.
aa a a :) sımdı bu senın yaptıgın kısıtlamayı aılesınden para esya kıskanmayı kocanı evlenınce benım uzvum oldu tavrına burunmenı kocan yapıyor gıbı dınleseydım olur mu hıc oyl sey hazır cocugunda yok bosan derdım. ne demek aıleme aldıgım 3 kurusluk hedıyenın hesabı yapılcak ne demek ?? gıdıp gelmek ıcın karsı tarafın onayı kararı beklencek... ne? demek ıstedıgımı anlamıssındır.Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Bundan sonra kurban planı sabit, bana sormadınız deme, ama diğer kısımlarda tavrını gerektiği gibi koyarsın. Yalnız bunlar taşınınca sizi ramazanda da isteyecek ya onun önünü şimdiden kes bir bayram senin bir bayram benim ailem diyerek ya da iki bayram giderim ama sene içinde tekrar gitmem diye koşullandır. Bu dengeyi kurman lazım, pnlar senenin yarısını senin alt katta geçirip diğer yarısında da 2 defa gelin derlerse buna dur demen gerekeceltirHaklısınızzz. Kız ne bileyim birden gelicem diyince bana bi sinir geldi başlicam köyünüze moduna girdimbi de görümcem var tabi onlarda arabayla gelebilirler. He kaynanamın ilk sene kızımla birlikte gelirsiniz diye kafasına göre planıda vardı. Sonra neden kıl kapıyor oluyorum. İstiyorum ki biz planlayalım karışmasınlar.
Bilmiyorum ki aslında kısıtlamıyorum ben pandemide balayı yapamadık diye bile köye gittim. Geçen sene kurbanda da. Ailesi hep daha fazlasını istiyor yoruluyorum yetişemiyorum."Elimi versem kolumu kaptırırım" bakış açısıyla evlilikleri perde arkasında soğuk savaşa çevirmek evliliklerin en büyük düşmanı.
Kimden ve neden koruyorsunuz kendinizi bu kadar? Hayatı paylaşmak için evlendiğiniz adamdan mı?
Belki çevrenizde ki evlilliklerde yaşanan olumsuzlukları görüp kendinizce önlem almaya çalışıyorsunuz.
Ama her evlilik, her eş farklı.
Karşınızda ki, her sene iki bayramı benim ailemle geçiricez diyerek sizin aile bağlarınızı hiç sayan, dediğim dedik, saygısız ve bencil bir adam olsa bu inadı yapın derimde. Sizin anlattığınız eş profili böyle değil ki.
Gerçekten ne oluyor evlenince, sizden önce 30 sene bir arada olduğu insanları hiçe sayıp herşeyi sizinle mi paylaşmalı.
Senede bir eşini koluna takıp aile ziyareti yapamayacak mı?
Okutan, büyüten aileye harcadığı iki kuruşun hesabını mı vermeli?
E siz böyle davranırsanız ailesi haklı olarak gelin kısıtlıyor, sıkıyor diyecek. Durum bu değil mi zaten?
Akşam gidince öpecem kocamı olmayacak bu böyle şimdi düşüp bayılıcam tansiyonum oynadı.Esiniz olmadan da katilabilirsiniz.
Ailenizle ya da arkadaslarinizla ozel vakitleriniz olabilir.
Bu burda dursun.
Ote yandan siz kafaniza gore davranmiyor olarak goruyorsunuz kendinizi ama bu esimin fikrini aliyorum durumu degil ki
Esinizin de sizin gibi mangal icin huzursuzluk cikarmasi ya da ailenizin yaninda laf etmeye calismasi ya da benim iznim az neden bana sormadilar diye tutturmasi lazim cagrildiginizda ya da siz heveslendiginizde.
Ancak oyle esitlenir durumunuz, su anki konudan yola cikarak.
Görümce mevzun ayrı zaten onu takma peşine, gelelim dediğinde gelirken gelirsiniz ama dönüşte bizim başka planımız var otobüsle dönersiniz de, o zaman kendi aracıyla çıkar yola. Gerçi onu aştınız sankiHaklısınızzz. Kız ne bileyim birden gelicem diyince bana bi sinir geldi başlicam köyünüze moduna girdimbi de görümcem var tabi onlarda arabayla gelebilirler. He kaynanamın ilk sene kızımla birlikte gelirsiniz diye kafasına göre planıda vardı. Sonra neden kıl kapıyor oluyorum. İstiyorum ki biz planlayalım karışmasınlar.
Sen çok önemli değilsin biz senin taksini ödediğin tüm altınları verdiğin arabayla bize göre rahat rahat gideriz olarak anladım ben onu."İznim az olmasa gelirdim , otobüsle tüm vaktim yollarda geçecek" demeye çalışmışsınız. Kayınpederinizde alternatif sunmuş , “ iyi biz arabayla gideriz sen uçakla gelirsin” demiş. Ne demesini istiyordunuz ? Gelme mi deseydi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?