• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Sene de bir ailesini görmesini engellemeyin
Ailesini hayatınızdan çıkarmak istiyorsunuz anlıyorum ama bu kadarına hakkınız yok

Kurbanı orada kesmeniz mantıklı olmaz belki ama gidiş gelişten kurtulma ihtimalin yok kuzum, aile oraya taşınınca senede en az 1 kez gideceksiniz. Ben urfada evlendim, eşim her yıl 1000 km çekip çanakkaleye ailemi ziyeret geldi benimle. Şimdi benim memleketteyiz her yıl gidiyoruz yazın neredeyseler oraya, bu kimi zaman izmir oluyor kimi zaman urfa ama gidiliyor yani. Bu bebekliyken de hamileyken de böyle. Bu eşlerin birbirine yapacağı güzelliktir. Gözünde büyütmeye pek hakkın yok gibi.
Kendimi kötü hissediyorum şuan. Eşimin gönlünü alacağım sağolun. Bu konuda çok dolduğum için sabrım tükenmiş. Balayında gidince bile kaynanam ve görümcem damladılar peşime. Görümcem yüzünden ağladım bebeğin biberonu yanlışlıkla kırdım bi ton suratını çektim alıcaksın abi diye bağırmaları cabası. Sevemiyorum. Ruhum daralıyor :(

Kendimi kötü hissediyorum şuan. Eşimin gönlünü alacağım sağolun. Bu konuda çok dolduğum için sabrım tükenmiş. Balayında gidince bile kaynanam ve görümcem damladılar peşime. Görümcem yüzünden ağladım bebeğin biberonu yanlışlıkla kırdım bi ton suratını çektim alıcaksın abi diye bağırmaları cabası. Sevemiyorum. Ruhum daralıyor :KK43:
Anlıyorum seni ama artık sen eski sen değilsin, bunlar geçmişte kaldı, intikamını almaya git 😁 bak böyle düşününce keyifli olur. Lafları ağızlarını tıkıp tıkıp gel 😘

Sağol Lalem. Dün beni 3 kere aradı dışardan ne istersin ne alayım sana diye. Kötü biri değil ama beklerdim sormasını. Ailesinin x eşiyle ayarlarsa gelicek demelerini.
Sen sağ ol canım.
Sormuyor ve sormayacak belki de hiç bir zaman.
Dediği gibi kurban bayramında orada olursunuz diye.
Hamilelik ve yeni doğan bebeğin olduğunda belki değişir işler.

Ama gelin 3-5kuruş hesabı yapıyor.
Oğlum büyüdüğünde benim miras hakkımı da sayarsan en az üç evimiz olacak. Asla geline hibe etmeyeceğim. Sen malını veriyorsun böyle ucuz hesaplarla görüşmemeye çalışıyorlar. Kira ödesinler de biraz kıymet bilsinler önce
Çok yanlış anlaşıldı. Görüşmemezlikte ne demek. Geçerken uğrarız hep sıkarım kaynanamın yanaklarını naber kız diye. Elimizden geldiğince yardım ederiz hastane sipariş işlerine de yardım ederim. Ordan çok mu kötü görünüyorum ? Aylık taksitlerle ödemelerimiz fazla ve ben dikkatli harcıyorum hepsi bu. Tüm takılar ve eşyalar ortak alındı hepsinin taksidini birlikte ödedik ailem aldı. Eşim kendi aldı bilezikleri. Aralarında ki takas durumundan da biz oturuyoruz burda. Keşke oturmasaydım ama. Ne çektiğimi ben bilirm.

Sağol Lalem. Dün beni 3 kere aradı dışardan ne istersin ne alayım sana diye. Kötü biri değil ama beklerdim sormasını. Ailesinin x eşiyle ayarlarsa gelicek demelerini.
Her seferinde eşten icazet de alınmaz ki.
Benim ablamın bir evi var şehire yakın ama bağ bahçesi fln olan. Ben yazları havalar ısınınca çağırdıklarında dur bir eşimle oturup münazara yapalım demiyorum. Geliriz diyorum. Eşimin başka işi varsa da ya abla geleceğim dedim ama işi çıktı diyorum. Her şey için hangimiz eşten izin alıyoruz? E eşimiz de alsın o zaman. Gerçekten her şeyi bu kadar zorlaştırmayın ya

O konuda haklisin ama dedigim gibi 100 lira, pasta gibi tansiyon aleti gibi ufak tefek hesaplar cok cirkin. Kucuk hesaplar mide bulandirir, o kadar muhtaç degilsiniz oyle olsa adam tatil alamazdi.
Ha ailesi ufak tefek diye diye her ihtiyaclarini eşinize karşilatsa sıkıntıya girseniz o başka
Tamda öyle yapıyorlar :) tüm para kızlarına gidiyor bir de toruna. Buna da üzülüyorum haksızlık.

Kanaryacigim ben senin huysuz ve zor biri oldugunu dusunmuyorum. Aksine cok ilimli birisin. Zira oyle olmasan kv.nin evinde oturmayi bastan kabul etmezdin. Senin sorunun sonradan degismek istemen ve olmadigin biri gibi olmak istemen. Dik duracagim derken bazen sasiriyorsun bence cunku sen bu degildin en basinda.

Sen evlendigin gunden beri kv.nin evinde oturuyorsun. Kirada baska bir evde otursaydin bu gune kadar odeyecegin kira ile ne cantalar, ne pastalar, ne tansiyon aletleri alinirdi.

Bu konuda seni haksiz buldum. Hakli oldugun kisim esinin koy planini seninle yapmasi gerekirdi.
Teşekkür ederım gunces. Bunu dışa yansıtmadım engelde olmadım hakkım değil elbette sadece kötü hissettim.

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Kurban bayramı konusunda sizi anlıyorum. Elinizi verirseniz kolunuzu kaptırmaktan korkuyorsunuz. Benimkinin de ailesi böyle emrivakileri sevdiği için ben de sizin gibiyim. Bir de alışkanlık haline gelirse bir bayram gitmezseniz vay halinize tefe koyarlar sizi aman da niye gelmedi bilmem ne diye. O yüzden baştan alıştırmayın derim. Yani tamam köye gidin bir hafta da o hafta kurban bayramında olmasın. Çünkü kurban bayramlarında ritüel hale gelirse her bayram bekleyecekler,çok zor vazgeçirmek. Benzer durum kocamın ailesinde vardı. Öğretmenim diye her yaz bir ay kalmamı beklediler. Üstelik kocam öğretmen değil onların hesaba göre,kocam evde olacaktı, ben ailesiyle kalacaktım🤬bu süper fikirlerini de komşuya söylerken duydum emri vakinin kralını yapmaya çalıştırdılar. Yapmadim. Evlendikten 3-5 sene sonra artık benden umudu kesince gidip bir -iki hafta kalıyorum kocamla.

Bunları yapıyorum ki. Kayınvalideme hediye aldım anneler günü diye eşim almaz. İndirimde bişey bulurum alırım. Pastayı da niz alalım dedim zaten. Sonra hediye aldık sonra başka şeyler. Birikince kötü hissettim.
Yok siz yapıyorsunuz demiyorum. Sizi de iyi tanımıyorum, konularınıza hakim değilim, itham altında bırakamam. Konu sizin tabii ki dağıtmış gibi oldum hakkınızı helal edin, ben yorumda yazılana ithafen yazdım, canımı sıkıyor benim bu tarz konular ve ayrıntıları yaşanmışlıklardan mütevellit.

İyi bir eş en değerli hediyedir. Siz de ılımlı biri gibisiniz. Daha sakin ve rasyonel olup yorumları dikkate alacağınızı düşünüyorum.

Esiniz haklı. Bir sene 2 gece kalır 1 sene 1 hafta kalır yıl gelir hiç gidemez. Ama orası onun çocukluğu geçmişi. Evlendiğinde böyle bir anlaşma yaptığını sanmiyorum. Tatilde planlamış, açıkça konuşuyormuş.
Siz kurban telaşı için istemiyorsanız ya önce kesip gidin ya bir yerle anlasın 4. Gün fln teslim edilir dönersiniz. Masraflar konusunda da sorun olursa tepki gösterin. Yok pasta yok 100 tl yapmayın düğüne gidip boş çıkmak istememiştir. Hayat çok kısa değmez tadınızi kaçırmayın adam sizle hareket ediyor ztn.

Bir bdv klasiği.Siz ve Esin ailesine yapılan aylık 100 lira hadi 200 liralık harcamalar.Demek bizim eşleri görseniz soluğu acilde alırdınız.

Bir de kayın ailesi bunlar geniş evde otursun diye kendi evini verdi. Kendi küçücük eve geçti
kız noluyor anağmmm herşey karıştı. Eşim onlara köyde ev yaptırdı geçici süre alt kattalar. Kiraya çıkabilirdik istemediler zorla insanların evini almadım yani. Bi dövmedikleri kaldı zaten yemediğim lafta kalmadı. Sürekli de lafını sokuyor. Eşime de dedim araba satılsın ev alınsın diye minnetsiz gelinlerden ya da eve çöken gelinlerden değilim. Ne kadar teşekkür etsem de memnun edemedim.

Yılda bir iki kez memleketine gidip ailesini, eşini dostunu görmek herkesin hakkıdır, uzun tatiller olduğu, köy yerinde kurban işi aileyi bir araya getiren bir iş olduğu için genelde kurban bayramı seçilir bu ziyaretler için, normaldir yani. Parada harcanaksa harcanır, bu da bir ihtiyaçtır, ifade etme tarzınız bana çok çirkin geldi, evliyiz diye kimsenin hayatına ipotek koyamayız. Her şey sizin önceliklerinize, önem verdiklerinize göre de olamaz. Eşinizde çalışan, yaşama gayreti gösteren bir ademoğlu, arada bir kendisime ait bir alana ihtiyacı var. Eşi olarak ona eşlik etmekte zor birşey değil. Bu tatiller tatlılıkla planlanabilir mesela köye gidelim ama en azından bir iki günde oradan başka bir yere kaçalım gibi, herkesin gönlü olur
Bunu da yapamayız kaynanam peşimize kızını takıp üstüne laf yapıyor. Kardeşinide götüreceksin kardeşinide alıcaksın nereye az kaldınız bla bla.

Back