• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Elbette olur ama bebeğim küçükken kurbanda gidememe ihtimalim de var. Eşim ben seviyorum diyip gidicek mi ? Kayınaile ısrar edicek mi ? 40 günlk torununu alıp gittiler çocuk 3 hafta iyileşemedi. Sınırları yok.
Bu aile gider. Senin kv laftan anlayan biri degil. Kızının çocugunu götüren, senınkını her türlü götürmeye çalışacak. Sen bu yüzden bence gitmek istemiyorsun.

Evli olunca sevdiğimiz şeylerden topyekün vaz mi geçmemiz gerekiyor?
Bazı kadınlar hayatlarını sadece eşinden ibaret görebilir ama bu herkes için geçerli değil.

Ailenin alt katınızda oturması önemli değil, adam köyünü seviyor, orada geçireceği zamanı seviyor. Senede birkaç gün idare edince ne olur yani?
Önceki konularınızdan biliyorum sizden ayrı bir sosyal hayatı yok. Varı yoğu bir köy onu da bana sormadı diyerek kendi kendinize triplere girerek engellemeye çalışıyorsunuz.

Çocuktan sonra öyle olursa, böyle olursa diye hesaplara girmeniz ayrı, pasta üstüne yazılacak yazıyı unutup bundan keyif almanız ayrı. Pasta konusu utanç verici ciddi anlamda.

Aile de keşke çıkarsa sizi evinden de görseniz 100 o hesabını yapmayı.
Keşke çıkarsa. En azından yediğim laflar son bulurdu. Eşime kaç kere ev alalım dedim kaç kere çıkmak istiyorum dedim tahmin edemezsiniz. Kaynanamın akrabaların yanında verdiği evin lafını yaparken nasıl gözlerimden yaş geldi de akrabası durumu düzeltti bilemezsiniz.

İşte onun keyfi onu istiyor.
Eşimin memleketi başka bir şehirde. Kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz.
Ama memleketine iki gün de olsa gitmek ister. Onun çocukluğu orada geçmiş, özlüyor. Hakkı yok mu?
Benim alışveriş yaptığım bazı dükkanlar bellidir. Eşime oradan alır mısın derim oranınkini seviyorum mesela. Oradan aldığında bana değer verdiğini hissediyorum.
Kuyruğu dik tutmak adına karşı tarafı kısıtlamak daha da sıkıntı. Sonrasını hesap etmiyorsunuz. Benim sevdiğimi yapmayanın yanında bir olurum iki olurum üçüncü de kavgayı da çıkarırm, yaptığım iyi davranışları da bir bir bırakırım.
Peki önceki gittiklerim ? Sorunu sürekli çıkarmıyorum ki ? Bana sormadığı için yaptığının yanlış olduğunı düşündüm sadece. Bu arada tamma gideceğim kızlar sağolun. Aslında kararlıydım gitmeme konusunda ama vazgeçtim.

Sen çok önemli değilsin biz senin taksini ödediğin tüm altınları verdiğin arabayla bize göre rahat rahat gideriz olarak anladım ben onu.

Yanınızda eline kolonya döken biri , size de "ister misiniz" diye sorarsa ; size "pis" vb dediğini düşünmüyorsunuzdur umarım.

Bazı konuşmalar, olaylar göründüğü kadar basittir.

Ben kanaryanin baska bir konuda bir yorumunu gormustum ve esim dedigim dedik biri, karali ve ozguvenli dedigini yaptirir minvalinde bir seyler yazmisti. Aslinda kanarya tam da boyle olmaya calisiyor ve esine dis gecirmeye calisiyor ve bana gore bunda da bir hayli zorlaniyor. Esi yazdigin gibi cok iyi ve esine cok kiymet veren biri olsaydi kanarya es ailesine bu kadar bilenmezdi bence. Basindan beri kanarya konular acarak ilerledi. Hangimiz evlliligimizi boyle yasadik ya da kacimiz? Kanarya hem esi ile hem es ailesi ile hem de kendi karakteri ile mucadele ediyor. Her konusunda cok yol katettim diyor ama koye gidilecek kanaryanin haberi yok cunku esi boyle uygun gormus. Benim iyi es anlayisim bu degil.
Kanaryanın sorunu aslında eşi değil, eşin annesi ve kardeşi, adam kanaryaya karşı çok ılımlı ve koruyucu ama kanarya zamanında eşinin koruma çabalarına rağmen kv ve görümceye çok taviz verip yıpratmış kendini, şimdi ayar tutturmaya çalışıyor, arada koca yanacak neredeyse

İki yıllık evlisiniz ve yazdığınız her konuda çok yanlışsınız.Burada size hak veren de yok gördüğüm kadarı ile.Bu davranışlarınıza devam ederseniz eşinizi soğutursunuz kendinizden. Laf ettiğiniz konular konu değil ve çok çirkin.100 TL vermiş yok pasta almış üzerine yazılmasını istemişler siz unuttum diyerek yalan söylemişsiniz.Geleceğiniz bayağı parlak bu bakış ve davranışlar ile giderseniz. Fesat diye bir kelime vardır duydunuz mu.Bunlar ona giriyor biliyor musunuz.Biraz sevgi dolu olun iyilik düşünün iyi düşünün.Bir çocuk ne emeklerle büyüyor siz de yarın anne olacaksınız.Onlar için düşündüklerinizi yarın yaşlandığınızda sizin için düşünecekler çok mu hoş olur.Annesi için 100 TL vermiş para mı bu devirde.Anlattıklarınızdan sizi soyan bir aile eş değil.Eş anasına babasına bunu yapmak için izin mi alacak.Bu kadar da baskıcı olmayın.Kaybeden siz olursunuz.
Yıllarca gittiği çok sevdiği köyüne gitmek istiyor.Yarın çoluk çocuğa karışınca hayat ne getirecek gidecek misiniz bakalım durun daha iki yıllık evlilikte bunları konu etmeyin .Sonra eşiniz sadece köy değil tatil programı da yapıyormuş kendiniz yazdınız.
Bir tanıdık anlatır.Biz her bayramda tatile gittik çocuklar bayram nedir bilmedi.Şimdi büyüdük ky kp olduk şimdi de onlar bayram bilip bize gelmiyor demişti ve çok üzülüyordu.Tekrar o günlere dönsem her bayram büyükleri ziyaret ederim ama iş işten geçti öğretemedik çocuklara kabahat bizde demişti..
Yarın çocuğunuz olacak ne güzel köye gidecek doğa ile iç içe bir tatil yapacak bunları unutmayın, bu günlerinizin değerini bilin eşinizi üzmeyin asıl siz aile olmayı öğrenin.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Eski konularımdan dolayı aileye doluyum yoksa fesat değilim.

Konular birebir aynı olmasa da, ben eşime zamanında çok fazla fedakarlık ettim ve her şeyi onu düşünerek yaptım. O hep bir ileriye gitti ben öyle yapınca. Şimdi ise en ufak şeyde öfkemle karşılaşıyor çünkü tahammül sınırıma geldiğimi ben bile fark etmemişim bunca senedir. Eşime karşı olan duygularımdan yola çıkarak diyorum, yapmayın böyle lütfen. Gerçekten geri dönüşü olmuyor belli bir sınırı geçince. Ki sizi düşünerek yapmış zaten her şeyi, bir tek şey istemiş ona da olay çıkarmayın 💜
Kalbinizden öperim. Yolunuz aydınlansın 🤍

Kanaryanın sorunu aslında eşi değil, eşin annesi ve kardeşi, adam kanaryaya karşı çok ılımlı ve koruyucu ama kanarya zamanında eşinin koruma çabalarına rağmen kv ve görümceye çok taviz verip yıpratmış kendini, şimdi ayar tutturmaya çalışıyor, arada koca yanacak neredeyse
Evet ama şu anda sapla samanı birbirine karıştırıyor. O kadar katı davranıyor ki olacak şeylere de olmaz diyor. Bu davranışı eşini biktirir yakında . Artık eskisi kadar arkasında durmaz . Her şeye hayır diyorsun,sorun çıkariyorsun der adam haklı olarak

Elbette olur ama bebeğim küçükken kurbanda gidememe ihtimalim de var. Eşim ben seviyorum diyip gidicek mi ? Kayınaile ısrar edicek mi ? 40 günlk torununu alıp gittiler çocuk 3 hafta iyileşemedi. Sınırları yok.
Tabi ki hayır ama bebeğin 40ının bayramla çakışması da efsanevi bir kehanet oldu 🤣 bebek o ladar küçük değilse gönderirsin kocanı sen de ailenle takılırsın, bunu dert etme şimdiden. Vakti gelince hep beraber konuşuruz burada 🤣

Neden üzgün olasınız? Ne güzel iyilik yapmış adam evladına daire vermiş. Siz de minnet ve saygı duyun yeterli. Kendiniz de jest yapın, onlar da sizin aileniz. Kocanızı yönlendirecekseniz örneğin giderken biraz alışveriş yapalım, meyve alalım, bir yerde indirimde bir şey gördüğünüzde bak bunu babana alalım diyin. Eşinizin de ne kadar hoşuna gider.
Bunları yapıyorum ki. Kayınvalideme hediye aldım anneler günü diye eşim almaz. İndirimde bişey bulurum alırım. Pastayı da niz alalım dedim zaten. Sonra hediye aldık sonra başka şeyler. Birikince kötü hissettim.

Senin onceki konularini bilmesem ve direkt bu konuyu okusaydim objektif olmak adina haksizsin derdim. Dolayisiyla bence bu konu ozelinde haksizsin. Valla benim de koyum var. Senede bir defa gitmek isterim. Esim de benle gelir. Koskoca senede bir defa yani bu.
Bence sen o evden cik uzaklas bu aileden. O zaman boyle seyler gozune cok gelmeyecek gibi geliyor bana.
Para verme muhabbetinde de haksizsin. Esin babasina tansiyon aleti vs alabilir hatta bunu sana sormak zorunda bile degil. Sen dolmussun onceki olaylardan her seye sinir olasin var.

Eşinin ailesi alt katında değil sen eşinin ailesinin üst katındasın kanarya😆😆 ev onların size verdiler çünkü.
Aylık beş yüz şok diyorsun da şu an en ucuz kira 2-3 bin bandında. Aile o evi vermese 3 bin lira gelirleri olacaktı
Aile aralarında ki duruma karışamam. Köydeki evi arsayı eşim aldığından burda da biz oturuyoruz. Keşke oturmasaydım emin olun böyle olucağını bilseydim ev alırdım ilk evlendiğimizde.

Uzerine cok gidiyorsun..
Kocan gayet uyumlu bence,isteklerini bile cok anlamli bir bicimde dile getiriyor..
Senede 1 kez koye gitmek istemesi de gayet makul..
Demedi deme..Boyle mizaci sakin,elinden geldigince muhlis davranmaya calisan adamlarin ofkesi bir baska olur..
Simdilik sineye cekiyor ancak bu tavirlarina devam edersen bir anda arkasini donup gidebilir.
Dominant olayim,sozum gecsin,en cok bana soracaksin tavirlarin bir sure sonra kabak tadi vermeye baslayacaktir.
Yerinde olsam bu tavirlarimi torpulerim,unutulmasin ki : Kimse vazgecilmez degildir.

Gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor, kısıtlıyor, çekemiyor, sıkıyor destekler haklılar. Olanı söylemiş olurlar, saçmalamış olmazlar. Daha 2 senedir evlisiniz böyle her sene her bayram orada geçmiş bıkmışsınız tavrınız anlamsız geldi. Evli olmak sandığınızın aksine öz aileni silmek demek değil. Senede bir kez eşinizin ailesini görmek istemesi bile rahatız ediyor sizi. ZBeklentileriniz fazla ve bana çok kaprisli geldiniz. Doğum gününde alınan pastanın, tansiyon aletinin lafını yapmakta gerçekten ayıp. Kesinlikle haksızsınız

Sormalıydı canım benim haklısın da aile düzeni bu şekildeyse bunu zaten bekarken anlasan iyi olurdu.
Hamilelikte, bebek çok küçükken nasıl olur bilmiyorum da eşin kötü bir adam değil anlayışla karşılar inşallah.
Sağol Lalem. Dün beni 3 kere aradı dışardan ne istersin ne alayım sana diye. Kötü biri değil ama beklerdim sormasını. Ailesinin x eşiyle ayarlarsa gelicek demelerini.

Back