- 2 Ağustos 2013
- 4.102
- 3.874
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ironi mi yaptın gerçek mi yazdın anlayamadım.yarısı ironi yarısı gerçeğe daha çok benzettim deKanaryacigim ben senin huysuz ve zor biri oldugunu dusunmuyorum. Aksine cok ilimli birisin. Zira oyle olmasan kv.nin evinde oturmayi bastan kabul etmezdin. Senin sorunun sonradan degismek istemen ve olmadigin biri gibi olmak istemen. Dik duracagim derken bazen sasiriyorsun bence cunku sen bu degildin en basinda.
Sen evlendigin gunden beri kv.nin evinde oturuyorsun. Kirada baska bir evde otursaydin bu gune kadar odeyecegin kira ile ne cantalar, ne pastalar, ne tansiyon aletleri alinirdi.
Bu konuda seni haksiz buldum. Hakli oldugun kisim esinin koy planini seninle yapmasi gerekirdi.
Yılda bir iki kez memleketine gidip ailesini, eşini dostunu görmek herkesin hakkıdır, uzun tatiller olduğu, köy yerinde kurban işi aileyi bir araya getiren bir iş olduğu için genelde kurban bayramı seçilir bu ziyaretler için, normaldir yani. Parada harcanaksa harcanır, bu da bir ihtiyaçtır, ifade etme tarzınız bana çok çirkin geldi, evliyiz diye kimsenin hayatına ipotek koyamayız. Her şey sizin önceliklerinize, önem verdiklerinize göre de olamaz. Eşinizde çalışan, yaşama gayreti gösteren bir ademoğlu, arada bir kendisime ait bir alana ihtiyacı var. Eşi olarak ona eşlik etmekte zor birşey değil. Bu tatiller tatlılıkla planlanabilir mesela köye gidelim ama en azından bir iki günde oradan başka bir yere kaçalım gibi, herkesin gönlü olurSelam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)
Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.
Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Bir de ev borcu kolaymış gibiBir de kayın ailesi bunlar geniş evde otursun diye kendi evini verdi. Kendi küçücük eve geçti
Gitmem gerekenlere evet.Sizin düğününüze gelen insanların düğün, sünnet vb cemiyetlerine iade-i ziyarete gittiniz mi ?
Olmuşsun sen Kanarya.Valla aldığım pastayı beğenmeyip laf yapan burun kıvıran ve emir veren görümcemin tabikide istediğini yapmayacaktım.
Üniversite mezunuyum sağlıkçıyım hayatımda eşimden ibaret değil. Eşimde matah değil sadece eşini seviyor.Ne saçma bi konu ya. Siz çalışıyo musunuz eğitiminiz ne? Hayattaki tek marifetiniz bi koca bulmuş olmak gibi geldi bana, onun da suyunu çıkarıyosunuz belli ki. Sürekli yönetme isteği vs, belli ki kocanız da çok matah bişey değil bu muamele karşısında hala aman karıcım lütfen karıcım şeklinde davrandığına göre daha iyisini bulamayacaktı demek ki.
Bi tansiyon aletine bi pastaya laf eden, avm’ye gittik gezdik geçen diye yazma gereği duyan birine az bile yazdım ama ban yerim muhtemelen, olsun :)
Gitmem gerekenlere evet.
Siz niye evlendiniz bu adamla, köylü olduğunu bilmiyor muydunuz?Canımsım Lalem merhaba. Elbette alsın sadece istemsizce içim sıkılıyor abartılınca. Her sene her sene köy mevzusu sıkıyor beni. Bu böyle kanıksanmış olabilir ama hamileyken gidemem çocuğumun düzeni uymazsa maddiyatım elvermezse iznim azsa gidemem. Şart mı zorunlu mu ? Bunu anlatmak istedim sadece. Bir de beyfendi diyorki kurbanı köyde keseriz zaten ilerde mecbur gidicez. Yok canım öyle 8 saat yola mı gidicem ben kurban için dedim. Neye göre yapılıyor bu planlar ? Tabikide engel olmayacağım gidebilir ama aynı evi paylaşıyorsak sormalıydı.
Bu kararı almak için geç değil. İkiniz de çalışıyorsunuzBunun için çok üzgünüm. Keşke vermeselerdi de borçlu gibi hissetmeseydim. Şuan araba değil ev borcu ödüyor olurdum.
Ben babam için Almanya’dan geldim. Hayatının son zamanlarını el ele geçirdik, her anımızı doyasıya yaşadık. Hastane süreçleri, psikolojik ve fiziksel olarak yorucu ve acı tarafları çok olsa da onun ellerini toprağa kadar bırakmadım. Hayatımda yaptığım en güzel şeydi. Ona en azından bu kadarını borçluydum. İnsanın son zamanında ömrünü harcadığı evladı da elini tutmayacaksa çok acı gerçekten. Hele hayat arkadaşım dediğin insan harcadığını, aldığını da laf ediyorsa, o insan artık hayatımda olmaz şahsen. Elli tane herif bulurum, babam bir taneydi, bak gitti yerine kim gelebilir?evladı kendiniz için mi yetiştiriyorsunuz diyorlar ya bazen ben huzurevine giderim rahatsız etmem diyorlar ya bana pek samimi gelmiyor.ben en başta kendim için evlat sahibi oldum .yalnız kalmamak için hayat da.can hıraş iyi yetiştirmeye çalışıyorum donanımlı ahlaklı iyi eğitimli.iş güç sahibi olunca beni yok sayacaksa neden çabalayayımm?tek başıma yer içer gezerdim rahatça.şu an hasta başındayım mesela.o olmasa çıkar gezerdim.fedakarlıklar ödenemeyecek kadar fazla.bir 100 tl nin bir tansiyon aletinin hesabını soracaksa evladımızın eşi vayy halimize vayy.sanki ev araba koltuk takımı vs al demişler?
Pastayı özellikle kötü aldiginiza bu eminim ama ispatlayamamValla aldığım pastayı beğenmeyip laf yapan burun kıvıran ve emir veren görümcemin tabikide istediğini yapmayacaktım.
Borçlu hissetmiyor da zaten. Hissetse bu ay beş yüz TL yediler diyemez. Beş yüz TL ye kümes yok kiralık. Bu aile her ay en az 3 bin TL katkı sağlıyor kira almayarak zatenBu kararı almak için geç değil. İkiniz de çalışıyorsunuz
Sizinki evlilik değil güç savaşı olmuş. Cidden mutlu musunuz böyle?Valla aldığım pastayı beğenmeyip laf yapan burun kıvıran ve emir veren görümcemin tabikide istediğini yapmayacaktım.
Hiç birikim yoksa 3 bin TL ye ev imkansız artık.Borçlu hissetmiyor da zaten. Hissetse bu ay beş yüz TL yediler diyemez. Beş yüz TL ye kümes yok kiralık. Bu aile her ay en az 3 bin TL katkı sağlıyor kira almayarak zaten
ironi mi yaptın gerçek mi yazdın anlayamadım.yarısı ironi yarısı gerçeğe daha çok benzettim de
Yok kira bedeli diyorum. Kredi en az 15 bin şu an. Aylık 15 bin TL kredi ödeyemeyeceği için kira parası ödediğini düşünerek hesapladım.Hiç birikim yoksa 3 bin TL ye ev imkansız artık.