• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Sen fazla Tülay Kök ve benzeri videolar izleyip bir rol belirlemişsin kendine.
Çocukluğundan gelen tüm eksik ve kötü hissettiğin yanlarını eşin üzerinden düzeltmeye çalışıyorsun.
Ama hayat videolardaki gibi keskin sınırlar çizilip yaşanmıyor onu da kötü şekilde tecrübe ederek öğrenmezsin umarım.

Kanaryayi ben severim. Bu gune kadar actigi konularda kimseye cemkirdigini gormedim. Yazdigi gibi zor biri degil aksine cok ilimli biri. Kanaryanin sorunu ne ailesinde ne cevresinde gormedigi bir evlilik modelini kendi evliligine uyarlamaya calismasi. En basinda evlenirken ve evlendiginde boyle degildi. Zamanla video izleye izleye kendini ve es ailesini degistirmeye calisiyor ve bunu yaparken karakteri bu olmadigi icin bu konuda oldugu gibi ayari kacirabiliyor.
anladım ortasını bulamıyor yanii.idare etmeyi evliliği ve eş ailesini de öğrenememiş.ha aşırı fedakarlık ya aşırı kötülük düşünüyor

Borçlu hissetmiyor da zaten. Hissetse bu ay beş yüz TL yediler diyemez. Beş yüz TL ye kümes yok kiralık. Bu aile her ay en az 3 bin TL katkı sağlıyor kira almayarak zaten
Çünkü onlar anne ve baba yardım etmeye mecbur kafasında çok insan var.
Evlendiğinde koyamadığı çizgiyi sonradan koyunca böyle oluyor. Koyduğu mesafenin durması gerektiği yeri geçiyor şu anda. Hırsının kurbanı oluyor. zamanla da evliliğine zarar verecek bu hali. Bugün gözünün içine bakan eşi yarın annesini üzdü diye ailesinin tarafına geçecek

Kanaryayi ben severim. Bu gune kadar actigi konularda kimseye cemkirdigini gormedim. Yazdigi gibi zor biri degil aksine cok ilimli biri. Kanaryanin sorunu ne ailesinde ne cevresinde gormedigi bir evlilik modelini kendi evliligine uyarlamaya calismasi. En basinda evlenirken ve evlendiginde boyle degildi. Zamanla video izleye izleye kendini ve es ailesini degistirmeye calisiyor ve bunu yaparken karakteri bu olmadigi icin bu konuda oldugu gibi ayari kacirabiliyor.
İşte bu noktada çok haklısın. Evliliğine çok zarar veriyor farkında olmadan. Eşi kötü biri değil. eş ailesi durduğu yeri bilince sıkıntı çıkaran insanlar da değil. İpin ucunu kaçırmış sadece

Sen fazla Tülay Kök ve benzeri videolar izleyip bir rol belirlemişsin kendine.
Çocukluğundan gelen tüm eksik ve kötü hissettiğin yanlarını eşin üzerinden tamamlamaya çalışıyorsun.
Ama Kanarya hayat videolardaki gibi keskin sınırlar çizilip yaşanmıyor onu da kötü şekilde tecrübe ederek öğrenmezsin umarım.
Herkesin bir tak etme yeri vardır. Bir susar iki susar üçüncü de yeter hep huzursuzluk der. Demeyen insan da yoktur.
Burada bir konu vardı eşinin annesinin yaptığı çorbayı yağlı diye eleştirip eşinden ilk kez sert tepki gören bir kadın. Sonra özür de dilerse yalvarsa da olmadı adam boşanmak istedi.
Bir yerde en aşık insanın bile sınırı var o sınırı aşınca anlayacak gÜç savaşını

anladım ortasını bulamıyor yanii.idare etmeyi evliliği ve eş ailesini de öğrenememiş.ha aşırı fedakarlık ya aşırı kötülük düşünüyor

Aslinda idare etmek ve es ailesini idare etmek dedigin kanaryaya dogustan yuklenmis :) yani boyle gormus ve normali bu diye fazlaca her seye he demis ve zamanla elini verince kolunu kaptirdigini gormus :) bakti olmuyor degismeye calisti ama bu sefer yasadiklarinin da etkisi ile es ailesine fazlaca takti. Boyle olunca bu konudaki gibi takacak yer ariyor :)

Bence sen kurban bayramını sonsuza kadar eşine feda et ve yaptığı güzelliklerşn kefareti olarak kabul et. Bayram bu kırgınlığa değmez, senin de geleneğin oluversin. Termosu evde unut bence ama 😁 bak adam ne güzel tatil ayarlamış senin köye gitme fedakarlığının hediyesi bu belkide. Sen kv ve görümcenin öfkesini kocandan çıkarıyorsun şu an. Köyün eşinin gözündeki yeri bayram geleneği olması, anasını babasını özlediğinden gitmiyor. Bence bu güzelliği zehir etme adama. Çünkü olanlarda kocanın kabahati yok
Haklısınızzz. Kız ne bileyim birden gelicem diyince bana bi sinir geldi başlicam köyünüze moduna girdim 😅 bi de görümcem var tabi onlarda arabayla gelebilirler. He kaynanamın ilk sene kızımla birlikte gelirsiniz diye kafasına göre planıda vardı. Sonra neden kıl kapıyor oluyorum. İstiyorum ki biz planlayalım karışmasınlar.

Kocası düşünsün onu da. 🙄
Bu tarz abartili taviz veren insanlar genel olarak ilişkilerde aşiri pasif, kaygili, kaybetme korkusu yaşayan insanlar oluyorlar ve bu durumu bilen karşi taraf bu şekilde sonuna kadar kullanir.
Adam kendisi farkina varmadan duzelmez. Konu sahibi eşinden yerinde bir tepki almadikca adamin bu halini kullanmaya devam eder muhtemelen.
Aksine eşim tam tersi bi yapıda. Dün annesi emri vaki düğün çıkardı diye kızdı mesela. Bana da çoğu zaman pasif kalmaz ben istiyorum gitmek seni zorlayamam gelmeyebilirsin dedi. Eşim pasif bi insan değil siz bi de onu bana sorun 🤣

Eşinizin ailesi de size ev verdi. Bir ev kaç milyon haberiniz yok sanırım. Yılda vir kere gidemez mi adam ailesinin yanına. Sizinki eş olmak değiş hamilik yapmak, velilik yapmak. Ben bel yaşındaki oğlumu bu kadar yönetmiyorum
Kız aile burda. Alt katta. Daha sabah gördüm kaynanamı işe gidiyordu

bayramda seyranda eşinizin memleketine gitmek istemiyorduysanız, bulunduğunuz yerden (il ilçe neyse) evlenmeniz lazımdı. böyle olacağı belli. insan ailesini özler yahu... her hafta kvalideye gidiyorum, özlüyorlar. kadın da erkekte ağaç kovuğundan çıkmadı... gidilip görüşülür. köye de gidilir...

Bende pasta üstü yazı konusuna takıldım, bu kadar küçük hesaplar yapmamalı insan. Hayır yani kendine yazık. Düşünüyorum bu kadar ayrıntılı ve ince düşünsem 2 seneye ölürüm heralde
Yapmak zorunda kaldım. Yapmadığımda görümcem tepemize çıktı. Ne pasta beğendi ne kahvaltı ne plan ne yemek ne çerez ne cipsi ne para. Çocuğuna aldığımız hedyeden tutta harçlığa kadar. Hesap yapmadıkça yedi bitirdi enerjimi. Saygısızlığı da cabası. Şimdi de inadına istediklerini yapmıyorum.

Bence sizin sorununuz esinizi degistirmeye calismak degil, guc zehirlenmesi.
Esinize dis gecirmissiniz herkes size boyle davransin istiyorsunuz.
Kocanizin ailesi de esiniz yerine sizi saysin, sizden gizli yaprak bile kipirdamasin, herkes sizin ne kadar da guclu ve bir birey oldugunuzu gorsun istiyorsunuz fark etmeseniz de.
Cok baskiyla mi buyudunuz ya da sinirlari hic olmayan bir ailede mi?

Yine de evlenecek olgunluktaysaniz size kimse babasinin prensesi kocasinin kralicesi gibi davranmazı bilerek evlenmeliydiniz.

Biraz makul olun yoksa cok yakin bir zamanda esiniz infilak edebilir.
Sakin sakin gidip kayin ailenin yaninda her sene gelecek miyiz falan demeyin, laflarini cekemem ondan demiyorum demissiniz ama buna zaten hakkiniz yok.
Esiniz sizin cocugunuz degil, siz esitsiniz.

Bardagi neyin tasiracagini bilemezsiniz, sonra cok aglarsiniz gibi geldi bana.
+1

Yapmak zorunda kaldım. Yapmadığımda görümcem tepemize çıktı. Ne pasta beğendi ne kahvaltı ne plan ne yemek ne çerez ne cipsi ne para. Çocuğuna aldığımız hedyeden tutta harçlığa kadar. Hesap yapmadıkça yedi bitirdi enerjimi. Saygısızlığı da cabası. Şimdi de inadına istediklerini yapmıyorum.
Bizim buralarda bir laf vardır. Eşeğin hatri yoksa da sahibinin Hayri var diye. Eşinizin hayrına bazı şeyleri görmezden geleceksiniz

Doğum günü pastasiyla, hediyeye de laf etmek nasıl bir düşüncedir anlamadım gerçekten. Adam kendi pastasını, hediyesini kendi mi alacakti🤔 bir de bu seferlik önemli değilde alisirlar diye korkuyorum demişsiniz. Doğum günü dediğiniz senede bir oluyor hadi kv. Kp. İki olsun. Senede iki pasta iki hediye bile çok mu geliyor. Bunun hesabını yapıp buraya yazmayı geçtim, insan düşünürken utanır.

Kanarya öyle bir yazmışsın ki konularını okumayan neden bu kadar inatlastigini anlayamaz. Ama gereksiz durumlarda inatlaşma ailesiyle kurban bayramını geçirmek istemesi normal . Köye gidebilir çocuk olunca baktın olmayacak sen gitmezsin . Duruma göre kendini ayarlarsin her şeye büyük tepki verirsen bu işin sonu gelmez bu sefer eşin de seninle inatlasir

Back