Ben ömrümde 2 defa falan aşırı çekmişimdir mesela. O da üşütmeden falandı galiba.
Ama ablamlarda ve kardeşimde vardı.
Eşimini kuzeni sıcak su torbasıyla yatar mesela.
Tok açın halinden anlamaz durumu malesef.
Doktorunuzun fikri var mı aşırı ağrıyla ilgili? Çoğu doktor normal deyip geçiyor. Ağrı eşiğiniz mi çok düşük?
Ablamlar doğum yapınca rahatladı kısmen.
Eşinizin tavrı da bu halinizden sıkılmış birinin tavrı gibi. Çok insafsızca..
Oo agrilarrrr ahh ne çekt bekarken evliyken değişmedi evlenmeden kaç defa doktora gittim hatırlamıyorum düğününmden 6 ay önce yine gittim hiç bişey yok dediler ağrılı geçiyor.... İyi dedim geldik evlendim ilk ay eşim içerde uyurken sabah kendimi salona zor atıp yastıkları tekmeleyerek ağlardm hemen ilaç alır yarım saat geçmesini beklerdm ilacsz katlanmak mümkün degildo bı iki derken en sonunda adam delirdi ne ağrıyor bu bu kadar kalk bı doktora gidelim senin bi skntn var kesin normal değil bu ağrı dedi tuttu beni bı doktora götürdü kist varmış meğerse hiç bı dotkor anlamamsti o zamana kadar daha 6 ay önce gittim oysaki dedim doktora o zaman küçükms şuan 3,5 cm dedi kistim gitti agrilarmda ihmal etmeyin aman gidin doktoraGünaydın herkese.
Benim reglde özellikle ilk 2 günüm aşırı sancılı geçer. 5 dakika bile sabit ve ağrısız olarak oturamam. Dün akşam da 21:00'dan neredeyse sabaha kadar sancı çektim. Her ay iğnelerden, ağrı kesicilerden öyle bunaldım ki dün de içmedim hiçbir ağrı kesici. Ağrıyla savaştım yani resmen.
Ben zaten canımın derdindeyim, bir de eşimle uğraştım. Sanırım bir kaç şey sormuş ama ben ağrıdan ne dediğini algılayamadığım için algılasam da konuşmaya mecaalim olmadığı için kafa sallamak dışında hiçbir cevap veremedim. - soru sorulduğunda da cevap verilmemesi de beyefendinin hiiçç gelemeyeceği bir şey- ben acı çekerken bana trip yapıyor gibiydi adeta. Bir kez hastaneye gidelim mi diye sordu sadece ondan sonra yatıp uyudu. Deliksiz uyuyamaz normalde her şeye uyanır, ben gece defalarca kalktım ettim evde dolandım merak edipte kalkmadı bile. Bayılsam etsem sabaha anca farkederdi yani. Arabayı alıp tek başıma hastaneye gidesim geldi. Neyse dedim sonra, bünye alıştı acıya öylece uyumuşum. Sabah kalktık hala aynı tavır ne bir şefkat ne bir şey. Normal günde de muhakkak yazar ederdi, şimdi nasıl oldun diye sormuyor bile, geberip gitsem en son kendisinin haberi olacak çok afedersiniz.
Yukarıda yazdığım şey dışında da aramızda herhangi bir durum yok, bana göre o da bir şey değil. Karşımda hasta bi insan gözünden yaş döke döke yatsa cevap vermedi diye böyle davranamam ben. Şefkati de geçtim canımın nasıl yandığını göre göre kendini haklı gibi ağırdan satması beni öldürdü. Hala ağrım var ama sinirim daha ağır basıyor.
acı eşiğim çok düşük değil aslında, yarına randevu aldım gideceğim bakalım.
geçen haftada almıştım ama konu başkaydı keşke bu durumu da söyleseymişim
O zaman en iyi çözüm bir kişinin yazdığı gibi ilk hissettiğiniz anda ağrı kesici içmek.
En azından bir doğum yapana kadar bu şekilde idare edin.
Bir de sarı kantaron çayını tavsiye ederim. Az miktar kantaronu kaynatıp için. Kasları gevşettiği için rahatlatır.
Eşinize çok takılmayın. O bu durumu kanıksamış gibi artık..
He rahatlayınca yine diyeceğinizi deyin tabi içinizde kalmasın :))
Günaydın herkese.
Benim reglde özellikle ilk 2 günüm aşırı sancılı geçer. 5 dakika bile sabit ve ağrısız olarak oturamam. Dün akşam da 21:00'dan neredeyse sabaha kadar sancı çektim. Her ay iğnelerden, ağrı kesicilerden öyle bunaldım ki dün de içmedim hiçbir ağrı kesici. Ağrıyla savaştım yani resmen.
Ben zaten canımın derdindeyim, bir de eşimle uğraştım. Sanırım bir kaç şey sormuş ama ben ağrıdan ne dediğini algılayamadığım için algılasam da konuşmaya mecaalim olmadığı için kafa sallamak dışında hiçbir cevap veremedim. - soru sorulduğunda da cevap verilmemesi de beyefendinin hiiçç gelemeyeceği bir şey- ben acı çekerken bana trip yapıyor gibiydi adeta. Bir kez hastaneye gidelim mi diye sordu sadece ondan sonra yatıp uyudu. Deliksiz uyuyamaz normalde her şeye uyanır, ben gece defalarca kalktım ettim evde dolandım merak edipte kalkmadı bile. Bayılsam etsem sabaha anca farkederdi yani. Arabayı alıp tek başıma hastaneye gidesim geldi. Neyse dedim sonra, bünye alıştı acıya öylece uyumuşum. Sabah kalktık hala aynı tavır ne bir şefkat ne bir şey. Normal günde de muhakkak yazar ederdi, şimdi nasıl oldun diye sormuyor bile, geberip gitsem en son kendisinin haberi olacak çok afedersiniz.
Yukarıda yazdığım şey dışında da aramızda herhangi bir durum yok, bana göre o da bir şey değil. Karşımda hasta bi insan gözünden yaş döke döke yatsa cevap vermedi diye böyle davranamam ben. Şefkati de geçtim canımın nasıl yandığını göre göre kendini haklı gibi ağırdan satması beni öldürdü. Hala ağrım var ama sinirim daha ağır basıyor.
Hanımefendi seviyenizi düşürmeyin lütfen. Yorumlara bakarsanız ilk atarlanan siz oldunuz illaki her konuya aaa evet çok haklısın konu sahibi diyecek halimiz yok. Hayır yani farklı düşünceler gelince üslup yerlerde oluyor o zaman konu açmayın kendinizi bu kadar küçük düşürecekseniz. Evet bende kadınım ama hiç zayıf bir insan olmadım kadın olmak illaki ilgi beklemek değildir. Adet sancısını bir siz çekmiyorsunuz. Acıları ilk yarıştıran siz oldunuz ikisi aynı şey mi diyerek o yüzden yazdıklarımıza dikkat edelim acı maçı hiçte saygı herşey ilk önce bunu öğrenelim öğretelim lütfen. Hayırlı huzurlu mutlu ramazanlarınız olsun inş.iyi günler dilerimsizin gibi acı yarıştıracak basitlikte insanlar konuma yazmasa da olur, teşekkürler.
Bende tam olarak 5 ay önce yine böyle bir konu üzerine bu şekilde bir yorumu okuyup ve ciddiye alıp hastalığımı bulanlardanim. Yıllarca regl sancısı cektigimi düşünüp gitmedigim doktor kullanmadığım ilaç kalmamıştı. Meğer fmf mişim ve o küçük kirmizi haplar bir mucizeBelki de hiç alakası yoktur ama yine de yazacağım.
Ben FMF hastasıyım. Ve teşhis konulana kadar özellikle regl döneminde atak geçirirdim. Ataklarım da genelde şiddetli karın ağrısı şeklinde olurdu.
Hastalığım için senelerce acillere ve ayrıca düzenli olarak özel hastanede aynı hekime gitmeme rağmen çok geç teşhis koyuldu. Çünkü belirtileri bir çok hastalıkla benzer.
Demem o ki evet adet sancısı da çekiyorsunuzdur ama belki yanında başka bir hastalığınız da vardır ve belki bu FMF tir?
Yazıdan buram buram PMS kokusu geldi burnumaGünaydın herkese.
Biraz abartmişsiniz gibi geldi bana esiniz de abartmis o an anlayis gosterebilirdi siz de sabah biliyorsun regl donemimdeyim ve sancim vardi cevap veremedim istersen bir daha konusalim deseydin belki yumusardinizGünaydın herkese.
Derken ? Nasıl yani ? Dr. Verdiyse sürülebiliyor demekkiki vajina kısmına krem sürülür mü hiç bilmiyorum)
Tam bunu yazmaya gelmiştim ki siz zaten başlamışsınız ilaca.Konuyu mayıs ayında açmistim ama madem gündeme geldi neticeyi yazayım;
Bu konudaki feciii agrimdan sonra hastaneye gittim. Hormon testi yaptırdim , sonucunda prolaktin değerim biraz yüksek çıktı, onun için dostinex hormon hapı kullandım 2ay. Bununla beraber yazz24 doğum kontrol hapına basladim. 3.kutusundayim ve iki kez regl oldum. eski ağrılarım yok. usutsem bile ağrım olmuyor. Çok ufak sızı sadece . Ama hapı bırakınca eskisi gibi mi olur bilmiyorum... ağrıyı kesti evet ama libidomu düşürdü , isteksizlestm biraz. Dün de jinekolojik muayene için ozel bı hastaneye gittim. Doktor sonuç temiz dese de sonrasında enfeksiyon var dedi. Doğum kontrol hapı da yapabiliyormus.Bir tane antibiyotik, iki vajinal fitil, bir vajinal krem (ki vajina kısmına krem sürülür mü hiç bilmiyorum) , bir de kayganlastirici verdi. Yine haplandim bı sürü :c inşallah ise yararlar