Eşime çok sinirliyim.

Günaydın herkese.

Benim reglde özellikle ilk 2 günüm aşırı sancılı geçer. 5 dakika bile sabit ve ağrısız olarak oturamam. Dün akşam da 21:00'dan neredeyse sabaha kadar sancı çektim. Her ay iğnelerden, ağrı kesicilerden öyle bunaldım ki dün de içmedim hiçbir ağrı kesici. Ağrıyla savaştım yani resmen.

Ben zaten canımın derdindeyim, bir de eşimle uğraştım. Sanırım bir kaç şey sormuş ama ben ağrıdan ne dediğini algılayamadığım için algılasam da konuşmaya mecaalim olmadığı için kafa sallamak dışında hiçbir cevap veremedim. - soru sorulduğunda da cevap verilmemesi de beyefendinin hiiçç gelemeyeceği bir şey- ben acı çekerken bana trip yapıyor gibiydi adeta. Bir kez hastaneye gidelim mi diye sordu sadece ondan sonra yatıp uyudu. Deliksiz uyuyamaz normalde her şeye uyanır, ben gece defalarca kalktım ettim evde dolandım merak edipte kalkmadı bile. Bayılsam etsem sabaha anca farkederdi yani. Arabayı alıp tek başıma hastaneye gidesim geldi. Neyse dedim sonra, bünye alıştı acıya öylece uyumuşum. Sabah kalktık hala aynı tavır ne bir şefkat ne bir şey. Normal günde de muhakkak yazar ederdi, şimdi nasıl oldun diye sormuyor bile, geberip gitsem en son kendisinin haberi olacak çok afedersiniz.

Yukarıda yazdığım şey dışında da aramızda herhangi bir durum yok, bana göre o da bir şey değil. Karşımda hasta bi insan gözünden yaş döke döke yatsa cevap vermedi diye böyle davranamam ben. Şefkati de geçtim canımın nasıl yandığını göre göre kendini haklı gibi ağırdan satması beni öldürdü. Hala ağrım var ama sinirim daha ağır basıyor.

ama her ay her ay böyle ilgilenemez ki, yani ilk defa hasta oldum bir çorba bile yapmadı derseniz tamam da
yani sizi de anlıyorum ancak ağrı çekerken lütfen bana dokunma biraz yalnız kalayım vs diyin.
zaten o sizinle ilgilense bile ağrınız geçmeyecek çünkü. hatta ben ağrım varken eşim nasılsın diye sordukça daha da sinir oluyorum açıkçası. ya da net olun yok bu böyle geçmeyecek bir hastaneye gidelim deyin.

Okulda iş yerinde ne yapıyordunuz diyenlere, birşey yapmıyoruz hayat devam ediyor. Regli ağrısı için izin almadım şimdiye kadar.

onu diyen benim, sorma amacım da bu

benim çevremde de ağrılı adet olmaktan şikayetçi olanlar var

lisedeydik hafta sonu regl oldum şöyle kötüydü böyle kötüydü diyor mesela bir dahaki ay hafta içi oluyor ve o kadar kötü olmuyor zira beyin esasen direnme gücü veriyor

ya da gün içinde iş hayatında idare ediyor ama hafta sonu yahut akşam çok ağrıyor dayanamıyor

bu durumda da erkeğin algısı naz yapıyor şeklinde

aslında o da psikolojik insanlar "zorunda" olunca daha dayanıklı oluyor ağrı eşiği yükseliyor evde daha düşüyor eşik

Regl agrisindan bayilan ya da ölen varsa da ben duymadim. Anormal agrilariniz varsa ari kesiciler yerine bir doktora gorunun kist vs biseyler olabilir. Onun disinda agri esiginiz düşüktür belki de.
Benim de agrilarimin yuksek oldugu zamanlar olur ve o zamanlar esim cok ilgilenir ama her ay ayni terane olsa ben bile biyerden sonra salarim yani ...

Regl ağrısı sebepsiz değildir, bu kadar şiddetlisinin muhakkak sebebi vardır. Ayda iki gün ağrı çeken, ağlayan, kıvranan bi insan ilk başta acıma, üzülme hissi uyandırsa da zamanla sinir bozucu olur. Bir de sadece ağrı değil sinirleriniz de bozuluyor, hassaslaşıyorsunuz belli ki. Bu dönemleri hafif atlatmak için bir uzmanla görüşmenizde fayda var bana kalırsa.
Maalesef öyle birşey yok, öyle uzmanla görüşüp bir çare bulmak falan. Sağlık sorunu olmasada çekenlerden biriyim. Doğumdan sonra azaldı. Tıp kadınlara çalışmıyor maalesef, erkeklerin ereksiyon sorununa yöneldiklerinin yarısı kadar uğraşsalar PMS çaresi bulabikeceklerini okumuştum bir yerde.

işyerindeyim şuan ve bembeyaz surat, halsiz bir bünye ile yazıyorum. şükür sancım diner gibi oldu, o yüzden rapor almadım. ağrı kesicisiz nasıl olacak bu ay onu deneyimleyeceğim ne olursa olsun.

hafif atlatan ve bu ağrıyı hiç anlamayan kadınlara çok imreniyorum
çok geçmiş olsun
eşiniz ilacınızı içmiyorsunuz ya da iğne olmuyorsunuz diye tavırlandı muhtemelen

benim eşim de yıllardır bel boyun ağrısı çeker doktor doktor da gezmiştir
ağrısı çok olduğunda ilacının içmez inat ederse bende geriliyorum ister istemez

Belki de hiç alakası yoktur ama yine de yazacağım.

Ben FMF hastasıyım. Ve teşhis konulana kadar özellikle regl döneminde atak geçirirdim. Ataklarım da genelde şiddetli karın ağrısı şeklinde olurdu.
Hastalığım için senelerce acillere ve ayrıca düzenli olarak özel hastanede aynı hekime gitmeme rağmen çok geç teşhis koyuldu. Çünkü belirtileri bir çok hastalıkla benzer.
Demem o ki evet adet sancısı da çekiyorsunuzdur ama belki yanında başka bir hastalığınız da vardır ve belki bu FMF tir?

Son düzenleme:
Regl sebebiyle her ay eşiniz sizi mi çekecek çalışsanız ne olacak ya sosyal hayatınız? Bence tedavi olun yada ilacınızı için

Maalesef öyle birşey yok, öyle uzmanla görüşüp bir çare bulmak falan. Sağlık sorunu olmasada çekenlerden biriyim. Doğumdan sonra azaldı. Tıp kadınlara çalışmıyor maalesef, erkeklerin ereksiyon sorununa yöneldiklerinin yarısı kadar uğraşsalar PMS çaresi bulabikeceklerini okumuştum bir yerde.

Muhakkak vardır bir problem ki o kadar ağrı yapıyor. Kist vardır, miyom vardır, rahim kalınlaşması vardır ya da bende olduğu gibi yumurtalar normalden büyüktür. Yıllarca hastanelik olacak, bayılacak kadar ağrı çektim. Sonra bir doktor farketti durumu, bunun doğum kontrol hapından başka çaresi yok dedi. Kullandığım ilk ay ağrılarım çat diye kesildi, beş sene kullandım bıraktım. Bıraktıktan sonra hafif ağrı olsa da eskisi gibi değil artık. Yani her şeyin bir çözümü var. Üzerine düşmek lazım sadece.

Benim de genel olarak ağrılı geçer regl zamanlarım. Ama adet geciktirici hap kullandıktan sonra yaşamıştım bu anlattığınız ağrıyı. İnsan kıvranıyor resmen acıdan, gözü de pek bir şey görmüyor. Ben 4.yılındaki ilişkimi bitirmiştim bu yüzden. Ölüyorum sandım acıdan hastaneye gitmek istedim teşrif edip gelmediği gibi telefonda da abarttığımı söylemişti. Yurttaki oda arkadaşımla hastaneye zor gitmiştik. Size boşanın falan dediğim yok da insan öyle bir zamanda sevdiği yanında olsun, destek olsun istiyor. Beni o haldeyken yalnız bırakan adamla işim olmaz demiştim. Hala zerre pişmanlığım yok.
Eşiniz hiç yaşamadığı için çektiğinizi bilemez. Ama destek olması gerekir. Kendinizi iyi hissettiğinizde oturup konuşun. Anlamazsa malum bölgeye bir diz darbesiyle küçük çapta bir hissetme yaşatabilirsiniz ona :)

Kesinlikle sakin olun. Bu dönem de insan adam bile kesebilir gerçekten :KK70: Şaka bir yana ben de regl dönemimde müthiş alıngan, atarlı, gergin oluyorum ve dönem bitince ben o konuya neden bu kadar sinirlendim ki, amma saçmalamışım büyütecek ne varmış ki? diyorum. Regliniz bitince eşinizle konuşursunuz bu dönemde aldığınız kararlara ve sözlerinize dikkat edin. Bir doktora gidersiniz birlikte sonra da. Erkeklerin bunu anlaması imkansız.

Muhakkak vardır bir problem ki o kadar ağrı yapıyor. Kist vardır, miyom vardır, rahim kalınlaşması vardır ya da bende olduğu gibi yumurtalar normalden büyüktür. Yıllarca hastanelik olacak, bayılacak kadar ağrı çektim. Sonra bir doktor farketti durumu, bunun doğum kontrol hapından başka çaresi yok dedi. Kullandığım ilk ay ağrılarım çat diye kesildi, beş sene kullandım bıraktım. Bıraktıktan sonra hafif ağrı olsa da eskisi gibi değil artık. Yani her şeyin bir çözümü var. Üzerine düşmek lazım sadece.
Ne güzel siz kurtulmuşsunuz. Benim herşeyim normal görünüyordu ve hiçbir çözüm bulunamadı.

Ben adet sancisinin ilk gununu acilde tamamlardim. Cidden agla agla 2 gun kendime gelemezdim. Ayni anda dolarex ve buscopan hap icerdim oyle sakin gecerdi.. 1 bucuk sene once dogum yaptim. Allaha cook şükür adet oldugumu farketmem bile. Ne sanci ne aci. Normal bir güngibi geciririm. Dogum en etkili çözüm valla. dogurun kizlar.d.d

Benim eşimin migreni var.iki ayda bir şiddetli şekilde girer ağrı ve on iki saat boyunca yatırır. Ayda bir kaç kezde normal ağrılar olur. E ben bunu sekiz yıldır yaşıyorum her zaman aynı tepkiyi nasıl vereyim. Hatta ilk zamanlar üzülürdüm ama şimdi gayet olağan ve sinir bozucu geliyor. Özellikle pazarları çok oolur mesela dışarda geziyoruz başıma ağrı girdi eve gidelim der uyuz olurum eşim tedavi de oldu ama kesin bir çözüm olmadı. Eşinizden ne diye şevkat bekliyorsunuz onu anlayamadım. Onun da mutlaka vardır sağlık sıkıntıları

Benim eşimin migreni var.iki ayda bir şiddetli şekilde girer ağrı ve on iki saat boyunca yatırır. Ayda bir kaç kezde normal ağrılar olur. E ben bunu sekiz yıldır yaşıyorum her zaman aynı tepkiyi nasıl vereyim. Hatta ilk zamanlar üzülürdüm ama şimdi gayet olağan ve sinir bozucu geliyor. Özellikle pazarları çok oolur mesela dışarda geziyoruz başıma ağrı girdi eve gidelim der uyuz olurum eşim tedavi de oldu ama kesin bir çözüm olmadı. Eşinizden ne diye şevkat bekliyorsunuz onu anlayamadım. Onun da mutlaka vardır sağlık sıkıntıları
aynı şey mi bu hanımefendi ayrıca ilgiyi eşimden bekleyeceğim heralde mahalle muhtarından değil. benim ilgiden kastım da şu, aradan kaç saat geçmiş işe bıraktığın karını bir ara sor değil mi.

kadın kadının halinden anlamıyor ki daha erkek anlasın. hayret bir şey.

aynı şey mi bu hanımefendi ayrıca ilgiyi eşimden bekleyeceğim heralde mahalle muhtarından değil. benim ilgiden kastım da şu, aradan kaç saat geçmiş işe bıraktığın karını bir ara sor değil mi.

kadın kadının halinden anlamıyor ki daha erkek anlasın. hayret bir şey.
Efendim sizde migren var mı. Herkes kendi ağrısını ağır en acı zanneder işte. Belki acı eşiğiniz çok düşüktür. Doktora gitmek istemeyen siz sonra şevkat ilgi bekleyen de siz. Madem biliyorsunuz bu kadar ağrı çektiğinizi iğne yaptırabilirdiniz yani değil mi bu kez dayanacam deyipte sonra böyle olmak mantıksız geldi ne bileyim. Dilerim ki sonraki regliniz böyle olmaz dilerim ki eşiniz de istediğiniz gibi davranır. Ayrıca benim babaannem dede migren var kadın genç zamanlarında kafasını duvarlara vurduğunu anlatırdı evet migren daha kötü efendim migren daha kötü oldu mu

Ben ömrümde 2 defa falan aşırı çekmişimdir mesela. O da üşütmeden falandı galiba.
Ama ablamlarda ve kardeşimde vardı.
Eşimini kuzeni sıcak su torbasıyla yatar mesela.
Tok açın halinden anlamaz durumu malesef.

Doktorunuzun fikri var mı aşırı ağrıyla ilgili? Çoğu doktor normal deyip geçiyor. Ağrı eşiğiniz mi çok düşük?
Ablamlar doğum yapınca rahatladı kısmen.

Eşinizin tavrı da bu halinizden sıkılmış birinin tavrı gibi. Çok insafsızca..

Efendim sizde migren var mı. Herkes kendi ağrısını ağır en acı zanneder işte. Belki acı eşiğiniz çok düşüktür. Doktora gitmek istemeyen siz sonra şevkat ilgi bekleyen de siz. Madem biliyorsunuz bu kadar ağrı çektiğinizi iğne yaptırabilirdiniz yani değil mi bu kez dayanacam deyipte sonra böyle olmak mantıksız geldi ne bileyim. Dilerim ki sonraki regliniz böyle olmaz dilerim ki eşiniz de istediğiniz gibi davranır. Ayrıca benim babaannem dede migren var kadın genç zamanlarında kafasını duvarlara vurduğunu anlatırdı evet migren daha kötü efendim migren daha kötü oldu mu
sizin gibi acı yarıştıracak basitlikte insanlar konuma yazmasa da olur, teşekkürler.

ya acın nerdeyse canın ordadır diye bir laf vardır, şimdi acı yarıştırmayalım :)

ben sizi anlıyorum bence konu sahibinin muhakkak ağrısı az değildir, acı eşiği belki biraz düşüktür ama ağrı da eminim fazladır yalnız bu durum sizin şanssızlığınız konu sahibi. her seferinde eşiniz sizinle siz doğum yapıyor gibi ilgilenemez ki. Yani ilgilenmeli diyelim istiyorsanız ama sizi hayallere daldırmaktan başka bir işe yaramaz bu. Bir insanın annesi haricinde kimse bir başkası için her ay düzenli olarak çılgınlarcasına ilgilenemez. Bir süre sonra bu rutin haline gelir hatta arada can sıkıcı bile olur.
Siz kendiniz acınızı en azından hafifletici şeyler yapmayı deneyin, eşinize de biraz anlayışlı ol bu zamanlarda deyin. ev işi vs yapmayın, o günlerde mutfağa fln da girmeyin sadece.

X