Eşime çalış dediğimde sinirleniyor

Kitaplara saçma sapan eşimi nasıl kendime bağlarım,eşim nasıl çalışır vs.gibi konulara başvuracak kadar saçma kitaplar okumuyorum. Tecrübelerin ve daha çok kadınlaeın birlik olduğu vu foruma yazmayı tercih ettim. Ama ben yaron öbür gün çıkartılacağım bir işimin stresini yaşamaktansa meslek sahibi olmayı tercih ediyorum. Belki hayatım bu konuda sabır gerektirecek ama dediğiniz gibi beni tercihim.

Bu yazdığımı okuyun lütfen hanımefendi. Malum günümüz de işten çıkartmalar çok garanti istiyorum artık hayatımda bilmem anlatanildim mi yarın öbür gün ah neden okumadım genç yaşta meslek sahibi olmadım demeyeyim diye. Garsonluk o bu şu zamanında yaptım ama ezildim maalesef aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Ha hayat ne şartlar getirir bilemem gocunmadan çalışırım o ayrı ama elin ayağım tutarken ve çalışmayan bir kocam varken ben okur meslek sahibi olursam utanır da kendine çeki dğzen verir dite umuyorum o da. Kendisi için yapacak benim için mi yapacak,yarın öbür gün boşansak annesiyle başbaşa kalacak olan yine kendisi.

Neden ben çalışmam etmem annemin yanından da ayrılmam diyen adamla evlendiniz? Neden bir kadın size yiyeceğinizi içeceğinizi verip evinde besliyor? Kayınvalide zamanında çalışmış emekli olmuş ama siz ve eşiniz yan gelip yatmayıp ne yapıyorsunuz? Eşinizle %100 aynı kafadasınız. Birisi size yaşayacak yer, yiyecek içecek sağlasın ömür boyu takılın kocanızla. Babanıza yazık değil mi kızını evlendirdiği adamın masraflarını karşılıyor. Çalışmama izin vermiyor nasıl oluyor?
Sabah kalkıyorum kahvaltı,sigara çay kahve akşam yemek ev işi varsa ev işi,sonra kitao okuyorum bolca,dizi izliyorum. Yaptığım bu.
Çok çabalıyorum dediğiniz bu mu? Yeme içme masrafına bile insan ezilir ama siz sigaranıza kadar para buluyorsunuz maşallah.

Köpek gibi niye çalışıyorsunuz hanımefendi insan gibi çalışın kendi karnınızı kendiniz doyurun kayınvalideye doyurtturmayın kendi yol paranızı kendiniz kazanın babanıza yük olmayın
Çalışınca niye kocanıza bakacaksınız hiç anlamadım nerden bulursa bulsun aç karnını doyursun asalak gibi
Yada kocanız neden size baksın siz aciz misiniz, herhangi bir sakatlığınız mı var kendi hayatınızı idame ettirebilecek kadar çalışamayacak ne durumunuz var?
İnsanları geçmişleri üzerinden vurmaya çalışmak gibi bayağılığa lütfen girmeyin zira tahminler genelde tutmuyor seviye düşüyor
Başıma böyle birşey gelse kendi karnımı kendim doyurur keyfinden evde yatan kocayı kapının önüne koyar evcil hayvan alırdım onun yerine
Kayınvalidenin evi geçindirmesi babadan maddi talep filan hiç gururunuza da dokunmuyor maşallah pek bir genişmişsiniz

Evet öyle v
Evet öyleyiz

Evet maşallah valla ya ne karaktersizmişiz nasıl düşünemedim bunu yazıklar olsun

Babam ve anneannesi yardım ediyor. Olur ders veririz merak etmeyin isterseniz size de ücretsiz terbiye verebilirim.
Ailemden kaçmak zorunda kaldım yazdınız ama babanız her istediğinizde para gönderiyor bu nasıl iş? Kaçmanızla ilgili bir sorun kalmamış ki babanız destek oluyormuş. Niye dönmüyorsunuz ailenizin yanına?

Haksızlığa gelemeyen siz kayınvalideye babaya nasıl bile isteye haksızlık yapıyorsunuz? Ana-baba silip kocaya kaçıyorsunuz, sonra o gururunu kalbini iki paralık ettiğiniz babanıza asalak kocanızı kendinizi besletiyorsunuz, bu haksızlık değil mi? Ne zaman kv nin babanın sırtından inmeyi düşünüyorsunuz

Haklısın tam olarak böyle dediğin gibi. Hayatımı siz yaşadığınız için daha iyi bilirsiniz detaylarını buyrun siz anlatın ben dinleyeyim.. ee ? Kv parası yiyorum yatıyorum,babamın da parasını alıyorum ve sadece kocam çalışsın istiyorum

Emin olun şımarık olmak edepsiz ve çirkef olmaktan çok daha iyidir

Hayır iş bulmayı düşkünlük olarak görüp 23 yaşında hala acikogretim iktisat okuyup önünü açık görmek neyin kafası? Yasitlariniz bu bölümü genelde 2. Univ olarak okuyup yanina da yurt dışı tecrubesi ve 2 yabancı dil fln ekliyor. Bir an önce gerçek hayata dönmenizi diliyorum, yarın babanızı kvyi kaybetseniz cenazeleri kaldıracak gücünüz yok ama çalışın diyince düşkünlükmus peh..

İnanamıyorum kitap okuyorsunuz öyle mi
Ohhhh tanrım kitap okuyan bir insan
Bu dünya üzerinde ilk kez yaşanan bir mücize
Kafalara bak ya

Günü kurtarmak için geçici işe girecek kadar düşmemişsiniz vay canına babanın kayınvalidenin sırtına binerek onlara karnını doyurtarak ne kadar düştüğünüzü göremeyecek kadar kör olmayı nasıl başardınız diyecem e körle yatan şaşı kalkar işte ispatı

2 bucuk ayda kocaya kacmak da ne bileyim. Annesiyle yasadigini solemis. 1 2 yil sonra ise girerim demis. Ayikmamissin bacim. Anasi kut die olse acinizdan siz de ölürsünüz. Cocuk bahsi gecmemis yok die dusunuyorum. Aklin mi yok cesaretin mi neyi bekliosun acaba bosanmak icin? Seviyoruz seviyoruz dedigin sey de cilvelesmek. Develer de cilvelesir ihtiyaclarini giderene kadar. Kurtul gitsin bu ne

İyi de nasıl bir fikir istiyorsunuz? Kim "kader kısmet, başında iyi kötü kocan var der" size? Gencecik bir kadınsınız. Sizin kötü şartlar altında yaşamanız, isteklerinizin olmaması, kocanızın aileymiş gibi davranmamasına niye üzülmeyelim? Eşinizi evliliğinizi eleştirenlere kızıyorsunuz ama kurtar kendini yakma gençliğini bu adamdan sana fayda yok diyenlere de kızıyorsunuz. Kendinizi bir kaç yıl sonra nasıl bir durumda görmek isterdiniz bunu düşünün. Belki anne olmak isteyeceksiniz ama eşiniz gibi bir adamın babalık görevini yapmasının imkanı yok. Neyle bakıp büyüteceksiniz çocuğunuzu? Evlenince aile yanında beraber yaşamak kabul edilmiyorken siz üstüne beş kuruş gelirsiz çekiyorsunuz bu hayatı.

Geçici bir tembellik falan değil eşinizin durumu. Çalışmak köleliktir emeğimi vermezler diyor. Yani annesinin üç kuruş maaşı olduğu müddetçe çalışmayacak. Sizin bile fikrinizi isteğinizi önemsemeyip sen de çalışmayacaksın diyor. Ben niye çalışayım eşim evde yatarken diyorsunuz ama ben niye babamdan para buluyorum demiyorsunuz. Hiç mi eşli sosyal ortamlarda bulunmak insanlarla tanışmak istemezsiniz? Eşinizle çalışıyor olsaydınız istediğiniz yere tatile giderdiniz baş başa mesela.

Merhaba konu sahibi. Şunu bilmenizi çok isterim. Çalışmayı eşine, annesine bakmayı meziyet olarak görüp, annesinin parasıyla geçinen bir adam bir anda aşka gelip de çalışmaz. Annesine bile kendini mahcup hissetmeyen, eşine hiç hissetmez. Daha çok gençsin eminim 30a doğru büyük pişmanlık vurucak. He çok seviyorum diyorsanız kimseyi dinlemeyin girin bir işe, küçücük de bir ev tutun kiranızı kendiniz ödeyin ayaklarınızın üzerinde durun bu süreçte eşinize de işe başlamadıysan evime adım bile atamassın de otur izle. Eğer hala annesinin evinden size laf yetiştiriyorsa ; Size hissettiği şey sevgi değildir. Lütfen bu saçmalığa daha fazla sabretmeyin.

!

gençlik desem artık ergen değilsin, olgunlaşmamak desem bu kocayla da olgunlaşmayacaksan nasıl olgunlaşacaksın ki acaba?

kimse "b." sahibi olmanı salık vermedi. sadece asgari olarak hayatını idame ettirebilsen o bile bir şey. hatta ülkede epey bir şey.
"güçlü kadın" olmak kesinlikle evden kaçıp baba-k.valide-eş teyzesi anneannesi Allah kim verdiyse onun üstüne yıkılmak demek değil. eşin çalışmıyorsa çalış sen ona bak diyen de olmadı. fesat ya da mantıksız bir şey diyen zaten hiç olmadı. açıköğretim iktisat diploması ülkede 3 milyon kişide var, fazla güvenme demek kesinlikle sana verilecek en mantıklı tavsiyeler arasında.

şu anda oturduğunuz evde muhtemelen eski kiracısınız, eşyalı ev kiralamak istesen şu anda 3-4 bin lira sadece kira ödemen lazım olacak büyük ihtimalle...
iktisatı bugün bile bitirsen ve hemen iş bile bulsan alacağın para sadece kira -faturaya yetecektir. kocana filan hiç bakmadan yani...güçlü kadınsın ayaklarının üzerinde duracaksın ya hani o bakımdan diyorum.

evlenince senelerce "köpek" gibi çalışmış olmana da imkan yok çünkü zaten "2" senedir evlisin. ara ara geçici işlerde çalışmışsın anlaşılan. tüm bu tafra arada bir yerlerde çalışmış olmaktan yani. helal.... senin yaşından fazla süredir kendi paramı kendim kazanıyorum, benim hayatımda attığım tafradan fazlasını şu 1 saatte attın.

sana hayatta başarılar.

Bakın tüm bu agresif tutumunuz sinirlenmeniz ters cevaplar vermeniz tamamen kendinize olan kızgınlığınız bize değil. Bu kadar olacağını tahmin edemediniz. Evlenince sorumluluk alır mecburen çalışmaya başlar dediniz. Hep annesinin eline bakacak değil ya bir yerde para kazanması gerekecek dediniz ama adam karlı dağdan serin. Ailenizi bile karşınıza alıp bu adamı seçmişsiniz, o sizi hayal kırıklığına uğratmış. Kendinize yediremiyorsunuz ama zararın neresinden dönseniz kardır. İki sene sonra hatırlayınca nasıl dayanmışım ben buna dersiniz emin olun.

Açıktan iktisat okuyorsunuz ama üniversiteye bizzat 4 sene gidip mezun olmuşlar işsiz geziyor. Onu ek olarak düşünmelisiniz. Annesine bağımlı bir adam bu, yarın kayınvalideyle kapışsanız ikisi bir olup kapının önüne koyarlar sizi. Çalış çalış demenizden illaki bir gün bıkacak ve işine gelmiyorsa kapı orada diyecek. Niye sizi önceden uyarmayalım, cesaretlendirmeyelim? Belki bu adamın artık kaderiniz olduğunu düşünüyor çıkış yolu bulamıyorsunuz, biz de size öyle olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Hayatın başında genç bir kadınsınız, 10 senelik evli 3 çocuklu değilsiniz. Onlar bile çıkış yolu arıyor.
Kızkardeşiniz veya çok yakın bir kız arkadaşınız sizin durumunuzda olsa ne derdiniz kendisine? Taşıma suyla değirmen dönmez. Kayınvalidenize bir şey olursa emekli maaşı tık diye kesilir. Birşey olmasa bile kadının evlenme düşüncesi varmış, bir gün evleniyorum gidin evden diyebilir. Ev bile kira, kendi evleri olsa hadi dersin en azından mülk var. Eşiniz kapı kapı dilenecek mi? Güzel kardeşim düzelir diye düşünmeyin bir an önce bırakın bu hastalıklı insanları.

22 yaşında üniversiteden mezun olup çalışıp gençliğini yaşamak varken işsiz güçsüz boş beleş kocana kaçarak müthiş bir vizyonsuzluğa imza atmışsın.

Hâlâ daha "kocam çalışmıyorken ben neden çalışayım" diyorsan pes. Sen çalışacak, para saklayacak ve boşanacaksın. Kendini kurtarma yolun bu. Kaldi ki ailen de sahip çıkar gibi görünüyor. Yani yalnız değilsin.

Ama görüyorum ki kocanin seni 3 kuruşa muhtaç etmesi değil sorunun. Senin sorunun rahat rahat sevişememeniz...

Biraz şap at yemeklerinize. Libidon gözünü kör etmekle kalmamış, muhakeme yeteneğini de zayıflatmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…