Eşime çalış dediğimde sinirleniyor

Ben bunada soyle katilmiyorum Simdi bu kadin calissa elinde parasini da koymaz ki adam anne parasina el atan karisinin parasini hunharca yer
Birde zaten manyak calistirmak istemiyor oda ayri problem
Boşanması gerekiyor diye düşünüyorum:) tembel bir adamla ömrünü heba etmemeli

Sigarayı evde içen bir ben değilim eşim de annesi de içiyor,yazımda yazdığım herşeyi bir ben yapıyormuşum gibi davranmaktan vazgeçin,ve kendimi geliştirip çalışmama takılmaktan ziyade sorduğum soruya cevabınız varsa eğer makul bir öneri yapabilirdiniz. Sözü neye göre kime göre dinlediğim değişiyor,bana kalkıp tabularımı, doğrularımı yıkacak birşey derse dinlemem ama sırf değiştiğine inandığım için her sözüne inandım da dinledim de ben de burada gelmiş diyorum ki zaten sıkıldım. Bu konudan sıkıldım zaten ben de. Ayrıca masraf dediğinizi de açıklayayom yine konumda bahsetmiştim,babamdan istiyorum,eve vişi lazım olur para kalmaz babamdan istiyorum yine sıkışınca hatta eşim diyor iste diye. Anladınız mı beni şimdi? Olay benim çalışmam değil burda ve kimseyi ilgilendirmez. Asıl olau onun evlenip de sorumluluk altına girememesi. Benimle evli değilken çok mu çalışkan sandınız siz? O zaman kendimi geliştireyim de kocam otursun ben çalışayım demi? Haksızlığa gelemem ben,ya el ele bir yola girdiysel beraber çalışıcaz ya da bana bir söz verildiyse o tutulacak.

Eşimle kaçarak evlendim dememişsiniz , eşim beni kaçırdı öyle evlendik dememişsiniz ; kaçtım demişsiniz.

Gayri ihtiyari kullanılan kelimeler bazen gerçek duyguları ve durumları daha net anlatırlar. Bir karar vermişsiniz.

Ailevi nedenlerle baba evinden kaçmanıza rağmen dönüp babanızdan para istiyorsunuz ve bunu normal mi görüyorsunuz ? Evinden kaçtığınız babanızdan para da istememelisiniz. 24 yaşında yetişkin bir kadınsınız , aldığınız kararların sonuçlarını da kabullenmelisiniz.

Konu başlığınız "Eşime çalış dediğimde sinirleniyor" ancak ne tuhaftır ki , aynı söz size söylendiğinde siz de sinirleniyorsunuz.

Kesinlikle çocuk düşünümyorum 🙏
Bu çok iyi... Dediğim gibi annesi ile birlik olun bu konuda. Bir mucize olur da işe girerse de emin olana kadar ayrı eve çıkmayın. Çok haklısın kendi yuvan olmasını istiyorsun ama bir anda kafası kızıp işi bırakırsa bütün kira, borçlar vs ortada kalır. Şu durumdan daha beteri olur.

Kocanızın kafasından ben de istiyorum gerçekten. Dünyada çalışan milyonlarca insan enayi bir kendisi akıllı. Kazık kadar adam anne eline bakmaktan utanmıyor, daha kendi aç karnını doyurmazken bir de başına gelin getiriyor. Oldu mu garibimin başına 3 boğaz. Eh bu tablonun tek eksik parçası çocuk da gelir yakında hiç sekmez. Oh suyundan da koy. Hadi çalışmak istemezsin, bir şekilde yaşayıp giderken neden kız kaçırırsın ki? Çalışan, eli yüzü düzgün nice genç kısmet bulamazken bunların bu cesareti de beni benden alıyor. Daha da konu sahibi boşanmaktan bahsetmiyor bak aklımı kaçıracağım vallahi.
Gençliğinizi böyle heba etmeyi mi düşünüyorsunuz gerçekten? Aşk, sevgi vb. hisler iyi güzel hoş da o kadar değil ya. Size de çalışın diyemem çalışıp bunu mu besleyeceksiniz kendi totosunu kaldırmaktan aciz 🙄 hani ev işini yapar, çocuk bakar ev erkeği olsun itirazım yok. Ama gün boyu oyun oynayıp toto büyüten birini ben cekemezdim. Yapacak çok alternatifiniz yok ya kendine çeki düzen verecek sıfırdan bir hayat kuracaksınız ya da yolunuza yalnız devam edeceksiniz 🤷

Eşimle kaçarak evlendim dememişsiniz , eşim beni kaçırdı öyle evlendik dememişsiniz ; kaçtım demişsiniz.

Gayri ihtiyari kullanılan kelimeler bazen gerçek duyguları ve durumları daha net anlatırlar. Bir karar vermişsiniz.

Ailevi nedenlerle baba evinden kaçmanıza rağmen dönüp babanızdan para istiyorsunuz ve bunu normal mi görüyorsunuz ? Evinden kaçtığınız babanızdan para da istememelisiniz. 24 yaşında yetişkin bir kadınsınız , aldığınız kararların sonuçlarını da kabullenmelisiniz.

Konu başlığınız "Eşime çalış dediğimde sinirleniyor" ancak ne tuhaftır ki , aynı söz size söylendiğinde siz de sinirleniyorsunuz.
Kusura bakmayın hanımefendi hayatımda daha önce kaçmadığım için kaçarak evlendim mi denir kaçtım mı denir bilemedim malum kime ne desem gerçi istediği gibi anlayacak da. Bana çalış dendiğinde sinirlenmiyorum, beni tanımıyor burdaki kimse demi? :) O halde benim geçmişimi ya da şu 2 sene de ne yaptığımı bilip öğrenmeden sormadan ne bu şiddet ve celal? Ben snlatmaya çalışığ sinirlenince mi suçlu oluyorum?

Cidden üzülüyorlar mı dersin yoksa umurlarında değil midir? Ya da sana sorayım sen üzüldün mü diye sorsam muhtemelen hayır dersin. Bu yüzden bana üzünülmesini istediğim için burada konu açmadım beni anlayabilecek fikir alacağım kişilerden fikir sahibi olmak için açtım. Açtım da konuyu, konu o değil işte :)
üzülmekten çok şaşıyorum

bu adam çalışsa bile alacağı parayla siz borcunuzu ödeyip, kredi kartlrını kapatıp eşya alana kadar 5 sene geçer

kayın validen ölse, evlense
kendi babana bir şey olsa -ki adam kaçmış olmana rağmen bakıyor sana bir de üstüne eşine bakıyor!
Allah korusun da
ne yapacaksın?

bu insanlar ölümsüz değil ki illa bir yerde hayatınızdan çıkacaklar.

memlekette dünya kadar genç insan var işsiz
çalışmadığınız her gün iş bulma şansınız daha da azalacak

açıköğretimden tıp da okumadığına göre zaten iş bulma şansın düşükken giderek bu şansı da azaltıyorsun -adam çalışmıyor da...sen de bir yerden sonra istesen de çalışamazsın eğer bir an önce başlamazsan bir ucundan.

mesela ne yapmayı düşünüyorsun 5-10-15 sene sonra?

yani mesela ne sanıyorsun? 45 yaşında bu enerjin filan olacak mı sanıyorsun?
kayınvalidenin iyi kötü bir emekli maaşı var senin o da olmayacak farkında mısın?

Bu çok iyi... Dediğim gibi annesi ile birlik olun bu konuda. Bir mucize olur da işe girerse de emin olana kadar ayrı eve çıkmayın. Çok haklısın kendi yuvan olmasını istiyorsun ama bir anda kafası kızıp işi bırakırsa bütün kira, borçlar vs ortada kalır. Şu durumdan daha beteri olur.
Durum neyi gösterecek bilmiyorum ama kesin konuşacağım son kez bu konuyu

Kusura bakma çok saçma sapan Bi evlilik yapmışsın. Boşanmak dışında verilecek mantıklı Bi fikir yok. Bu saçmalığa Bi de çocuk eklenirse hepten B..ktan Bi durum olur. Eşin sebep neyse artık babası anası mı farketmez, normal değil. Eğer hemen boşanmak istemiyorsan babanın evine dön, tedavi şartı koş, eğer tedavi olup normal düşünmeye başlarsa ancak o zaman evliliğe devam et. Senin için buna da çabalamayacaksa bas tekmeyi zaten. Böyle hayat geçmez.

Ayyy laf mı soktun sen bakiyim ☺️ ama maalesef herkes sizin aileniz gibi olamıyor,eğer sadece terbiye, ilgi ve sevgi ile olabilseydi kimse sizin gibi kendisinde olup da başkasında olmayan,tıpkı şekeri olmayıp hava atan çocuk gibi şımarık olmazdı. 🌺
Kaçarak evlenip sonra da çalışmayıp kocanı da çalışmaya ikna edemediğin için babanın ve kayınvalidenin parasını yemek şımarıklık değil mi yani hahahahaaha

Teşekkür ederim cevabın için. Hayır baba ölmedi yaşıyor,baba annesini iş srkadaşıyla zamanında aldatıyor ve kayınvalideme işkenceler çektirerek boşanıyorlar en sonunda. Babasının o aldattığı kadındam bir çocuğu da var şuan ama eşimi zerre arayış sormuyor. Kayınvalidem çok çalış dedi ama annesine ikidebir bağırdığı için artık kadında birşey diyemiyor bana diyor sen konuş diye ben de konuştuğumda tartışma çıkıyor işte. Evet böyle hayat olmadığımı biliyorum zaten canıma tak etti.

Babasının 30 yaşındaki eşinize , çocuk nafakası vermesini beklemiyorsunuzdur inşallah. Reşit olma yaşı 12 yıl kadar geçmiş malum.

üzülmekten çok şaşıyorum

bu adam çalışsa bile alacağı parayla siz borcunuzu ödeyip, kredi kartlrını kapatıp eşya alana kadar 5 sene geçer

kayın validen ölse, evlense
kendi babana bir şey olsa -ki adam kaçmış olmana rağmen bakıyor sana bir de üstüne eşine bakıyor!
Allah korusun da
ne yapacaksın?

bu insanlar ölümsüz değil ki illa bir yerde hayatınızdan çıkacaklar.

memlekette dünya kadar genç insan var işsiz
çalışmadığınız her gün iş bulma şansınız daha da azalacak

açıköğretimden tıp da okumadığına göre zaten iş bulma şansın düşükken giderek bu şansı da azaltıyorsun -adam çalışmıyor da...sen de bir yerden sonra istesen de çalışamazsın eğer bir an önce başlamazsan bir ucundan.

mesela ne yapmayı düşünüyorsun 5-10-15 sene sonra?

yani mesela ne sanıyorsun? 45 yaşında bu enerjin filan olacak mı sanıyorsun?
kayınvalidenin iyi kötü bir emekli maaşı var senin o da olmayacak farkında mısın?
Artık cidden sıktı. Ever bazı yerlerde haklısın ama şurada burada haklısın diye tekeer teker yazmıcam ve açıkçası umrumda da değil ben gereken cevabı gereken anlayışlı insanlardan aldım az önce.. sadeve şunu diyeceğim ve artık güzel bir uyku çekeceğim, okuyorum ki sizin deyiminizle bir b**un sahibi olayım. Hedefim var yaşım genç evet okuduğum bölüm iktisat. İş olanaklarını iyi görüyorum. Bu yüzden kendimi geliştirmeden günümü kurtarayım diye geçici işe girecek kadar düşmedim de. Ben bir güçlü kadın olarak ayaklarımın üstünde durabiliyorsam ya da durmaya çalışıyorsam erkek de bir mesleği olmadığı halde bişiler yapabilmeli,okumak istemeyen gelişmek istemeyen kendisi. O kadar iey yazmışım ama kimse zerre kadar aaa kitap okuyormuşsum diye görüp dememiş. Türkiye ortalaması bu işte ne yapcam kimsenin umrunda değil tabi. Ha beni de kitap okuyorum diye alkışlayın da demiyorum,mantıklı olan insanın yapması gereken birşey zaten kitap okumak. Ama onca yazdığım şey arasından nasıl da fesatlık yaratmak için mantıksız şeyler uyduuruyorlar anlamıyorum doğrusu.

Kusura bakma çok saçma sapan Bi evlilik yapmışsın. Boşanmak dışında verilecek mantıklı Bi fikir yok. Bu saçmalığa Bi de çocuk eklenirse hepten B..ktan Bi durum olur. Eşin sebep neyse artık babası anası mı farketmez, normal değil. Eğer hemen boşanmak istemiyorsan babanın evine dön, tedavi şartı koş, eğer tedavi olup normal düşünmeye başlarsa ancak o zaman evliliğe devam et. Senin için buna da çabalamayacaksa bas tekmeyi zaten. Böyle hayat geçmez.
Haklısın teşekkür ederim 🙏 çocuk düşünmüyorum bu arada ☺️

Artık cidden sıktı. Ever bazı yerlerde haklısın ama şurada burada haklısın diye tekeer teker yazmıcam ve açıkçası umrumda da değil ben gereken cevabı gereken anlayışlı insanlardan aldım az önce.. sadeve şunu diyeceğim ve artık güzel bir uyku çekeceğim, okuyorum ki sizin deyiminizle bir b**un sahibi olayım. Hedefim var yaşım genç evet okuduğum bölüm iktisat. İş olanaklarını iyi görüyorum. Bu yüzden kendimi geliştirmeden günümü kurtarayım diye geçici işe girecek kadar düşmedim de. Ben bir güçlü kadın olarak ayaklarımın üstünde durabiliyorsam ya da durmaya çalışıyorsam erkek de bir mesleği olmadığı halde bişiler yapabilmeli,okumak istemeyen gelişmek istemeyen kendisi. O kadar iey yazmışım ama kimse zerre kadar aaa kitap okuyormuşsum diye görüp dememiş. Türkiye ortalaması bu işte ne yapcam kimsenin umrunda değil tabi. Ha beni de kitap okuyorum diye alkışlayın da demiyorum,mantıklı olan insanın yapması gereken birşey zaten kitap okumak. Ama onca yazdığım şey arasından nasıl da fesatlık yaratmak için mantıksız şeyler uyduuruyorlar anlamıyorum doğrusu.
Kitapla ilgili tavsiye istememişsiniz. Eşinizin tembelliğinden yakınmışsınız. Bu sebeple biz de fikirlerimizi beyan ettik. Tekrar söylüyorum boşanın. İşe girin kendi ayaklarınızın üstünde durun. Açık öğretimi zaten çalışırken de bitirebilirsiniz. Asgari ücret almak için üniversite mezunu olmanız şart değil. Bu benim düşüncem tabi siz bu kötü şartlarda yaşamaya devam edebilirsiniz . Tercih sizin. Hayat da sizin.

Kitapla ilgili tavsiye istememişsiniz. Eşinizin tembelliğinden yakınmışsınız. Bu sebeple biz de fikirlerimizi beyan ettik. Tekrar söylüyorum boşanın. İşe girin kendi ayaklarınızın üstünde durun. Açık öğretimi zaten çalışırken de bitirebilirsiniz. Asgari ücret almak için üniversite mezunu olmanız şart değil. Bu benim düşüncem tabi siz bu kötü şartlarda yaşamaya devam edebilirsiniz . Tercih sizin. Hayat da sizin.
Kitaplara saçma sapan eşimi nasıl kendime bağlarım,eşim nasıl çalışır vs.gibi konulara başvuracak kadar saçma kitaplar okumuyorum. Tecrübelerin ve daha çok kadınlaeın birlik olduğu vu foruma yazmayı tercih ettim. Ama ben yaron öbür gün çıkartılacağım bir işimin stresini yaşamaktansa meslek sahibi olmayı tercih ediyorum. Belki hayatım bu konuda sabır gerektirecek ama dediğiniz gibi beni tercihim

konu sahibi bu öneriyi düşmek olarak tanımlamış yalnız. Kasiyerlik, garsonluk vs yapmak düşmek değil ama, dul bir kadının iki yıl boyunca dul maaşına çökmek gayette düşmek tanımı içine girebilir. Ama kafalar karışmış sanırım.

Kitaplara saçma sapan eşimi nasıl kendime bağlarım,eşim nasıl çalışır vs.gibi konulara başvuracak kadar saçma kitaplar okumuyorum. Tecrübelerin ve daha çok kadınlaeın birlik olduğu vu foruma yazmayı tercih ettim. Ama ben yaron öbür gün çıkartılacağım bir işimin stresini yaşamaktansa meslek sahibi olmayı tercih ediyorum. Belki hayatım bu konuda sabır gerektirecek ama dediğiniz gibi beni tercihim
🤷🏻‍♀️

X