eşime baskı yapıyorum

canım tabi ki herkesin evliliği dünya görüşü bakış açısı farklıdır. bende zaten sürekli eşimle yapışık ikiz gibi olmak istemem,lütfen bu dediğimi yanlış anlama. Ama arkadaşlarıyla nasıl birlikte olma isteği varsa biz de birşeyler yapmak istediğimizde böyle bir hissiyatı hissetmiyorum. bana yeterli zaman ayıramıyor, kendi deyimiyle.

hakkım olmadığını ve bunun önüne geçebilmek için yazdım. bu durumdan bende hoşnut değilim. sadece hafta bir arkadaşlarına ayırabiliyorken bende bundan nemalanmak istiyorum hepsi bu.

Her hafta disarida yemek+alkol en azindan 200 kagit.Eskiden gidip bir meyhaneye insan gibi hesap odeyerek kalkabilirdin ama su anda imkansiz.Mekanda alkollu yemek yiyebilecek kadar lukse sahip ama esine ben sana bunu yapamiyorum bari sen git gez dolas diyor.Yok oyle sey.Esin bencilin teki.Valla ben bu devirde artik isin maddiyat kismina bakarim.Bira olmus 11 bucuk lira, raki desen ucmus gitmis.Esin bunlari iciyorsa resmen kendi luks yasiyor

onu da anlıyorum çok fazla saatler çalışıyor uğraşıyor bizim için ama bende biraz bana zaman ayırdığını görmek ve hissetmek istiyorum. ben kendim denize veya gezmeye gittiğim zaman kendimi suçlu hissediyorum onsuz gittiğim için ama o mutlu oluyor ben evde tıkılıp kalmadığım eğlendiğim için.

çıkıyorum gidiyorum elbette ama ben suçluluk duygusu duyuyorum. öyle dediğimde yanlış düşünüyorsun zaten hep birlikteyiz biz diyor.

hepsi bekar tek biz evliyiz, daha doğrusu 5 arkadaşı var biri bekar, bekar olan hariç hepsi evlenip ayrıldılar.
işte bunların hepsi böyle arkadaş çevresi yüzünden oluyor
allah kolaylık versin
çevremde böyle olanların değiştiğini görmedim

mantık olarak dediklerinize yüzde yüz katılıyorum. uygulamaya geçemiyorum sadece. beni sevdiğini koruyup kolladığını evimiz için fedakarlıklar yaptığının bilincindeyim. 2.aşamaya geçemiyorum.evet bunalttım ve çok yıprattım eşimi.insan sevdiği birine nasıl bunları yapabilir bilmiyorum.

O zaman haftada bir gün arkadaşlarını görmek istemesini onları sana tercih etmesi olarak değerlendirmeni anlayamadım. Sen kızlarla dedikodu yapmıyor musun hiç??
benimle herhangi bir plan program yapma isteği olmayıp ve yapmayıp arkadaşları hadi şöyle yapalım dediğinde tamamdır demesi bana tercih meselesi olarak geliyor. hayır yapmıyorum görüştüğüm öyle arkadaşım yok.

siz onun yani eşinizin tamamen haklı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Sizinde arkadaşlarınız yokmu eşiniz arkadaşlarıyla görüştüğünü sizde görüşün zaten hafta bir görüşüyormuş sürekli olsa dert edin.Bende eşime diyorum sen arkadaşlarınla görüş bende görüşeyim diye insan bazen farklı birileriyle görüşmek nefes almak,kafa dağıtmak istiyor.

Bu konuda haklı olabılırsınız sızede zaman ayırsa arada arkadaşlarıylada görüşse bir şey demezsiniz diye düşünüyorum

Çok haklısın çok iyi anlıyorum. Haftada bir gün olduğu için eşine de hak veriyorum.

heh tamam
lütfen tamamen haksız olduğunuzu düşünmeyin
çünkü haksız değilsiniz.
peki şunu da sosayım 2 kişi çalışıyorsunuz neden tatile bile gidemiyorsunuz belli bir borç mu var
zaten hiç bir zaman bi taraf tamamen haklı olamaz yarı yarı diye haklı olduğuna inanıyorum. Evet evimizi aldık borcu devam etmekte. Geçtiğimiz yıl da eşim dükkan açtı bundan kaynaklı borçlarımız var

Farkında olmanıza çok sevindim. Bence bunaltmayın bir hafta arkadaşlarıyla dışarı çıkıyosa bir hafta sizle çıksın. Zaten aynı evde konuşcak konu bile bazen olmayabiliyor böylelikle birbirinize anlattığınız şeyler artar. O arkadaşlarıyken siz de arkadaşlarınızla buluşun avmye gidin yürüyüşe gidin spor yapın sizi pozitif anlamda etkiliycek şeyler yapın ki yalnızlıktan eşinize sarmayın. Çünkü kadınlar böyledir bazen ben de can sıkıntısından kocama sararım ama nasıl kendimiz de bazen yalnız kalmak istiyorsak onlar da buna ihtiyaç duyuyor. Lütfen evliliğinize bunu yapmayın. Ömür boyu dipdibe olamazsınız.

İhmal edildiğimi hissediyorum düşünüyorum. Ama eşim öyle düşünmüyor
şimdi.. haftada 1 arkadaşlarıyla dışarı çıkarken parası var
siz dışarıya çıkalım dediğinizde param yok diyorsa o sıkıntı.. haklısınız

şöyle de bir durum var siz arkadaşlarınızla çıkar mısınız hiç dışarı
çıkmak isteyip maddiyattan çıkamıyorsanız size yine haksızlık
birde çalışıyorsanız hepten sıkıntı
çocuğunuz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…