Eşimden soğudum..

bir kaç sınıf alttaki insanlarla yaşıorum ne demek yahuu :KK37::KK37::KK37: ortaçağ avrupasında mı yaşıyorsunuz..sizi üzmek yada kırmak istemem ama haklı bile olsanız uslübunuz çok kötü..

valla haliniz tavrınız o kadar itici ki...
eşiniz için söyledikleriniz,aizin onların arkalarından söyledikleriniz ve hayatta en en en sevmediğim şey birine lakap takmak..ama siz maşallah tüm aile bireylerine lakap takmışsınız..acaba onlar kendi aralarında size ne diyorlar düşündünüzmü hiç?...bu kadar mükemmelmisiniz?
eşiniz için söylediğiniz şeyde çok saygısızca..ne demek daha yakışıklısınız alırdım falan...ne alıyorsunuz çok pardon elma mı?

Siz bosanin sumsuk olmayan yakisikli kisir olmayan biriyle evlenin! Insan ne kadarda kizsa bunlari Boyle ifade etmez.cok asagilayici konusuyorsunuz.2haftada birde gorusmus olsaniz tanimdan evlenmediniz gordunuz huyunu suyunu ssmdi isler hayal etmediginiz gibi olunca esinizi asagiliyorsunuz.yuzune karsi bunlari soylemiuorsunuz belki AMA o Adama kendini oyle hissettirirsiniz ne Gerek var ailelerle bukadar yuzgoz olmaya...karikoca calisin gecinin kimse sizi gecindirmek zorunda degil.kusura bakmayin AMA tek cocuksunuz diye simarmssiniz.sized saraylardan gelmediniz istediginizi kendiniz elde edin baskasindan beklemeyin

senı cogu konuda haklı buluyorum.evlenmeden once vaat edılen hıcbırsey yapılmamıs ve hala da yapılmıyor.ama sunu da soylemem gerekıyor kı aılenızde saygı bıtmıs.sen esıne ya da aılesıne karsı hıc olumlu dusunceler beslemıyorsun.emınım onlar da oyledır.maddıyatla ılgılı sorunlarınızdan once tekrar saygı kazanmaya bakın derım.bol sanslar

bence çoğu konuda haklısınız. Ama doğu batı kavramında size katılamayacağım. eşiniz ailenizden destek gördüğü için alışmış bence aileniz yardımı kessin ya da azaltsın. hazıra dağ dayanmaz sözü var ne de olsa. eşiniz sizin ailenizin size yaptığı fedakarlığın farkına varmak zorunda. evli değilim ama çevremde çok görüyorum bu tür olayları zor bir durum. ama maddiyatı kötü hadi boşan, yok çocuk olmuyor boşan... boşanmak sözüne bu kadar kolay alıştırmayın kendinizi. sevgiler.........:KK23:

tabiki evlenirken biraz mantıklı olmak lazım. maddi durum önemli çünkü geçinmek zor ve geçinemeyince evde huzursuzluk oluyor. sizede vaadlerde bulunulmuş bunlar evlilik kararınızı etkilemiş, sonrasında hiçbiri yapılmamış. doğal olarak sizde yapılan haksızlıklara sinir oluyorsunuz, eşinizde destek vermeyince ondan soğumaya başlıyorsunuz. ama artık olan olduğuna göre eski defterleri kapatıp, evinizde eşiniz ile huzurlu yaşamaya bakmalısınız. yazdığınız gibi herkes saraylarda yaşamıyor ki. ben fabrikada çalışıyorum, asgari ücretle ev kirası veren 2 çocuk bakan işçilere şahidim. eşinizin ailesinin yaptıklarını takmayın, babanızdan da para almayın. eşinizle bir olup her yıl az az yenilik evinizde yapabilirsiniz. bende evlenmeden önce evimde bazı tadilatlar istiyordum kayınpeder önce tamam dedi sonra vazgeçti. ama ben buna razı oldum. neden banyom böyle mutfağım böyle demedim. evimde huzuru bozmadım. boşanmak kaçış yolu bence sizin için. eşinizle aranızı açmayın, maddi konuları aranızda halledin. aileleri karıştırmayın. boşanırsanız ne olacak maddi durumu daha iyi biriyle mi evleneceksiniz?

ya bu yorum yapan hanımların hepsi sanki evde soğan ekmek yiyo sobalı evde oturuyo ama kocalarını yine de çok seviyo :KK53:maddiyat tabiki önemli ben de önem veriyorum maddiyata ayıp değil bu kim vermiyorki kimse kimseyi kandırmasın ben konu sahibini çoğu konuda haklı gördüm evlenmeden önce umduğu ile bulduğu çok farklı bir de o kirasını istediği evde eşinin katkısı da var kim olsa ister üstelik kayınpederin durumu varken yardım etmiyor aklı sıra uyanıklık yapıp kızın ailesinden bekliyor çok ayıp birşey hiç mi gururu yok bu adamın ayrıca çocuğunuz olmuyor diye sizi aşağılayan kayınvalide kayınpederi hanginiz sevip saygı duyarki gece geç saat olunca heralde okuduklarınızı anlayamadı bazı arkadaşlar galiba bu kadar pasif 2 cümle etmekten aciz ve bir asalak gibi yaşayan insana da büyük bir aşk beslenmez heralde ama konu sahibi siz evlenmeden önce hiç anlayamadınız mı bunları yani kısa sürede mi evlendiniz?

kesinlikle katılıyorum.erkeğin asli görevi eşinin ihtiyaçlarını karşılamak,onu kimseye muhtaç etmemektir.maddiyat tabiki önemli.
insan baba evinden daha kötü bir ortamda yaşayacaksa varsın evlenmesin.erkek erkekliğini bilecek,kadın kadınlığını.
eşini hala ailesine karşı mahçup durumda bırakıyor.o zaman neyine güvendin de evlendin derler adama.

Açıkçası kendinize azıcık saygınız olsaydı sümsük dediğiniz bir insanı eşininiz diye yanınızda dolaştırmazdınız..Bu nasıl bir üslup ; nasıl bir saygı-sevgi ben anlayamadım...

Her benzer konuda söyledim yine de söylüyorum..Evlenmeye karar verdiğiniz an 2 kişi 2 kişilik bir hayatı idame ettirebilir miyiz diye iyi düşünüp ölçüp tartmak lazım..Kimsenin anası babası kaynı çocuğu size bakmakla yükümlü değil.Trilyonları da olsa değil..Anne babalar çocuklarının sağlıklı mutlu yaşayıp sosyal gelişimlerini en iyi şekilde sağlamakla mükelleftir.Eğitimlerine destek olmak zorundadır.Evlendikten sonra onlara bakmak zorunda değildir.Zorunuza da geliyorsa evlenmeseydiniz.Ayrıca karşı taraftan para veya maddi bir beklentiniz varsa söylenen her sözü de kaba olacak ama eşek gibi dinlemek zorundasınız..Hayatta hiç bir şey karşılıksız değil...Kısacası müstehakınızı yaşıyorsunuz..

ben size yaşadıklarımı anlatıp kim haklı ne yapsam diyorum siz yaşananları bırakmış üslubuma takmışsınız benim öyle canım yandıki yapılanlardan tek tek anlatamıyorum tabiki yaz yaz bitmez ama sizde yaşasaydınız lakapmı takardınız neler takardınız allah bilir ve dikkat ederseniz yazdıklarım lakap değil özelliktir kayınpederim yazmak yerine mesela salak herif vs gibi sürekli bahsetseydim derdinizki lakap takmış ama pasaklı bir kaynanam var demek lakap değildir örneğin benim düğünümde pasta yoktu niye bunda aldınız benim gelinliğim daha çirkindi niye bu daha güzel gibi nedenlerle çıngar çıkaran benim ailem çeyiz alıyor diye kızıp giden bir elti kıskançtır, nişanlıyken ne istesem yapan babasına ses çıkarttırmayan sonra rahata alışıp koruma saygı vs gibi özellikleri kaybolan bi eşe de kızılır.
Sınıf derken illa ekonomik bi sınıfı kastetmedim zaten kayınpederin durumu iyi diye kırk kere yazdım ben mesela babamın destek olmasını yadırgamam babamda 1 kez benden 1 çeyrek altın dahi istememiştir mesela ama onlar sırf keyif için bozdur bi altın yiyelim derler ki bu zamanda millet üç kuruşa hasretken günübirlik yaşarlar o kadar durumları var 2.el milletin eski eşyalarını alırlar eski küçücük bir evde oturup boyatmaya bile gerek görmezler uzaktan tanıdıkları biri bile düğününe çağırsa erkenden gider yemeklerini orda yerler bide huyları varki sürekli isterler bi tabak daha ver çerez bitti getir daha kola yokmu vs vs ben utanıyorum açıkçası bu hallerinden bence görgüsüzlük.
Evlenirken ailesi diil eşim beni ilgilendiriyodu çünkü ben bu kadar samimiyet beklemiyordum eşim akşam eve geldikten sonra benim ailem ne çatkapı gelir ne arayıp rahatsız eder eşimede gel gidelim ziyaret edelim demesem umru olmaz ama onlara zorla götürür her akşam 3-4 kez telefon ederler afedersiniz o işi bile yarıda bıraktırırlar uyuyan insanı uyandırırlar sırf eee napıyosunuz demek için herşeylerine gülüp geçtim cahiller boşver dedim ama çıkarcılıkları aç gözlülükleride artık zoruma gider oldu çünkü artık babamda isyan eder oldu onada sen yap sen yap dedikleri için.
Ben evlenirken eşimin huyu suyu farklıydı ailecek koştular peşimden şimdi anlıyorumki kaçırmayalım bu yağlı kapıyı demişler eşimin sakin kibar saygılı olmasını sevmiştim o zaman beni ailesiyle bu kadar muhattap etmiyodu kimse böyle bulaşmıyodu herşey çok farklıydı evlenince tabiki değişir ama biçok yalanlarıda çıktı her söylediklerinden geri döndüler. Eşimden 10 yaş küçüğüm görünüş bakımından kimse yanıma yakıştıramıyor ama ben görünüşe değil huyuna suyuna bakmıştım durumu iyi açıkta kalmayız demiştim huyları değişti evine bile babası el koydu bi nevi ben iç güveyi almış oldum inanırmısınız ya sen yoksa bakire falanmı değilsin yada hamilemi kaldın niye hem çirkin hem züğürt adamla evlendin parayla koca almışsın diyenler oldu hepsini gözardı ettim ama gerçeklik payıda vardı eski evimizde oturmak herşeyimin yarım yamalak yapılması vb biçok şey hiç hayalimde yoktu ama hepsini yaşattılar madem bu kadar fedakarlık yapıcaktım eski sevgilimle evlenirdim mesela daha çok sevmiştim ama eşimin huyları değişmeseydi bu kadar umursamaz olmasaydı daha erkek olsaydı başımın üstünde yeri vardı. Yinede var eşimdir kızsamda hatta bazen nefret etsemde severim ama eski huyları geri gelmezse nereye kadar sürer bilmiyorum.

konu sahibi arkadaşım lütfen nokta(.) kullanın yazılarınızda, okumak zor oluyor gerçekten.
maddi beklentiler nedeniyle eşinizle aranızın açılmasına gerek yok, ama sanırım eşinizi yeterince sevmiyorsunuz.
gerçekten seven ve yuvasına sahip çıkmak isteyen kadın küçük bir yerde de yaşasa temizliğe,bebek bakmaya gider evine ekmeğini getirir, ama sanırım siz standartlarınız yüksek olsun istiyorsunuz.
hem çalışmayıp hem de fazlasını beklemeniz normal mi sizce?
eşiniz en azından düşük maaşlı da olsa çalışıyor,
eviniz de babanızın,
arabanız da olmayıversin küçük yerde madem. ayağınızı yerden kesecek kadarı da varmış.
evlatlar arası eşitsizlik konusunu ise düşünmeyin, kayınpederinizin sorunu o. bize niye vermiyor diye beklerseniz hayatınız beklenti içinde geçer.

benimde eşimin ailesi bişey yapmadı yapmıyorda bende 35 yıllık sobalı evde oturuyorum ve kirada bende kat kat giyinerek yemek yapıyorum titreyerek banyomu yapıyorum ama halime şükrediyorum. ya başımı sokacak bu ev olmasaydı ya daha kötüsü olsaydı diyorum ve Allah'a şükrediyorum. evime yemeklik malzeme alamadığım günlerde oldu ama bundan kimsenin haberi olmadı. evimde 3 öğün kahvaltı ettim ama kimse bilmedi ve ben bugünde yiyecek ekmek bulduk diye şükrettim.
Sen çalışmıyorsan bence sende çalış böylelikle biraz daha rahatlarsınız. Evlilik her zaman dört dörtlük olmaz elbette sıkıntıda çekeceksin rahatda edeceksin ama bunu ne kendi ailen nede kayınvalidenler bilmeyecek. Ve evliliğe kocanla birlikte karar verdiniz yani bu uzun yolda ikinizsiniz. kayınpederinden yardım istemende yalnış verecek olsa o zaten verir ben olsam ki böyle yapıyorum zaten ağzımı açıp bir çöp bile istemem.

benimde eşimin ailesi bişey yapmadı yapmıyorda bende 35 yıllık sobalı evde oturuyorum ve kirada bende kat kat giyinerek yemek yapıyorum titreyerek banyomu yapıyorum ama halime şükrediyorum. ya başımı sokacak bu ev olmasaydı ya daha kötüsü olsaydı diyorum ve Allah'a şükrediyorum. evime yemeklik malzeme alamadığım günlerde oldu ama bundan kimsenin haberi olmadı. evimde 3 öğün kahvaltı ettim ama kimse bilmedi ve ben bugünde yiyecek ekmek bulduk diye şükrettim.
Sen çalışmıyorsan bence sende çalış böylelikle biraz daha rahatlarsınız. Evlilik her zaman dört dörtlük olmaz elbette sıkıntıda çekeceksin rahatda edeceksin ama bunu ne kendi ailen nede kayınvalidenler bilmeyecek. Ve evliliğe kocanla birlikte karar verdiniz yani bu uzun yolda ikinizsiniz. kayınpederinden yardım istemende yalnış verecek olsa o zaten verir ben olsam ki böyle yapıyorum zaten ağzımı açıp bir çöp bile istemem.
ama herşeye rağmen mutluyum çünkü kimsenin biz sana şunu yaptık biz sana bunu yaptık diyebilecek bişeyleri yok.

ben size yaşadıklarımı anlatıp kim haklı ne yapsam diyorum siz yaşananları bırakmış üslubuma takmışsınız benim öyle canım yandıki yapılanlardan tek tek anlatamıyorum tabiki yaz yaz bitmez ama sizde yaşasaydınız lakapmı takardınız neler takardınız allah bilir ve dikkat ederseniz yazdıklarım lakap değil özelliktir kayınpederim yazmak yerine mesela salak herif vs gibi sürekli bahsetseydim derdinizki lakap takmış ama pasaklı bir kaynanam var demek lakap değildir örneğin benim düğünümde pasta yoktu niye bunda aldınız benim gelinliğim daha çirkindi niye bu daha güzel gibi nedenlerle çıngar çıkaran benim ailem çeyiz alıyor diye kızıp giden bir elti kıskançtır, nişanlıyken ne istesem yapan babasına ses çıkarttırmayan sonra rahata alışıp koruma saygı vs gibi özellikleri kaybolan bi eşe de kızılır.
Sınıf derken illa ekonomik bi sınıfı kastetmedim zaten kayınpederin durumu iyi diye kırk kere yazdım ben mesela babamın destek olmasını yadırgamam babamda 1 kez benden 1 çeyrek altın dahi istememiştir mesela ama onlar sırf keyif için bozdur bi altın yiyelim derler ki bu zamanda millet üç kuruşa hasretken günübirlik yaşarlar o kadar durumları var 2.el milletin eski eşyalarını alırlar eski küçücük bir evde oturup boyatmaya bile gerek görmezler uzaktan tanıdıkları biri bile düğününe çağırsa erkenden gider yemeklerini orda yerler bide huyları varki sürekli isterler bi tabak daha ver çerez bitti getir daha kola yokmu vs vs ben utanıyorum açıkçası bu hallerinden bence görgüsüzlük.
Evlenirken ailesi diil eşim beni ilgilendiriyodu çünkü ben bu kadar samimiyet beklemiyordum eşim akşam eve geldikten sonra benim ailem ne çatkapı gelir ne arayıp rahatsız eder eşimede gel gidelim ziyaret edelim demesem umru olmaz ama onlara zorla götürür her akşam 3-4 kez telefon ederler afedersiniz o işi bile yarıda bıraktırırlar uyuyan insanı uyandırırlar sırf eee napıyosunuz demek için herşeylerine gülüp geçtim cahiller boşver dedim ama çıkarcılıkları aç gözlülükleride artık zoruma gider oldu çünkü artık babamda isyan eder oldu onada sen yap sen yap dedikleri için.
Ben evlenirken eşimin huyu suyu farklıydı ailecek koştular peşimden şimdi anlıyorumki kaçırmayalım bu yağlı kapıyı demişler eşimin sakin kibar saygılı olmasını sevmiştim o zaman beni ailesiyle bu kadar muhattap etmiyodu kimse böyle bulaşmıyodu herşey çok farklıydı evlenince tabiki değişir ama biçok yalanlarıda çıktı her söylediklerinden geri döndüler. Eşimden 10 yaş küçüğüm görünüş bakımından kimse yanıma yakıştıramıyor ama ben görünüşe değil huyuna suyuna bakmıştım durumu iyi açıkta kalmayız demiştim huyları değişti evine bile babası el koydu bi nevi ben iç güveyi almış oldum inanırmısınız ya sen yoksa bakire falanmı değilsin yada hamilemi kaldın niye hem çirkin hem züğürt adamla evlendin parayla koca almışsın diyenler oldu hepsini gözardı ettim ama gerçeklik payıda vardı eski evimizde oturmak herşeyimin yarım yamalak yapılması vb biçok şey hiç hayalimde yoktu ama hepsini yaşattılar madem bu kadar fedakarlık yapıcaktım eski sevgilimle evlenirdim mesela daha çok sevmiştim ama eşimin huyları değişmeseydi bu kadar umursamaz olmasaydı daha erkek olsaydı başımın üstünde yeri vardı. Yinede var eşimdir kızsamda hatta bazen nefret etsemde severim ama eski huyları geri gelmezse nereye kadar sürer bilmiyorum.

Valla o halde kısa şekilde yanıtlayayım ben..Siz haksızsınız...Aileden bekleyene kadar kendi yuvanızı kursaydınız.2 tarafta birbirine yağlı kapı diye bakmayıverseydi..Hem yaşlı hem çirkin hem fakir adam yerine eski sevgilinizle evlenin siz de yaşlanıp iyice çirkinleşmeden...Hoş artık bakire de değilsiniz yine pek bir değeriniz olmaz..İnsan değeri tiple yaşla bekaretle ölçülüyor ya o bakımdan söylüyorum..

kimsenin seni ailene karşı mahçup düşürmeye hakkı yok,maddi beklentiler içinde evlenmişsin,sonuçta sende de o kriter ön plana çıkmış,yadırgamıyorum.hem senden 10 yaş büyük hem de hala babandan para bekleyen bir insana katlanamaman normal. ben yadırgamıyorum.erkek; kadın çalışsa da eşinin herşeyini karşılamak zorunda.

diğer konularda yorum yapmayacağım çünkü hayatını bilmiyorum ama birşeye takıldım; k.babana "araba için para ver" "evin kirasını ver" demişsin, sen sen ol bu tür konulara girme, konuşulacaksa kocan konuşsun sen gelinsin o evlat, sen kötü olursun, bu tarz konular konuşulmaya başlandığında karışma, hatta odadan çık, mutfağa git, wc ye git

işte mantık evlililiğin sonuu tamam mantık da olmalı ama sevgı anlayıs sabır evlılıgın temel taşlarııı... eşin belkı pasıf bırı ama sız aılelerı cok karıstırmıssınız ısın ıcıne takmayın kımseyı herkese herseyı anlatmak zorunda degılsınız kapatın kapınızı keyfınıze bakın cocuk olması sızın evlılııgını kurtarmaz ztn bu sartlarda olmasın.... aılesının sıze yaklasımı çok kötü ama hıc mı ortayı bulan sana destek olan yok hatayı sen bastan yapmıssın babanın parasına alıstırmıssın... ki iyi şartlarda yasamak ıstıosan calıscaksın bunun ötesı yok kımse oturarak daha ıyı sartlarda yasamıyor sen zora gelemıosun bellıı parayı bosver huzuru ara bıraz da

seni anlamaya çalışıyorum...babamın evinde gördüklerimden şuan yoksunum diyorsun anladığım kadarıyla...eşim bende büyük ve yanıma yakışmıyor diyorsun..sanırım etrafında bir şeyin eksikti de evlenmek zorunda kaldın gibilerinden laf söz seni üzüyor...ve konuşmalarından son derece pişman oldugunu anlıyorum...seni korumayan kollamayan birisine de ister istemez lakaplar takıosun...ve madem iç güveysi alacaktım daha yakışıklı birini alırdım - eski sevgilimle evlenirdim diyorsun...büyük ümitlerle evlenip birden ümitlerin suya düşmüş ve bocalamışsın...öncelikle eşin sana sahip çıkmalı..ve kayınbabamım evleri de var her oğluna düşecek şekilde ama ben çıkıpta kirasını bana gönder diyemem dememe..sonuçta tapusu onun üzerine...ilerde verse de vermese de kızmam çünkü o ev onun...bunlara takılıpta psikolojini daha fazla bozma...otur eşinle konuş benim anladıgım kadarıyla sevgi- güven-saygı bitmiş..ve bu evlilik ne yazık ki bitmiş senin kafanda...şimdi bize soruyorsun biz ne diyelim sen kendi kafanda hala eski sevgilim diyebilen bir insansın ve bu ilişkiyi zaten bitirmişsin...hakkında hayırlısı olsun...fazla beklentiyle yola çıkıp olmayınca da elindekilere şükretmeyi bilememmişsin...zor sana da üzülüyorum ama ben de bitir bu evliliği eşine de sana da yazık

X