Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Çocuğa üzüldüm gerçekten. Bu şekilde olan çocukların iç dünyasında fırtınalar kopuyor aslında bizler buna yaramazlık diyoruz. Aile başından savma yöntemi kullanıyor buda çok belli. Çünkü ancak böyle çocuklar ben ne istersem o olacak der.

Arkadaşlarımız ile bir akşam yemeğe çıktık o zaman çocuğum yoktu. Çocukları inatla tüm gün yemek yememesine rağmen ağzına lokma koymadı anne babanın derdi yemek yedirmek çocuk parka gitmek istiyor. Anne baba yemek yemezsen parkta yok dedi. Çocuk yemek de yemeyecem o parkada gidicem dedi ki 4 5 yaşlarındaydı. Ve o yemeği yemedi o parka da gitti.
Ama aile içindeki durumlarınıda az çok biliyorum. Anne baba çocuğu birbirine silah olarak kullandığı için çocuk için seferberler. Çocuk bunun farkında. En sevilen ebeveyn yarışmasını düzenliyor ustaca.

Sizin yapacağınız birşey yok tabiki. Ama zeytinin çekirdeği çikolata dolabı açması gibi şeyler gerçekten çocuğa kızılacak birşey değil. Yani kızılır uyarılır ama siz baya nefret ediyorsunuz. Muhtemelen kendi çocuğunuz ile ilgilenmeniz de sizi yorduğu için tahammülünüz kalmamış.

Benim de eltimin cocukları var ve bu anlattıklarınız devede kulak kalır. Çekirdeği alır atarsın. Bibloyu çikolatadan arındırırsın. Ama dedim ya koltuğum delik desik oldu. Tv camı çizerler. Gerçi şimdi büyüdü ler. Anne babaları sorumsuzluğun nirvanasındalar. Sofra adabı denilen şey evlerinde yok mesela o çocuktan nasıl bekleyeyim. Birde bunun üzerine evime verilen zarara karşılık kv nin sen mala çok önem veriyorsun ondan demesi gibi tahrik edici sözleri vardı ki. Ben o çocuklardan hiç nefret etmedim. Kızdım ama bukadar kinlenmedim. Şimdi beni severler. Çocuğumu da çok severler büyüdü afacanlar. Ama hala yeri gelir eşim tahammül edmez laf eder bunlar nasıl çocuk diye. Saçmalama diyorum öyle bir evin içinde büyüyor bu çocuklar. Tertip düzen yok ailede sorumluluklarını yerine getirip örnek olacak biri yok. Buna rağmen bu çocuklar iyi birçok çocuğa göre. 6 yaşında bir çocuğu eşine şikayet etmen gerçekten çok saçma olmuş.

Ama kendi yerime koydum seni ilk evlendigim çocuğumun olmadığı ve bebek olduğu zamanlar. Nefret beslememekle beraber tahammül edemezdim. Şimdi mi. Evimde kimse kendi çocuğuna kızamaz. Geçen dolap kapağının kulbunu kırmış biri. Aman diyorum canınıza zarar gelmesin dikkatli oynayın. Biri geldi oğlumu yataktan aşağı attı oda ilgi isteyen bir çocuk anne baba ayrı çocuk çok asi. Içim gitti ama önce oğlumla ilgilendim sonra çocuğa dönüp senin birşeyin varmı canın acıdımı diye sordum. Sonra bizim evde birirnin birine vurması yasak bu kurala eve gelen herkes uymak zorunda dedim.

Ben nasıl böyle oldum peki. Çocukları anlamaya çalışıyorum. Koşarken yanlışlıkla birşey deviren kıran çocuğa kızılmaz yaramaz denmez. Bile bile yapanında emin olun bir sorunu vardır yine kızmak yerine anlamak gerekir. Aslında zor değil o çocuğu sabı ve sevgi ile 1 haftada yola getirebilirsiniz ve büyüdüğü zaman sizi hep sevgi ile anar. Tabiki zorunda değilsiniz. Ama 6 yaş zor bir yaş. Bir nevi stajyer anne gibi düşünün kendinizi. Kendi çocuğunuza alıştırma gibi

Açıkça yazmasına gerek yok ki , cümleler bağırıyor.
Nefret ediyorsun yani, sende beni şaşırtıyorsun

Butun cocuklardan nefret ediyorum demiyorum
Boyle cocuklardan.
Bu hissimin onlara bir zarari yok ki.

Gordugum yerde sıkıstirmiyorum
Kotu kotu bakmiyorum
Yada kimse gormeden bir yerlerine
Cimdik atmiyorum.

Sadece uyariyorum
Cocuktur yapar deyip gecmiyorum.
Bu durumunu normallestirmiyorum
Normal kabul edilmesine tepki gosteriyorum hepsi bu.

Peki, daha fazla uzatmıyım ben . Saygı çerçevesinde cevap verdiğin için teşekkür ederim :)

Cok abartmissiniz yaa kucucuk cocuk gunah. Benim kuzenim(dayimin oglu) ilkokula gidiyo ve bize her geldiginde evi dagitir annem daha mutlu olur bizim evimizde yabancilik cekmiyo diye

Çocuklar sevilmedikleri yeri hemen anlar ve inadına sevilmedikleri kişilerin kızdıklari şeyi yaparlar. Sizin defterinizin yaprağı yerine ona bir resim defteri ve boya alsanız hem sevinir hemde sizinkilere dokunmaz. Mesela dolabi açmasını istemiyorsanız ona bir çekmece yapın bir kac yediği seyden koyun her geldiğinde burasi senin yerin deyin ve dolabı açmasınıda engellemiş olursunuz. Ona bir çöp kutusu yapın kartonla eğlenceli olsun ve oraya atmasını güzel bir dille anlatin. Bu gibi şeyler her zaman işe yarar. Benim oğlum iki yaşında evdeki dolabımı bağlıyorum ama annaneye gittiğimizde asla dolabi actirmiyorum zaten artık açmıyor. Siz çocuğa gıcık olmuşsunuz bunuda yenmenin en iyi yolu onu sevmeye çalışmaktan geçiyor. Ayrıca çocuk konusunda büyük konuşmak her zaman tehlikelidir...

+1

Benim de iki yaşında oğlum var yaramaz, meraklı ve yapma etmeden anlamayan bir çocuk ama ben hep yanındayım kolluyorum yaptıklarını, çocuk böyleyse iş anne de biter.

ya okurken sizin acımasızlığınıza kahkaha attım . 6 yaşında bu çocuk İngiliz kraliyet ailesine yakışır bir terbiye örneği göstermek zorunda değil ! 6 yaşındaki bir çocuğun dolabınızdan bir şey yemesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor ya gelsinler bizim evdeki bütün dolabı yesinler yine de sesimi çıkarmam . Keşke bizimkilerde böyle olsa tam tersine önlerine koyduğumu beğenmeyip kendileri bakmayı da kabul etmezler .ve Tabii ki salonda tv izlemekle aynı anda yemek yemek varken sıkıcı mutfak masasını tercih etmeyecek . hem 6 yaşındaki bir çocuğa doğal olarak el yıkamak fuzuli geiliyor hemen üstüne silip kalmak varken bunda da büyütülecek bir şey görmüyorum ... ve yine 6 yaşındaki bir çocuğun üniversiteyi bilmemesi çok tuhaf . Hele ki evli ve de çalışan amcasının aöf den okul okuduğunu düşünememesi çocuğun zekasında bir problem olabilir mi sorusunu akıllara getiriyor ! eğer ki bu çocuğa ön yargıyla yaklaşmak yerine sempatiyle yaklaşsaydınız defterden birkaç sayfa koparım onunla kendi defterini yapardınız canı gönülden inanıyorum ki bunu yapacak kapasite var sizde ... ve bornoza el silmek konusuna gelince Kendimden örnek vermek istiyorum evdeysem eğer garantş bende kendi bornozuma ellerimi silerim kullanmıyorum havluyu herkes ıslak ıslak ellerini ona siliyor öğğ misafirsem garanti peçete kullanırım ... Ve yine o çocuğu yalana sizin sert tavırlarınız itiyor çok sertsiniz 6 yaşındaki bir yavrucağa bu kadar sert olunmaz Mesela o zeytin ve peçete konusunda kesinlikle siz haklısınız bu yadsımaz ama kalkıp eşinize ben senin yiğenin pisliğini temizlemem denmez ki ben olsam ilk başta senin kısmına takılırım ne demek senin yiğenin o artık sizinde yiğeniniz bu kafayla gitmek size bir şey kazandırmaz .... Bence biraz dönüp kendinize bakın kendi yiğeniniz olsa bu kadar cimri bu kadar dominant yaklaşırmıydınız ? 6 yaşındaki bir çocuk bu kin bu nefret için ne yaptı ? Kinlediğiniz kişi bu çocuğun annesi olsaydı size hak verirdim bu 6 yaşındaki bir çocuk bilmiyorum annesiyle çözün derdinizi çocuğun hiçbir suçu yok

Konuda sadece sizin mesajlarınızı okudum.
Sizi bir noktaya kadar anlıyorum. Bende titizimdir. Hatta öyle ki su damlası lekesine tahammülüm yoktur. Evyeyi, banyoyu cifle yikamaktan asindirdim diye eşim dalga geçer.
Yani evimde çocuğun teki dolaşşın oraya buraya tükürsün hiç hiç istemem.
Ama sizin şu söylediğiniz o çocuğun davranisindan çok daha yanlış çok daha terbiyesiz bence. Bir anneye karşı becerememis, yetistirememis demek bana çok ağır geliyor. Ortada ne olursa olsun bir anne var, emek var. Kadını bu kadar yerden yere vurmak o kadar anlamsızki.
Çocukların böyle olması onun suçu olmayabilir bile.
Ne anneler tanıyorum kendileri melek gibi ama cocuklarıyla basedemeyen. Bence çok büyük konuşuyorsunuz çocuk eğitimi konusunda. Ne okursanız okuyun neler ogrenirseniz öğrenin sonuç iyi olacak garantisi yok. Karakter var, kişilik var, bin çeşit hastalık var.

Tüm bunlar bir yana, çocuğun yediğini içtiğini saymaniz, midesinde kurtlar var vs demeniz de çok ayıp.

Son olarak çocuğu bir tek anne eğitmez. Madem o kadar iddialisiniz bu konuda, o kadar çok biliyorsaniz çocuk egitimini, bir güzellik siz katın hayatına
Ona bir süpriz hediye hazırlayın size geldikleri bir gün verin, ona bir köşe yapın, yere bir sofra ortusu serip sevdigi yiyeceklerden koyun oynasın hediyesi ile. Siz daha iyi fikirler uretirsiniz mutlaka.

Haksiz oldugun yer yatagini ayirmak adami yok yere yatagindan ettin.. evliligin birinci kurali yataga kus gurmemektir

Iyyy bu örneklerden bize de geliyor. Birgün biri geldi. Çocuğu cipsi alıp tabaktan fırlatıyor etrafa ailece gülüyorlar. Ev benim bu arada. O elle her yeri karış karış geziyor. Topladım bütün cerez vs yi bende. Eşim dedi ayıp yapma. Akraba benim akrabam bu arada. Dedim sus ya bunları toplıycam yada anası ile babasının kafasını bastıra bastıra yalatıcam halı koltukları. Insan o çocuğun elini tutmak yerine kahkaha atarmı ya. O gün bu gündür ne telefonlarını açar nede sosyal medya isteklerini kabul ederim. Bide arsılar sorma.

Birde kv var benim onun çocuğu da biz evlendigimiz zaman 7 yaşındaydı. Birgün mutfakta elti ile sigara çay keyfi yapıyorlar bende hizmet ediyorum. Bir girdim odaya köşe koltuğun biri biryerde biri bir yerde. Halı toplanmış kenara atılmış. Bir kutu bayram cikolatası açık halı yer ve koltuk üzerine serpiştirilmiş. Uzerlerinde atlanıyor. Cocuklara kızarak odayı topladım kv bu sebepten 1 sene konuşmadı benle. Sonra biz 1 yaşındaki oğlumla evideyiz birgün. Malum 1 yaş merak zamanı. Sıa ile duran şu fillerden var oglumun boy hizasında. Almak istedi bende yukarı kaldırdım. Sonra geldi gördü. Ve siz bana verin bir hafta bakın ben nasıl adam ediyorum onu dedi. Eşim en küçük kardeşi için en son adam ettiğin buysa bıak bizimki dağınık kalsım demişti. Kendi evinde minderin yeri değişemez bizim evde minderler ile holde fotbol oynanıyordu. :)

Çok güzel yazmışsınız :)

Yanlış düşünüyorsunuz.
Ben çocuk sevmem, çocuklu aileleri de özellikle davet etmem. Arkadaşlarım gelecekse de çocuk getirmezler bildikleri için. Yine de çocuklar beni deli gibi sever, burnumun dibinde sürekli çocuklar var zaten. Sarılmalar, öpmeler...
Sevmemek başka bir şey sevmediğini yansıtmak başka bir şey.
Yani özetle çocuklar sevilmediklerini anlamıyor yansıtmazsan.

Son düzenleme:
Sende şeytan tüyü varsa demek :)

Sizin çocuğunuz yok sanırım ve siz bunu yansitmazsaniz tabikide anlamazlar zihin okuyamazlar yani ama bir mimik bir iteleme bir kötü söz ve bakıştan anlarlar...konu sahibinin yaptığı gibi...sevmesenizde sarilmalarina müsade ediyorsunuz veya bir tebessüm gösteriyorsunuz ki seviyorlar sizi..iki yaşındaki oğluma bir gün kızayım mesela o gün hiç yüz vermez bana...demek istediğimi şimdi anladınız sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…