Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Haksizsiniz. 6 yasindaki cocugu bu derece kafaya takmak. Acsin buz dolabini ne olucak yesin cani ne istiyorsa. Gecinmek iyi anlasmak icin birax caba sarf etseniz

Aynı şeyleri bende yaşadığım için size sonuna kadar hak verdim. Benim eltimin çocuklarıda aynı şekilde izinsiz dolap açıp mutfak karıştırırlar. Evet burda en kızılacak kişi çocuğun annesi ama yanlışta olsa insan bir müddet sonra çocuğada kızar oluyo malesef. Eşinize bişey diyemiyorum yiğeni olduğu için olaya duygusal bakıyordur. Siz annesiyle aranıza net bir mesafe koyarak biraz üstesinden gelebilirsiniz. Ben anca o şekilde başardım.

Kendinizce hakli olduğunuz yerler vardir ama bahsettiginiz cocuk 6 yaşında, ve ne kadar büyük görüyor olacaksıniz ki kinu başlığında bile küçük kelimesi büyük yazılmış...
26 aylik oğlum var elimden geldiği kadarıyla engellemeden müdahale ediyorum ama ben bu cocuk tiplerinden rahatsız oluyorum bile diyemem çünkü benimde çocuğum var...parkta bile binbir çeşit cocuk görüyoruz onlara bile kötü bakmıyorum çünkü büyük konuşmak istemiyorum...

Bizim yemek sonrası yerden sandelyeye hatta üstüne başına kadar berbat bu hep böyleydi yemeyen bir cocuk ( ek gidaya geçince ne sıkıntılar var gorursunuz) ben resmen elimle yedirdim ( el derken bildiğin catal kasik vs olmadan) yeri geldiğinde,belki bundan sebep oturma odasında yemeye alismıştır ...

Ayrica zeytin cekirdeklerini koyduğu yeri okuyunca kendi kendine etkinlik yapıyor diye düşündüm...alinip atılır onlar yeter ki çocuklarımızin hayal güçlerine engel koymayalım

Belli bir yerden sonra okumayı bıraktım. Bu nasıl bir kin böyle. Karşınızdaki bir ÇOCUK. Tamam 6 yaşında bazı şeyleri akıl edebilecek yaşta belki. Ama bulunduğu ortam buna el vermemiş işte. Bence siz eltinize kızıp çocuğa da kin besliyorsunuz. Birde bütün bunları eşinize anlatıyorsunuz. Adam haklı küçücük çocuk yüzünden tüm aile birbirinemi girsin.

yine + 1
bu ne be elti yaylanıp oturuyor koca yatıyor kadın temizliyor sonra ne var niye bu kadar tahammülsüzsün
6 yaşında ki çocuğa pek tabii de başkalarının eşyalarını karıştırmamak, dolaplarını izinsiz açmamak temiz yedirmek öğretilebilir
biz misafirliğe gittiğimizde annemin bizi doyurup götürdüğünü hatırlarım
ya da ikinciyi pastayı istemeyin alacaksanız benim tabağımdan alın dediğini
hatta ev sahibinin çocuğunun oyuncağını istemeyelim diye yanımızda kendi oyuncağımızı götürürdük

şimdi salmışlığın eğitim vermemenin adı çocuğu özgür bırakmak özgüvenli yetiştirmek oldu
çocuk başkasının evinin duvarını boyayınca Picasso olmuyor genelde
dolmuşta oturamadığı için 50 yaşında ki adama bağıran tekmelemeye kalkan çocuk oluyor
Allah aşkına başkasının evine gidip çocuğu ortaya bırakıp bir köşeye çekilenler olmasın artık arada bir arkasından solaşın spor olur

Bazıları olayı abartıyor gerçekten. Yok çocuğa sınır koyma, istediği gibi at koştursun, terbiye öğrenmesin, dünya onun etrafında dönsün.
tabiki çocuktur ama bu sadece şımarıklık umursamayan anneleride ayrıca kınıyorum iyi biseý yapmıyosunuz böyle yaparak 2 yasında anlamayan bebek degil

ben sizi hakli buldum biraz konu sahibi ozellikle esinizin yeğeninin annesine çok kızdım çocugu zaptedemiyorsan o zaman misafirlige gitmesin olur biter yada sik gitmezsin. amcasi dahi olsa. benim bir tanidigimin çocuğu çok yaramazdi bu yuzden sik misafirlige girmezdi. zamanls cocugu duruldu zaten.
aslinda 6 yasinda degilmi bu cocuk kreşe veya anaokuluna gitmiyor mu.

Yanlış anlaşılıyorum :) tabi ki sevmek zorunda değilsin değiliz, bunda hemfikiriz. Nefret edermisin peki, söz konusu nefret de olmamalı çocuk neticede diyorum.
Bende sevmediğim çocuğu bağrıma basmamki ama bu kadar da öfkeyle yaklaşmam.
Annesinin sahip çıkmadığı çocukları bende uyarırım evimde ama çocuktan nefret etmem. Anneye gıcık olurum hatta irtibatı koparırım gerekirse.
Eğer ki anne her türlü çocuğun peşinde geziyorsa ama o çocuk bir türlü durmuyorsa da öyle annelere üzülüyorum, bırak çocuğu rahat ol diyorum.

Cocuk bile isteye yapiyor kimin aklina gelir sus esyasinin icine crkirdek copu atmak cikulatayi tukurmek igrenc gercekten ama suç annesinde uyarmali gerekirse kizmali

inanmıyorum daha bu yorumu okumadan ben de yazmıştım şu Picasso yorumunu
gerçekten öyle ama
ayy böğürtlensu halasının evinin duvarlarına çok güzel resimler yapıyor yaratıcılığı çok sanatsal yönü var
( bunu diyenin kendi evinde tek kalem çiziği yoktur her ne hikmetse)
ay mustafa uzay sürekli kendini o kanepeden o kanepeye atlıyor kimseyi dinlemiyor kesin çok zeki matematikte çok başarılı olacak falan

bir ara saldım çayıra mevlam kayıra annelerinin ortak yanıtı bizim çocuk çok zeki ondan böyle yarazmazdı
şimdi biz çocuğa kural koymuyoruz rahat ve özgür bir ortamda yetiştiriyoruz isterse başkasının halısına ediyor oldu

Terbiyeli olan nasıl oluyor deniliyor, her çocuk bir fabrikadan aynı ayarda mı çıkıyor?

Hepsinin algısı, öğrenmesi aynı mı?

Nasıl böyle genellenebiliyor hayret ediyorum.

Ve bunu bir öğretmen söylüyor.

Olur mu çocuk değil o kazık kadar olmuş! Ayy bazı insanlar yaşamadan anlamayacak belli oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…