Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Haklısınız bence. Anasını da çocuğunu da kovardım valla. Kimsenin şımarık ve terbiyesiz çocuğunu çekemem. Çok şaşıracak bazı okuyanlar belki ama çocuğuna izin istemeyi, amca evi de olsa sınırlarını öğreten ve uygulatan anneler var. Bu çocukların peşinden ev sahibi değil, koşan ilgilenen anneler var. Başkasının çocuğunun pisliğini temizlemek zorunda kalmayan ev sahipleri var. Düzgün yetiştirilebilen çocuklar var. Gerçekten var yani. Bu çocukluk değil, bu terbiyesizliktir. Sapla samanı ayırmak lazım.

Bazıları olayı abartıyor gerçekten. Yok çocuğa sınır koyma, istediği gibi at koştursun, terbiye öğrenmesin, dünya onun etrafında dönsün.
Bunun en büyük zorluğu da sizde valla. Kizim anasınıfına basladi okula götürüp getirirken bazi seylere sahit oluyorum" ne var arkadasina vurduysa cocuk o kizmayin , cocuk onlar sefkat istiyorlar kural degil , 6 yasindaki cocuktan cok sey bekliyorsunuz daha bebe bunlar diyen ne ararsan var . Burada da görüldüğü üzere o canavar cocuklar artarak geliyorlar. Allah sizlere sabir versin

Yanlış anlaşılıyorum :) tabi ki sevmek zorunda değilsin değiliz, bunda hemfikiriz. Nefret edermisin peki, söz konusu nefret de olmamalı çocuk neticede diyorum.
Bende sevmediğim çocuğu bağrıma basmamki ama bu kadar da öfkeyle yaklaşmam.
Annesinin sahip çıkmadığı çocukları bende uyarırım evimde ama çocuktan nefret etmem. Anneye gıcık olurum hatta irtibatı koparırım gerekirse.
Eğer ki anne her türlü çocuğun peşinde geziyorsa ama o çocuk bir türlü durmuyorsa da öyle annelere üzülüyorum, bırak çocuğu rahat ol diyorum.

Ama bak konunun butunu ne biliyormusun
Bu insanlar altli ustlu oturuyorlar.
Belli zamanlar da yapilan misafirliklerle
Surekli bir arada olma yada olmak zorunda olma durumlari bambaska.
Ayda 1 gelen insan, cocuk idare edilir
Az cok tolere edilir falan.. da
Boyle birsey degil yasadigi sey.

Kadin artik oylesine bikmis ki
Nefrete donusmus.
Belki nefret ettigi sey cocuk bile olmayabilir
Maruz birakildigi tavirdir.

Bu kadin yasadigi bunalimi neden artik katlanamadigini tabi ki cocugun yaptigi seyler uzerinden orneklendirecek
Anlatacak.
Cocuk bu sekilde davranmasa neden rahatsiz olsun..
Katlanamadigi zaten bu.
Annesinin vermedigi ogretmedigi toplum kurallari
Gelmis konu sahibini tirmalamis.

Nesini sevsin bu cocugun.

Bizde insaniz yaw sabir da bir yere kadar.

Agzinda cignedigi seyi herhangi bir aksesuarin uzerinde gorupte tiksinmeyecek
Yok artik demeyecek
Tepesi atmayacak kadini hepinizin huzurunda teprik ederim ben.

Ben şahsen konu sahibesine hak verdim, mevzu 6 yaşındaki bir çocuğun yemesi içmesi değil, yiyecek tabii helali hoş olsun yesin, çocuk o ama lütfen dürüst olalım evimize dolabımızı bile karıştıran düz duvara çıkan bir çocuk gelse hepimiz çıldırırız, açsın dolabı bulduğu herşeyi yerken ortalığa bulasın, koltuk perde örtü bırakmasın, tepkisiz kalıp çocuktur der misiniz ? Sanmıyorum, herkes çıldırır, bir daha eve almamak için yollar ararsınız.

Çocuk 6 yaşında, bir başkasının eşyalarını karıştırmaması, izinsiz almaması gerektiğini öğrenmesi gereken bir zaman, 11 yaşında da çocuk sayılıyorsunuz, 11 yaşında bir çocukta gelsin makyaj malzemelerinizi batırıp halı duvar batırsın, evet çocuk çocuktur ama kurcalamaması, karıştırmaması gerektiği öğretilmeli, yoksa herşeyi kendine hak görür öyle yetişir.

Burada çoğumuz anneleri tarafından durdurulmayan çocuklardan şikayetçiyiz, kabahat çocukta değil, bu şekilde de anlaşılmasın, kabahat annesinde.
Anneler kendi evlerinde herşeylerini karıştırmasına izin verebilirler ama bir başkasının evinde müsade etmemeliler.
ya bunu söylemek istemezdim ama bazen yemek istemesi sormadan pat diye buzdolabını açıp yemek alması da sorun oluyor
gidilen evin maddi sıkıntısı olabilir misafir hazırlıksız gelmiş olabilir gidip alamaya imkan olmayabilir
tane tane yazmaya uğraştım yanlış anlaşılmaya müsait bir konu diye
ö

Bırakınız yapsınlar, bırakınız etsinler diye diye saçma sapan bireyler yetiştiriliyor.
6 yaşındaymış daha, oldu canım kundak bebesi sanki. Vay efendim yaratıcılıkmış, benim bibloma çikolata döşeyecek bende ihihi çocuk işte yaratıcı olsun mu diyecem? Yerim valla öyle yaratıcılığı da ilmi de. Gitsin kendi evinde yaratıcı olsun.. Hiç çekemem elalemin çocuğunu.. Konu sahibi haklı sonuna kadar..

Nefrete donusmus.

Bu kadin yasadigi bunalimi neden artik katlanamadigini tabi ki cocugun yaptigi seyler uzerinden orneklendirecek
Anlatacak.
Katlanamadigi zaten bu.

Yok artik demeyecek
Bende aynı binadayım eltimle, o sürekli görüşmek istiyor hatta haftada bir gün belirledi görüşelim diye :) ama ben istemiyorum, her hafta bir bahane bularak erteledim. Sonunda anladı muhtemelen istemediğimi :) benim çocuklarım hareketli geriliyorum ben gidince, ona dokunma buna dokunma demekten zaten konuşamıyorum, ne gerek var görüşmeye diye düşünüyorum.
Konu sahibi başta ben yüz verdim yazmış bir mesajında, engel olsun bu duruma, sınır çizsin, kapıyı açmasın işim vardı diye, üst üste bahane sunsun . Elti hanım yine isterse ki o yüzsüzlük var gibi onda , açıkça konuşsun eşiyle niye kötü olsun bu sebepten.
Dediğin gibi tiksinirim, çocuğu da bağrıma basmam bende ama yine diyorum nefret de etmem ya , bu çocuk annesinin eseri çünkü.

Ben sizin davranislarinizi garipsedim. Esinize davranislariniz ilginc, ikinizin evi orasi sadece size ait bir mekan degil, surekli "senin yegenin, senin kardesin, senin bilmem neyin" diye konusursaniz karsidaki insani biktirirsiniz. Eger o gece esiniz ile uyumak istemiyorsaniz salona gecip siz uyuyabilirsiniz, sonucta bunu tercih eden sizsiniz ama hem adami ona da ait olan yataktan kovup, hem de sanki cok dusunuyormus gibi uykusunu bolup uyandirmak acayip bir durum., kim olsa kizar. Cocugun davranislarindan rahatsiz olabilirsiniz, ama bunu guzel guzel dile getirmek baska, sizin gibi saldirgan bir uslupla anlatmak baska, size kim olsa kizar yani.

Canim bence gereginden fazla kizmissin cocuga.Cocuk bu senin de bebegin buyuyunce anlayacaksin.Yesin ne var.Kirletmesi de tamam yorar haklisin ama bu kadar da gerilecek bi sey yok.Esin dolmus artik patlamis.O senin yigenin icin boyle hisler beslese emin ol sen de cilgina donerdin.Esin senin kotu biri oldugunu dusunuyo bence ki baskalarina olan tutumun onu gosteriyo onun icin.Kizmakta hakli bu kadar ofke kusmamaliydin.Rahatsizligini daha makul bi dille anlatmaliydin ki o da sana yardimci olmaya calissin.

Nefrete donusmus.

Anlatacak.
Katlanamadigi zaten bu.

Yok artik demeyecek
:KK9::KK9:

Bunun en büyük zorluğu da sizde valla. Kizim anasınıfına basladi okula götürüp getirirken bazi seylere sahit oluyorum" ne var arkadasina vurduysa cocuk o kizmayin , cocuk onlar sefkat istiyorlar kural degil , 6 yasindaki cocuktan cok sey bekliyorsunuz daha bebe bunlar diyen ne ararsan var . Burada da görüldüğü üzere o canavar cocuklar artarak geliyorlar. Allah sizlere sabir versin
Ne güzel. Kendi çocuklarına vurulunca kıyamet kopar, başkasına vurduklarında çocuk onlar. Öğretmemişler ne kural ne sınır uğraşıp duruyoruz.

Yarısına kadar okuyabildim
cocukta bi sorun yok klasik çocuk

Sorun annesinde:işsiz:

benim cocuklarimda cok yaramaz (egitmedigim icin degil, cocuk olduklari icin)
Ama ben anneme bile gitsem hic oturmam surekli peslerinde olurum (3yasinda ikizlerim ve 10 yasinda kizim var)
birsey kirip dokmeden donerim evime:KK14:

Bende aynı binadayım eltimle, o sürekli görüşmek istiyor hatta haftada bir gün belirledi görüşelim diye :) ama ben istemiyorum, her hafta bir bahane bularak erteledim. Sonunda anladı muhtemelen istemediğimi :) benim çocuklarım hareketli geriliyorum ben gidince, ona dokunma buna dokunma demekten zaten konuşamıyorum, ne gerek var görüşmeye diye düşünüyorum.
Konu sahibi başta ben yüz verdim yazmış bir mesajında, engel olsun bu duruma, sınır çizsin, kapıyı açmasın işim vardı diye, üst üste bahane sunsun . Elti hanım yine isterse ki o yüzsüzlük var gibi onda , açıkça konuşsun eşiyle niye kötü olsun bu sebepten.
Dediğin gibi tiksinirim, çocuğu da bağrıma basmam bende ama yine diyorum nefret de etmem ya , bu çocuk annesinin eseri çünkü.

Valla ben konu sahibinin cocuktan nefret ediyorum dedigi tek satir okumadim su konuda
Ben nefret ediyorum yazip duruyorum daha cok :d

6 yaşında çocuk yahu. Çocuğun yediği iki lokma bile nasıl batmış gözünüze. Allah etrafınızda olanlara sabır versin.

Valla ben konu sahibinin cocuktan nefret ediyorum dedigi tek satir okumadim su konuda
Ben nefret ediyorum yazip duruyorum daha cok :d
Açıkça yazmasına gerek yok ki , cümleler bağırıyor.
Nefret ediyorsun yani, sende beni şaşırtıyorsun :KK43:

Yanlış. Altı yaşında bir çocuk neyin doru beyin yanlış olduğunu bilecek yaşta artık. Onun böyle şımarık olması kendisinin değil tamamen ailesinin suçu.
Burda konu sahibin haksız gördüm. Gidip de eşine, senin yeğenin böyle vs diye ayrımcı şekilde havlarsa adam patlar tabi. Böyle mi söylenir. Annesiyle çözsün sorunu çözemiyorsa da eşine düzgün şekilde söylesin bu nedir karşısında sanki çocuk değil pislik var
Ne demek havlarsa !!?? Mesajı kibledim. Kimse kimseye küfretme kötü söz söyleme lüksüne sahip değil.

sakin olup saman altından sürünmek gerekir. cidden çok zor bi durum ama baş edebilirsiniz bence.

bayram gibi günlerde yani misafir topluluğu olduğu zamanlarda eltinizi utandırın bence toplum içinde. laf arasında komik bi şeymiş gibi "ay bunun oğlu da pek fena, geçen gün yeşil zeytin yemişti şöyle şöyle yapmış ahhahahaha", "temizlik yapıyordum a-a bi baktım koltuğun altında parçalanmış tuvalet peçeteleri, ama hemen anladım sizin oğlunuzun yaptığını ahhahahdkj", "artık X bi yere bi şey yaptı mı diye hususi olarak bakmaya başladım inanır mısınız hahahhha" filan deyin. toplulukta rezil edin eltinizi.

o zaman kadın utanır ve oğlunu uyarır. "senin yüzünden rezil oluyorum yapma şu hareketleri" diye engellemeye çalışır ve hatta çocuğu laf dinlemeyince bu kez delirip çıldıran kendisi olur.

En sevmediğim çocuk tipi hiç öyle anlayış abidesi olamayacagim.

Çocuğa terbiye verilmemiş annesinin vermedigini siz verecek değilsiniz. Ben olsam çocuk pis elini bornoza mi sildi hemen getirir gösterirdim annesine görüyorsun hoş değil anlat cocuguna vs diye.

Ayrıca eşinize niye patladiniz anlamadım kadınlar arasında olan bi duruma esiniz ne yapabilir ki sanki. Kendin hallet meseleyi dolup dolup yazık adama patlama

böyle haşarı huysuz çocuklardan ve onların arkasında dolaşmayan annelerinden bunalanlar için Morticia'dan öneriler
çoğu denenmiştir
1- biz aslında evde yokuz tepkisi: kapıyı çaldıklarını duyduğunuz halde sessizce evde çıt çıkarmadan oturmak sıkılıp gidene kadar beklemek
tabii bu konu sahibi için zor kadınla altlı üslü oturuyor onun için ya duştayım duymamışım yada benim çocuk uyuyunca bende yanına kıvrılıp uyumuşum o yüzden duymadım demek
riskli ama kesin çözümlerden biri

2- açık açık konuşmak : ben senin çocuktan rahatsız oluyorum demek kavga kaçınılmaz oluyor bu durumda ama yapacak bir şey yok örneğin konu sahibinin eltisine senin çocuk benim bibloların içine yediklerini atıyor demesi gibi
yada gelen çocuğa hadi git annenin yanında otur demek gibi
kavga ve kalp kırılması kaçınılmaz ama temiz yollardan biri

3- ima yoluyla anlatım: ya temizlik yapmaktan ölüyorum kaç gündür bebek de durmuyor deyip bir sürü şey anlatıp iki dakika sonra sanırım geçen de çocuğun çiğnediği çikolatayı biblodan buldum demek

4- başka çocuğu genç kızı bekçi tutmak: onlar geldiğinde senin kuzenlerden yeğenlerden laf dinleyen bir çocuğu getireceksin çocuğun her hareketini kısıtlayacak eline ne alırsa alsın elinden alacak başında bekçi gibi bekleyecek
otamatikman çocuk senin eve gelmek istemiyor

5- kapı kilitlemek: çocuğu en az hasarla atlatabilmenin yollarından biri oraya buraya elinde yiyecekle giriyor karıştırmadık yer bırakmıyorsa yatak odası çocuk odası ve oturulmayan oda gibi yerlerin kapısını kilitlemek
en azından elinde ki oralara kadar dökemez senin ev eşyalarını karıştıramaz artık salonunu yada mutfağı gözden çıkarıyorsun maalesef

bir de bu dediklerim böyle huysuz çocuklara ve mevlam kayıra annelerine geçerli
tabiki bir anda sakarlıkla çay dökene, yemek yerken sıçratana oyuncak isteyene falan geçerli değil sözlerim

X