Çocuk iğrenç bir çocukmuş resmen!
Konu sahibi hakli. 6 yaşında diye terbiyesiz ve pis bir şeyi çekmek zorunda degiliz. Bütün çocukları sevmek zorunda değiliz. Neden böyle bir algı oluştu bilmem son yillarda.
Ama bu iğrenç çocuk ve pislik anası yüzünden eşinle arani bozma. Eltine ne diyeceksen de. Eve almamaya gayret et. Eşinle de mutlu ve neşeli ol.
Eltin eminim bu sebepten kavga ettiginizi duysa sevinçten havalara uçar. Ona bu zevki Yaşatma.
Müthiş yazmışsıniz. Bravo.Çok özür dilerim ama çocuğunuz insan içinde nasıl davranacağını bilmezse, amcasının evi de olsa gittiği evde sürekli dolap açar, kapı çekmece karıştırırsa yetmez yediği çikolataları oraya buraya tükürür pislik görgüsüzlük yaparsa, zeytinlerini kağıtlarını sağa sola saklarsa, uyarıldığında pabuç gibi diliyle cevap verirse arkasında elti değil herkes konuşur.
Ben çok konuşuyorum böyle terbiyesiz şımarık çocuk görünce.
İnsan yavrusu diye her tür pisliği yapma hakkı olmuyor. Çocuk diye kutsal insan dokunulmaz varlık olmuyor. İnsan yavrusu işte.
Bir insan yavrusu da kim olursa olsun benim özelimi karıştıramaz ortalığı dağıtamaz, pisliklerini oraya buraya tüküremez. İnsan gibi davranmayı öğrenmemiş çocukların annesi arkasından da çok konuşuluyor. Evlerinde temilzik düzen disiplin yok herhalde ki sofra adabı bilmiyor diyorum mesela.
Terbiyesini vermeyen anne çok da kınanır kusura bakmayın
Aynen öyle elti ile konuşmalı oğlunu alıştırsın. Ama sanki bu çocuk bana ac kalıyor gibi geldi. Yani amcamlarda yemek vardır diye yukarı geliyor sankiiiii. Kirletmesi hariç buda ayrı bi meseleSorun çocuk değil yetişme tarzı. Konu sahibine hak veriyorum bende böyle bir çocuğu çekmek istemezdim. Bence eltisi bu kadar sık sık evine geldiğine göre eltisi ile halletmeliydi eşine yansıtmadan. Konu krize dönmüş eşler arasında...
Bende o söze sinir oluyorum "o daha çocuk " eeee çocuksa eğitip öğretilemez mi yaniMüthiş yazmışsıniz. Bravo.
Kimilerine göre çocuk denilen şey aşırı kutsal ve aşırı yüce bir varlık. Oysa altı üstü cocuk. Analar terbiye vermekten aciz. Sonra da "ayy o daha çocuk"! Oldu canım. Git kendi evinde evini mahvettir ama benimkini ellemesin mumkunse. herkes hosgormek zorunda sanki.
Çocuk hergun orada ve yediklerini sus eşyalarına tukuruyor kanepe altı nere bulursa ve konu sahibi bebek sahibi. Çok haklı kadnÇok uzun valla hepsini okumadım ama 6 yasında çocuk dolabı açıp birşeyler yemesi sizinde buna sinir olmanız bilemiyorum yani iki tarafta gariplik var,hadi annesi öğretmemiş olabilirde sizin bu kadar gözünüze gelmesi hoş olmamış
Benimde 5 yasinda kizim var misafirlige gittigimiz heryerde masallah kizin cok uslu cok terbiyeli derler ki evde de disarda da oyle. Hic tahammulum yoktur terbiyesizlige pislige.
Yazıldı mı bilmem kimse kınadığını yaşamadan ölmezmiş
Müthiş yazmışsıniz. Bravo.
Kimilerine göre çocuk denilen şey aşırı kutsal ve aşırı yüce bir varlık. Oysa altı üstü cocuk. Analar terbiye vermekten aciz. Sonra da "ayy o daha çocuk"! Oldu canım. Git kendi evinde evini mahvettir ama benimkini ellemesin mumkunse. herkes hosgormek zorunda sanki.
Konu sahibine insaf o daha çocuk diyenleri anlamıyorum kuzenim 3 yasnda ve bana ayakta yemrk yenmez ortu ser diyo eline bişey verince hemen oturuyo yerken demekki bişeyler ogretilebiliyormus
Cocuktur yapar diye diye arsiz bir nesil yetisiyor sizin gibiler yuzunden.Okumaya tahammül edemedim. Hanımefendi 6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz. Bu yaştaki çocuktan olgunluk beklemek ne kadar doğrudur. Takmışsınız çocuğa.
Kimse burada şımarık çocuk falan demesin. Çocuk yahu bu çocuk.
Ne hikmetse herkesin evladı kendine harika gözüküyor. Sorsan, herkesin çocuğu terbiyeli, yalan söylemeyen, yaramazlık yapmayan ortalığı kirletmeyen biri.
Sorun yaptığınız, yarım sayfa dertlenip yazdığınız kişinin 6 yaşında olduğunu unutmayın.
Cocuk kaprisi cekmek zorunda mi?Çocuğa içten içe o kadar bilenmiş ki konu sahibi bu yüzden muhtemelen her yaptığına müdahale ediyor. Ayrıca ben eminim ki ters davranıyordur.
Çocuk kaprisi çekmek bu kadar mı zor yahu.
sonra otobuste yasli veya hamile binince yer vermeyen cocuklar var bunlar 15 ile 18 arasindaku cocuklar biz gencken buyuklere yer verelim diye yarisirdik AGAC YASKEN EGILIR BAZI SEYLER KUCUKLUKTEN BASLARNe güzel. Kendi çocuklarına vurulunca kıyamet kopar, başkasına vurduklarında çocuk onlar. Öğretmemişler ne kural ne sınır uğraşıp duruyoruz.