Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Kesinlikle o çocuk deyip geçilecek yaş değil 6 yaş.
o yaştaki çocuk izin istemeyi de çöpü çöpe atmayı da ellerini yıkamayı da bilir, tabii eğitildi ise. Çocuk arsız. Belli ki ailesi saldım çayıra mevlam kayıra modunda çocukla hiç ilgilenmemişler.

Konu sahibinin rahatsız olmasını da anlıyorum. Hani ayda yılda bir görüşseler tamam tahammül edilir ama her gün her gün de başkasının çocuğunun şımarıklıklarına niye tahammül etsin, niye arkasında dönüp dursun. Çocuğun annesi zaten rahat bir tip olmasa bu durumdan rahatsız olur, çocuğunu tanır ve sık sık konu sahibine gitmez "Benim çocuğum yerinde durmuyor, seni yoruyor, sen bize gel" der. Ama kadının umurunda değil belli ki.

İnsanı rahatsız eden de zaten çocuklar da değil, çocukların ebeveynleri. Bazı anneler var, çocuklarını tanırlar. Başkalarına rahatsızlık vermemek için çocuğuyla oturmaya kimseye gitmezler. Zorla davet edildiğinde de kadın bir saniye yerinde oturmaz, sürekli çocuğunun peşinde dolanır, bir gözü kulağı sürekli çocuğundadır. Hani o mahcup olma, tedirgin olma durumu vardır kadında. Ha işte öyle bir annenin çocuğu kırsa dökse kimsenin gözüne batmaz ama bir de böyle konu sahibinin eltisi gibi rahat anne modelleri var ki hiç çekilmiyor.

Konu sahibinin tek hatası bu konuyu eşine yansıtıp eşinden destek beklemesi. Eşin dahil olacağı bir mesele değil bu, eltisiyle konuşması gerekirdi.

Sizin çocuğunuz yok sanırım ve siz bunu yansitmazsaniz tabikide anlamazlar zihin okuyamazlar yani ama bir mimik bir iteleme bir kötü söz ve bakıştan anlarlar...konu sahibinin yaptığı gibi...sevmesenizde sarilmalarina müsade ediyorsunuz veya bir tebessüm gösteriyorsunuz ki seviyorlar sizi..iki yaşındaki oğluma bir gün kızayım mesela o gün hiç yüz vermez bana...demek istediğimi şimdi anladınız sanırım :anne:
Ben de şöyle anlatayım. Hem çok rahat hem disiplinli bir insanım. Benim evime gelen çocuk asla açıkta duran eşimin oyuncak arabalarına dokunamaz mesela. Aşağıdaki komşuları rahatsız edecek şekilde koşmalar, çığlıklara da müsaade etmem. Evi dağıtırlarsa o dağınıklığı toplamadan gidemezler, bu yüzden annelerin suratıyla çok karşılaşmışımdır. Evcillerimi korkutacak davranışlar da yapamazlar. Bazı konularda hassas olsam da bazı konularda da oldukça rahatımdır.

Ben kuralları çok net koyarım ancak alternatifler de sunarım. Misal evcillere dokunmak, onları korkutmak yok ama bakın ceviz verince ne güzel yiyorlar. Koşarsak aşağıdakiler rahatsız olabilir ama boyama, puzzle yapabilirsiniz. Arabalara dokunamazsınız çünkü onlar çok özel ve izin verilmiyorsa başkalarının eşyalarını alamayız ama şöyle bir oyun oynayabilirsiniz, size bir masal anlatabilirim gibi. O kadar kural koymama rağmen çocuklar gerçekten beni severler çünkü kuralların olmasını kötü bir şeymiş gibi yansıtmam. Arada kızarım da, arkasından nasıl özür dileyeceklerini planlarlar. Asıl zarar aman çocuk o diyerek medeniyetten bihaber yetiştirmektir.
Evet çocuğum yok, sevmediğim için ve bütün gün katlanamayacağımı düşündüğüm için çocuk sahibi olmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Benzer şeyleri yaşadım şunu anladım çok konuşmak eşe şikayet etmek haklıyken haksız yapıyor çocuğun yaptıklarına değilde annesinin duyarsızlığına dolmuşsunuz bence... yapmanız gereken bebekten dolayı çok yorulduğunuzu işkere yetişemediğinizi eşinize söylemeniz bundan sonra Çok Sevdiği Yiğeninin dağıttıklarını kendisinin toplaması gerektiği.. merak etmeyin zaten yapmaz sonunda en azından halısın canım der susar boşarım falan diyemez

Ben de şöyle anlatayım. Hem çok rahat hem disiplinli bir insanım. Benim evime gelen çocuk asla açıkta duran eşimin oyuncak arabalarına dokunamaz mesela. Aşağıdaki komşuları rahatsız edecek şekilde koşmalar, çığlıklara da müsaade etmem. Evi dağıtırlarsa o dağınıklığı toplamadan gidemezler, bu yüzden annelerin suratıyla çok karşılaşmışımdır. Evcillerimi korkutacak davranışlar da yapamazlar. Bazı konularda hassas olsam da bazı konularda da oldukça rahatımdır.

Ben kuralları çok net koyarım ancak alternatifler de sunarım. Misal evcillere dokunmak, onları korkutmak yok ama bakın ceviz verince ne güzel yiyorlar. Koşarsak aşağıdakiler rahatsız olabilir ama boyama, puzzle yapabilirsiniz. Arabalara dokunamazsınız çünkü onlar çok özel ve izin verilmiyorsa başkalarının eşyalarını alamayız ama şöyle bir oyun oynayabilirsiniz, size bir masal anlatabilirim gibi. O kadar kural koymama rağmen çocuklar gerçekten beni severler çünkü kuralların olmasını kötü bir şeymiş gibi yansıtmam. Arada kızarım da, arkasından nasıl özür dileyeceklerini planlarlar. Asıl zarar aman çocuk o diyerek medeniyetten bihaber yetiştirmektir.
Evet çocuğum yok, sevmediğim için ve bütün gün katlanamayacağımı düşündüğüm için çocuk sahibi olmak istemiyorum.
Kesinlikle haklısın bende tam ondan bahsettim konu sahibine alternatifler sunabilir hem kendi sinirlenmez hem çocuk diğer tercihe yönelir. Ben oglum yaşına yeni girmişti ikinci hamilelik yaşadım ve ablamın veya annemin evi olmasina rağmen hiç oturmada peşinde koştum. Simdi 2 yaşında meyvesini aliyorum. Çocuklar kuralı sever ama kararlı olmak gerek. Benim eşim uzakta çalışıyor ve tek düzen kuraliyla büyüyorlar ve çok mutluyuz hepimiz bu durumdan. Ayrıca kendi çocuğunu olunca katlanamam diyorsun ya valla bizden çok sabır gösterirsin belliki çocukların dilinden ve isteklerinden anliyorsun:halay:

Katılıyorum.

Ben de çocukları çocuk diye ekstra sevmem ama onlar beni sever. Eve çocuk misafir gelecekse marketten birkaç bir şey de ona göre alırım, evdeki oyuncaklardan ya da boyalardan vs veririm, çizgifilm falan açabilirim, onlar için bir şeyler yaparım. Çocuklara hediye alırım. Çok çocuklu gelenim olmadı ama gelen küçük olsun büyük olsun çocuklar beni rahatsız edecek hiçbir şey yapmadılar.

Çocuklara kurallı davranın demek çocuklardan nefret etmek, onlara eziyet etmek anlamına gelmiyor. Bazıları bunları ayırt edemiyor.
Ama yine de çocukları sırf çocuk diye ekstra sevmem. :deli:

Hakliyken haksız duruma düşmek bu olsa gerek... Yegenden rahatsız olmakta haklisiniz,ama bunu esinizle paylaşınca nasıl bir tepki bekliyorsunuz ki, tamam karicim bir daha bu velet bu eve giremez mi diyecekti...
Biran empati yapın, o sizin yegeninizz ve eşiniz şikayetçi oldu,yengenizin davranışı yanlış, ama bunu abinize söylerseniz ilişkiniz zedelenecek. siz bunu istemediğiniz için eşiniz yatağa sizi kabul etmedi. çok onur kırıcı değil mi
Şikayetiniz de haklisiniz ama çözüm yolunuz yanlış,siz artık yetişkinsiniz, problemlerinizi siz çözün.esiniz sizin veliniz gibi gitse tartışsa ne kadar yakışıksız olur dusunsenize
Bu arada eşinizin hemen boşanma lafını ağzına alması da,enaz yatak ayırmak kadar onur kırıcı.ikiniz de hatalisiniz

hep diyorum ya çocukların market ortalarında ağzını ayıra ayıra ağlamalarının sebebi ellerine verilen sınırsız özgürlük.. çocuk amcasında, komşusunda, dedesinde yaptığını her yerde yapabileceğini düşünüyor, yapamayınca basıyor yaygarayı.. bizim millet çocuk yetiştiremiyor, al işte en baba örnek..

bir ara bir reklam kampanyası vardı, 7 çok geç diye.. evet konu sahibi 7 çok geç.. bu çocuk sınırlarını şimdi öğrenmeyecek de ne zaman öğrenecek? başından sonuna kadar haklısın.. ben olsam ne çocuğu ne de annesini almam o eve.. daha bekarken komşumuzun 7 yaşındakini oğlunu kolundan tutup evinin kapısına bırakmışlığım vardır, hiç tahammül edemem arsız anne-şımarık çocuk ikilisine..

edit: imla

Son düzenleme:
çocuğun yapmamasını istediğiniz davranışları ağzınızı açıp annesine söyleyemeyip eşinizi boşanma noktasına getirecek ayrı yatma olayına taşımanıza bravo. kolay iş değil. eşinize karşı hatalısınız. çocuğun davranışlarıyla ilgili annesiyle konuşabilirsiniz ama zeytin yiyen çocuğa sizin bir kap götürüp çekirdeğini buna koy demeniz gerekir . bilmeyebilir belki. bir de 6 yaşındaki çocuk ne yiyebilir yapmayın lütfen . biraz cimri misiniz acaba :/

Benim cocugum hakkinda eltim boyle seyler yazsa onu bogardim.eltinle konus bi sorunun varsa. Cocugu canavar diye tanitmanizin alemi yok. ,,cocuk" bu

çocuğun yapmamasını istediğiniz davranışları ağzınızı açıp annesine söyleyemeyip eşinizi boşanma noktasına getirecek ayrı yatma olayına taşımanıza bravo. kolay iş değil. eşinize karşı hatalısınız. çocuğun davranışlarıyla ilgili annesiyle konuşabilirsiniz ama zeytin yiyen çocuğa sizin bir kap götürüp çekirdeğini buna koy demeniz gerekir . bilmeyebilir belki. bir de 6 yaşındaki çocuk ne yiyebilir yapmayın lütfen . biraz cimri misiniz acaba :/
konu çocukmu kap verdigine eminim ama o zeytin cekirdeklerini taa oralara nasıl koyar yiyemiyosa annesi nerde bu cocugun yedirsin baksın canım .

Yuzde 80 eltiniz hatali.yuzde 20 sizin esinize yansitmaniz iyi olmamis.benim oglumun da simarik hareketleri var.ama ben asla yapmadim saldim cayira mevlam kayira demedim.eger cocugum beni dinlemiyorsa kalkar giderim.
Oturmalar da komsumuzun 10 yasinda oglu vardi.bildigin simarik saygisiz kucuk cocuklari rahatsiz ediyordu .anasi tinnnn.bir.iki anladi rahatsiz olundugunu..daha da cocuk gelmedi .baskasinin cocugu olunca cok da tahammul edemiyorsun.
Rahatsiz ediyorsan ediliyorsan sozle duzelmiyorsa fiziki olarak terk etmekten yanayim...

Konu sahibi bence eltinizin cocugunun terbiyesizliklerine katlanmak zorunda degilsiniz. Esiniz evde yokken geldikleri zaman evde olsaniz bile acmayin kapiyi. Banyodaydim evi supuruyodum bebegi uyutuyodum duymadim kapinin caldigini deyin. Bence birkac defa yaparsaniz eltiniz sIk sIk gelmeyi birakir.

Ayrica bizim uzak bir akrabamiz var cocugu simdi 13 yasinda felan. Oglu 6 7 yaslarindayken bize geldigi zaman hic ogluna dur demezdi. Hatta vur oglum kir oglum birdaha alsinlar dök batir oglum temizlesinler diye sakayla karisik gulerdi. Kendi evinin de dekorasyonu hep incik boncuk kristal felandi cocuk kendi evinde bir boncuk kimildatmazdi yerinden.
Hic sevmem cocuguna terbiye ogretmeyen kadinlari. Benimde 5 yasinda kizim var misafirlige gittigimiz heryerde masallah kizin cok uslu cok terbiyeli derler ki evde de disarda da oyle. Hic tahammulum yoktur terbiyesizlige pislige.

Çok özür dilerim ama çocuğunuz insan içinde nasıl davranacağını bilmezse, amcasının evi de olsa gittiği evde sürekli dolap açar, kapı çekmece karıştırırsa yetmez yediği çikolataları oraya buraya tükürür pislik görgüsüzlük yaparsa, zeytinlerini kağıtlarını sağa sola saklarsa, uyarıldığında pabuç gibi diliyle cevap verirse arkasında elti değil herkes konuşur.
Ben çok konuşuyorum böyle terbiyesiz şımarık çocuk görünce.
İnsan yavrusu diye her tür pisliği yapma hakkı olmuyor. Çocuk diye kutsal insan dokunulmaz varlık olmuyor. İnsan yavrusu işte.
Bir insan yavrusu da kim olursa olsun benim özelimi karıştıramaz ortalığı dağıtamaz, pisliklerini oraya buraya tüküremez. İnsan gibi davranmayı öğrenmemiş çocukların annesi arkasından da çok konuşuluyor. Evlerinde temilzik düzen disiplin yok herhalde ki sofra adabı bilmiyor diyorum mesela.
Terbiyesini vermeyen anne çok da kınanır kusura bakmayın

Okumaya tahammül edemedim. Hanımefendi 6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz. Bu yaştaki çocuktan olgunluk beklemek ne kadar doğrudur. Takmışsınız çocuğa.
Kimse burada şımarık çocuk falan demesin. Çocuk yahu bu çocuk.
Ne hikmetse herkesin evladı kendine harika gözüküyor. Sorsan, herkesin çocuğu terbiyeli, yalan söylemeyen, yaramazlık yapmayan ortalığı kirletmeyen biri.
Sorun yaptığınız, yarım sayfa dertlenip yazdığınız kişinin 6 yaşında olduğunu unutmayın.
Neden Benim dört yaşında oğlum var bahsedilen çocuk.alti yaşında ama öyle oraya.buraya yediklerini atmaz ve ben başkalarının evinde o.kadar serbest bırakmam misafirlikte karnı açsa ben hazırlar önüne koyarım eltisininde sucu bu. Hepimiz biliriz yeni doğan bebek varken ev işi yapmanin zorlaştığını çünkü o bebeği sık sık emzireceksin temizliği gazi uykusu derken vaktin akıp gittiğini gecemiz in gündüze karıştığını. Bu arada sizinle tartışmaya girmiyorum ama çocuk deyip geçmemek gerek. Eğitmeli onu

Konu sahibi size gelince ektiniz o nazikçe çağırın güzel güzel anlatın benm bebeğim var bide senin küçüğün kirlettiklerini temizliyorum bana da yazık ne yiyorsa sen önüne köy sofrayla veya.mutfak.masasinda tepside falan ve bu kadar sık gönderme ilgilenemiyorum evi çok.kirletiyor beni anla de bu kötü birşey değil anlayana can feda anlamayana elveda:KK66: anlamazsa c. Dibine kadar yol var yaniiii

Terbiyeden yoksunluk demeyelim de.. anne biraz rahat geldi.. Belki artık bunaldı, mutlaka evde de benzer hareketleri vardır. Anlaşılan hareketli bir çocuk ki malesef bu da bir yapı.. Ne kadar eğitmeye, öğretmeye çalışırsanız çalışın, bildiğini okuyan, kurala gelmeyen, yapısında bir tür asilik bulunan çocuklar var. Benim erkek kardeşim böyleydi mesela.. Ablam ve ben tam tersi. Hepimizi aynı anne büyüttü. Ne kadar anlatılırsa o kadar ters tepiyor çünkü kötü bir şey yaptığını düşünmüyor. Anlık karar, sürekli hareket, sıkılınca yemek, çabuk sıkılma.. Anne için büyük sınav.. Benim büyük oğlum da dayısının izinde olduğu için ben onunla pek fazla misafirliğe gitmiyor, gittiğim zaman da bir saat oturuyorum. Mümkün mertebe misafirlerimi oğlum yattıktan sonra ağırlamaya gayret ediyorum. Özellikle yedi yaşına kadar da rahatımdan taviz vererek bu şekilde hareket edeceğim. Kısıtladıkça daha beter olacağını kendi kardeşimden biliyorum. Yapı bu.. anne de muhtemelen bunaldı artık, ne yapacağını bilemiyor..
Allah sınamasın.. Amcam kardeşimi çok kınamıştı. Babama çok yüklenmişti hatta. Hiç unutmuyorum "Benim böyle bir çocuğum olsun, kulaklarından asar yine de terbiye ederim" demişti... Bundan tam yirmi altı sene önce.. Oldu olmasına ve Allah şahit, benim kardeşimi boy boy geçen bir erkek ve bir de kız evladı oldu. Maşallah Üstün Dökmen gibi çabaladı yaklaşık bir dört sene.. Bunalınca da koyverdi iyice, çocuklar tam raydan çıktı.. Olmayınca olmuyor..
Velhasılı kelam, ben misafirlikten kısıyor veya vakitlerimi oğlumun dünyasını yıkmayacak şekilde ayarlıyorum. Eltiniz de bir zahmet böyle yapsın.. Görüşeceksiniz madem, aynı apartmandasınız, oğlunu uyuttuktan sonra gelsin muhabbetinizi edin. Siz de onlara yatmasına yakın gidin.. Arada geldiğinde de salonda değil oturma odasında ağırlayın.. Eşyalarınızı kaldırın ve tahammül etmeye çalışın kısıtlı bir süre...
Başınıza gelmeden anlayamazsınız.. İnanın yapı bu.. Çok kınamayın ve beylik laflar etmeyin bence..

Terbiyeden yoksunluk demeyelim de.. anne biraz rahat geldi.. Belki artık bunaldı, mutlaka evde de benzer hareketleri vardır. Anlaşılan hareketli bir çocuk ki malesef bu da bir yapı.. Ne kadar eğitmeye, öğretmeye çalışırsanız çalışın, bildiğini okuyan, kurala gelmeyen, yapısında bir tür asilik bulunan çocuklar var. Benim erkek kardeşim böyleydi mesela.. Ablam ve ben tam tersi. Hepimizi aynı anne büyüttü. Ne kadar anlatılırsa o kadar ters tepiyor çünkü kötü bir şey yaptığını düşünmüyor. Anlık karar, sürekli hareket, sıkılınca yemek, çabuk sıkılma.. Anne için büyük sınav.. Benim büyük oğlum da dayısının izinde olduğu için ben onunla pek fazla misafirliğe gitmiyor, gittiğim zaman da bir saat oturuyorum. Mümkün mertebe misafirlerimi oğlum yattıktan sonra ağırlamaya gayret ediyorum. Özellikle yedi yaşına kadar da rahatımdan taviz vererek bu şekilde hareket edeceğim. Kısıtladıkça daha beter olacağını kendi kardeşimden biliyorum. Yapı bu.. anne de muhtemelen bunaldı artık, ne yapacağını bilemiyor..
Allah sınamasın.. Amcam kardeşimi çok kınamıştı. Babama çok yüklenmişti hatta. Hiç unutmuyorum "Benim böyle bir çocuğum olsun, kulaklarından asar yine de terbiye ederim" demişti... Bundan tam yirmi altı sene önce.. Oldu olmasına ve Allah şahit, benim kardeşimi boy boy geçen bir erkek ve bir de kız evladı oldu. Maşallah Üstün Dökmen gibi çabaladı yaklaşık bir dört sene.. Bunalınca da koyverdi iyice, çocuklar tam raydan çıktı.. Olmayınca olmuyor..
Velhasılı kelam, ben misafirlikten kısıyor veya vakitlerimi oğlumun dünyasını yıkmayacak şekilde ayarlıyorum. Eltiniz de bir zahmet böyle yapsın.. Görüşeceksiniz madem, aynı apartmandasınız, oğlunu uyuttuktan sonra gelsin muhabbetinizi edin. Siz de onlara yatmasına yakın gidin.. Arada geldiğinde de salonda değil oturma odasında ağırlayın.. Eşyalarınızı kaldırın ve tahammül etmeye çalışın kısıtlı bir süre...
Başınıza gelmeden anlayamazsınız.. İnanın yapı bu.. Çok kınamayın ve beylik laflar etmeyin bence..
Annelerin de çocuktan çocuğa değişen tavırları var :) ne kadar aynı anne büyüttü desenizde malesef durum bu. Malesef ağaç yaşken eğiliyor küçükken ne ogretsek kâr. Beni mesela dedem yetiştirdi psikolojik ve ahlakı yapım toplum ici kurallar falan herşeyim dedem.gibi

X