- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.120
Ben de şöyle anlatayım. Hem çok rahat hem disiplinli bir insanım. Benim evime gelen çocuk asla açıkta duran eşimin oyuncak arabalarına dokunamaz mesela. Aşağıdaki komşuları rahatsız edecek şekilde koşmalar, çığlıklara da müsaade etmem. Evi dağıtırlarsa o dağınıklığı toplamadan gidemezler, bu yüzden annelerin suratıyla çok karşılaşmışımdır. Evcillerimi korkutacak davranışlar da yapamazlar. Bazı konularda hassas olsam da bazı konularda da oldukça rahatımdır.Sizin çocuğunuz yok sanırım ve siz bunu yansitmazsaniz tabikide anlamazlar zihin okuyamazlar yani ama bir mimik bir iteleme bir kötü söz ve bakıştan anlarlar...konu sahibinin yaptığı gibi...sevmesenizde sarilmalarina müsade ediyorsunuz veya bir tebessüm gösteriyorsunuz ki seviyorlar sizi..iki yaşındaki oğluma bir gün kızayım mesela o gün hiç yüz vermez bana...demek istediğimi şimdi anladınız sanırım
Kesinlikle haklısın bende tam ondan bahsettim konu sahibine alternatifler sunabilir hem kendi sinirlenmez hem çocuk diğer tercihe yönelir. Ben oglum yaşına yeni girmişti ikinci hamilelik yaşadım ve ablamın veya annemin evi olmasina rağmen hiç oturmada peşinde koştum. Simdi 2 yaşında meyvesini aliyorum. Çocuklar kuralı sever ama kararlı olmak gerek. Benim eşim uzakta çalışıyor ve tek düzen kuraliyla büyüyorlar ve çok mutluyuz hepimiz bu durumdan. Ayrıca kendi çocuğunu olunca katlanamam diyorsun ya valla bizden çok sabır gösterirsin belliki çocukların dilinden ve isteklerinden anliyorsunBen de şöyle anlatayım. Hem çok rahat hem disiplinli bir insanım. Benim evime gelen çocuk asla açıkta duran eşimin oyuncak arabalarına dokunamaz mesela. Aşağıdaki komşuları rahatsız edecek şekilde koşmalar, çığlıklara da müsaade etmem. Evi dağıtırlarsa o dağınıklığı toplamadan gidemezler, bu yüzden annelerin suratıyla çok karşılaşmışımdır. Evcillerimi korkutacak davranışlar da yapamazlar. Bazı konularda hassas olsam da bazı konularda da oldukça rahatımdır.
Ben kuralları çok net koyarım ancak alternatifler de sunarım. Misal evcillere dokunmak, onları korkutmak yok ama bakın ceviz verince ne güzel yiyorlar. Koşarsak aşağıdakiler rahatsız olabilir ama boyama, puzzle yapabilirsiniz. Arabalara dokunamazsınız çünkü onlar çok özel ve izin verilmiyorsa başkalarının eşyalarını alamayız ama şöyle bir oyun oynayabilirsiniz, size bir masal anlatabilirim gibi. O kadar kural koymama rağmen çocuklar gerçekten beni severler çünkü kuralların olmasını kötü bir şeymiş gibi yansıtmam. Arada kızarım da, arkasından nasıl özür dileyeceklerini planlarlar. Asıl zarar aman çocuk o diyerek medeniyetten bihaber yetiştirmektir.
Evet çocuğum yok, sevmediğim için ve bütün gün katlanamayacağımı düşündüğüm için çocuk sahibi olmak istemiyorum.
Katılıyorum.Ben de şöyle anlatayım. Hem çok rahat hem disiplinli bir insanım. Benim evime gelen çocuk asla açıkta duran eşimin oyuncak arabalarına dokunamaz mesela. Aşağıdaki komşuları rahatsız edecek şekilde koşmalar, çığlıklara da müsaade etmem. Evi dağıtırlarsa o dağınıklığı toplamadan gidemezler, bu yüzden annelerin suratıyla çok karşılaşmışımdır. Evcillerimi korkutacak davranışlar da yapamazlar. Bazı konularda hassas olsam da bazı konularda da oldukça rahatımdır.
Ben kuralları çok net koyarım ancak alternatifler de sunarım. Misal evcillere dokunmak, onları korkutmak yok ama bakın ceviz verince ne güzel yiyorlar. Koşarsak aşağıdakiler rahatsız olabilir ama boyama, puzzle yapabilirsiniz. Arabalara dokunamazsınız çünkü onlar çok özel ve izin verilmiyorsa başkalarının eşyalarını alamayız ama şöyle bir oyun oynayabilirsiniz, size bir masal anlatabilirim gibi. O kadar kural koymama rağmen çocuklar gerçekten beni severler çünkü kuralların olmasını kötü bir şeymiş gibi yansıtmam. Arada kızarım da, arkasından nasıl özür dileyeceklerini planlarlar. Asıl zarar aman çocuk o diyerek medeniyetten bihaber yetiştirmektir.
Evet çocuğum yok, sevmediğim için ve bütün gün katlanamayacağımı düşündüğüm için çocuk sahibi olmak istemiyorum.
konu çocukmu kap verdigine eminim ama o zeytin cekirdeklerini taa oralara nasıl koyar yiyemiyosa annesi nerde bu cocugun yedirsin baksın canım .çocuğun yapmamasını istediğiniz davranışları ağzınızı açıp annesine söyleyemeyip eşinizi boşanma noktasına getirecek ayrı yatma olayına taşımanıza bravo. kolay iş değil. eşinize karşı hatalısınız. çocuğun davranışlarıyla ilgili annesiyle konuşabilirsiniz ama zeytin yiyen çocuğa sizin bir kap götürüp çekirdeğini buna koy demeniz gerekir . bilmeyebilir belki. bir de 6 yaşındaki çocuk ne yiyebilir yapmayın lütfen . biraz cimri misiniz acaba :/
çocuğun yapmamasını istediğiniz davranışları ağzınızı açıp annesine söyleyemeyip eşinizi boşanma noktasına getirecek ayrı yatma olayına taşımanıza bravo. kolay iş değil. eşinize karşı hatalısınız. çocuğun davranışlarıyla ilgili annesiyle konuşabilirsiniz ama zeytin yiyen çocuğa sizin bir kap götürüp çekirdeğini buna koy demeniz gerekir . bilmeyebilir belki. bir de 6 yaşındaki çocuk ne yiyebilir yapmayın lütfen . biraz cimri misiniz acaba :/
Neden Benim dört yaşında oğlum var bahsedilen çocuk.alti yaşında ama öyle oraya.buraya yediklerini atmaz ve ben başkalarının evinde o.kadar serbest bırakmam misafirlikte karnı açsa ben hazırlar önüne koyarım eltisininde sucu bu. Hepimiz biliriz yeni doğan bebek varken ev işi yapmanin zorlaştığını çünkü o bebeği sık sık emzireceksin temizliği gazi uykusu derken vaktin akıp gittiğini gecemiz in gündüze karıştığını. Bu arada sizinle tartışmaya girmiyorum ama çocuk deyip geçmemek gerek. Eğitmeli onuOkumaya tahammül edemedim. Hanımefendi 6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz. Bu yaştaki çocuktan olgunluk beklemek ne kadar doğrudur. Takmışsınız çocuğa.
Kimse burada şımarık çocuk falan demesin. Çocuk yahu bu çocuk.
Ne hikmetse herkesin evladı kendine harika gözüküyor. Sorsan, herkesin çocuğu terbiyeli, yalan söylemeyen, yaramazlık yapmayan ortalığı kirletmeyen biri.
Sorun yaptığınız, yarım sayfa dertlenip yazdığınız kişinin 6 yaşında olduğunu unutmayın.
Annelerin de çocuktan çocuğa değişen tavırları var :) ne kadar aynı anne büyüttü desenizde malesef durum bu. Malesef ağaç yaşken eğiliyor küçükken ne ogretsek kâr. Beni mesela dedem yetiştirdi psikolojik ve ahlakı yapım toplum ici kurallar falan herşeyim dedem.gibiTerbiyeden yoksunluk demeyelim de.. anne biraz rahat geldi.. Belki artık bunaldı, mutlaka evde de benzer hareketleri vardır. Anlaşılan hareketli bir çocuk ki malesef bu da bir yapı.. Ne kadar eğitmeye, öğretmeye çalışırsanız çalışın, bildiğini okuyan, kurala gelmeyen, yapısında bir tür asilik bulunan çocuklar var. Benim erkek kardeşim böyleydi mesela.. Ablam ve ben tam tersi. Hepimizi aynı anne büyüttü. Ne kadar anlatılırsa o kadar ters tepiyor çünkü kötü bir şey yaptığını düşünmüyor. Anlık karar, sürekli hareket, sıkılınca yemek, çabuk sıkılma.. Anne için büyük sınav.. Benim büyük oğlum da dayısının izinde olduğu için ben onunla pek fazla misafirliğe gitmiyor, gittiğim zaman da bir saat oturuyorum. Mümkün mertebe misafirlerimi oğlum yattıktan sonra ağırlamaya gayret ediyorum. Özellikle yedi yaşına kadar da rahatımdan taviz vererek bu şekilde hareket edeceğim. Kısıtladıkça daha beter olacağını kendi kardeşimden biliyorum. Yapı bu.. anne de muhtemelen bunaldı artık, ne yapacağını bilemiyor..
Allah sınamasın.. Amcam kardeşimi çok kınamıştı. Babama çok yüklenmişti hatta. Hiç unutmuyorum "Benim böyle bir çocuğum olsun, kulaklarından asar yine de terbiye ederim" demişti... Bundan tam yirmi altı sene önce.. Oldu olmasına ve Allah şahit, benim kardeşimi boy boy geçen bir erkek ve bir de kız evladı oldu. Maşallah Üstün Dökmen gibi çabaladı yaklaşık bir dört sene.. Bunalınca da koyverdi iyice, çocuklar tam raydan çıktı.. Olmayınca olmuyor..
Velhasılı kelam, ben misafirlikten kısıyor veya vakitlerimi oğlumun dünyasını yıkmayacak şekilde ayarlıyorum. Eltiniz de bir zahmet böyle yapsın.. Görüşeceksiniz madem, aynı apartmandasınız, oğlunu uyuttuktan sonra gelsin muhabbetinizi edin. Siz de onlara yatmasına yakın gidin.. Arada geldiğinde de salonda değil oturma odasında ağırlayın.. Eşyalarınızı kaldırın ve tahammül etmeye çalışın kısıtlı bir süre...
Başınıza gelmeden anlayamazsınız.. İnanın yapı bu.. Çok kınamayın ve beylik laflar etmeyin bence..