Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Ben bu zamana kadar İnan'ın hiç sesimi çıkarmadım ama ben sustukça tepeme çıkmaya başladı artık tavrımı sertleştirmeye uyarmaya başladım önceden birdaha yapma bile demezdim aman yanlış anlar eltim diye . Ama nerdeeee çocuk elinden gelse bizi dövecek.

Valla okuyunca benim şeyimin çocuğu g
gibi okudum. Onun kızında böyle alt katımda oturuyorlar. Çocuk doymak bilmiyor. Benim eve gelince direk mutfakta çocuk insan çok sinir oluyo. Eve misafir gelse sizde gelin diye seslensen onun çocuklarına hizmet etmekten yoruluyor insan. Onu gitçem bana bundan ver vs görgüsüzler gibi ki eşim her gördüğünde durmadan para verir.onlara çalışıyoruz ya biz oda ayrı bir sinir bozucu durum zaten. Çalışıyorum Bi de zaten kafam Bi dünya oluyo bide onunla uğraşamam valla. Şimdi burada çocuk ne olacak diyenlere iki gün yollasan böyle çocukları üçüncü gün kapıya koyarlar. Bende hiç yüz göz olmuyorum yüz bulmasınlar diye eşimde yeğenlerini çok korur ama benim yeğenim yok valla evime annem bile rahatsız etmeyim diye gelmez zaten altlı üstlü oturmak adil değilken kimsenin yayıntısıyla filan uğraşamam valla konu sahibine hak veriyorum yani. Ayrıca böyle konuşan adamlarında imkan olsada bir kere terketcen akılları başına gelsin

Benim eltimde aynı kv.den bile yıldım artık bunun döküntüsünden diyo çocukların ardında gezmiyo hiç mesela çekirdek yiyoruz demi büyüklerin elinde birer kase çocugunada veriyo bi tabak otur çitle diyo ama çocuk bu bütün odaları gezerek yiyo heryer çekirdek kabugu oturt çocugunu bi sofra bezi ser yesin yani bizde çocuktuk böyle yedik tuvalete girersin terliklerin içi hep çiş kenarlara yapıyo bi çift çocuk terligi koymuyo daha neler neler biz aynı şehirde yaşamıyoruz ama kv.ile aynı evdeler kadın kriz geçiriyo resmen ayırsın gitsin evini diyo ben size çok hak veriyorum herkesin düşüncesi farklı

Telden yazıyorum elitimin yazacağıma saçma sapan bişey yazmış kusura bakmayın lütfen :)

Butun odalarin kapisini kilitle. Mutfagi da.

Koy cebine anahtari.

Masa cek dolabin onune o gelince.

Tuvalete girdiginde benimde var acele et de.

Annesiyle samimi olma uzaklas. O zaman durduk yere gelmez sana.

Kocandan da herseyi bekle valla. Normal laflar degil ettikleri.

Yavrum sonuna kadar haklisin. Seni cok cok Iyi anliyorum Ama lakin kocanla degil cocugun annesiyle konussaydin. Kocan Senin baktigin pencereden bakamaz bu olaya. O sadece sirin tatli bir yegen olarak görüyo o cocugu. Senin acindan bakamaz , bence adamlarda o kapasite yok. Aslinda Problemi yaratan o cocuk Ama o anda sen sorun cikariyomussun Gibi. Buzdolabinin kapagina kilit al, özel cocuklar icin. Yada mutfagi kilitle o cocuk geldiginde. Ben Bile gicik oldum cocuga yaa

Ya rahatsız olman falan değil ki mesele. Zaten sana kızanlar bile sana evet haklısın kızmakta ama eltinde suc demiş. Senin hatan anlatıs biçimin. Önceki yorumumda da yazdığım gibi.
Ben hiç hazzetmem cocuklardan, hoşlanmam. Ama öyle bir yazmıssın ki çocuk sende takıntı olmuş, nefret eder gibi kınayarak döverek yazmıssın. Yediği zeytin tanelerini bile saymışsın. Eltimin cocugu geliyor orayı burayı karıstırıyor, her yeri pisletiyor tarzında yazsan almazdın bu kadar tepki. Ama sen en ince ayrıntıya bile girerek cocuktan nefret ettiğini bastıra bastıra göstererek yazmıssın. Az buz da yazmamıssın ha, en uzun konulara oynar konun.
6 yasında bir cocuk için bu kadar sinirlenmen, böyle öfkeyle yazmana takıldım ben. Belki sen cocukla güler yüzle konusuyorsun ama bu anlatış biçimiyle sevimsiz canlandın gözümde. Kendini öyle anlattın.
Eşinle olan kısmı hala okumadım. Belki onun gerginliğiyle böyle sert yazmıssındır. Ama cocuktan değil annesinden cıkar hıncını.

Herkes konu sahibine yüklenmiste ben haksiz bulmadim. Konu sahibinin zaten bi bebeği var zaten isi gücü var bi de o çocuğun sürekli arkasini mi toplayacak?

Ben olsam esim oyle deyince " tamam o zaman bak orda zeytin cekirdekleri var surda da cikolatalar var, surda da peceteler var ben cocugu uyutmaya gidiyorum ben gelene kadar temizle oraları" der giderdim. Temizlemezse elimi sürmezdim.

Aslinda burda çocuğun suçu yok çocuk bu yani ne dogru ne yanlis bilemez. Annesi suclu. Ogluna göz kulak olup yanlis bisey yaparken aninda engelleyecek.
Bence sen bu konuyu esinle degil eltinle konus. Ondan küçük olabilirsin ama demekki akla ihtiyacı var. Acik acik söyle "canim sen de yaparken dagitirken hic pesinden gidip bakmiyosun dur demiyosun zaten bebekle ugrasiyorum sonradan ordan burdan bir sürü sey temizlemek zorunda kalıyorum, hayır ben görmesem bi misafir gelse rezil olacagim dikkat et artik yoruldum gercekten" de.
Bide bu eltin neden sürekli sende onu da anlamadim kendi evi yok mu sanki.

Esin aslinda hakli yegenini kardesini silip atamaz (gerci ona kimse sil dememis o ayri) ama esinin de seni bosarim demesi agir olmus. Nasil ki onlardan vazgecemiyorsa senden de vazgecememeli. Bi de yegeni icin beni boşayacak adam bosasin zaten öyle hayat arkadasinin gereği yok. Bence bunu da söyle ona.

"Ben sana sil at demedim sadece sıkıntımı dile getirdim hatta sana degil annesine söylemeliydim ama burda senin asıl ailen ben ve cocugumuz, sen yegenin icin beni silip atabiliyorsan, böyle hayat arkadasliginin bi anlami yok zaten" de.

bilemiyorum ama yinede yeme içmeyi bu kadar takmasanız diye düşünüyorum. eşinizle değilde eltinizle, eltiniz de anlamıyorsa uygun bir dille kayınvalidenizle konuşmanız kadınlar arasında halletmeniz belki daha doğru olurdu diycem ama diyemiyorum yorum yapmak kolaydır. Allah yardımcınız olsun bebeğinizi düşünün eşinizle barışırsınız umarım.

ben fazla bişey demek istemiyorum çünkü benimde ilerde ne olcağım belli değil. Daha 2 aylık hamileyim. İnşallah terbiyeli akıllı ve sağlıklı çocuklarımız olur

Ben şahsen konu sahibesine hak verdim, mevzu 6 yaşındaki bir çocuğun yemesi içmesi değil, yiyecek tabii helali hoş olsun yesin, çocuk o ama lütfen dürüst olalım evimize dolabımızı bile karıştıran düz duvara çıkan bir çocuk gelse hepimiz çıldırırız, açsın dolabı bulduğu herşeyi yerken ortalığa bulasın, koltuk perde örtü bırakmasın, tepkisiz kalıp çocuktur der misiniz ? Sanmıyorum, herkes çıldırır, bir daha eve almamak için yollar ararsınız.

Çocuk 6 yaşında, bir başkasının eşyalarını karıştırmaması, izinsiz almaması gerektiğini öğrenmesi gereken bir zaman, 11 yaşında da çocuk sayılıyorsunuz, 11 yaşında bir çocukta gelsin makyaj malzemelerinizi batırıp halı duvar batırsın, evet çocuk çocuktur ama kurcalamaması, karıştırmaması gerektiği öğretilmeli, yoksa herşeyi kendine hak görür öyle yetişir.

Burada çoğumuz anneleri tarafından durdurulmayan çocuklardan şikayetçiyiz, kabahat çocukta değil, bu şekilde de anlaşılmasın, kabahat annesinde.
Anneler kendi evlerinde herşeylerini karıştırmasına izin verebilirler ama bir başkasının evinde müsade etmemeliler.

Bizim ailede çocuk küfür edince mutlu olup gülenler var ya o yüzden baba tarafımı hiç sevmem hep anne tarafima özenirm bu konuda ins bende onlar gibi yetistireblrm disiplin gerçekten önemli

Küçük çocuk. Yer içer canı çeker. Evet salonda yenmemeli. Yanlış. Ama sen bu kadar çok uyaramazsın anlamıyo işte, annesinin uyarması gerekir. Annesi uyarmıyosa da yapacak bi şey yok.

Görümcemin oğlu her bana geldiklerinde salondaki çekmeceden evlilik albümümüzü alıp üstüne falan tükürüyor garip garip. Bibloları öpüyor. Çikolotayı tv sehpasına sürüyor. Ben hiçbi şey demiyorm. Eşim müdahale etsin diye. En son dün bizim tv ye yumruk attı çocuk. Eşim ablasına bağırdı bi dur de şuna işimz başımzdan aşkın ztn diye.

Noldu sabrettim sabrettim, en son eşim patladı ve ben kötü olmamış oldum. Sabretmen lazım

bi de ben doğum yaptm lohusayım bebeğim uykusz bi bebek. Düşün yani. Biliyodum ben müdahale etsem eşimle kavga edecektik. O yüzden sustum.

Büyük konuşmasaydın iyiydi :) asla deme asla basına gelmeden olmaz. Annesiyle konuşmalısın acık acık yada kayınvalidenle ki o konuşsun gidip te büyük olarak anasıyla. Okurken ben sinirlendim.

Oh iyi demiş esiniz

Sanki zeytin çekirdeklerini sağa sola tıkıştırınca picasso olacak, yeni matematik formülleri keşfedecek, yeni elementler bulacak ama bunu engelleyince hiç birini yapamayacak.

Bir de çocuğa kural koymayı çocuğa yapılmış bir kötülük olarak görmeleri yok mu. Tam tersine kuralsız yetiştirilen çocuklar toplum içinde sevilmez, dışlanırlar. Çocuğa yapılan en büyük kötülük ona terbiye vermeden büyütmektir.

Çocuklar ne kadar yaramaz olsa da çok masumlar. Anlıyorlar sevilip sevilmediklerini. Bence o çocuk da anlamış. Çok da akıllı bi çocuk bence neler yapmış öyle. Çok güldüm. O işi bilerek size yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…