- 18 Mayıs 2008
- 9.698
- 15.619
Havlarsa derken ! Yorumunuzu dikkate almadığımı belirteyim o zaman .Yanlış. Altı yaşında bir çocuk neyin doru beyin yanlış olduğunu bilecek yaşta artık. Onun böyle şımarık olması kendisinin değil tamamen ailesinin suçu.
Burda konu sahibin haksız gördüm. Gidip de eşine, senin yeğenin böyle vs diye ayrımcı şekilde havlarsa adam patlar tabi. Böyle mi söylenir. Annesiyle çözsün sorunu çözemiyorsa da eşine düzgün şekilde söylesin bu nedir karşısında sanki çocuk değil pislik var
yok kuruyor en azından benim evimde sorun olmuyorBen fikir almak için sordum esasen
Benim de hoşuma gitmiyor ama koyacak yer sıkıntısı var
Islak bornoz yatak odasında nasıl kuruyor
nem olur ortalık gibi geldi
tamam biraz yetişme tarzı sıkıntılı belli ama o bi cocuk ben annesine kızardım sahsen cocuga degilben artık onun yendiğinde değilim yediklerini evimin çeşitli yerlerine tükürüp bırakmasından şikayetçiyim .
eltısinin çocugunu eve almasın hiç sorun kalmaz boşverin bornozu havluyuNereye asmamız gerekiyo bornozu?
Gardropa mı asalım yoksa fortmantoya mı ?
Yoksa yatak odasında mı tutalım ?
Duştan çıkıp sırılsıklam odaya geçip öyle mi giyelim ?
Yoksa hiç giymeyelim mi ?
Çocuk nebilsinmiş onun bornozu yok mu ? Hadi yok diyelim kurulandığı havluyla el yüz havlusu bir mi ki anlamıyo ?
6 yaşında yahu 6 1-2 değil okuma yazma öğrenicek yaşta.
Evet bence de öyle öğretmek zorunda değil ama yazı direk çocuğun üstüne yazılmış daha çok eltisine kızsaydı onu bunu saymasaydı haklı olabilirdi..dediğim gibi eve almamakta bi secenek..Öğretmek konu sahibinin görevi mi değil.
Anne öğretseydi yada konu sahibinden önce çocuğuna müdahale
etseydi. Çocuğun gelişimi ailesi dışında kimsenin umrumda olmak zorunda değil.
Herkes aşırı hassas yaklaşmak zorunda da değil.
Elti için çocuğun davranışları sorun teşkil etmiyorsa
baktı konu sahibi ters davranıyor
Alacak çocugunu götürecek.
Mesafe koyacak, az görüşecek bu kadar basit.
ben artık onun yendiğinde değilim yediklerini evimin çeşitli yerlerine tükürüp bırakmasından şikayetçiyim .
Hepsine laf söylüyorum zaten bu çocuğu siz bu hale getirmişsiniz çok şımartmışsınız diye eltim kv kp E suç bulur kv eltime . Halbuki hepsi suçlu . Benim yapımı biliyorlar artık . Ya çocuğu şerefsiz puşt diye seviyorlar ya bu nasıl bir zihniyet !Ayy çocuktan tiksindim resmen. Pis bir cocuk ve evin içinde deli baş gibi dolaşıyor. Nereye ne yapacağı belli değil.
Kocana kızmadim. Çok cemkirmissin senin ailen söyle pis böyle pis demeye getirmiştir.
En güzeli kocana cemkirecegine o pisliklerini fotolarıni çekip eltiye mesaj yazmakti. Siz gittikten günler sonra bile neler çıkıyor ortaya diye laf söylemek lazımdı. Sonra eve geldiklerinde salonun kapısını kitleyip yeni temizledim gelin mutfakta oturan demek. Buzdolabında cokomel mi gördü istiyor mu dur ben sana yemek koyayım açsın galiba demek. Yemek yersen çokomeli veririm demek.
Aile terbiyesi görmemiş bir çocuk işte. Ama kocan da sanırım o zihniyette bir insan. Kendi cocuguna sahip çık. O ailede bunlara alisabilir.
Eltim de tek suç zaten . Bir tane de 11 yaşında oğlu var . Hala çocuk nasıl eğitilir öğrenememiş. Ben ondan küçüğüm ve utanıyorum ona akıl vermeye. Ama akıl yaşta değil başta gerçi ama eltim de söylediğim lafları çok takmıyor çünkü artık onların yaptıklarına alışmış umursamıyorbu konuda kesinlikle haklısınız ama eltiniz gerektiği kadar titiz değil sanırım,
erkekler de bu konuları asla takmazlar. eltinizle muhatap olmalısınız.
bana gore daha ozel yatak odası kapıdan bakabılır ama dolabı cekmecelerı karıstıramaz cunku cok kucuk degılkı artık 6-7 yasındaişte peki bu yatak odası neden özel ve ayıp
6 yaşındaki çocuk oraya da girse ne görecek
bakın hep yasak hep tabu ile yetişiyoruz
benim evimde hiç kapı kapanmaz mesela
oğlumun arkadaşları geldiğinde de
hatta komşular işte kitlesene odayı vs
ne var orada çocuklar esasen saklanacak gizlenecek bir şey olmadığını görünce kendileri de girmez
yasaklar kışkırtıcıdır
Evet bence de öyle öğretmek zorunda değil ama yazı direk çocuğun üstüne yazılmış daha çok eltisine kızsaydı onu bunu saymasaydı haklı olabilirdi..dediğim gibi eve almamakta bi secenek..
İstediğin profili canlandır gözünde . Ben kimsenin çocuğunun pisliğini temizlemek zorunda değilim annnesi var o çocuğun . Biz böyle yetiştirilmedik biz değil bir başkasının dolabını kendi buzdolabımızı bile açıp karıştırmazdık annemizden isterdik önümüze sofra bezini koyar yiyene kadar yanımızda oturur bittiği gibi götürür banyoda elleri ağzı yıkar sonra bırakırdı . Benim bunlardan rahatsız olmam kendi çocuğumu nasıl yetiştireceğim hakkında fikir sahibi etmeliydi sizi .Sevimsiz, cimri, yenilen seyde gözü kalan bir yenge canlandı gözümde. Senin cocugun da büyüyecek elbet. Öyle ben cok iyi terbiye veririm demekle olmuyor.
Eşinle olan kısımları okumadım. Anlatış biçiminden rahatsız oldugum için okumadım daha fazla. O yuzden ona yorumum yok.