Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Tepkilerinizi biraz aşırı buldum.
Buzdolabı örneği mesela, o eşinizin canı kanı. Başkasının buzdolabı izinsiz açılmaz demişsiniz o doğru ama siz başkası değilsiniz. Eşinizin de çocuğu gibi aslında yeğen.
Sizinki daha çok küçük. Biraz büyüsün o da başlar. Yeğen kadar olmasa da sizi delirtecek birçok şey yapacak. Eğitirim demişsiniz de, bu konu eğitimden çok baskı olarak dönecek çocuğa. Eşinize hak verdim bir yerde. Çocuk zeytin ağacı yapmış. Yaratıcı demek ki, ancak çocuğun o enerjisini başka şekilde yönetebilir annesi.

Aslında hep böyle durumlarda empati kurmak gerekiyor.sizin kizkardesinizin çocuğu bunları yapsa,eşinizde sizin verdiğiniz gibi tepkiler verse,bu eve gelmicek dese ne yapardınız?o amcaysa, sizde teyze olurdunuz.aynı yani...

Yanlış. Altı yaşında bir çocuk neyin doru beyin yanlış olduğunu bilecek yaşta artık. Onun böyle şımarık olması kendisinin değil tamamen ailesinin suçu.
Burda konu sahibin haksız gördüm. Gidip de eşine, senin yeğenin böyle vs diye ayrımcı şekilde havlarsa adam patlar tabi. Böyle mi söylenir. Annesiyle çözsün sorunu çözemiyorsa da eşine düzgün şekilde söylesin bu nedir karşısında sanki çocuk değil pislik var
Havlarsa derken ! Yorumunuzu dikkate almadığımı belirteyim o zaman .

ay okurken delirdim. Bir arkadaşımın çocuğu 8 yasında, yemek davetinde çorbaya tükürdü cocuk milletin icinde. Yani kasıtlı ve bilmeden falan degil, bildiginiz löp diye tükürdü. Kanım çekildi. Annesi cok kızar diye araya girmeyi bekliyodum ki annesinin tek tepkisi kahkahayla gülmek oldu. Annesi kızsa, uyarsa bi daha cesaret edemezdi belki ama yeni nesil annelerin sınırsız hoşgörüsü yuzunden bugun 8 yasında sofrada bunu yapıp uyarılmayan cocuk ilerde afedersiniz kafanıza sctıgında şikayet etme Hakkı'nı bulamazsınız.

Simdi bu çocuğa bu terbiyesizligi, arsızlığı icin goz mu yummak lazım. Ama o daha cocuk her haltı yapabilir mi demek gerek. Basbaya mental gelişimi yerinde ama terbiyesiz ve gorgusuz bir yeğen bu. Cocuk ve kucuk olması bunları sevimli minik birer detay haline getirmiyor.

Ben fikir almak için sordum esasen

Benim de hoşuma gitmiyor ama koyacak yer sıkıntısı var

Islak bornoz yatak odasında nasıl kuruyor

nem olur ortalık gibi geldi
yok kuruyor en azından benim evimde sorun olmuyor

Nereye asmamız gerekiyo bornozu?
Gardropa mı asalım yoksa fortmantoya mı ?

Yoksa yatak odasında mı tutalım ?
Duştan çıkıp sırılsıklam odaya geçip öyle mi giyelim ?
Yoksa hiç giymeyelim mi ?

Çocuk nebilsinmiş onun bornozu yok mu ? Hadi yok diyelim kurulandığı havluyla el yüz havlusu bir mi ki anlamıyo ?

6 yaşında yahu 6 1-2 değil okuma yazma öğrenicek yaşta.
eltısinin çocugunu eve almasın hiç sorun kalmaz boşverin bornozu havluyu

esinizin ustune bosu bosuna gidiyorsunuz,cocugun annesine tatli dille rahatsiz oldugunuz durumlari anlatabilirsiniz.
birde ne yedi ne icti bunlarin hesabina girmeyin bence,bakin sizinde evladiniz buyuyecek,oyle terbiye veririm yapamaz filan ahkam kesmeyin oyle bir yapar ki huysuzluk arsizlik akliniz sasar.

Evet sinir bir durum ama muhattabın co cuk ve o hayal yasında
silmefim demedi onın yalancılıhını degil o anki beyninin inandigi duru göstetir.
yalancı vadfı 6yadındaki cocuga isnad edilmez
siz ne kadar iyi anne olursanız olun
terbiye olmayan cocuk genede olmuyor.
orta abartıcak bi durum yok az sabır et buyur:))

Öğretmek konu sahibinin görevi mi değil.

Anne öğretseydi yada konu sahibinden önce çocuğuna müdahale
etseydi. Çocuğun gelişimi ailesi dışında kimsenin umrumda olmak zorunda değil.
Herkes aşırı hassas yaklaşmak zorunda da değil.

Elti için çocuğun davranışları sorun teşkil etmiyorsa
baktı konu sahibi ters davranıyor
Alacak çocugunu götürecek.
Mesafe koyacak, az görüşecek bu kadar basit.
Evet bence de öyle öğretmek zorunda değil ama yazı direk çocuğun üstüne yazılmış daha çok eltisine kızsaydı onu bunu saymasaydı haklı olabilirdi..dediğim gibi eve almamakta bi secenek..

ben artık onun yendiğinde değilim yediklerini evimin çeşitli yerlerine tükürüp bırakmasından şikayetçiyim .

bu konuda kesinlikle haklısınız ama eltiniz gerektiği kadar titiz değil sanırım,
erkekler de bu konuları asla takmazlar. eltinizle muhatap olmalısınız.

Ayy çocuktan tiksindim resmen. Pis bir cocuk ve evin içinde deli baş gibi dolaşıyor. Nereye ne yapacağı belli değil.
Kocana kızmadim. Çok cemkirmissin senin ailen söyle pis böyle pis demeye getirmiştir.
En güzeli kocana cemkirecegine o pisliklerini fotolarıni çekip eltiye mesaj yazmakti. Siz gittikten günler sonra bile neler çıkıyor ortaya diye laf söylemek lazımdı. Sonra eve geldiklerinde salonun kapısını kitleyip yeni temizledim gelin mutfakta oturan demek. Buzdolabında cokomel mi gördü istiyor mu dur ben sana yemek koyayım açsın galiba demek. Yemek yersen çokomeli veririm demek.

Aile terbiyesi görmemiş bir çocuk işte. Ama kocan da sanırım o zihniyette bir insan. Kendi cocuguna sahip çık. O ailede bunlara alisabilir.
Hepsine laf söylüyorum zaten bu çocuğu siz bu hale getirmişsiniz çok şımartmışsınız diye eltim kv kp E suç bulur kv eltime . Halbuki hepsi suçlu . Benim yapımı biliyorlar artık . Ya çocuğu şerefsiz puşt diye seviyorlar ya bu nasıl bir zihniyet !

bende sizin gibi aile apatmanındayım hatta sizden daha geniş ve erkek kız her yaşta huyda çocukları var. üstelik ben yoğun çalışıyorum haftasonum var.

kimse bence yaşayamadığını anlayamaz size saygı duyuyorum eleştiri yapmicam ama keşke kendi aileniz yani eşiniz ve çocuğunuzdan olan minik aiele en önemlisidir.
benim eltimin 3 çocuğu var. yaramazlar ama tabi bu coçuk kadar değil.

benim eşim bile kendi yeğenlerine benden çok kızar. ben küçüklüğümde fazla şefkat görmedim. bilmem bundan mıdır en yaramaz çocuğa bile fazla kızmamışımdır. çocukken ben yiyemedim çocuklar yesin diye ne istedilerse vermeye çalıştım. çocukluk ayrı bişey, hep sevgiyle yaklaşırım şefkat göste rmeye çalışırım.

eltimin küçük kızı dolabı açar ben bunu istiyorum der veririm. yeni istikbal halıma triliçe, kırmızı etin kanını, çayı, salçalı yemeği döktüler sesimi çıkarmadım. bi daha yapmayın dedim yapmadılar. en yaramazı bile benim sözümü dinler.
keşke eşinizde siz hatalı olsanız bile alttan alsaydı. yazık bebeğiniz var.

yinede aileniz için en iyisini yapmanız heralde daha doğru. Allah yardımcınız olsun.

bu konuda kesinlikle haklısınız ama eltiniz gerektiği kadar titiz değil sanırım,
erkekler de bu konuları asla takmazlar. eltinizle muhatap olmalısınız.
Eltim de tek suç zaten . Bir tane de 11 yaşında oğlu var . Hala çocuk nasıl eğitilir öğrenememiş. Ben ondan küçüğüm ve utanıyorum ona akıl vermeye. Ama akıl yaşta değil başta gerçi ama eltim de söylediğim lafları çok takmıyor çünkü artık onların yaptıklarına alışmış umursamıyor

Benim eltiminde cocugu cok hareketli
Bize geldimi ev savaş alanina döner
Annesi surekli uyarir ve arkasını toplamaya calişır ama ben müsade etmem
Çünkü bende 2 tane cocuk büyütüyorum
Cocukların bunlari yapmalari cok normal
Eltimin oglu benim evimde bu kadar rahat hareket ediyo olmasına ben mutlu oluyorum cünkü bizi seviyo benimsiyo benim evimde o rahatlığı buluyo
Hersey bi temizlige bakar bu kadar büyütüp eşinle arani acma

işte peki bu yatak odası neden özel ve ayıp

6 yaşındaki çocuk oraya da girse ne görecek

bakın hep yasak hep tabu ile yetişiyoruz

benim evimde hiç kapı kapanmaz mesela

oğlumun arkadaşları geldiğinde de

hatta komşular işte kitlesene odayı vs

ne var orada çocuklar esasen saklanacak gizlenecek bir şey olmadığını görünce kendileri de girmez

yasaklar kışkırtıcıdır
bana gore daha ozel yatak odası kapıdan bakabılır ama dolabı cekmecelerı karıstıramaz cunku cok kucuk degılkı artık 6-7 yasında

Evet bence de öyle öğretmek zorunda değil ama yazı direk çocuğun üstüne yazılmış daha çok eltisine kızsaydı onu bunu saymasaydı haklı olabilirdi..dediğim gibi eve almamakta bi secenek..

:) Çocuğun üzerine yazmış çünkü artık nefret etmiş napsın..
Yani anladığım kadarıyla burada insanlar
Bir çocuktan nefret edilebilmesini yadırgadılar.
Hani çocuklar masum falan yaa..
Sebeplerini anlatmış uzun uzun..
Garip bulmuyorum.

Direk eve alamam diyemez ama eltiye içini dökebilir.
Elti mesafe koyarsa koyar
Koymaz ise çocuğunu böyle terslerler de, bozarlar da.
O daha çocuk nasıl kötü davranır demeyecek.

Çok haklısın herkes çocuğunu terbiye edecek
Ya ne bileyim insan rahatsız olur annesi de babasıda çok rahat insanlar demek ki
Bu bir kenara dursun eşinizde saçmalamış e demek boşarım gitsin yeğeninin evinde yaşasın o zaman
Tmm belki kendisi müdahale edemez ama en azından napalım annesi ile konuş sen demeliydi

Sevimsiz, cimri, yenilen seyde gözü kalan bir yenge canlandı gözümde. Senin cocugun da büyüyecek elbet. Öyle ben cok iyi terbiye veririm demekle olmuyor.
Eşinle olan kısımları okumadım. Anlatış biçiminden rahatsız oldugum için okumadım daha fazla. O yuzden ona yorumum yok.
İstediğin profili canlandır gözünde . Ben kimsenin çocuğunun pisliğini temizlemek zorunda değilim annnesi var o çocuğun . Biz böyle yetiştirilmedik biz değil bir başkasının dolabını kendi buzdolabımızı bile açıp karıştırmazdık annemizden isterdik önümüze sofra bezini koyar yiyene kadar yanımızda oturur bittiği gibi götürür banyoda elleri ağzı yıkar sonra bırakırdı . Benim bunlardan rahatsız olmam kendi çocuğumu nasıl yetiştireceğim hakkında fikir sahibi etmeliydi sizi .

X