Konu sahibi
Kendimi senin yerine koydum.
Her çekmeceyi karıştıran, yediklerinden sonra ellerini oraya buraya
süren, sürekli acıktım deyip bir şeyler önüne koymamı bekleyen
Yediklerini hiç aklıma gelmeyecek yerlere tüküren
(bu kısımda sanırım tansiyonum düştü)
Zeytin çekirdeklerini, tuvalet kağıtlarını bir yerlere
tıkıştıran, kalem kutumu, not kağıtlarımı
karıştırma bir yana olmaz dediğimde siz napcaksınız yaa bunları
şeklinde papuç kadar dil ile cevap veren bir çocuğa
Ayyy canımmm yaaa çocuk bu çocuk diye yaklaşamazdım.
Hele ki 4 aylık bebekle hiç..
Tek hatan eşinle konuşmak olmuş.
Muhatabın tamamen eltin. Onunla biraz sert biraz tatlı
Biraz sitemkar biraz da anlayışlı bir şekilde konuş ve kendini
İfade et.
en sinir olduğum şey banyoya bornoz asanlardır.oldu olacak içi çamaşırlarınızı da asın gıcık oluyorum.çocuk havlu niyetine siliyor nereden bilsin ki
en sinir olduğum şey banyoya bornoz asanlardır.oldu olacak içi çamaşırlarınızı da asın gıcık oluyorum.çocuk havlu niyetine siliyor nereden bilsin ki
herkesin kendi tercihi olsa da bana banyoya bornoz koymak çok garip geliyor.ebeveyn banyosu tamam ama ortak banyoya hayır diyorum.ben yatak odamda tam kapının arkasındaki duvara özel bir askı yaptırdım oraya asıyorum.asla tutmuyorum banyoda
Haklı olarak kızmışsın zor bir durum. Ama eşin bu işi çözemez. Ben kendimi yerine koydum, yeğenim yese içse dökse terbiyesizlik yapsa bile eşimin bu durumu şikayet etmesini hiç hoş karşılamam. Tepkinizi fazla buldum.
6 yaşındaki o çocuk sinir krizleri geçirip herkesi döven, kimseden korkusu olmayan, evden kimseye haber vermeden kaçan ,ona söylenilen Bi lafı asla dinlemeyen ,sadece işine gelen şeyleri duyan o kadar bilmiş biri ki onu nasıl unutabilirim .Okumaya tahammül edemedim. Hanımefendi 6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz. Bu yaştaki çocuktan olgunluk beklemek ne kadar doğrudur. Takmışsınız çocuğa.
Kimse burada şımarık çocuk falan demesin. Çocuk yahu bu çocuk.
Ne hikmetse herkesin evladı kendine harika gözüküyor. Sorsan, herkesin çocuğu terbiyeli, yalan söylemeyen, yaramazlık yapmayan ortalığı kirletmeyen biri.
Sorun yaptığınız, yarım sayfa dertlenip yazdığınız kişinin 6 yaşında olduğunu unutmayın.
Ama o çoccuaaakkk...
Evet çocuk ama terbiye namına bir şey görmemiş, dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan, sınırları olmadığını düşünen, insanlara zarar vermesi, onların ne düşündüğü zerre umurunda olmayan, her ne yaparsa yapsın arka alınacağını bilen bir çocuk.
Dediğiniz gibi pabuç kadar diliyle aklı sıra ayar verirken gayet akıllı ama.
Konu sahibinin tek hatası eltiyle değil eşiyle sorunu çözmeye çalışmak.
Bir sürekli yapma etme demek var birde çocugu sakin bi zaman da alıp tatlı tatlı konuşup öğretmek var.. Ha uğraşamam banane diyorsa eşiyle kötü olup evini o aileye açmayacakGerçekten iki taraflı düşünmeye çalışıyorum.
Kuralsızlık diye bir şey benim açımdan söz konusu dahi olamaz.
Ki toplumsal kurallar küçük yaşlarda öğretilmeli çocuklara
Bunun doğrusu budur.
Hayal dünyalarına, özgürlüklerine müdahale ile ne ilgisi var?
Çöpü evin ortasına atan yada zeytin çekirdeklerini
oraya buraya tıkıştıran bir çocuga ki bu yaş 3 yaşında başlar
6 geç kalınmış bir yaş.
Oraya atmamalısın çünkü onun yeri çöp kovası
Çöp kovaları bunun için var demek nasıl kısıtlama
olabiliyor benim aklım almıyor.
Bir sürekli yapma etme demek var birde çocugu sakin bi zaman da alıp tatlı tatlı konuşup öğretmek var.. Ha uğraşamam banane diyorsa eşiyle kötü olup evini o aileye açmayacak
Kusura bakmayın ama ömrümde gördüğüm ilk çocuk değil o . Bizim de yeğenlerimiz var etraf çocuk dolu ama böylesini ilk defa görüyorum . 1 buçuk senedir bu çocuk evime gidip geliyor . Başlarda çok yüz verdiğim için böyle . Ben en başta sınırımı koysaydım böyle olmazdı belki .Çocuğa içten içe o kadar bilenmiş ki konu sahibi bu yüzden muhtemelen her yaptığına müdahale ediyor. Ayrıca ben eminim ki ters davranıyordur.
Çocuk kaprisi çekmek bu kadar mı zor yahu.
ben artık onun yendiğinde değilim yediklerini evimin çeşitli yerlerine tükürüp bırakmasından şikayetçiyim .siz cocuga takmıssınız bence o daha cocuk yesin varsın acsın dolabı dolabı nolcak sonucta amcasının evi baska yerde yaparsa annesinin sorunu sizin degil neden bu kadar sorun ediyosunuz anlamıyorum