Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Okurken tek hissettiğim 6 yaşında bir çocuğa bile nefret duyabilen sevgisiz bir kadının berbat tavırları..
Evinize koyduğunuz o harika süs eşyalarından daha önemlidir minicik bir çocuğun kalbi.Senin evine gelince yiyormuş..ne olmuş iki tane zeytin alt tarafı. Tahammülsüz ve cimri bir karaktere sahipsin belliki.

Yorumları okuyunca canavar çocukların nasil yetistigini görmus oldum. Ozellikle sinif ogretmenleri Allah sizin yardimciniz olsun.

Aman cocuk o diyip gecerek mahvediyorsunuz o bebeleri de.

Konu sahibi sonuna kadar haklısın.

Aynı anneler okullar açılınca kafa dinleyeceğiz diye sevinip okullar kapandığında bi rahat ederiz diyen tipler. Öğretmenlerin neler çektiği umurlarında mı.

bibloya çikolata yapıştrması bana komik gelmedi, zeka göstergesi gbi de gelmedi pek. Ha çocuğun özellikld konu sahibine gıcıklık yapması zekaysa bilemem tabi de. Bence çocuğun annesiyle iletişimnde sorun var

Evet haklısın en doğrusunu yapmışsın elektronik eşyalar zaten erkeklerin hassas noktası orda kopmuş ipler galiba

Aslında konu sahibi biraz akıllı davranıp eşinin çok değer verdiği bir şeyi çocuğun mahvetmesini sağlamalıydı. Ama bazen entrika düşünemiyoruz işte.

Lokmalarını mı saydınız üzüldüm ben de hala olucam yakında
Yeğenime yapılsa üzülürdüm
Bi de çocuk özellikle yapıyo gibi geldi
Sevmediğinizi farkında sanırım
Annesi ile konuşun

Çocuk üzerinden değil eltiniz üzerinden çıkışmalısınız eşinize. Terbiye vermediği çocuğuna evdeyken kızıp peşinde koşmadığı için rahatsız oldupunuzu zaten doğrusuda bu çünkü çocuk ayıp bilmez o yaşta. Ama annesinin emgel olması gerekir. Haklısınız ama yolunuz yanlış. Eşinizde cahilce konuşmuş. Ona sizden fayda var yeğeninden abisinden yengesinden değil ilk başta ailesi siz ve evladıdır sonra diğerleri gelir. İnsan önce evinin içini düşünür evinin içine merhamet eder. Yarm birgün yaşlamdığınızda siz yanında olacaksınız evladı olacak diğerleri değil. Saçmalamasın yani direkt bunları söyleyin. Düşünsün biraz

O zaman picassoluğunu kendi evinde yapacak, bizde çocuk yetiştirdik, mükemmel anne, mükemmel evlat havasında da değilim, zaten yoktur öyle mükemmellik, sadece insan gittiği yere karşı empati yapıyor, istenmeyen kişi ilan edilmek istemiyor, evinde çöpünü kurcalatmayan anneler başkasının evinde karıştırınca ses etmiyor, kirlenmesin diye evdeki koltuklara oturtmayıp misafirliğe gittiği yerde çocuklarının yağlı ve çikolatalı ellerini heryere sürmesine izin veren anneler biliyorum.

Kendi evinde çocuk değil ama başkasının evinde çocuk, anneler çocuklarına öğretmeli, yineliyorum burada söz konusu çocuk değil, annesinin tutumu, anne düşünmeli böyle şeyleri.

Annemin bir arkadaşının 2 oğlu vardı evlerden ırak, annem 3 çocuk yetiştirdi hiçbirimiz kimsenin evinde birşey kurcalamazdık, o çocuklar bize gelince annemin kabusu olurdu, buzdolabını kurcaladıkları yetmiyormuş gibi dolabın tepesine çıkarlardı, yatak odasında kurcalanmadık çekmece bırakmazlardı, çok samimiler diye anacığım ses edemezdi ama yaka silkerdi.

İş annelerde bitiyor.

Bence sen haklisin. Benim titizlik takintim var. Ben 4 aylik cocukla dinlenme saatimden kisip evi temizlesem, ardindan bi veret gelip zeytin cekirdeklerini evin her yerine tikistirsa bende deliririm. Heleki esim beni desteklemiyosa. Ama keske esine sikayet etmek yerine eltine laf soksaydin. Birgunde esin evi temizlesin ardindan arada gelsin eltin veletiyle. Bak bakalm napiyor 3 gun ust uste boyle olsa. Dedigim gibi keske soylemseydin esine. Kocan kendiliginden soylemesi gerekirdi " bu yigenimde cok sey ya" diye.

Ay canım gerçekten kabus gibi. Ama çocuğun suçu yok. Haklısın çok sinir bir durum ve sana cimri diyenler olmuş fakat asıl demek istediğin sizde yemek yemesi değil bence. Yemek yerken etrafı kirletmesi...
Bütün iş annede bitiyor. Ya onunla konuşacaksın ya da çocuğun peşinde sen koşturarak güzel bir şekilde sabırla çocuğa yapması gerekenleri göstereceksin. Çünkü sen sinirlendikçe annesi de umursamadıkça çocuk anneden de yüz bularak sana zıt gitmeye başlıyor. Ya da annesine arada hafiften surat as ama çocuğa kötü davranma. Kadın anlasın ondan kaynaklandığını.

Okurken rahatsız oldum bunu yedi şunu yedi bunu yaptı. Siz neden kosturuyorsunuz peşinde annesine söyleyin eltinizle halledeceginiz mevzuyu eşinize yansitmissiniz çok hatalı bir davranış sonra da karşılıklı uçlara kadar vardirmissiniz bosanirsaniz da zeytin çekirdeğini doldurmayan birsey için bosanacaksiniz aferin

Hatalısınız. Öncelikle 6 yaş bir çocuğu anlamaya çalışın sizin bebeğinizde o yasa gelecek ki. Benim özenle tekrarlamama rağmen oğlum başka evde buz dolabı görünce açıyor. Uyarıyorum sakın başka yerde buz dolabı açılmaz diye her defasında. Ama demekki etrafımdaki insanlar çocuk büyütmüş kişiler olduğundan. Aşk olsun cikom diyip çocuğu alıp yanımdan buz dolabına götürüp ne istiyorsun gel bakalım beraber diyorlar. Ve eşiniz belliki çok iyi bir baba olacak. O zeytin cekirdeleri neden oraya itina ile dizilmiş anlamış çok iyi. Çok hoşuma gitti yorumu:).

Burda bir hatalı olan kişi de eltiniz. Onun asla izin vermemesi gerekiyor. Ben yokken oğlum bazı yasakları çiğnemiş olabilir ama ben varken buna asla müsade edemem.

Bu 6 yaşındaki afacanı iyi gozlemlemenizi tavsiye ederim. Nekadar iyi yetistirsenizde yeğeni gibi davranışları olacak. Ayrıca belliki çok düzenli ve titizsiniz. Bu çocuğunuzun oyun alanı ve gelişimini kısıtlayabilir. Çocuklar kirletir kirlenir. Bizim için pis olan şeyler onlar için eğlence. Birde bu çocuk ana okuluna gitmiyor mu. Oğlum 4 yaşında gitmeye başladı. En iyi katkısı her yediği şeyden sonra el yıkama dış fircalama alışkanlığı oldu. O zeytin çekirdeği vs gibi örnekler bizim evimizde de oluyor. Anlatıyorum kızıyorum ve bakıyorum ki görmeme m icin kendine gizli kuytu yerler buluyor. Zamanla geçecek birşey olduğunu bilerekten oğlum gel bakayım ne anlatmak istedin burda diyorum. İnanın bir hikaye bir icad çıkmış oluyor.

He başlarım icadına benim çocuğum asla yapamaz derseniz. Tabiki hakkinız var yaptırmayabilirsiniz. Ama çocuk bir çok şeyden mahrum kalacak.

Ben yerinizde olsam o ufaklıktan birşeyler öğrenirim. Nihayetinde eltisinin çocuğu sinirlendiği için deri kotukları kalemle delinmiş biri söylüyor bunu

Aynen yaaa cidden çok güzel ifade etmişsin.
Ne diyebilirim ki..
Çocuk resim yapacaksa duvarlara yada eşyalara değil
Resim defterine yapması gerektiğini bilmeli.
Bunu söylediğinde müdahale etmiş değil
Öğretmiş oluyorsun ama anlayana işte.

Biz küçükken kendi evimizde gayet rahattık. Duvarları da boyamışlığımız, etrafı da dağıtmışlığımız, olmadık şeylere zarar verdiğimiz de olmuştur. Ama sadece kendi evimizde. Çünkü "başkasının" bilincini erkenden oluşturmuşlardı bizde.

Bir akrabamızın kızları bize geldiğinde iç çamaşırı çekmecelerine kadar karıştırıp dağıtırdı. Duvar kağıtlarını annesinin gözü önünde yırtıp gayet bilinçi bir şekilde tepsiyi devirdi. Annesi "çocuk işte dedi". Onların evine gittiğimizde çocuklar mum gibiydi, her yer biblo, cam hiç birine zarar gelmemişti. Başka yerde dağıtıp kendi evinde uslu durmayı akıl edebilen bir çocuk demek ki bunun tam tersini de öğrenebilirdi.

Eğer anneleri isteseydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…