Esim ve finansal hakkinda.

Adam sizi fena kekliyor, adam borca morca girmiyor ki çuvalla parası var.

Etrafınızda hiç öyle borç içinde kimse görüyor musunuz? Adam size para vermemek için amma zırvalamış yaf.

Valla bence siz birbirinize pek uygun değilsiniz. Bence ayrılın, adam daha akıllıca bir kadınla olsun. Siz de bence daha size uygun, mütevazi bir erkek bakın memur olsun misal ama adam gibi nikah yapsın, sizi sevsin.

emin olmamakla birlikte ortak yasamlarda ozellikle vasiyet yazmalari isteniyor, kisiler ayri hesaplar uzerinden harcama yapmiyor, ortak hesaplari olduguna gore bir sozlesme de olmasi lazim.
eger ayni evin icinde kaliyorlarsa kimin kirayi odedigi ya da ev sahipligi varsa kimin evi oldugu, ayrilik durumunda- ölüm durumunda ev ya satiliyor ya da ev sahibi kimse evden cikmanin gerektiginin anlasmalari yapiliyor.
konu sahibi detay verse daha net anlasilir.

O zaman ortak yaptıkları ikisinin.
Ayrı aldıkları bireysel. Bende öyle anladım. Öyle olmasa resmi nikahtan bir farkı kalmaz ki.

olunmuyor,.

Ev mi aldik, o ortak.
Ne alirsak ortak.

Kendi mal kendine
Resmi olarak evlilik yoksa adam sizinle niye ortak ev alsın ki?
Şimdi yaptığı gibi kendi parasıyla servetine servet katar, kendi malını mülkünü artırır. Niye sizinle bölüşsün?

Kizlar yazacagim ancak şu an bilen biri yazarsa cok sevinirim. Acil işim çıktı. Kimse yazmazsa gelince yazacagim

Yatırım konularını eşinize bırakıp kendi paranızla gül gibi geçinin derim eşinizin sizin "ortak" hesaba para atmanıza hiç ihtiyacı yok.
Siz kendi paranızla kıyafetinizi takınızı parfumunuzu alın kuaföre gidin harcayın. Bunun dışında eşinizden de talepleriniz olsun başka ülkeler şehirler görmek isteyin.
Siz kendinize değer verin kendinizi şımartın zamanla o da şımartmaya alışacaktır.
Sözün özü eşinizin sizin kasaya para atmanıza ihtiyacı yok, dükkan da alsın sonuçta eve gelir. Ne güzel kariyer planı var takdir ettim. Benimkinin kariyer planı istifa edip dağ tepe gezmek mesela

Arkadaslar

Ben zaten calisiyorum. Hic bir talep istemiyorumki zaten ? Siz bunlari nerden cikartiyorsunuz ?
Adam benle beraber olmak istemese gecen sene neden dusuk yapiyim. Konu nerden nereye geldi anlamadim ki.

Konu sahibi bunu sizin çıkarlarınızı korumaya çalışmak için yazıyorum. ‘Ortak hesap’ açılması devletin evlenmeyen ama birlikte yaşıyoruz diye başvuran çiftlerden talep ettiği bir durum için açılmış olabilir. İkiniz de eşit para koyuyorsunuz ve anladığım kadarıyla aylık tüm giderler oradan karşılanıyor (yemek, faturalar ve) kalan da birikimde duruyor.

Adam buradaki toplam paranın yarısını çekti diyorsunuz. (İnşallah birikim parasının yarısını çekmiştir. Diğer türlü adam ortaya hiç para koymamış, adamı da siz beslemişsiniz gibi olur çünkü). Diğer yarısını da bence hemen siz çekip kendi özel hesabınıza koyun. Ortaya konulan paradan kalanı bölüp kendiniz alın. Yarın öbür gün adam ayrılacağım dediğinde zaten yarısını çoktan çektiği kalan paranın da yarısı alır ne olur ne olmaz.

Babama soralım demek saçma olmuş. Hoş adamın sizin fikrinizi zaten yalandan sorduğu da belli de neyse.

Onun dışında burada insanlar bu kadar ince hesabı ev arkadaşlarıyla yapmıyorlardır. Böyle bir birlikteliğe kendinizi mahkum etmeyin. Zor durumda bu adamla nasıl yaşayacaksınız? Bebek olsa çalışamasanız bu adam çocukla seni ben besliyorum triplerine girer. Avrupada olmaz da çalışamaz durumda devlet bakmasa bu adama güvenilmez. Kök aileniz bile daha güvenilir gelir. Evliliğe karşıtım demesi bile size hakarettir. Nedeni belli ki malını sizinle paylaşmak istememesi. Sizden para gibi bir aracı kaçırmaya çalışan adamın sevgisine nasıl güvenebilirsiniz ki?

Avrupada artık insanlar evlenmiyor, mallarını paylaşmamak için birlikte yaşıyorlar evet ama ben romantik bir ilişkide böyle hesapları kabul edemem. Şahış şirketi mi kuruyoruz yoksa hayatımızı birleştirip ‘biz’ mi oluyoruz? İlerde yaşlanınca belki adamın altını temizleyecek insansınız, adamın derdi mallarıma ortak olmasın. Sinirlendim durup dururken.

Kizlar yazacagim ancak şu an bilen biri yazarsa cok sevinirim. Acil işim çıktı. Kimse yazmazsa gelince yazacagim
Konu sahibi açıkladı.
Ama hala adamın ondan mal kaçırdığını anlamadı.
Adam evlilik ortalıktır, ben kimseyle ortak olmak istemiyorum diye açıklama yapmış ajdjajdjsj.

Evli bile değillermiş..anca lüks bir yerde gönlü çekipte yemeğe çıkarırsa konu sahibinin boğazından adamın 1 tl si geçiyor yoksa adamın şu anda da aldığı mallar sadece adamın

Resmi olarak evlilik yoksa adam sizinle niye ortak ev alsın ki?
Şimdi yaptığı gibi kendi parasıyla servetine servet katar, kendi malını mülkünü artırır. Niye sizinle bölüşsün?

Biz evliyiz. Sadece kagit ustunde degil. Dugunumuz oldu. Takilarimiz takildi.
Esim beni her 3 ay baska bir ulkeye goturur supriseler yapar. Yani sevmeyen adam yapmaz bunlari. Ama ticaret konusunda bana karisma ve ortaklik istemiyorum dedi net sekilde. Bunu da ben kabul ettim.

Cunku ortak biriktiriyoruz. Esim bosver biriktirme diyor ev icin degmez diyor ama ben istiyorum. Istanbuldan bir ev almak istiyorum. Esim icin farketmez. olsa da olur diyor olmasa da olur diyor.

Ev alindiginda tabiki bu ikimizin ustune olacak, ortak hesaptan cunku alacagiz bu evi.

Eşiniz ısrarla sizinle ortak bir şey almak istemiyor. Size formaliteden sormuş ve gidip kendine yeni işyeri almış ortak hesaptan para alarak.

Eşiniz sizi zannettiğiniz kadar sevse neden resmi nikahtan kaçsın? Hesap kitabı bile kendi kazancı üstüne. Size geleceğinize dair ortak bir planı görünmüyor.

Ayrıca eşler normalde birbirinin mal varlığından haberdardır ama sizin bir şeyden haberiniz yok.

İşte evli olmuyorsunuz. Düğün yapılması ve takı takılması evli olduğunuzu göstermiyor. Hiçbir yasal hakkınız yok. Yaşadığınız birliktelik, ev arkadaşlığı sevgililik.

Resmi nikah yoksa evli de değilsinizdir. Bu yoruma açık bir konu değil. İsterseniz 40 gün düğün yapın. Takıyla düğünle mi evlenmiş sayıyorsunuz kendinizi? Gerçekten şaka gibi bir konu. Kimlikte medeni haliniz ne yazıyor bekar. Bitti konu kapandı.

Eşiniz sizi seviyor/ sevmiyor bilemem konu o değil zaten. Size güvenmiyor ama orası kesin. Hayat ortaklığılıdır evlilik, mal ortalığı gibi görüyorsunuz madem sizin görüşünüz. O açıdan bakarsak maddi durumu iyi olan kimse evlenmesin. Siz İstanbul’da eviniz olsun diye o da rahatça cinsellik yaşayayım, kurulu bir düzenim olsun diye bu adına evlilik dediğiniz birlikte yaşamı kabul etmişsiniz belli. Sevgilinizin kafası çalışıyor umarım ileride sıkıntı yaşamazsınız. Ne diyelim siz memnunsanız siz bilirsiniz ama ısrarla kocam/evliyiz yazmazsanız iyi olur zira ortada evlilik yok

Eşini tebrik ederim ,33 yaşinda 4 tane dükkan arti ev araba sahibi olan çok ama çok az kişi var.
Çoğu daha yeni uni bitirmiş oluyor.
Bence eşin feminist ,eşit davraniyor .Biz kadinlar hep demiyormuyuz eşitlik olsun .
ayni parayi aile harcamadi için atiyor ,sende aslinda herşeye sahibsin ve eşin arti kendi parasindan lüx kiyafetler almasinda bir sakinca görmedim.
Evi napcan şimdiden TR de,senede 3,4 hafta tatil için ev lüzümsüz .Git ultra lüx hotellerde hd yap ,temizlik yok yemek derdi yok.

Yapmayin allah askina. Esim bana hicbirsey almiyor gibi mi anliyorsunuz ?
Esim istanbuldan ev istemiyor cunku benim istedigim ev sempt olarak iyi degilmis. Bana resmen dedigi. Okumuz guzel kulturlu bir bayansin, ben bizim ailemizi oyle yerlerde tatil gecirmek istemiyorum. Cok yazilacak varda olmuyor iste.

Ben eminim benim esim oyle degil ve yasal tamam hakkim olamaya bilir ama benim isim gucum olan bir bayanim. Ben kimseden hicbirsey istemiyorum kendim calisip kazaniyorum zaten.

Yahu neden ödemeyesiniz? Eşlerin borcu da geliri de birdir. Batarsanız birlikte batarsınız, çıkarsanız birlikte çıkarsınız. Yeri gelir birlikte aç kalırsınız yeri gelir birlikte lüks yaşarsınız. Eşim bana ilerde borç yaparsan ben neden ödeyeyim? dese adamı boşarım herhalde sen bir şey ödeme diye. O borç yapsa elbette birlikte ödeyeceğiz. Evliliğin amacı ortak aile kurmaktır genelde.

Ortak hesaptan alınacağı için ev ikinizin üzerine olacak demişsiniz. Şimdi adam ortak hesaptan paranın yarısını çekmiş dükkan almış. Bu dükkan ortak hesaptan parayla alındığı için ikinizin üzerine mi?

Ortak hesaptan yarısını çekmiş, yani kendi biriktirdiği parasını almış adam. Mantıken adamın üzerine olması lazım. Konu sahibi kalan yarısını kendi hesabınıza aktarın, güvenceniz olsun.

Ortak hesaptan para çekip aldığı dükkana ortak mısınız? Sonuçta orda sizin birikiminizde var
Hayir cunku diyelim 150 bin euro var. 75 bin euro sunu cekmis. Oda ''kendinin''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…