- 23 Ağustos 2012
- 50.602
- En iyi cevaplar
- 1
- 235.117
- 898
Cunku evlenmek ortakliktir diyor.
Ben kimseyle ortak olmak istemiyorum diyor.
Yasalari gosterdi bana, bende ikna oldum.
Adam diyelim buyuk yuklu borca girdi. ayrildik. Yarisi bana. Ben neden adamin borclandigi parayi odeyim ? Yani ben de kendimi garanti aliyorum ama burda yasamayanlar bilemez bu konulari.
emin olmamakla birlikte ortak yasamlarda ozellikle vasiyet yazmalari isteniyor, kisiler ayri hesaplar uzerinden harcama yapmiyor, ortak hesaplari olduguna gore bir sozlesme de olmasi lazim.İnternetten baktım, birlikte yaşama hakkıymış.
Ama mal varlığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Çünkü ortada resmi ya da uluslarası bir evlilik yok. Dolayısıyla mal varlığını kapsayacağını sanmıyorum.
O zaman ortak yaptıkları ikisinin.emin olmamakla birlikte ortak yasamlarda ozellikle vasiyet yazmalari isteniyor, kisiler ayri hesaplar uzerinden harcama yapmiyor, ortak hesaplari olduguna gore bir sozlesme de olmasi lazim.
eger ayni evin icinde kaliyorlarsa kimin kirayi odedigi ya da ev sahipligi varsa kimin evi oldugu, ayrilik durumunda- ölüm durumunda ev ya satiliyor ya da ev sahibi kimse evden cikmanin gerektiginin anlasmalari yapiliyor.
konu sahibi detay verse daha net anlasilir.
Resmi olarak evlilik yoksa adam sizinle niye ortak ev alsın ki?olunmuyor,.
Ev mi aldik, o ortak.
Ne alirsak ortak.
Kendi mal kendine
Arkadaslar
Ben zaten calisiyorum. Hic bir talep istemiyorumki zaten ? Siz bunlari nerden cikartiyorsunuz ?
Adam benle beraber olmak istemese gecen sene neden dusuk yapiyim. Konu nerden nereye geldi anlamadim ki.
Konu sahibi açıkladı.Kizlar yazacagim ancak şu an bilen biri yazarsa cok sevinirim. Acil işim çıktı. Kimse yazmazsa gelince yazacagim
Evli bile değillermiş..anca lüks bir yerde gönlü çekipte yemeğe çıkarırsa konu sahibinin boğazından adamın 1 tl si geçiyor yoksa adamın şu anda da aldığı mallar sadece adamınYatırım konularını eşinize bırakıp kendi paranızla gül gibi geçinin derim eşinizin sizin "ortak" hesaba para atmanıza hiç ihtiyacı yok.
Siz kendi paranızla kıyafetinizi takınızı parfumunuzu alın kuaföre gidin harcayın. Bunun dışında eşinizden de talepleriniz olsun başka ülkeler şehirler görmek isteyin.
Siz kendinize değer verin kendinizi şımartın zamanla onda şımartmaya alışacaktır.
Sözün özü eşinizin sizin kasaya para atmanıza ihtiyacı yok, dükkan da alsın sonuçta eve gelir. Ne güzel kariyer planı var takdir ettim. Benimkinin kariyer planı istifa edip dağ tepe gezmek mesela
Resmi olarak evlilik yoksa adam sizinle niye ortak ev alsın ki?
Şimdi yaptığı gibi kendi parasıyla servetine servet katar, kendi malını mülkünü artırır. Niye sizinle bölüşsün?
Eşiniz ısrarla sizinle ortak bir şey almak istemiyor. Size formaliteden sormuş ve gidip kendine yeni işyeri almış ortak hesaptan para alarak.Biz evliyiz. Sadece kagit ustunde degil. Dugunumuz oldu. Takilarimiz takildi.
Esim beni her 3 ay baska bir ulkeye goturur supriseler yapar. Yani sevmeyen adam yapmaz bunlari. Ama ticaret konusunda bana karisma ve ortaklik istemiyorum dedi net sekilde. Bunu da ben kabul ettim.
Cunku ortak biriktiriyoruz. Esim bosver biriktirme diyor ev icin degmez diyor ama ben istiyorum. Istanbuldan bir ev almak istiyorum. Esim icin farketmez. olsa da olur diyor olmasa da olur diyor.
Ev alindiginda tabiki bu ikimizin ustune olacak, ortak hesaptan cunku alacagiz bu evi.
İşte evli olmuyorsunuz. Düğün yapılması ve takı takılması evli olduğunuzu göstermiyor. Hiçbir yasal hakkınız yok. Yaşadığınız birliktelik, ev arkadaşlığı sevgililik.Biz evliyiz. Sadece kagit ustunde degil. Dugunumuz oldu. Takilarimiz takildi.
Esim beni her 3 ay baska bir ulkeye goturur supriseler yapar. Yani sevmeyen adam yapmaz bunlari. Ama ticaret konusunda bana karisma ve ortaklik istemiyorum dedi net sekilde. Bunu da ben kabul ettim.
Cunku ortak biriktiriyoruz. Esim bosver biriktirme diyor ev icin degmez diyor ama ben istiyorum. Istanbuldan bir ev almak istiyorum. Esim icin farketmez. olsa da olur diyor olmasa da olur diyor.
Ev alindiginda tabiki bu ikimizin ustune olacak, ortak hesaptan cunku alacagiz bu evi.
Biz evliyiz. Sadece kagit ustunde degil. Dugunumuz oldu. Takilarimiz takildi.
Eşini tebrik ederim ,33 yaşinda 4 tane dükkan arti ev araba sahibi olan çok ama çok az kişi var.Ben hic anlamam ki ticaret veya ev araba alma konularindan. Esim de oyle deyince dedim bi buyuklerimize danisalim.
Esim finans konu da tam net gelirini soylemez. 3 tane dukkani oldugunu da evlenmeden once bilmiyordum.
Esim bir dukkana gittiginde 3000 euro harci ya biliyor, yani aldigida birsey degil. Ben aciyorum hani benim tarzim degil oyle marka veya pahali elbise. Loro piana alsam ne almasam ne kafasindayim ben.
Harcamalari zaten ortak hesaptan yapiyoruz bi yere gittigimizde, sadece ozel luxe elbise olsun ozel yerlerde ortak hesaptan cekmez esim. Esimin ozel masaji haftalik 100 euro. Onu ortak hesaptan cekmez. Bende gitsem ozaman ev alamayiz veya ileri ye dogru yatirim yapamayiz ?
Eşiniz ısrarla sizinle ortak bir şey almak istemiyor. Size formaliteden sormuş ve gidip kendini yeni işyeri almış ortak hesaptan para alarak.
Eşiniz sizi zannettiğiniz kadar sevse neden resmi nikahtan kaçsın? Hesap kitabı bile kendi kazancı üstüne. Size geleceğinize dair ortak bir planı görünmüyor.
Cunku evlenmek ortakliktir diyor.
Ben kimseyle ortak olmak istemiyorum diyor.
Yasalari gosterdi bana, bende ikna oldum.
Adam diyelim buyuk yuklu borca girdi. ayrildik. Yarisi bana. Ben neden adamin borclandigi parayi odeyim ? Yani ben de kendimi garanti aliyorum ama burda yasamayanlar bilemez bu konulari.
Ortak hesaptan para çekip aldığı dükkana ortak mısınız? Sonuçta orda sizin birikiminizde varolunmuyor,.
Ev mi aldik, o ortak.
Ne alirsak ortak.
Kendi mal kendine
Ortak hesaptan yarısını çekmiş, yani kendi biriktirdiği parasını almış adam. Mantıken adamın üzerine olması lazım. Konu sahibi kalan yarısını kendi hesabınıza aktarın, güvenceniz olsun.Yahu neden ödemeyesiniz? Eşlerin borcu da geliri de birdir. Batarsanız birlikte batarsınız, çıkarsanız birlikte çıkarsınız. Yeri gelir birlikte aç kalırsınız yeri gelir birlikte lüks yaşarsınız. Eşim bana ilerde borç yaparsan ben neden ödeyeyim? dese adamı boşarım herhalde sen bir şey ödeme diye. O borç yapsa elbette birlikte ödeyeceğiz. Evliliğin amacı ortak aile kurmaktır genelde.
Ortak hesaptan alınacağı için ev ikinizin üzerine olacak demişsiniz. Şimdi adam ortak hesaptan paranın yarısını çekmiş dükkan almış. Bu dükkan ortak hesaptan parayla alındığı için ikinizin üzerine mi?
Eşini tebrik ederim ,33 yaşinda 4 tane dükkan arti ev araba sahibi olan çok ama çok az kişi var.
Çoğu daha yeni uni bitirmiş oluyor.
Bence eşin feminist ,eşit davraniyor .Biz kadinlar hep demiyormuyuz eşitlik olsun .
ayni parayi aile harcamadi için atiyor ,sende aslinda herşeye sahibsin ve eşin arti kendi parasindan lüx kiyafetler almasinda bir sakinca görmedim.
Evi napcan şimdiden TR de,senede 3,4 hafta tatil için ev lüzümsüz .Git ultra lüx hotellerde hd yap ,temizlik yok yemek derdi yok.
Hayir cunku diyelim 150 bin euro var. 75 bin euro sunu cekmis. Oda ''kendinin''Ortak hesaptan para çekip aldığı dükkana ortak mısınız? Sonuçta orda sizin birikiminizde var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?