• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve finansal hakkinda.

. Hani paran yoktu nasil yaptigini sordugumda bana fazla finansal soru sorma, ben ona buna hesap vermek icin evlenmedim. Benim hayallerim var ve pesinde kosuyorum dedi.

Esim evlenmedi. Kesinlikle olmaz dedi.

Ailelerde ikna edemedi. Kendi ailesi de. Sadece imam nikahimiz var.

Cunku evlenmek ortakliktir diyor.
Ben kimseyle ortak olmak istemiyorum diyor.

Cunku ortak biriktiriyoruz. Esim bosver biriktirme diyor ev icin degmez diyor ama ben istiyorum. Istanbuldan bir ev almak istiyorum. Esim icin farketmez. olsa da olur diyor olmasa da olur diyor.

Ev alindiginda tabiki bu ikimizin ustune olacak, ortak hesaptan cunku alacagiz bu evi.

Eşim dediğiniz insan bana karışma ben kendi geleceğime dair yatırım yapıyorum demiş açık açık.

Kendine ev alırsan al benden para çıkmaz demiş dolaylı yoldan.

Sizinle hiçbir şeyde ortak olmak istemediğini söylemiş daha ne desin?

Sizinle kesinlikle evlenmem diyen adam sırf sizin çenenizi kapatmak için göstermelik takı törenine izin vermiş bu kadar.

Siz sadece sevgilisiniz eş değilsiniz, bunu kabul ederseniz iyi olur.

Ortak hesaptan yarısını çekmiş, yani kendi biriktirdiği parasını almış adam. Mantıken adamın üzerine olması lazım. Konu sahibi kalan yarısını kendi hesabınıza aktarın, güvenceniz olsun.
Yok noterden olmasi lazim. Hepsini cekse yine farketmez.

Hayir cunku diyelim 150 bin euro var. 75 bin euro sunu cekmis. Oda ''kendinin''

Konu sahibi bu adama güvenilmez lütfen kendi hesabınızda biriktirin paranızı. Neden böyle yapıyorsun derse ilerde borç yaparsan alacaklılar bu hesaba da dadanabilir. Belli mi olur en azından ben ödemeyeyim dersiniz.

Her kadin gibi konu sahibi gerçeği görmemek icin inat ediyor.kocam beni seviyor diyor.evli olduklari kesin.Allah katinda bir nikah var ama adamin o nikahi kaldiracak bilgisi yok.evin gecimi erkegin uzerinedir.kadinin parasindan bir kurus almamali. Kadin hibe etse dahi bu ortak hesap olmamali.eşinin büyük plani var.ev arkadasi pahaliya gelceği için imam nikahini kullanmis.

Yapmayin allah askina. Esim bana hicbirsey almiyor gibi mi anliyorsunuz ?
Esim istanbuldan ev istemiyor cunku benim istedigim ev sempt olarak iyi degilmis. Bana resmen dedigi. Okumuz guzel kulturlu bir bayansin, ben bizim ailemizi oyle yerlerde tatil gecirmek istemiyorum. Cok yazilacak varda olmuyor iste.

Ben eminim benim esim oyle degil ve yasal tamam hakkim olamaya bilir ama benim isim gucum olan bir bayanim. Ben kimseden hicbirsey istemiyorum kendim calisip kazaniyorum zaten.
Siz eşinizin aldığı dükkana karışamazken o sizin almak istediğiniz eve, semte niye karışıyor?

Hanımefendi siz kendinizi istediğiniz kadar kandırın. Bu hayatı yaşayacak olan da sonuçlarına katlanacak olan da sizsiniz.

Siz eşinizin aldığı dükkana karışamazken o sizin almak istediğiniz eve, semte niye karışıyor?

Hanımefendi siz kendinizi istediğiniz kadar kandırın. Bu hayatı yaşayacak olan da sonuçlarına katlanacak olan da sizsiniz.

Cunku ben annemgile yakin bi yerden ev istiyorum istanbulda
oda diyor nerde hic gelistirmemis insanlar var ordan almak istiyorsun.
Onun gosterdigi evlerde suan budget yetmiyor.

Istanbulda ev konusunu bana birakti.

Kizlar yazacagim ancak şu an bilen biri yazarsa cok sevinirim. Acil işim çıktı. Kimse yazmazsa gelince yazacagim

Bunu aciklarsan iyi olur

Burda diyorki. Esimden ayrildim. 7 sene sonra belediye bana mektup yolladi. 700 euro her ay odemelisin cunku esin issiz. Oda diyorki 7 sene once biz anlasmali bosandik. Belediye yok olmaz diyor odemelisin 700 euro her ay. 15 sene.

Esim bunlari gosterdi bana bende hakli buldum. Ben ayrilsam veya esim. 7 sene sonra mektup geliyor. odemelisin...

Hanımefendi siz kanunen evli değilsiniz ki. Müge Anlı gibi senin kocan yok ki sen beni çıldırtmak mı istiyorsun diye bağıracağım şimdi. Her şeyi geçin buna odaklanın. Hiçbir güvenceniz yok şu an. Yıl 2021 Avrupa’nın göbeğinde yaşayıp resmi nikah olmadan evli olduğunuzu düşünüyorsunuz, nerden tutsak elde kalıyor. Pes doğrusu
Ne güvencesi? aynen ,yil 2021 kadinlarda çalişiyor ,kendi güvencesini kendi bilmeli.
Erkek kime güvensin ozaman?
Sirf bir kağit imzaladik diye güven oluşmaz ,aldatma bahsetmiyorum.
Eşler bir birini seviyorsa arkasinda durur yardim eder destekler .

Cunku ben annemgile yakin bi yerden ev istiyorum istanbulda
oda diyor nerde hic gelistirmemis insanlar var ordan almak istiyorsun.
Onun gosterdigi evlerde suan budget yetmiyor.

Istanbulda ev konusunu bana birakti.
siz evlenip mi gittiniz o ülkeye yoksa zaten orada mı yaşıyordunuz?

Yok noterden olmasi lazim. Hepsini cekse yine farketmez.

Ben anlamadım şimdi alınacak ev niye ikinizin üzerine?

Adam birikimde diyelim 150 birim paranın kendi yatırdığı 75 ini çekip kendi adına dükkan aldı. Kalan 75 birim para tamamen sizin yatırdığınız para. Şimdi bu 75 birim paradan ev alınınca nasıl ikinizin üzerine olacak o ev? Paranın tamamı sizin. Hemen öekip kendi hesabınıza atın. Bundan sonra ortak biriktirecekseniz tekrar başlarsınız birikime.

Ben anlamadım şimdi alınacak ev niye ikinizin üzerine?

Adam birikimde diyelim 150 birim paranın kendi yatırdığı 75 ini çekip kendi adına dükkan aldı. Kalan 75 birim para tamamen sizin yatırdığınız para. Şimdi bu 75 birim paradan ev alınınca nasıl ikinizin üzerine olacak o ev? Paranın tamamı sizin. Hemen öekip kendi hesabınıza atın. Bundan sonra ortak biriktirecekseniz tekrar başlarsınız birikime.

Esim geri yatiracak parayi. 02-2022 yatiririm dedi veya daha once. Tam belli degil dedi.

Bunu aciklarsan iyi olur

Burda diyorki. Esimden ayrildim. 7 sene sonra belediye bana mektup yolladi. 700 euro her ay odemelisin cunku esin issiz. Oda diyorki 7 sene once biz anlasmali bosandik. Belediye yok olmaz diyor odemelisin 700 euro her ay. 15 sene.

Esim bunlari gosterdi bana bende hakli buldum. Ben ayrilsam veya esim. 7 sene sonra mektup geliyor. odemelisin...

Böyle bir riske girmeyi göze alamadığınız insanla neden evli rolü yapıyorsunuz?
Normalde evlilik birbirine çok güvenen, birbirini çok seven insanlar arasında hayatı, malı,mülkü, iyi ve kötü günü, her şeyi paylaşmak için yapılır.
Siz neden evlendiniz?

Hadi sizin gözünüzden bakıp tüm bunlar normal diyelim. Neden kendinizi bu evlilikte değersiz hissediyorsunuz? Bunun cevabını o halde siz bulacaksınız.

Ne güvencesi? aynen ,yil 2021 kadinlarda çalişiyor ,kendi güvencesini kendi bilmeli.
Erkek kime güvensin ozaman?
Sirf bir kağit imzaladik diye güven oluşmaz ,aldatma bahsetmiyorum.
Eşler bir birini seviyorsa arkasinda durur yardim eder destekler .

Erkek de kadına güvenecek işte. Erkek batarsa, parasız kalırsa, sakatlanır çalışamazsa kadın evi geçindirecek, eşine de bakacak. Ben kimseye böyle güvenmem derseniz evlenmezsiniz ama bu ‘güvensizliğin’ üstüne hayatını birleştirecek kabul eden insan bulursunuz.

İlerde de boşanırız diye evliliğe başlamak baba çok ters. Katolik nikahı gibi evlenirim. İyi tanımadan güvenmeden zaten evlenmen. Sonra da boşanırsak adama 5 kuruşum geçmesin diye hesaplar da yapmam. Bana çok ters geliyor ama herkesin kendi tercihi kendi hayatı tabi.

Şimdi derdim konu sahibinin ‘sadece kendi’ yatırdığı ortak hesabın kalan yarısını ona anlatmaya çalışmak :)

Zaten yazmazki hic bi yerde, evlimisin bekarmisin diye pa
Böyle bir riske girmeyi göze alamadığınız insanla neden evli rolü yapıyorsunuz?
Normalde evlilik birbirine çok güvenen, birbirini çok seven insanlar arasında hayatı, malı,mülkü, iyi ve kötü günü, her şeyi paylaşmak için yapılır.
Siz neden evlendiniz?

Hadi sizin gözünüzden bakıp tüm bunlar normal diyelim. Neden kendinizi bu evlilikte değersiz hissediyorsunuz? Bunun cevabını o halde siz bulacaksınız.

Iste benim icin normal ama konu nerden nereye geldi, bi turlu toparlayamadim kendi mi.

Ben kendimi degersiz hissediyorum cunku sanki ben esime layik biri degilmisim gibi.
Onun cabalasini gordumu bakis acisini diyorum acaba bende mi bi sorun var. Esim baska bir ulkeye gitti fuar varmis. Bana da dedi gel birlikte gidelim. Cuma aksami cikip pazar gecesi gelmek. Bende yok olmaz dedi pazartesi gunu calismam lazim. Oda dedi cokmu onemli calisman, biraz kendini gelistir bak insanlara bak isyerindeki kadin 60 yasinda daha ayni yerde calisiyor. Bende dusunuyorum haklimi acaba diye benmi ilerliyemiyorum anlamadim... Fuara kendi gitti artik geri geldi alis veris yapmis kendine, biseylerde bana almis.

Back
X