• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve finansal hakkinda.

Arkadaslar

Ben zaten calisiyorum. Hic bir talep istemiyorumki zaten ? Siz bunlari nerden cikartiyorsunuz ?
Adam benle beraber olmak istemese gecen sene neden dusuk yapiyim. Konu nerden nereye geldi anlamadim ki.
ee niye evlenmiyor o zaman?gerekçesi ne amacı ne?

konu sahibi başka bir ülkeden mi gelmiş oraya?samenwonen birlikte yaşama hakkıymış netten baktım.yaparsan evli gibi başka ülkeden kişiyle yaşayabilirmişsin.ama aynı ülkedenlerse ne işe yarıyor tam çözemedim.adamın mallarına ortak edildiğini sanmıyorum yanılıyormuyum?
İnternetten baktım, birlikte yaşama hakkıymış.
Ama mal varlığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Çünkü ortada resmi ya da uluslarası bir evlilik yok. Dolayısıyla mal varlığını kapsayacağını sanmıyorum.

Arkadaslar

Ben zaten calisiyorum. Hic bir talep istemiyorumki zaten ? Siz bunlari nerden cikartiyorsunuz ?
Adam benle beraber olmak istemese gecen sene neden dusuk yapiyim. Konu nerden nereye geldi anlamadim ki.

Adam size değer verse evlenirdi, fersah fersah para kaçırmazdı. Çocuk için sevgiye gerek yok, düşük yapınca da adam seviyor mu oluyor😶

Ama mal varlığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Çünkü ortada resmi ya da uluslarası bir evlilik yok. Dolayısıyla mal varlığını kapsayacağını sanmıyorum.
sevgilimle birlikte yaşıyorum diyen kadınlara saygım çok daha arttı bu konudan sonra.dürüstçe sevgilim diyorlar bravo valla

Arkadaslar

Adam sizinle elbette sex yapacak, yoksa sizinle neden aynı evde yaşasın.

Arkadaslar

Anlayamadilar canim. Imam nikahi gibi zannedildi. Yasal olarak bir takim haklariniz var samenwonenda. Sadece bitirmek an kadar kolay.

Siz finans durumunu esinize birakin. Istediginiz gibi yasayin

Arkadaslar

Tamam da bunu biz çıkarmadık ki.
Buradan gözüken o.
Siz adamla berabersiniz, adam sizden çocuk yapıyor ama evli değilsiniz. Resmi bir birlikteliğiniz yok. Madem öyle neden adam evlenmek istemiyor sizinle. Cevap basit, parasını psylaşmak istemediği için. Bu her ay sizin maaşınız kadar ortak hesaba atmasından belli. Adım gibi eminim çocuk doğduğunda da bir ayrılma durumunda çocuğu alır ailesine verir baktırır. Adam sizinle resmen ortaklık yapmış.

Sivil partnerlik mal, miras vb ciddi şeyleri kapsamaz. Daha çok pratik konularda bazı haklar verir, misal hastaysan/kaza geçirdiysen, hastaneye düşersen karşı taraf aile bireylerinin haklarına sahip oluyor.

Konu sahibesi basbayağı İmam nikahlı sivil partnerlik yok😶

ee niye evlenmiyor o zaman?gerekçesi ne amacı ne?

Cunku evlenmek ortakliktir diyor.
Ben kimseyle ortak olmak istemiyorum diyor.

Yasalari gosterdi bana, bende ikna oldum.

Adam diyelim buyuk yuklu borca girdi. ayrildik. Yarisi bana. Ben neden adamin borclandigi parayi odeyim ? Yani ben de kendimi garanti aliyorum ama burda yasamayanlar bilemez bu konulari.

Anlayamadilar canim. Imam nikahi gibi zannedildi. Yasal olarak bir takim haklariniz var samenwonenda. Sadece bitirmek an kadar kolay.

evden kovamaz istediği zaman falandır hakları malda mülkte hakkı yokmuş bir nevi sevgililik işte gene de devletin bildiği :KK71:

Bizi de aydınlatın lütfen.
Yasal olarak evli çiftler gibi haklara sahip mi konu sahibi?
Hakları neler?
Ona göre yorum yapalım.

Ama Nil sadece imam nikahım var dedi kendisi, resmi nikahım yok dedi. Anlayamamak değil konu sahibi yanlış anlattı.
Bilgi eksikliğim olduğu için soruyorum, samenwonenda evlilikte olduğu gibi ayrılma durumunda mallar bölüşülüyor mu? Bölüşülüyorsa neden adam evlenmiyor, bana saçma geldi. Herkes konu sahibinden para kaçırdığını düşündü.

Adam diyelim buyuk yuklu borca girdi. ayrildik. Yarisi bana. Ben neden adamin borclandigi parayi odeyim ? Yani ben de kendimi garanti aliyorum ama burda yasamayanlar bilemez bu konulari.
Peki edindiği mal varlıkları ne oluyor?
Sizinle bir kaç sene yaşadı diye onun aldığı mallara ortak olabiliyor musunuz?

ciddi olamazsınız.eşlerimizi hemen boşayalım o zaman borca girerlerse yarısı bize kalmasın diye

Peki edindiği mal varlıkları ne oluyor?
Sizinle bir kaç sene yaşadı diye onun aldığı mallara ortak olabiliyor musunuz?

olunmuyor,.

Ev mi aldik, o ortak.
Ne alirsak ortak.

Kendi mal kendine

Sivil partnerlik mal, miras vb ciddi şeyleri kapsamaz. Daha çok pratik konularda bazı haklar verir, misal hastaysan/kaza geçirdiysen, hastaneye düşersen karşı taraf aile bireylerinin haklarına sahip oluyor.

Konu sahibesi basbayağı İmam nikahlı sivil partnerlik yok😶
Ee tamam işte imam nikahlıymış.
Herhangi bir mal varlığı, miras hakkı yok anladığım kadarıyla. Ayrılsa hiçbirşey alamıyor.

Back
X