benim amacım ortadaki her neyse ondan emin olmak zaten
ama emin olmadan hareket etmek istemiyorum.
Siz hiçbir şeyden emin olamazsınız, sonuçta kimsenin vicdanını açıp içine bakamazsınız ki. Nasıl davranırsanız davranın, yaptığınız varsayımlara dayalı davranmak olacak. O yüzden bence iyi düşünün, ablanızla konuşursanız geri dönülmez yollara girebilirsiniz.
Eşinizin de ablanızın da davranışları hiç hoşuma gitmedi. Yani bunun adı çağdaşlık/rahatlık/özgürlük filan değil, düpedüz bayağılık gibi duruyor (sizin anlattıklarınızdan anladığım).
Bir şey paylaşmak istiyorum. Bildiğim iki kız kardeş var. Araları hiçbir zaman pek de iyi değilmiş. Küçük kız kardeş çok rahat, rahat derken, ucuzlaşabiliyor diyelim karşı cinsle ilişkilerinde. Ablası evli, eniştesi de sevmediğim bir tip. Kız kardeş enişte ile kurlaşıp duruyor. Enişte mesafe de koymuyor ama yüz de vermiyor. Ama halden hareketten bilirsiniz, bunun adı "yanında kendini rahat hissetmek" filan değil, kız bildiğiniz şuh! Neyse bir gün, kız kardeş bunlara ziyarete gidiyor, geceyi orda geçiriyor. Sabah abla kalkıp işe gidiyor, enişte evde kalıyor. Bu bizimki adama yaklaşıyor (adamın anlattığı), kendisine masaj yapmasını istiyor ve iyiden yakınlaşıyor. Kız da kabul ediyor, evet ben masaj istedim ama o da bana sürtündü, psikolojim çok bozuldu, hiç beklemezdim diyor. Olay her nasılsa kızın konuyu ailesine açmasıyla ortaya çıkıyor, kız ablam bana iftira etti diye ortalığı ayağa kaldırıyor, enişte o başlattı diyor, abla sessiz sakin olanları izliyor. Olayın üstünden epey zaman geçti. Şimdi ablayla kız kardeş görüşmüyorlar. Abla enişteyle evliliğini devam ettirmeyi seçti. Gerçi boşanmayı da hiç düşünmedi aslında.
Diyeceğim şu ki, önce güzelce bir değerlendirin durumu kendi kendinize. Burada zaten en manipüle edilmeye müsait olayları aktarıyorsunuz, sizin kendi gözleminiz hepimizin dediğinin toplamından daha doğru olacaktır.
Değerlendirirken üçüncü bir kişi gibi bakın mevzuya bence, birinin eşiniz birinin ablanız olduğunu unutun. Düşünürken taraf tutmayın, sonuçta bir şey varsa biri diğerinden daha az hatalı değil.