• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim üzerime yürüdü hem suçlu hemde güçlü

Aynen kesinlikle öyle burda boş yorum yapan çok var vitamin için suçlu görmüyorum kilit noktalar daha önce bahsetmişim ona metal kaşıkla verilmiycek hala soruyor verimi onla boşa konuşmuşum hissi verdi bana sinir oldum birazda fazla verdi bana sormadı o an dalgınlığına geldi tamam ama sor bi yani sinirlendim biraz sesim yükseldi e onun yükselmiyor sanki hiç tabiki onunda yükseliyor bağırma filan dedi şimdi bağırmakla ses yüksekliğin arasında fark var eşim bağırmak görmemiş neyse sofrayı toplarken sinirim geçmediğinden oyuncağı fırlatttm onu kışkırtmak için kesinlikle yapmadım içimden atıp rahatlamak geldi bu yani burda çok boş yerelere çeken insanlar oldu onlara cvp bile yazmak zaman kaybı benim için sonra eşimim kalkıp fizikzel olarak saçma sapan harekette bulunması beni çok üzdü aynen öyle aynenn katılıyorım size
Ya adam kaşığı soruyor niye soruyor diye kızıyorsun, vereceği miktarı sormuyor onu da niye sormuyor diye kızıyorsun.
Canın kavga çekmiş yapmışsın olay bu.
Çocuğunun vitaminden çok daha önemli ihtiyaçları var aklında olsun. Huzurlu bir ev,iletişim gibi

Çocuğumu hesap ederek atıyoruz herhalde benim kızdığım nokta vitaminleri verirken benim kadar hasas olmayısı önemsememesi
beceriksiz gördüğünüz heriflerle çocuk yapmayın anacım o zaman
sizdeki bu kafaya göre siz ciddi hasta olsanız, çocuğunuz aç bilaç rezil sefil olacak

bir zahmet o da babası ya, bakabilsin yani çocuğuna değil mi?
o kadar bakamayacak bi adam mı? hayır öyleyse de neden bu adamla çocuk yaıyorsunuz? siz biyonik kadın mısınız? hiç hasta olsam bir durumm olsa bu adam bu çocuğa bakar mı demediniz mi?
böyle bir şey ilk kez oldu küçük çocuğum var o olmasa bir dk durmazdım cidden onun bir gelişi vardı koridordan vuracaktı sanki cocuk aradaydı yapma dedim çocuk görüyor biraz duruldu
bu da deli olduğum bir başka laf
ablacım
çocuğun olduğunu sadece sen mi biliyorsun?
herif de biliyor de mi?

"çocuğum olmasa durmam"
ay hakketen mi?
sanki adam bunun farkında değil. şu lafı ederken ne kadar saçma bir laf ettiğinizin farkında değil misiniz ya gerçekten?

Ne iftiracısın be lafıma laf katma ben önemsemiyor demedim asla sadece benim kadar hassas değil ve diyorımki tamam dalgın olabilir bende simirlendim normal ben sinirliyken üste çıkma çabasına simir oluyorum bir taraf sinirliyse diğer taraf alttan almalı

Mahalle arkadaşınızla konuşmuyorsunuz o yüzden üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim. Eften püften şeylere sinirlenip ortalığı birbirine katacaksınız ama karşı taraf alttan alacak öyle mi? Yok öyle bir dünya. İster kabul edin ister etmeyin haksızsınız

Merhaba hanımlar böyle şeyleri ne aileme nede bir arkadaşa anlatmak istemediğimden sizlere derdimi anlatmak istiyorum . eşimle kavga ettik sebebi ben o gün hastaydım grip olmuş yatıyorum çocuğun vitaminini vermesini söyledim kaşığını bulamadı çelik kaşıkla verim dedi hayır dedim vitamin olduğu için onunla verilmiyor etkileşime geçebilirmiş özel ölçülü kaşığı var onla verilcek bunu ona daha önce söylediğim halde sorması sinirimi bozdu duvara anlatmışım gibi neyse bulamadık ölçü bardağı vardı onunla verdi fazla verdi diğer vitamine gitti aklı bende kızdım bana sorsaydın dedim. sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi neyse işime baktım mutfakta sonra kahvaltı masası duruyordu onu topluyordum çocuğun oyuncağı vardı masanın üstünde onu fırlattım koridora doğru o sırada eşim çocukla araba sürüyor ama görüyorum onları onlar geçtikten sonra fırlattım yani böyle sinirimi bişeyden çıkartmak istedim o an atıp rahatlamak istedim atar atmaz kocam bey bir celallendi üstüme yürüdü yanlış anladı ona attığımı düşündü hemen dedim yemin ederek sana atmadım inanmadı yok ya kim vardı orda dedi böyle salakça elini yüzüme götürmeler çenemdenmi ne tuttu sanki engellemeye durmasam bişey demesem kalkıp vuracak gibiydi daha önce böyle olmadı hiç ama kavgalarımız oldu tabiki ve söyledim ona ben sinirliyken gelme üzerime zaten yanlış verdin çocuğa vitamini sinirliyim birde bişey olmaz diyor çocuğa ya sesim yükseliyor sinirden sonuçta e attım oyuncağı ona atmadım çocuğumun gözü önünde üzerime üzerime yürüdü şaşırdım kaldım ya herşeyi geçtim çocuğun gözü önünde yapması çocuk dondu kaldı orda sırf onun için geri adım attım bir bebeğimiz olmasaydı asla geri durmazdımda işte napcamı bilmiyorum şuan 4 gün oldu bu olay olalı hala bir özürü olmadı ki özürlede geçmiycek bişey yaşadım ne yaşadım neydi üzerimden atamıyorum kavgamızı ki anlattım büyük bişeyde değil üzerime yürümese uzamıycak şuan konuşmuyorum onunla 2 yabancıyız evde tek tük konuşmaya çalışıyor o benden ışık arıyor o ışığı vermiyorum ama ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz burada hiç bir yakınım yok napcağımı şaşırmış durumdayım o adım atmadan ben adım atmıycam ama kalbim çok kırıldı gururluda bir insanım çekip gidesim var çocuğumu düşünüyorum üstelik bu olay olduğu gün iş arkadaşına oturmaya davetliydik ailece herkes eşiyle gelecekti bir gün öncesinden gidemiyceğim belliydi hastaydım daha kavgamz olmadı sordu bna gidermiyiz dedim hastayım ben sen gidersin ama karınsız katılırmısın bilmem ve o akşam gitti 8de orda oldu evden çıkarken 2 saat takılır gelırım dedi 12 bucukda eve geldi aradım 12 de meşgule attı geliyorum diye mesaj yazdı aslında almayacaktım onu evede işte ertesi gün işe gidecekti içimdeki merhamet diyeyim hanımlar gönlüm acayip kırık hazmedemiyorum şuan o davranışını üzülüyorum gerçekten o gelip bana bişey dese tersliycem onu o yaptığı terbiyesizlikten sebep zaten aklımdan çıkmıyor ne yapıcam bilmiyorum şuan bir atışmamız oldu ben abur cubur yerken çocuğada uzatıp yedirmek istedi ben yedirme dedim tabiki zaten cocukda yemiyor sonra dedimki keşke başka bişeye uğraşsa yani yararlı bişey yedirmeye maksatında sonra bana laf çarpıtma dedi bende seninle konuşmuyorum dedim çocuğa diyorum dediki çok büyük iş konuşmazsan konuşma yaptıklarını bir süzgeçten geçir dedimki bende o süzgeçte sen boğulursun beni suçlu buluyor bu her zaman böyle oldu ne yaptım diyince sen bulursun diyo karşılıklı bir iletişim bile yok hem suçlu hem güçlü acayip gıcık oluyorum bu tavırlarına .ondaki bu rahatlık çekip gidemiyceğimi düşünmesi çocuk olmasa çoktan gitmiştim de beni tutan çocuğum bu arada ailenizin yanına gidin tavsiyesi vermezseniz sevinirim zaten bir ay oldu yanlarından döneli güzel tavsiyelerinizi beklerim okuduğunuz için teşekkürler
Hiç kusura bakmayın, sorunu naşlatan siz,devam ettiren siz,oyuncağı fırlatan siz;adam da sabır taşı değildir yani.Ne sanıyorsunuz siz erkekleri.Konuşalım,sinirlenelim,dır dır edelim; tüm kaprisleri çeksin.Varsa öyle bir dünya hepimiz gidelim.Adam haklı bence.

Çocuğumu hesap ederek atıyoruz herhalde benim kızdığım nokta vitaminleri verirken benim kadar hasas olmayısı önemsememesi
çocuğu hesap edecek kadar kendinizi kontrol ediyorsunuz ama edilen kavgaları hesap edemiyosunuz
eşinizin yaptığı tabiki çok çok yanlış üzerinize yürüme falan ama
siz de şımarık ve dırdırcısınız

Büyük bir iletişim sorununuz var , başka şeylere dolup basit şeylerde patlıyorsunuz, siz hasta olduğunuz için ilgi bekliyorsunuz bi de gurbettesiniz eşiniz de anlamıyor haliyle ona karşı bir gareziniz olduğunu düşünüyor, duygularınızı açıkça söylemedikçe çözülmez, surat asıp laf sokmakla olmaz , eşinin yaptığı asla affedilemez lakin olan o zavallı yavrucağa oluyor bari çocuğun yanında yapmayın, ben eşimle küssem bile yansıtmam kızıma aaa bak baba gelmiş hadi birazda onunla oyna derim ve tavırlı olduğumu eşim bilir ama bebeğime hissettirmem, geçen eşime bir konuda darıldım, okuldan eve gelince hadi yemeğe çıkalım dedi ( ben darılınca yemek yapmam genelde ) ben de suratımı asıp gönlümü almadan yemeğe mi götüreceksin dedim ( üzgün bir ifadeyle) eşim de gelip sarıldı, özürler diledi falan filan yemeğe gittik çok da güzel geçti , şimdi ben ona bağırsam desem k ya sen ne hadle beni yemeğe çıkarırsın beni kırdın vs vs ( şiddet hakaret hariç) , sen nasıl bana bunu bunu dedin vs vs vs uzayıp gidecek, bak yeni evli olsam olayı büyütür başka yere vardırırdım, kızım doğduktan sonra barışmak kolay , anlaşmak kolay bizim için çünkü bir bebeğimiz var ve o üzülmemeli , kaoslu bir evlilik yaşamaktansa boşanmak daha evla benim için, bu yüzden son raddeye gelmeyene kadar mücadele etmeli ve saygı çerçevesinde ilişkileri çıkmaza sürüklemeden sürdürmeli , bak sevgi diliyle halledilecek mesele ne hale gelmiş, artık çocuğunuz var daha dikkatli olun , boşanmak gibi bir isteğiniz yoksa eşinizi karşınıza alın ve gerçek duygularınızı söyleyin, sizin eşinizin duygusal desteğine ihtiyacınız var ben taaa buradan hissettim, eşinizin çabasını görürseniz fırsat verin kendini affettirsin, eşiniz normalde kaba saba bir adam mı, şiddet hakaret var mı varsa çok zor , ilişkinizi tam bilmediğim için kendimden yola çıkarak cevapladım...
Yorumunuz için teşekkür ederim hayır asla hiç kaba saba değil bu 5 yıllık evliyiz bu sureçte tabiki kavgalarımız oldu asla hakaret argo kelime vs ne p ne ben kullanmadık ilk kez böyle bir hareketi oldu

Oyuncak fırlatmakta ne var ya, kafalarına atmış sanki.

Demek ki kimsenin ters saati olmuyor herkes 10dan geriye sayarak sakinleşiyor.
ben ciddi ciddi 10dan geriye sayiyorum. 10 sene önce gittigim yoga - nefes terapisinde öğrendim. önce kendime soruyorum "cidden bunu desem/yapsam ne olacak? bir anlik rahatlamadsn sonra pişman olacak miyim?" eger cevabim evetse bir sey yapmiyorum - ortamdan ayriliyroum. cevabim hayirsa, tamamen hakediyorsa ve bir daha görüşmecegim kadar büyük bir olaysa agzina ediyorum- cam cerceve indirip esya falan kiriyorum🤣🤣
ama genelde degmiyor. bir is arkadasim misafiri varken salak salak atarlanip bana sesini yukseltmisti. çingene gibi bir kiz- anlattigi seyler falan cennet mahallesinde yasanmis gibi. 10dan geriye saydim - düşündüm bu kiza ben de ters cevap versem ciglik cigliga bagiracak - herkes basiniza toplanacak. müdür odasina cagiracak, uzadikca uzayacak -böyle basit bir sey yüzünden ofiste huzurum kacacak. sonra geri cevap vermemeyi sectim. kızla da konusmayi biraktim. bir seneden uzun süre gunaydin disinda asla kelime kullanmadim - email attim:))
yani ise yariyor cidden. size de tavsiye ederim

Merhaba hanımlar böyle şeyleri ne aileme nede bir arkadaşa anlatmak istemediğimden sizlere derdimi anlatmak istiyorum . eşimle kavga ettik sebebi ben o gün hastaydım grip olmuş yatıyorum çocuğun vitaminini vermesini söyledim kaşığını bulamadı çelik kaşıkla verim dedi hayır dedim vitamin olduğu için onunla verilmiyor etkileşime geçebilirmiş özel ölçülü kaşığı var onla verilcek bunu ona daha önce söylediğim halde sorması sinirimi bozdu duvara anlatmışım gibi neyse bulamadık ölçü bardağı vardı onunla verdi fazla verdi diğer vitamine gitti aklı bende kızdım bana sorsaydın dedim. sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi neyse işime baktım mutfakta sonra kahvaltı masası duruyordu onu topluyordum çocuğun oyuncağı vardı masanın üstünde onu fırlattım koridora doğru o sırada eşim çocukla araba sürüyor ama görüyorum onları onlar geçtikten sonra fırlattım yani böyle sinirimi bişeyden çıkartmak istedim o an atıp rahatlamak istedim atar atmaz kocam bey bir celallendi üstüme yürüdü yanlış anladı ona attığımı düşündü hemen dedim yemin ederek sana atmadım inanmadı yok ya kim vardı orda dedi böyle salakça elini yüzüme götürmeler çenemdenmi ne tuttu sanki engellemeye durmasam bişey demesem kalkıp vuracak gibiydi daha önce böyle olmadı hiç ama kavgalarımız oldu tabiki ve söyledim ona ben sinirliyken gelme üzerime zaten yanlış verdin çocuğa vitamini sinirliyim birde bişey olmaz diyor çocuğa ya sesim yükseliyor sinirden sonuçta e attım oyuncağı ona atmadım çocuğumun gözü önünde üzerime üzerime yürüdü şaşırdım kaldım ya herşeyi geçtim çocuğun gözü önünde yapması çocuk dondu kaldı orda sırf onun için geri adım attım bir bebeğimiz olmasaydı asla geri durmazdımda işte napcamı bilmiyorum şuan 4 gün oldu bu olay olalı hala bir özürü olmadı ki özürlede geçmiycek bişey yaşadım ne yaşadım neydi üzerimden atamıyorum kavgamızı ki anlattım büyük bişeyde değil üzerime yürümese uzamıycak şuan konuşmuyorum onunla 2 yabancıyız evde tek tük konuşmaya çalışıyor o benden ışık arıyor o ışığı vermiyorum ama ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz burada hiç bir yakınım yok napcağımı şaşırmış durumdayım o adım atmadan ben adım atmıycam ama kalbim çok kırıldı gururluda bir insanım çekip gidesim var çocuğumu düşünüyorum üstelik bu olay olduğu gün iş arkadaşına oturmaya davetliydik ailece herkes eşiyle gelecekti bir gün öncesinden gidemiyceğim belliydi hastaydım daha kavgamz olmadı sordu bna gidermiyiz dedim hastayım ben sen gidersin ama karınsız katılırmısın bilmem ve o akşam gitti 8de orda oldu evden çıkarken 2 saat takılır gelırım dedi 12 bucukda eve geldi aradım 12 de meşgule attı geliyorum diye mesaj yazdı aslında almayacaktım onu evede işte ertesi gün işe gidecekti içimdeki merhamet diyeyim hanımlar gönlüm acayip kırık hazmedemiyorum şuan o davranışını üzülüyorum gerçekten o gelip bana bişey dese tersliycem onu o yaptığı terbiyesizlikten sebep zaten aklımdan çıkmıyor ne yapıcam bilmiyorum şuan bir atışmamız oldu ben abur cubur yerken çocuğada uzatıp yedirmek istedi ben yedirme dedim tabiki zaten cocukda yemiyor sonra dedimki keşke başka bişeye uğraşsa yani yararlı bişey yedirmeye maksatında sonra bana laf çarpıtma dedi bende seninle konuşmuyorum dedim çocuğa diyorum dediki çok büyük iş konuşmazsan konuşma yaptıklarını bir süzgeçten geçir dedimki bende o süzgeçte sen boğulursun beni suçlu buluyor bu her zaman böyle oldu ne yaptım diyince sen bulursun diyo karşılıklı bir iletişim bile yok hem suçlu hem güçlü acayip gıcık oluyorum bu tavırlarına .ondaki bu rahatlık çekip gidemiyceğimi düşünmesi çocuk olmasa çoktan gitmiştim de beni tutan çocuğum bu arada ailenizin yanına gidin tavsiyesi vermezseniz sevinirim zaten bir ay oldu yanlarından döneli güzel tavsiyelerinizi beklerim okuduğunuz için teşekkürler
tek çocuk ve desteksiz büyüten evhamli bi anne gbi geldiniz szde haksızsıniz eşinizin üzerine çok gitmişsiniz nolcak yani yanlış vermişse vitamini dünyanın sonu değil eşinizde sizin gbi dolmuş size

Yorumunuz için teşekkür ederim hayır asla hiç kaba saba değil bu 5 yıllık evliyiz bu sureçte tabiki kavgalarımız oldu asla hakaret argo kelime vs ne p ne ben kullanmadık ilk kez böyle bir hareketi oldu
O zaman konuşarak halledebilirsiniz, sakinleşince o adım atar atmaz fırsat tanıyın ve genel olarak rahatsız olduğunuz şeyler ve duygusal beklentilerinizden bahsedin, umarım daha iyi olur...

Burada ben şunu anlamıyorum: Bir erkek bir şeye sinirlenip elinin altındaki bir nesneyi hışımla bir yere fırlattığında karısı gidip onun üstüne yürümüyor değil mi? Çenesini sıkmıyor, değil mi? Vuracak gibi davranmıyor, korkutmuyor, değil mi? İstese de yapamaz muhtemelen. Çünkü asimetrik bir ilişki var. Bir taraf daha güçlü. Buradaki kadınlar da bunu biliyor ama herkes hikayenin bu tarafını göz ardı ediyor. Yazdıklarınızı okuduktan sonra dedim ki acaba kaç kişi burada kadını suçlamıştır; biraz aşağı indim, tahmin ettiğim gibi, neredeyse herkes.

Hatta artırıyorum: tam tersi bir senaryoda "eşiniz de hastaymış, onun asabiyeti vardır, siz de alttan almamışsınız..." diye yine size kızacaklardı; burada sizin hasta olduğunuzu görmezden gelebiliyorlar ama. Çocuğu için endişelenmiş ve eşinin çocuğuyla ilgili en temel bir şeye bile hâkim olmadığını görüp öfkelenmiş bir kadın olduğunuzu görmezden gelebiliyorlar.

Ben gerçekten anlamıyorum ya. Bu mağdur suçlayıcılık biz kadınların içine nasıl bu kadar yerleştirildi? Çünkü tam da erkeğin yapacağı bir şey bu.

Evet, ilişkinizde sorunlar var. Evet, siz de haklı değilsiniz. Evet, öfkenizi kontrol etmekte zorlanmışsınız. Ama size "kışkırttığınızı" söyleyenler, "hatalı olduğunuzu" söyleyenler, bu mağdur suçlayıcı tutumun tüm kadına şiddet olaylarında ve kadın cinayetlerinde karşılaştığımız "ama o da şöyle yapmasaymış" zihniyetinden farksız olduğunu umarım görebilirler.

Umarım kendinizi bu adamdan koruyabilir ve kendinizi iyileştirebilirsiniz.

Neredeyse Bütün cevaplar . Masum tatlı erkeğin nasıl da şiddet göstermeye teşvik edildiği üzerine yazılmış.
Hiçbir konuda tartışmayın sakın ağzınızı açarsanız ağzınıza vurular işte . Aman dikkat edin . Sizin sinirli olmaya hakkınız yok . O erkeğin hakkı . Ayağının Altına alır işte böyle . Sakın kışkırtmayın
Kendisine bin kere anlatılan bir vitamin verme işini bile yapamıyor . Sen yapacaksın . Hasta da olsan senin görevin .
Üzücü kısım ne biliyor musunuz ? Şiddet ne kadar normalleştirilmiş .
Tabi yapacak erkekcik sinirlendi . Olmuş .

Bu mağdur suçlayıcılık biz kadınların içine nasıl bu kadar yerleştirildi?
Ay evet en çok duyarı siz kastınız, kahraman gibi bir şey oldunuz. Herkese dersini verdiniz çok yüce gönüllüsünüz. Burada erkekleri yerin dibine gömüp üstlerine toprak atıyoruz. Kadına çocuğa vuran elleri kırılsın, arkana bakmadan boşan kurtar kendini diyoruz. Kadına şiddet ve mağdur suçlamakmış. İnsana şiddet desek nasıl olur? Erkeğe yasak kadına serbest mi oluyor şiddet? Şiddet dediğin fiziksel mi oluyor sadece? Küçük çocuğun olduğu evde bağırıp çağırıp eşya fırlatmak, korkutmak hak mı oluyor kadına? Sinirlenince sesimi yükselttim diyor, hayırdır niye insan gibi konuşup izah etmiyor da bağırıyor? Çocuğa karşı çok titizmiş, adamın da çocuğu ve eşit hakları var o çocuk üstünde.

Konudaki mağdur kim? Adam çocuğa vitamini vermek istemiş, o kaşıkla olmaz diye terslenmiş. Kaşık bulamayınca bardakla ölçüp vermiş, ona da fazla verdin diye terslenmiş. O vitamin 1 saat sonra verilse olmuyor mu? Çocuğu alıp oynatmaya gitmiş arkasından oyuncak fırlatılmış, sinirliyim diye bağırmış ses yükseltmiş. Bunları yapma hakkını kim kime veriyor? Erkek diye otomatik suçlanacak mı? Adam da çocuğunu korumak istemiş. Koridordan geçtikten sonra fırlattım diyor ya çocuk birden geri dönseydi, annesinin hem de kendi oyuncağını attığını görseydi? Babası olarak çocuğuna zarar geleceğini düşünmüş. Bence adam kendini ve çocuğunu kurtarmalı dikkat etmeli. Çocuğa vitamin vermeye güç yok ama adama bağırıp onu bunu fırlatmaya güç var.

Ay evet en çok duyarı siz kastınız, kahraman gibi bir şey oldunuz. Herkese dersini verdiniz çok yüce gönüllüsünüz. Burada erkekleri yerin dibine gömüp üstlerine toprak atıyoruz. Kadına çocuğa vuran elleri kırılsın, arkana bakmadan boşan kurtar kendini diyoruz. Kadına şiddet ve mağdur suçlamakmış. İnsana şiddet desek nasıl olur? Erkeğe yasak kadına serbest mi oluyor şiddet? Şiddet dediğin fiziksel mi oluyor sadece? Küçük çocuğun olduğu evde bağırıp çağırıp eşya fırlatmak, korkutmak hak mı oluyor kadına? Sinirlenince sesimi yükselttim diyor, hayırdır niye insan gibi konuşup izah etmiyor da bağırıyor? Çocuğa karşı çok titizmiş, adamın da çocuğu ve eşit hakları var o çocuk üstünde.

Konudaki mağdur kim? Adam çocuğa vitamini vermek istemiş, o kaşıkla olmaz diye terslenmiş. Kaşık bulamayınca bardakla ölçüp vermiş, ona da fazla verdin diye terslenmiş. O vitamin 1 saat sonra verilse olmuyor mu? Çocuğu alıp oynatmaya gitmiş arkasından oyuncak fırlatılmış, sinirliyim diye bağırmış ses yükseltmiş. Bunları yapma hakkını kim kime veriyor? Erkek diye otomatik suçlanacak mı? Adam da çocuğunu korumak istemiş. Koridordan geçtikten sonra fırlattım diyor ya çocuk birden geri dönseydi, annesinin hem de kendi oyuncağını attığını görseydi? Babası olarak çocuğuna zarar geleceğini düşünmüş. Bence adam kendini ve çocuğunu kurtarmalı dikkat etmeli. Çocuğa vitamin vermeye güç yok ama adama bağırıp onu bunu fırlatmaya güç var.
Benim dediğimi hiç anlamamışsınız ve size laf anlatmayacağım.

Neredeyse Bütün cevaplar . Masum tatlı erkeğin nasıl da şiddet göstermeye teşvik edildiği üzerine yazılmış.
Hiçbir konuda tartışmayın sakın ağzınızı açarsanız ağzınıza vurular işte . Aman dikkat edin . Sizin sinirli olmaya hakkınız yok . O erkeğin hakkı . Ayağının Altına alır işte böyle . Sakın kışkırtmayın
Kendisine bin kere anlatılan bir vitamin verme işini bile yapamıyor . Sen yapacaksın . Hasta da olsan senin görevin .
Çok şükür burada mantıklı düşünebilen birileri hâlâ var.
Kalkmış kadının oyuncak atmasına "bunları yapma hakkını size kim veriyor?" diyor. Erkeğin hakkı galiba kadının üstüne yürümek, çenesini sıkmak.

valla benim açımdan şöyle

eğer kadın adamın cidden "şiddet uyguladığını" düşünüyorduyda
nasıl hala evli?
nasıl "çocuğum var" diyor?

kimse kusura kalmasın cidden öyle bir şiddete uğradığını düşünen varsa bi'zahmet boşansın

demek ki düşünmüyor. o düşünmüyorken ben mi düşüncem?

gayet ben yaptım o yaptı ben fırlattım o gerildi tadında, öyle bir durum bu.

çünkü öyle değilse "yedim dayağı oturdum aşağı" gibi oluyor o zaman...
ha yine benim açımdan elbette erkek de çocuğuna bakabilmeli, ne münasebet
bakamayacak admaları baba yapmayın zaten.

ama bu "kutsal kase" pardon "kutsal kaşık" da ne menem birşeyse bu kadar kıymetli madem bi zahmet sahip çıksınlar.

Çok şükür burada mantıklı düşünebilen birileri hâlâ var.
Kalkmış kadının oyuncak atmasına "bunları yapma hakkını size kim veriyor?" diyor. Erkeğin hakkı galiba kadının üstüne yürümek, çenesini sıkmak.
Çok belirgin bir şiddet çene sıkmak . Bu bir şiddet .
Küçücük oyuncağı boş olan yere ( birine değil yere ) fırlatmakla aynı şey olarak görüyorlar .
Sonra haklı çıkmak için on milyarda bir ihtimal çocuğa gelseydi bu şiddet olurdu diyorlar . Kadın sanki tüm evin eşyalarını havalara fırlatmışta çocuk sinmiş darbe almamaya çalışıyor . Baba da kahraman melek onu koruyor .

Back