Terapide farkettiğim şeyler okur yardımcı olursanız çok sevinirim lütfen ?

Ben bazen kendimi telkinliyorum sonra içimden bi ses sen delisin sen akılsızsın sen şu zamana kadar tüm duygusal ihtiyaçlarını başkalarından karşıladın kendine inanmayan birisin bişey yapamazsın diyip moralimi bozuyor kafayı mı yiyorum acaba
Bu kafanızda konuşan ses size ait değil. Sol beyin yarımküresinin bir yeri bu konuşmaları yapıyor. Bu kadar acımasız konuşmasının sebebi travmatik olmanız. Siz bilinç altına eriştikçe sesini kesecek.

Bu kafanızda konuşan ses size ait değil. Sol beyin yarımküresinin bir yerinden konuşmalar geliyor. Bu kadar acımasız konuşmasının sebebi travmatik olmanız. Siz bilinç altına eriştikçe sesini kesecekl
Öyle dimi şizofren miyim yoksa akıl hasta sı mı olcam yoksa içime şeytan mı girdi böyle korkulara kapılıyorum ikna olamıyorum çünkü kurdeşen oldum ben stresten ailem sen çarpılmışsın dediler nefes alamadım geber demediği kaldı babamın . Yani iliklerime kadar sakat hasta muamelesi yaptılar Türkiye dereceleri yaptım evden çalışarak ilkokulda dahi çok zekiydim hocama sorduğun ilk soru biz dünyanın neresindeyiz bir biberin rengi bir elmanın rengi ona ne verir bunları merak ederdim üstün zeka dediler çocuğunuzun arkasında durun dediler ama kaygı korkular beni yuttu . Ailem önemsemedi soru sorma dediler baş ağırtıyormuşum, ben ailemi hasta edermişim , kafadan manyakmışım felan . 3-4 yaşında bile babam durduk yere bana vururdu . Anlam veremezdim . Ben nasıl dönüşücem çok tuhaf hissediyorum kendimi cidden sanki kör bi düğün

Öyle dimi şizofren miyim yoksa akıl hasta sı mı olcam yoksa içime şeytan mı girdi böyle korkulara kapılıyorum ikna olamıyorum çünkü kurdeşen oldum ben stresten ailem sen çarpılmışsın dediler nefes alamadım geber demediği kaldı babamın . Yani iliklerime kadar sakat hasta muamelesi yaptılar Türkiye dereceleri yaptım evden çalışarak ilkokulda dahi çok zekiydim hocama sorduğun ilk soru biz dünyanın neresindeyiz bir biberin rengi bir elmanın rengi ona ne verir bunları merak ederdim üstün zeka dediler çocuğunuzun arkasında durun dediler ama kaygı korkular beni yuttu . Ailem önemsemedi soru sorma dediler baş ağırtıyormuşum, ben ailemi hasta edermişim , kafadan manyakmışım felan . 3-4 yaşında bile babam durduk yere bana vururdu . Anlam veremezdim . Ben nasıl dönüşücem çok tuhaf hissediyorum kendimi cidden sanki kör bi düğün
Kafanın içindeki bu konuşma herkesde var. Susturmak imkansız. Her zaman negatif konuşur. Bizim en zayıf olduğumuz şeyleri çok iyi bilir ve hep ordan saldırır. Insanın en büyük düşmanı kendi zihnidir. Babanızı mutlaka bağışlamanız gerekiyor. Bunu ancak bilinç altına ulaşarak yapabilirsiniz

Kafanın içindeki bu konuşma herkesde var. Susturmak imkansız. Her zaman negatif konuşur. Bizim en zayıf olduğumuz şeyleri çok iyi bilir ve hep ordan saldırır. Insanın en büyük düşmanı kendi zihnidir. Babanızı mutlaka bağışlamanız gerekiyor. Bunu ancak bilinç altına ulaşarak yapabilirsiniz
Nasıl ulaşıcam kimseyi bağışlamıyorum herkesten nefret ediyorum . Az önce çocuğuml dans etmek istedim hemen korkutucu bir varlık odaya girebilir diye zihnim hayal ediyor az eğlendim ya hemen moralimi bozuyor ağlıcam artık kurtulamıyorum bu hayaller nedir böyle ya

Merhaba canım üzüldüm yaşadıklarına yok sayılmak,degersizlik hissi nedir ben de çok iyi biliyorum bir süre ben de öyle hissettim ama bunun böyle olduğunu söyleyen yani sana böyle hissettirenler de sen ben gibi insanlar..İnsanlar için kendi benliğini sorgulamaya değmezmiş bunu anladım geç olsada. Yani onlar degersizsin dedi diye biz değersiz olmuyoruz çünkü bunu söyleyen insanların bi kıymeti var mı ki? Bence önemli olan Allah katındaki değerimiz acziyetimizi bilip en değerliden medet ummamız lazım diye düşünüyorum 🌸 Allah'ın değer vermesi en kıymetlisi yani insanların gözünde değer aramayı bırakmanı tavsiye ederim...
Teşekkür ederim doğru söylüyorsun ama kendime değer vericem mutlu edicem sanki olamam gibi hissedip korku kaygı yaşıyorum bana dua eder misin

Back
X