• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim üzerime yürüdü hem suçlu hemde güçlü

Gripsiniz yatiyorsunuz sonra mutfakta is yaptiginizi soylediniz
Madem esiniz kasigi bulamadi tamam dur kalkiyorum diyip kalkip kendiniz verseydiniz ya ilaci?
Yok o kasik olmaz etkilesim vs vs diyene kadar tam olcusunde verirdiniz kasigi da
Hasta olunca size corba yapacak nazlayacak bi esiniz yok farkindasiniz sizde sinirinizi oyuncak firlatarak mi cikariyorsunuz?
Esiniz uzerinize yurumekte hatali ama sizde kapasitesi olmayan adamdan fazla incelik bekliyorsunuz

şiddeti "öfke kontrolsüzlüğü" seviyesine indirip meşrulamayalım. şiddetin öfkenin kontrol edilememesinden çok daha derin anlamları vardır.

Herhangi bir seviyeye indirip meşrulaştırmadım . Gördüğümü yorumluyorum.Ne annesi ne de babası sinirini kontrol etmeyi bilmiyor, biri elindekini fırlatıp hıncını alıyor öteki karşıdakinin boğazını sıkarak. İkisinin de tedavi alması gerek çocuk büyütmeden önce.

Bakinca haksiz dursanizda sizi cok iyi anliyorum. Defalarca kez dedigin anlattigin seyi hic duymamis gibi kac olcek hangi kasik diye sorması insani cildirtiyor benim esimde oyle. Ben anliyorsam sende anlayabilirsin ama onemsemiyorsun diyorum. Ve gercekten bende sinirleniyorum. Haklısın iste haklisin😃

Çok belirgin bir şiddet çene sıkmak . Bu bir şiddet .
Küçücük oyuncağı boş olan yere ( birine değil yere ) fırlatmakla aynı şey olarak görüyorlar .
Sonra haklı çıkmak için on milyarda bir ihtimal çocuğa gelseydi bu şiddet olurdu diyorlar . Kadın sanki tüm evin eşyalarını havalara fırlatmışta çocuk sinmiş darbe almamaya çalışıyor . Baba da kahraman melek onu koruyor .
"Çocuğa gelseydi şiddet olurdu" ha, gülmemek elde değil. Erkeği savunmaya hizmet eden bu kadar zorlama çıkarımlar yapmak gülünç.
Çocuğa şiddet olasılığı konuşuluyor, erkeğe(!) şiddet var... ama erkeğin şiddeti kadına reva görülüyor bu senaryoda.

Çocuğunun hangi vitamini neyle alacağını, ölçüsünün ne olacağını anne bilmek zorunda. Babası bilmiyor, buna da takılan yok mesela.

Kadınların hiçbir şeye sinirlenmeye hakları yok. Sorumsuz kocalarına da... Hasta olmaya da hakları yok, hasta olunca biraz daha asabi olmaya da.
Bunlar erkeklerin tekelinde.
Ve erkekleri savunmak için elinde tuzlukla koşacak kadınlar muhakkak çıkıyor bir yerden, hayret.

Herhangi bir seviyeye indirip meşrulaştırmadım . Gördüğümü yorumluyorum.Ne annesi ne de babası sinirini kontrol etmeyi bilmiyor, biri elindekini fırlatıp hıncını alıyor öteki karşıdakinin boğazını sıkarak. İkisinin de tedavi alması gerek çocuk büyütmeden önce.

eşyaya yöneltilen hareket ile eşe yöneltilen hareket aynı değildir. "öfke kontrolsüzlüğü" dediğimizde bordeline kişilik bozuklukları ya da intermittent explosive disorder gibi psikiyatrik rahatsızlıklar söz konusu oluyor. bireyler, ialç kullanarak ve uzun terapi seanslarından sonra normal hayata dönebiliyor zira karşısındaki kim olduğu farketmeksizin öfkesini yöneltiyor. ama buradaki durumda bu adam; anasına, babasına, patronuna ya da dengi kabul ettiği arkadaşlarına bu öfkeyi doğrultmamış. kendinden daha zayıf olduğunuı kabul ettiği eşine göteriyor bu şiddeti. burada bir ihtidar ve hatta tahakküm problemi var. öfke sorunu demek çok yüzeysel ve basite alan bakış açısı. bu şiddet, kriz anında çocuğa da dönecektir.

eşyaya yöneltilen hareket ile eşe yöneltilen hareket aynı değildir. "öfke kontrolsüzlüğü" dediğimizde bordeline kişilik bozuklukları ya da intermittent explosive disorder gibi psikiyatrik rahatsızlıklar söz konusu oluyor. bireyler, ialç kullanarak ve uzun terapi seanslarından sonra normal hayata dönebiliyor zira karşısındaki kim olduğu farketmeksizin öfkesini yöneltiyor. ama buradaki durumda bu adam; anasına, babasına, patronuna ya da dengi kabul ettiği arkadaşlarına bu öfkeyi doğrultmamış. kendinden daha zayıf olduğunuı kabul ettiği eşine göteriyor bu şiddeti. burada bir ihtidar ve hatta tahakküm problemi var. öfke sorunu demek çok yüzeysel ve basite alan bakış açısı. bu şiddet, kriz anında çocuğa da dönecektir.

Ben zaten aynı demedim ki ? Hangi yorumumda ikisinin durumu eşit yazmışım ?
Bence izin verin de ona doktoru karar versin.

Size göre masum veya değil, hoşunuza gitmiyorsa ignore butonu var.

ben kültürlenmek isteyene öfke kontrol probleminin gerçekte ne olduğunu açıklayan bir video koyuyorum. sosyopatinin sınırlarında gezen bu psikiyatrik durumu alakasız durumlarda anarak şiddeti normalleştirmemeniz için ekledim.

Ay şu “çocuğum için kalıyorum” goygoyuna da ben hastayım. Kocasız duramıyorum,kocasız yaşayamıyorum deyin herkes rahat etsin. Gerçi siz kocayla da yaşayamıyorsunuz ya,o da ayrı mesele. Vitamini kaşığı çok önemliyse kendiniz verin evde gerilim yaratan sizsiniz

ben ciddi ciddi 10dan geriye sayiyorum. 10 sene önce gittigim yoga - nefes terapisinde öğrendim. önce kendime soruyorum "cidden bunu desem/yapsam ne olacak? bir anlik rahatlamadsn sonra pişman olacak miyim?" eger cevabim evetse bir sey yapmiyorum - ortamdan ayriliyroum. cevabim hayirsa, tamamen hakediyorsa ve bir daha görüşmecegim kadar büyük bir olaysa agzina ediyorum- cam cerceve indirip esya falan kiriyorum🤣🤣
ama genelde degmiyor. bir is arkadasim misafiri varken salak salak atarlanip bana sesini yukseltmisti. çingene gibi bir kiz- anlattigi seyler falan cennet mahallesinde yasanmis gibi. 10dan geriye saydim - düşündüm bu kiza ben de ters cevap versem ciglik cigliga bagiracak - herkes basiniza toplanacak. müdür odasina cagiracak, uzadikca uzayacak -böyle basit bir sey yüzünden ofiste huzurum kacacak. sonra geri cevap vermemeyi sectim. kızla da konusmayi biraktim. bir seneden uzun süre gunaydin disinda asla kelime kullanmadim - email attim:))
yani ise yariyor cidden. size de tavsiye ederim
Bazen bir şey fırlatmak beni çok hızlı sakinleştiriyor ya 😅
Direkt çocuğun önünde olmadıktan sonra abartı da gelmiyor bana yaptığım, kendi kendime patlayıp atıyorum enerjimi.
Şu nefes egzersizinin eminim işe yaradığına, sayarken daha çok sinirlenebilirim ama nefes egzersizi çok mantıklı.
İşyerinde sinirlenince hasta galiba yazık falan diyerek sakinleşiyorum daha çok.

Evet, ilişkinizde sorunlar var. Evet, siz de haklı değilsiniz. Evet, öfkenizi kontrol etmekte zorlanmışsınız. Ama size "kışkırttığınızı" söyleyenler, "hatalı olduğunuzu" söyleyenler, bu mağdur suçlayıcı tutumun tüm kadına şiddet olaylarında ve kadın cinayetlerinde karşılaştığımız "ama o da şöyle yapmasaymış" zihniyetinden farksız olduğunu umarım görebilirler.
Alkış alkış alkış.

Ben bu jenerasyonda eril dilin bu kadar hakim bilmezdim, benim çevrem öyle zannederdim.
İş hayatına girip daha çok yetişkin kadınla muhabbet ettikçe, böyle platformlarda kadınların yorumlarını okudukça fark ettim.

Merhaba hanımlar böyle şeyleri ne aileme nede bir arkadaşa anlatmak istemediğimden sizlere derdimi anlatmak istiyorum . eşimle kavga ettik sebebi ben o gün hastaydım grip olmuş yatıyorum çocuğun vitaminini vermesini söyledim kaşığını bulamadı çelik kaşıkla verim dedi hayır dedim vitamin olduğu için onunla verilmiyor etkileşime geçebilirmiş özel ölçülü kaşığı var onla verilcek bunu ona daha önce söylediğim halde sorması sinirimi bozdu duvara anlatmışım gibi neyse bulamadık ölçü bardağı vardı onunla verdi fazla verdi diğer vitamine gitti aklı bende kızdım bana sorsaydın dedim. sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi neyse işime baktım mutfakta sonra kahvaltı masası duruyordu onu topluyordum çocuğun oyuncağı vardı masanın üstünde onu fırlattım koridora doğru o sırada eşim çocukla araba sürüyor ama görüyorum onları onlar geçtikten sonra fırlattım yani böyle sinirimi bişeyden çıkartmak istedim o an atıp rahatlamak istedim atar atmaz kocam bey bir celallendi üstüme yürüdü yanlış anladı ona attığımı düşündü hemen dedim yemin ederek sana atmadım inanmadı yok ya kim vardı orda dedi böyle salakça elini yüzüme götürmeler çenemdenmi ne tuttu sanki engellemeye durmasam bişey demesem kalkıp vuracak gibiydi daha önce böyle olmadı hiç ama kavgalarımız oldu tabiki ve söyledim ona ben sinirliyken gelme üzerime zaten yanlış verdin çocuğa vitamini sinirliyim birde bişey olmaz diyor çocuğa ya sesim yükseliyor sinirden sonuçta e attım oyuncağı ona atmadım çocuğumun gözü önünde üzerime üzerime yürüdü şaşırdım kaldım ya herşeyi geçtim çocuğun gözü önünde yapması çocuk dondu kaldı orda sırf onun için geri adım attım bir bebeğimiz olmasaydı asla geri durmazdımda işte napcamı bilmiyorum şuan 4 gün oldu bu olay olalı hala bir özürü olmadı ki özürlede geçmiycek bişey yaşadım ne yaşadım neydi üzerimden atamıyorum kavgamızı ki anlattım büyük bişeyde değil üzerime yürümese uzamıycak şuan konuşmuyorum onunla 2 yabancıyız evde tek tük konuşmaya çalışıyor o benden ışık arıyor o ışığı vermiyorum ama ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz burada hiç bir yakınım yok napcağımı şaşırmış durumdayım o adım atmadan ben adım atmıycam ama kalbim çok kırıldı gururluda bir insanım çekip gidesim var çocuğumu düşünüyorum üstelik bu olay olduğu gün iş arkadaşına oturmaya davetliydik ailece herkes eşiyle gelecekti bir gün öncesinden gidemiyceğim belliydi hastaydım daha kavgamz olmadı sordu bna gidermiyiz dedim hastayım ben sen gidersin ama karınsız katılırmısın bilmem ve o akşam gitti 8de orda oldu evden çıkarken 2 saat takılır gelırım dedi 12 bucukda eve geldi aradım 12 de meşgule attı geliyorum diye mesaj yazdı aslında almayacaktım onu evede işte ertesi gün işe gidecekti içimdeki merhamet diyeyim hanımlar gönlüm acayip kırık hazmedemiyorum şuan o davranışını üzülüyorum gerçekten o gelip bana bişey dese tersliycem onu o yaptığı terbiyesizlikten sebep zaten aklımdan çıkmıyor ne yapıcam bilmiyorum şuan bir atışmamız oldu ben abur cubur yerken çocuğada uzatıp yedirmek istedi ben yedirme dedim tabiki zaten cocukda yemiyor sonra dedimki keşke başka bişeye uğraşsa yani yararlı bişey yedirmeye maksatında sonra bana laf çarpıtma dedi bende seninle konuşmuyorum dedim çocuğa diyorum dediki çok büyük iş konuşmazsan konuşma yaptıklarını bir süzgeçten geçir dedimki bende o süzgeçte sen boğulursun beni suçlu buluyor bu her zaman böyle oldu ne yaptım diyince sen bulursun diyo karşılıklı bir iletişim bile yok hem suçlu hem güçlü acayip gıcık oluyorum bu tavırlarına .ondaki bu rahatlık çekip gidemiyceğimi düşünmesi çocuk olmasa çoktan gitmiştim de beni tutan çocuğum bu arada ailenizin yanına gidin tavsiyesi vermezseniz sevinirim zaten bir ay oldu yanlarından döneli güzel tavsiyelerinizi beklerim okuduğunuz için teşekkürler
İkiniz de karı koca delisiniz nolmuş vitamini çok verdi az verdi bi kere de normal kaşıkla verdi vermedi bunda bu kadar sinirlenecek bir şey fırlatacak ne var

Alkış alkış alkış.

Ben bu jenerasyonda eril dilin bu kadar hakim bilmezdim, benim çevrem öyle zannederdim.
İş hayatına girip daha çok yetişkin kadınla muhabbet ettikçe, böyle platformlarda kadınların yorumlarını okudukça fark ettim.
Maalesef çok var. Kadın dayanışmasıyla karşılaşmayı beklediğimiz bir alanda böyle şeyler görmek can sıkıcı, umut kırıcı oluyor tabii.

Burada ben şunu anlamıyorum: Bir erkek bir şeye sinirlenip elinin altındaki bir nesneyi hışımla bir yere fırlattığında karısı gidip onun üstüne yürümüyor değil mi? Çenesini sıkmıyor, değil mi? Vuracak gibi davranmıyor, korkutmuyor, değil mi? İstese de yapamaz muhtemelen. Çünkü asimetrik bir ilişki var. Bir taraf daha güçlü. Buradaki kadınlar da bunu biliyor ama herkes hikayenin bu tarafını göz ardı ediyor. Yazdıklarınızı okuduktan sonra dedim ki acaba kaç kişi burada kadını suçlamıştır; biraz aşağı indim, tahmin ettiğim gibi, neredeyse herkes.

Hatta artırıyorum: tam tersi bir senaryoda "eşiniz de hastaymış, onun asabiyeti vardır, siz de alttan almamışsınız..." diye yine size kızacaklardı; burada sizin hasta olduğunuzu görmezden gelebiliyorlar ama. Çocuğu için endişelenmiş ve eşinin çocuğuyla ilgili en temel bir şeye bile hâkim olmadığını görüp öfkelenmiş bir kadın olduğunuzu görmezden gelebiliyorlar.

Ben gerçekten anlamıyorum ya. Bu mağdur suçlayıcılık biz kadınların içine nasıl bu kadar yerleştirildi? Çünkü tam da erkeğin yapacağı bir şey bu.

Evet, ilişkinizde sorunlar var. Evet, siz de haklı değilsiniz. Evet, öfkenizi kontrol etmekte zorlanmışsınız. Ama size "kışkırttığınızı" söyleyenler, "hatalı olduğunuzu" söyleyenler, bu mağdur suçlayıcı tutumun tüm kadına şiddet olaylarında ve kadın cinayetlerinde karşılaştığımız "ama o da şöyle yapmasaymış" zihniyetinden farksız olduğunu umarım görebilirler.

Umarım kendinizi bu adamdan koruyabilir ve kendinizi iyileştirebilirsiniz.
e kadin daha narin diye gucleri esit degil diye bipsin ailenin huzurunu, azarlayip dursun kocasini. gecinmeye gönlü yok ki kadinin da. bunun ataerkillikle alakasi yok. evin huzurunu bozan erkeklerin de karisi cinnet geçiriyor. onlara da hak veriyoruz

e kadin daha narin diye gucleri esit degil diye bipsin ailenin huzurunu, azarlayip dursun. gecinmeye gönlü yok ki kadinin da. bunun ataerkillikle alakasi yok. evin huzurunu bozan erkeklerin de karisi cinnet geçiriyor. onlara da hak veriyoruz
Azarlayıp durduğuna, geçinmeye gönlü olmadığına dair bir şey okumadım ben. Tekrar baktım, gözümden mi kaçıyor bilmiyorum.
Ben şöyle anladım: Kadın bir gün hasta oldu, tahammül seviyesi daha düşüktü, erkek -kadınların hep yaptığının aksine- bunu tolere edemedi. Kadın oyuncağı ortaya fırlattı, adam kadının üstüne yürüdü, çenesini sıktı.
Burada azarlayıp duran bir kadın ve mağdur erkek görmek için özel bir çaba gerekiyor.

Merhaba hanımlar böyle şeyleri ne aileme nede bir arkadaşa anlatmak istemediğimden sizlere derdimi anlatmak istiyorum . eşimle kavga ettik sebebi ben o gün hastaydım grip olmuş yatıyorum çocuğun vitaminini vermesini söyledim kaşığını bulamadı çelik kaşıkla verim dedi hayır dedim vitamin olduğu için onunla verilmiyor etkileşime geçebilirmiş özel ölçülü kaşığı var onla verilcek bunu ona daha önce söylediğim halde sorması sinirimi bozdu duvara anlatmışım gibi neyse bulamadık ölçü bardağı vardı onunla verdi fazla verdi diğer vitamine gitti aklı bende kızdım bana sorsaydın dedim. sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi neyse işime baktım mutfakta sonra kahvaltı masası duruyordu onu topluyordum çocuğun oyuncağı vardı masanın üstünde onu fırlattım koridora doğru o sırada eşim çocukla araba sürüyor ama görüyorum onları onlar geçtikten sonra fırlattım yani böyle sinirimi bişeyden çıkartmak istedim o an atıp rahatlamak istedim atar atmaz kocam bey bir celallendi üstüme yürüdü yanlış anladı ona attığımı düşündü hemen dedim yemin ederek sana atmadım inanmadı yok ya kim vardı orda dedi böyle salakça elini yüzüme götürmeler çenemdenmi ne tuttu sanki engellemeye durmasam bişey demesem kalkıp vuracak gibiydi daha önce böyle olmadı hiç ama kavgalarımız oldu tabiki ve söyledim ona ben sinirliyken gelme üzerime zaten yanlış verdin çocuğa vitamini sinirliyim birde bişey olmaz diyor çocuğa ya sesim yükseliyor sinirden sonuçta e attım oyuncağı ona atmadım çocuğumun gözü önünde üzerime üzerime yürüdü şaşırdım kaldım ya herşeyi geçtim çocuğun gözü önünde yapması çocuk dondu kaldı orda sırf onun için geri adım attım bir bebeğimiz olmasaydı asla geri durmazdımda işte napcamı bilmiyorum şuan 4 gün oldu bu olay olalı hala bir özürü olmadı ki özürlede geçmiycek bişey yaşadım ne yaşadım neydi üzerimden atamıyorum kavgamızı ki anlattım büyük bişeyde değil üzerime yürümese uzamıycak şuan konuşmuyorum onunla 2 yabancıyız evde tek tük konuşmaya çalışıyor o benden ışık arıyor o ışığı vermiyorum ama ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz burada hiç bir yakınım yok napcağımı şaşırmış durumdayım o adım atmadan ben adım atmıycam ama kalbim çok kırıldı gururluda bir insanım çekip gidesim var çocuğumu düşünüyorum üstelik bu olay olduğu gün iş arkadaşına oturmaya davetliydik ailece herkes eşiyle gelecekti bir gün öncesinden gidemiyceğim belliydi hastaydım daha kavgamz olmadı sordu bna gidermiyiz dedim hastayım ben sen gidersin ama karınsız katılırmısın bilmem ve o akşam gitti 8de orda oldu evden çıkarken 2 saat takılır gelırım dedi 12 bucukda eve geldi aradım 12 de meşgule attı geliyorum diye mesaj yazdı aslında almayacaktım onu evede işte ertesi gün işe gidecekti içimdeki merhamet diyeyim hanımlar gönlüm acayip kırık hazmedemiyorum şuan o davranışını üzülüyorum gerçekten o gelip bana bişey dese tersliycem onu o yaptığı terbiyesizlikten sebep zaten aklımdan çıkmıyor ne yapıcam bilmiyorum şuan bir atışmamız oldu ben abur cubur yerken çocuğada uzatıp yedirmek istedi ben yedirme dedim tabiki zaten cocukda yemiyor sonra dedimki keşke başka bişeye uğraşsa yani yararlı bişey yedirmeye maksatında sonra bana laf çarpıtma dedi bende seninle konuşmuyorum dedim çocuğa diyorum dediki çok büyük iş konuşmazsan konuşma yaptıklarını bir süzgeçten geçir dedimki bende o süzgeçte sen boğulursun beni suçlu buluyor bu her zaman böyle oldu ne yaptım diyince sen bulursun diyo karşılıklı bir iletişim bile yok hem suçlu hem güçlü acayip gıcık oluyorum bu tavırlarına .ondaki bu rahatlık çekip gidemiyceğimi düşünmesi çocuk olmasa çoktan gitmiştim de beni tutan çocuğum bu arada ailenizin yanına gidin tavsiyesi vermezseniz sevinirim zaten bir ay oldu yanlarından döneli güzel tavsiyelerinizi beklerim okuduğunuz için teşekkürler
Cok yorucusunuz ya. Gercekten

Back