• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim üzerime yürüdü hem suçlu hemde güçlü

Yok öyle dersek haksızlık olur eşime cidden evde bana yardımcı olur hakkını yiyemem sadece ben sinirlendiğimde sesim az yükseldiğinde beni bastırmaya çalışması ekstra sinir yapıyor ya hu bi sal sinirim çıksın benden işte böyle durumlarda konuşamıyoruz oda üstte çıkmaya çalışıyor kavga oluyor

Hasta halinizle sofra bile topluyorsunuz esiniz erkek diye mi kenarda oturuyor? Bunlar evde sadece sizin goreviniz mi? Muhtemelen oyle ki sinirlendiniz. Yoksa baska bir seye kizsaniz esiniz hayirdir sen bu gun neden sinirlisin diye sorardi. Aranizda normal bir iletisim varsa tabi.
Yok Allah razı olsun ogün kahvaltıyı o hazırladı ben çocuk konusunda hasasım böyle onu beslememik vitaminleri filan hasassım yani biliyorda

Bakın anlamadığınız nokta şu birine herhangi bir şey fırlatmak da şiddettir( istediğiniz kadar ona fırlatmadım desenizde )hele de oyuncak peluş falan değilse.

Sizinki anlık sinirle yapılmış bir şey değil( öyle olsa kendi bulunduğunuz yere atardınız oyuncağı) çocuğa gelmesin diye hesaplanarak atılan şey kasti atılmıştır.

Biri size, çocuğunuzla yere oturmuş sankince araba sürme oyunu oynarken ,birden bir şey fırlatsa ne tepki verirsiniz?

Yok öyle dersek haksızlık olur eşime cidden evde bana yardımcı olur hakkını yiyemem sadece ben sinirlendiğimde sesim az yükseldiğinde beni bastırmaya çalışması ekstra sinir yapıyor ya hu bi sal sinirim çıksın benden işte böyle durumlarda konuşamıyoruz oda üstte çıkmaya çalışıyor kavga oluyor

Anladim. Siz o zaman kendinizi ifade etmek yerine sinirleniyorsunuz dogru mu anladim? Ben sinirlendigimde esim hayirdir sen bu gun neden sinirlendin bir anlat da rahatla der bana mesela. Cunku bilir ki onunla ilgili bir durum yok. Esiniz ustune alindigina gore kendi hatasini biliyordur bence ki sizi bastirmaya calisiyor. Sonuc olarak her ne olursa olsun esinizin ustunuze yurumesi gerekmezdi. Hic bir sekilde hakli falan degil esiniz.

Ben konunun tamamini degil bir kismini okudum, konu sahibinin yorumlarini da okumadim ama normal evliliklerde bir taraf hastaysa diger taraf sinirli olmaz ya da sinirliyse bir nedeni vardir ve iki kisi konusur yani o sinirin karsi tarafa olmadigini bilir. Konu sahibi hasta haliyle oyuncak topladigina gore, cocugun vitaminini bile dusunmek zorunda kaldigina gore hic bir isin ucundan tutmayan, her sorumlulugu konu sahibine yuklemis bir es gibi geldi bana.
Siz bence bir kısmını değil tamamımı okumayı deneyin. Hasta haliyle oyuncağı toplamıyor, fırlatıp atıyor. Buna gücü var ama çocuğa vitamini verecek gücü yok. Evet babası da vermeli o vitamini ve vermeye çalışmış ama kadın ona da kabahat bulmuş. Yanlış kaşıkla verdin, fazla verdin diye sinirli gergin konuşmuş. Tüm bunlar olurken çocuk etkilenmiyor ama babası annesinin üstüne yürüyünce etkileniyor. Evde çocuk varken eşya fırlatmak bağırmak serbest mi?

Bir taraf hastaysa diğer taraf niye sinirli olamıyor? Yani ben hastayım her istediğimi yaparım her ağzıma geleni söylerim, bağırırım eşya fırlatırım ama sen sinirlenemezsin. Niye, diğer taraf da insan değil mi? Tüm bunları yapacak güç var ama. Her istediğini söyleyen istemediğini duyar.

Anladim. Siz o zaman kendinizi ifade etmek yerine sinirleniyorsunuz dogru mu anladim? Ben sinirlendigimde esim hayirdir sen bu gun neden sinirlendin bir anlat da rahatla der bana mesela. Cunku bilir ki onunla ilgili bir durum yok. Esiniz ustune alindigina gore kendi hatasini biliyordur bence ki sizi bastirmaya calisiyor. Sonuc olarak her ne olursa olsun esinizin ustunuze yurumesi gerekmezdi. Hic bir sekilde hakli falan degil esiniz.
Malesef sinirim daha baskın oluyor doğru anladınız çok şükür anlayan insanlarda varmış evet eşimle bir olay olmayınca oda bana sorar bişeymi oldu bişeyemi canın sıkkın diye evet kendi hatasını biliyor ama beni konuşturmayacak dalgınlığıma geldi dedi vitamini fazla vermesi bende kızdım ya sor bana dedim sor söylim sana haksızmıyım

Bir taraf hastaysa diğer taraf niye sinirli olamıyor? Yani ben hastayım her istediğimi yaparım her ağzıma geleni söylerim, bağırırım eşya fırlatırım ama sen sinirlenemezsin. Niye, diğer taraf da insan değil mi? Tüm bunları yapacak güç var ama. Her istediğini söyleyen istemediğini duyar.

Ben hastayken esimin sinirlendigini hic gormedim cunku ya da esim hasta oldugunda ben hic sinirli olmadim cunku o an esimizi hasta gormek istemeyiz ya hani bizi uzer bu durum. Kadin o anda oyuncak firlatiyorsa demek ki bir tepki veriyor gibi algiladim ben. Benim cocugum yok ama esim bir cocuga ben hastayken bakamiyorsa, vitminini bilmiyorsa sen hayirdir neden baba oldun derdim ben. Konu sahibi de bu tepkiyi oyuncak firlatarak vermis. Ben hastayim canim burnumdayken neden ben kasik ve olcu muhabbetini yapmak zorunda kalayim ki? Cocuk sadece annenin mi? Anne hastayken o oyuncaklar belli ki toplanmiyor konu sahibi de atiyor. Yoksa cok yardimci olan bir es ses yukseldi diye karisinin cenesini tutup ustune yurumez.

Oyuncak fırlatmakta ne var ya, kafalarına atmış sanki.

Demek ki kimsenin ters saati olmuyor herkes 10dan geriye sayarak sakinleşiyor.
Ben ters saatimi çocuğumun önünde göstermedim. Aynen dediğiniz gibi 10dan geriye saydım. Adama içeri çağırıp ağzıma geleni saydığım da oldu ama çocuğumun beni öyle görmesine müsade etmedim. Ben bu yaşımda bulunduğum ortamda eşya fırlatılmasından tedirgin olurum, küçük çocuk olmaz mı? İçeride araba sürüyorlardı diyor sonra da koridora fırlattım çocuk yoktu diyor. Çocuğun görmediğini babası nasıl görmüş? Gitsin yatak odasında istediği eşyayı fırlatsın, kocasını çağırıp ağzına geleni saysın ama oyuncağı tutup fırlatmasın. Başka bir şey de değil, çocuğun özel eşyası oyuncağı, bir de olayın bu tarafı var.

Ben hastayken esimin sinirlendigini hic gormedim cunku ya da esim hasta oldugunda ben hic sinirli olmadim cunku o an esimizi hasta gormek istemeyiz ya hani bizi uzer bu durum. Kadin o anda oyuncak firlatiyorsa demek ki bir tepki veriyor gibi algiladim ben. Benim cocugum yok ama esim bir cocuga ben hastayken bakamiyorsa, vitminini bilmiyorsa sen hayirdir neden baba oldun derdim ben. Konu sahibi de bu tepkiyi oyuncak firlatarak vermis. Ben hastayim canim burnumdayken neden ben kasik ve olcu muhabbetini yapmak zorunda kalayim ki? Cocuk sadece annenin mi? Anne hastayken o oyuncaklar belli ki toplanmiyor konu sahibi de atiyor. Yoksa cok yardimci olan bir es ses yukseldi diye karisinin cenesini tutup ustune yurumez.
Benim eşim de ben hastayken sinirlenmez bağırmaz çünkü ben evde terör estirmem. Şunu bunu yapamam edemem benden bir şey bekleme derim. Adam çocuğa bakamıyor vitaminini veremiyor değil iyi okuyun. Ben o konuda çok hassasım, metal kaşıkla verdi, fazla doz verdi diye şikayet ediyor. Ayrıca babası almış götürmüş oyun oynatıyor çocuğuna. Evle ilgilenir bana yardım eder, hatta o gün ben hastayım diye kahvaltıyı hazırladı hakkını yiyemem diye kendisi yazıyor. Ben orayı okumadım, ben şöyle anladım, bana öyle geldi... Üyeler haklıyken nasıl arkalarında duruyorsak haksızken de hatalarını söylememiz yazmamız gerek. Sen ak kaşıksın kocan tam bir bela yazınca kime ne faydası oluyor? Herkes haksız buluyorsa demek bir daha eşya fırlatmamam bağırıp çağırmamam gerek, sinirim geçince sakince konuşurum demek daha yapıcı değil mi? Evet kocasının yaptığı da savunulur değil, o da kendini tutabilirdi. Belki de çocuğun fark ettiğini sandı ve babalık içgüdüsüyle çocuğunu korumak istedi, olamaz mı?

Merhaba hanımlar böyle şeyleri ne aileme nede bir arkadaşa anlatmak istemediğimden sizlere derdimi anlatmak istiyorum . eşimle kavga ettik sebebi ben o gün hastaydım grip olmuş yatıyorum çocuğun vitaminini vermesini söyledim kaşığını bulamadı çelik kaşıkla verim dedi hayır dedim vitamin olduğu için onunla verilmiyor etkileşime geçebilirmiş özel ölçülü kaşığı var onla verilcek bunu ona daha önce söylediğim halde sorması sinirimi bozdu duvara anlatmışım gibi neyse bulamadık ölçü bardağı vardı onunla verdi fazla verdi diğer vitamine gitti aklı bende kızdım bana sorsaydın dedim. sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi neyse işime baktım mutfakta sonra kahvaltı masası duruyordu onu topluyordum çocuğun oyuncağı vardı masanın üstünde onu fırlattım koridora doğru o sırada eşim çocukla araba sürüyor ama görüyorum onları onlar geçtikten sonra fırlattım yani böyle sinirimi bişeyden çıkartmak istedim o an atıp rahatlamak istedim atar atmaz kocam bey bir celallendi üstüme yürüdü yanlış anladı ona attığımı düşündü hemen dedim yemin ederek sana atmadım inanmadı yok ya kim vardı orda dedi böyle salakça elini yüzüme götürmeler çenemdenmi ne tuttu sanki engellemeye durmasam bişey demesem kalkıp vuracak gibiydi daha önce böyle olmadı hiç ama kavgalarımız oldu tabiki ve söyledim ona ben sinirliyken gelme üzerime zaten yanlış verdin çocuğa vitamini sinirliyim birde bişey olmaz diyor çocuğa ya sesim yükseliyor sinirden sonuçta e attım oyuncağı ona atmadım çocuğumun gözü önünde üzerime üzerime yürüdü şaşırdım kaldım ya herşeyi geçtim çocuğun gözü önünde yapması çocuk dondu kaldı orda sırf onun için geri adım attım bir bebeğimiz olmasaydı asla geri durmazdımda işte napcamı bilmiyorum şuan 4 gün oldu bu olay olalı hala bir özürü olmadı ki özürlede geçmiycek bişey yaşadım ne yaşadım neydi üzerimden atamıyorum kavgamızı ki anlattım büyük bişeyde değil üzerime yürümese uzamıycak şuan konuşmuyorum onunla 2 yabancıyız evde tek tük konuşmaya çalışıyor o benden ışık arıyor o ışığı vermiyorum ama ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz burada hiç bir yakınım yok napcağımı şaşırmış durumdayım o adım atmadan ben adım atmıycam ama kalbim çok kırıldı gururluda bir insanım çekip gidesim var çocuğumu düşünüyorum üstelik bu olay olduğu gün iş arkadaşına oturmaya davetliydik ailece herkes eşiyle gelecekti bir gün öncesinden gidemiyceğim belliydi hastaydım daha kavgamz olmadı sordu bna gidermiyiz dedim hastayım ben sen gidersin ama karınsız katılırmısın bilmem ve o akşam gitti 8de orda oldu evden çıkarken 2 saat takılır gelırım dedi 12 bucukda eve geldi aradım 12 de meşgule attı geliyorum diye mesaj yazdı aslında almayacaktım onu evede işte ertesi gün işe gidecekti içimdeki merhamet diyeyim hanımlar gönlüm acayip kırık hazmedemiyorum şuan o davranışını üzülüyorum gerçekten o gelip bana bişey dese tersliycem onu o yaptığı terbiyesizlikten sebep zaten aklımdan çıkmıyor ne yapıcam bilmiyorum şuan bir atışmamız oldu ben abur cubur yerken çocuğada uzatıp yedirmek istedi ben yedirme dedim tabiki zaten cocukda yemiyor sonra dedimki keşke başka bişeye uğraşsa yani yararlı bişey yedirmeye maksatında sonra bana laf çarpıtma dedi bende seninle konuşmuyorum dedim çocuğa diyorum dediki çok büyük iş konuşmazsan konuşma yaptıklarını bir süzgeçten geçir dedimki bende o süzgeçte sen boğulursun beni suçlu buluyor bu her zaman böyle oldu ne yaptım diyince sen bulursun diyo karşılıklı bir iletişim bile yok hem suçlu hem güçlü acayip gıcık oluyorum bu tavırlarına .ondaki bu rahatlık çekip gidemiyceğimi düşünmesi çocuk olmasa çoktan gitmiştim de beni tutan çocuğum bu arada ailenizin yanına gidin tavsiyesi vermezseniz sevinirim zaten bir ay oldu yanlarından döneli güzel tavsiyelerinizi beklerim okuduğunuz için teşekkürler
Metal kaşıkla etkileşime giren vitamin nedir çok merak ettim

Esinizin yaptigini dogru bulmuyorum fiziksel temasa karşıyım ama yok kaşıktı yok fazlaydi diye arkamdan birsey firlatilsa bende dellenirdim hatta muhtemelen bende bisey firlatirdim

Merhaba hanımlar böyle şeyleri ne aileme nede bir arkadaşa anlatmak istemediğimden sizlere derdimi anlatmak istiyorum . eşimle kavga ettik sebebi ben o gün hastaydım grip olmuş yatıyorum çocuğun vitaminini vermesini söyledim kaşığını bulamadı çelik kaşıkla verim dedi hayır dedim vitamin olduğu için onunla verilmiyor etkileşime geçebilirmiş özel ölçülü kaşığı var onla verilcek bunu ona daha önce söylediğim halde sorması sinirimi bozdu duvara anlatmışım gibi neyse bulamadık ölçü bardağı vardı onunla verdi fazla verdi diğer vitamine gitti aklı bende kızdım bana sorsaydın dedim. sinirlendim sinirlenince sesim yükseldi tabi bağırma filan dedi neyse işime baktım mutfakta sonra kahvaltı masası duruyordu onu topluyordum çocuğun oyuncağı vardı masanın üstünde onu fırlattım koridora doğru o sırada eşim çocukla araba sürüyor ama görüyorum onları onlar geçtikten sonra fırlattım yani böyle sinirimi bişeyden çıkartmak istedim o an atıp rahatlamak istedim atar atmaz kocam bey bir celallendi üstüme yürüdü yanlış anladı ona attığımı düşündü hemen dedim yemin ederek sana atmadım inanmadı yok ya kim vardı orda dedi böyle salakça elini yüzüme götürmeler çenemdenmi ne tuttu sanki engellemeye durmasam bişey demesem kalkıp vuracak gibiydi daha önce böyle olmadı hiç ama kavgalarımız oldu tabiki ve söyledim ona ben sinirliyken gelme üzerime zaten yanlış verdin çocuğa vitamini sinirliyim birde bişey olmaz diyor çocuğa ya sesim yükseliyor sinirden sonuçta e attım oyuncağı ona atmadım çocuğumun gözü önünde üzerime üzerime yürüdü şaşırdım kaldım ya herşeyi geçtim çocuğun gözü önünde yapması çocuk dondu kaldı orda sırf onun için geri adım attım bir bebeğimiz olmasaydı asla geri durmazdımda işte napcamı bilmiyorum şuan 4 gün oldu bu olay olalı hala bir özürü olmadı ki özürlede geçmiycek bişey yaşadım ne yaşadım neydi üzerimden atamıyorum kavgamızı ki anlattım büyük bişeyde değil üzerime yürümese uzamıycak şuan konuşmuyorum onunla 2 yabancıyız evde tek tük konuşmaya çalışıyor o benden ışık arıyor o ışığı vermiyorum ama ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz burada hiç bir yakınım yok napcağımı şaşırmış durumdayım o adım atmadan ben adım atmıycam ama kalbim çok kırıldı gururluda bir insanım çekip gidesim var çocuğumu düşünüyorum üstelik bu olay olduğu gün iş arkadaşına oturmaya davetliydik ailece herkes eşiyle gelecekti bir gün öncesinden gidemiyceğim belliydi hastaydım daha kavgamz olmadı sordu bna gidermiyiz dedim hastayım ben sen gidersin ama karınsız katılırmısın bilmem ve o akşam gitti 8de orda oldu evden çıkarken 2 saat takılır gelırım dedi 12 bucukda eve geldi aradım 12 de meşgule attı geliyorum diye mesaj yazdı aslında almayacaktım onu evede işte ertesi gün işe gidecekti içimdeki merhamet diyeyim hanımlar gönlüm acayip kırık hazmedemiyorum şuan o davranışını üzülüyorum gerçekten o gelip bana bişey dese tersliycem onu o yaptığı terbiyesizlikten sebep zaten aklımdan çıkmıyor ne yapıcam bilmiyorum şuan bir atışmamız oldu ben abur cubur yerken çocuğada uzatıp yedirmek istedi ben yedirme dedim tabiki zaten cocukda yemiyor sonra dedimki keşke başka bişeye uğraşsa yani yararlı bişey yedirmeye maksatında sonra bana laf çarpıtma dedi bende seninle konuşmuyorum dedim çocuğa diyorum dediki çok büyük iş konuşmazsan konuşma yaptıklarını bir süzgeçten geçir dedimki bende o süzgeçte sen boğulursun beni suçlu buluyor bu her zaman böyle oldu ne yaptım diyince sen bulursun diyo karşılıklı bir iletişim bile yok hem suçlu hem güçlü acayip gıcık oluyorum bu tavırlarına .ondaki bu rahatlık çekip gidemiyceğimi düşünmesi çocuk olmasa çoktan gitmiştim de beni tutan çocuğum bu arada ailenizin yanına gidin tavsiyesi vermezseniz sevinirim zaten bir ay oldu yanlarından döneli güzel tavsiyelerinizi beklerim okuduğunuz için teşekkürler
Okurken ben darlandım.Haklı hiçbir yönünüz yok maalesef. Ayrıca ben ortada ,çocuğunu düşünen bir anne göremedim, oyuncak fırlatmak nedir ? Hastalığınızın arkasına sığınmışsınız gibi geldi bana , bence her zaman böylesiniz ve eşiniz bu durumdan sıkıldığı için üstünüze yürümüş, o da en az sizin kadar haksız .Çünkü çocuğun yanında yapmış bu eylemi . Yanında veya değil durumun kötü oluşunu değiştirmez.Ebeveyn olan kişilerin duygu durumlarını yönetmelerini öğrenmeleri lazım . Ayrıca eşinize arkadaşına git derken gitme mi demek istediniz de eve almayacak kadar kızdınız ?

Siz sinir hastasısınız ve evlendiniz diye tahammül etmek zorunda değil sizin hastalığınıza bağırmalarınıza ve bir şeyler fırlatmanıza. İnsanları çıldırtıp çıldırtıp sonra da bana kızdı bağırdı üstüme yürüdü diyorsunuz.

Büyük bir iletişim sorununuz var , başka şeylere dolup basit şeylerde patlıyorsunuz, siz hasta olduğunuz için ilgi bekliyorsunuz bi de gurbettesiniz eşiniz de anlamıyor haliyle ona karşı bir gareziniz olduğunu düşünüyor, duygularınızı açıkça söylemedikçe çözülmez, surat asıp laf sokmakla olmaz , eşinin yaptığı asla affedilemez lakin olan o zavallı yavrucağa oluyor bari çocuğun yanında yapmayın, ben eşimle küssem bile yansıtmam kızıma aaa bak baba gelmiş hadi birazda onunla oyna derim ve tavırlı olduğumu eşim bilir ama bebeğime hissettirmem, geçen eşime bir konuda darıldım, okuldan eve gelince hadi yemeğe çıkalım dedi ( ben darılınca yemek yapmam genelde ) ben de suratımı asıp gönlümü almadan yemeğe mi götüreceksin dedim ( üzgün bir ifadeyle) eşim de gelip sarıldı, özürler diledi falan filan yemeğe gittik çok da güzel geçti , şimdi ben ona bağırsam desem k ya sen ne hadle beni yemeğe çıkarırsın beni kırdın vs vs ( şiddet hakaret hariç) , sen nasıl bana bunu bunu dedin vs vs vs uzayıp gidecek, bak yeni evli olsam olayı büyütür başka yere vardırırdım, kızım doğduktan sonra barışmak kolay , anlaşmak kolay bizim için çünkü bir bebeğimiz var ve o üzülmemeli , kaoslu bir evlilik yaşamaktansa boşanmak daha evla benim için, bu yüzden son raddeye gelmeyene kadar mücadele etmeli ve saygı çerçevesinde ilişkileri çıkmaza sürüklemeden sürdürmeli , bak sevgi diliyle halledilecek mesele ne hale gelmiş, artık çocuğunuz var daha dikkatli olun , boşanmak gibi bir isteğiniz yoksa eşinizi karşınıza alın ve gerçek duygularınızı söyleyin, sizin eşinizin duygusal desteğine ihtiyacınız var ben taaa buradan hissettim, eşinizin çabasını görürseniz fırsat verin kendini affettirsin, eşiniz normalde kaba saba bir adam mı, şiddet hakaret var mı varsa çok zor , ilişkinizi tam bilmediğim için kendimden yola çıkarak cevapladım...

Son düzenleme:
Hayatımda daha saçma kavga meselesi çok az duydum. Ortaokul kavgası gibi.

Malesef sinirim daha baskın oluyor doğru anladınız çok şükür anlayan insanlarda varmış evet eşimle bir olay olmayınca oda bana sorar bişeymi oldu bişeyemi canın sıkkın diye evet kendi hatasını biliyor ama beni konuşturmayacak dalgınlığıma geldi dedi vitamini fazla vermesi bende kızdım ya sor bana dedim sor söylim sana haksızmıyım
Hahahahaha. Konu sahipleri de haksız bulununca sanki biz yanlış anlamışız gibi konuşmaları,hak verenin doğru anladığı düşüncesi çok komik 😃
Kardeş o kadar önemliyse vitamin onun kaşığını sağa sola koymayın yeri belli olsun. Alt tarafı takviye bir gıda. Evin huzursuz olsun ama çocuğun vitamini tam olsun. Harika düşünce.
Konuşma yok,anlatma yok pasif agresif hareketler. Oyuncak fırlatma,çocuğa söyler gibi kocaya laf çarpıtma. Hakikaten doğru diyorsun biz hiç anlamadık

Back