evlilikte en başta saygı gelir. eşine vurmuşsun ve o karşılık vermemiş. senin saygın yok daha, eşinden nasıl bekleyebilirsin? atak geliyor ne demek? erkekler bunu yapınca, affetmiyoruz. 5-6 defa değil, insanın hayatında bir defa tokat olduğunda dahi unutulmuyor.
düğününüz çok özel bir gün. slayt olmadı diye küsmeni de anlamadım. evlilik gibi ciddi bir karar almışsanız, kaprislerle, küçük meselelerle yıpratmayın.
ev işleri kölelik değil. evinizin düzeni için gerekli işler. ama sen tek başına yapmak zorunda değilsin. eşin de yardım edebilir. bunları da konuşarak halledebilirsiniz. hepimiz geçtik aynı şeylerden. ben de başta yapamadım. çok zor geldi. o zaman ya beraber yapacaksınız. ya da idare edeceksiniz. bunlar çözülebilecek meseleler. zamanla da öğrenirsiniz. düzeniniz oturur. ben de öğrencilikle evi, çocuğu aynı zamanda yürüttüm. gerçekten zor. eşinin destek olması gerek.
fakat istemiyorsanız uzatmayın, ayrılın eğer ikiniz de evliliğinizi yürütmek için çaba göstermeyecekseniz. ki daha birlikte yaşamaya başlayalı 1,5 ay olmuş. ilişkinin yıpranması için çok kısa bir süre. bu kadar az bir zamanda boşanma mesajlarına gelmişseniz, işiniz biraz zor.
birbirini tanıyıp ilişkinizi şekillendirmek taviz vermek değildir hiç bir zaman. evlendiğinizde sen ve ben değil, biz oluruz. ikimizden de daha büyük bir şey. ve içimizde kavga etsek de hayata karşı biz olarak durur, destek oluruz. bunun için yapılan değişiklikler taviz değil, hem kendimize hem ilişkimize saygımızdan olur. illa yürüteceksiniz diye de bir şey yok. olmuyorsa birbirinizi yıpratmayın.
eğer ev işleri, dersler, iş filan sorun oluyorsa bunları aşacağınızı bilin. zaman içinde çok da güzel yaparsınız. yapamadığınızda birbirinize destek olursunuz. ama karakterleriniz uyuşmuyorsa, o bir ömür boyu değişmiyor. benim gözlemim bu. daha ilk geceden sorunlu başlayıp 15 sene öyle çile tüketenleri biliyorum.
hakkında hayırlısı olsun.