- 21 Ocak 2015
- 720
- 268
- 43
Arkadaşım bunca yazdığından kendi çapımda çıkardığım sebep ve sonuçları sıralayacağım aşağıda. Umarım bir nebze de olsa ışık tutar/ayna olur size ve benzer sorunları yaşayanlara :
1- benim yazımı okuyarak mı yazdınız bunu.? tüm msjları toplasak bu kadar kapsamlı olurdu ancak..
2- belki eğitim düzeyi farklılığından: evet ben üni mezunuyum ve ben okurken eşim orda burda çalıştı.yani benim para kazanma ihtimalim statüm kültürüm artarken o yerinde saydı.
sizin kafanızdaki/hayalinizdeki evlilik ortamını şuanda yaşayamamanızın tüm öfkesini eşinize kanalize etmektesiniz ve bu hayal kırıklığınızın tek müsebbibi olarak eşinizi görmektesiniz. Dolayısıyla adam her halükarda gözünüze batar olmuş : kesinlikle doğru.çünkü ev magaza gibi.eşyalar alındı geldi ve salona sanki bir mağazadaki gibi konuldu.öyle de duruyor.şu evdeki hiçbişey istediğim gibi değil.her şey ekisk.tabi maddi yetersizlikten dolayı.kendi ailemi suclayamıyorum.çünkü başta dediler yardım edemeyiz.böyle dediğime bakmayın hala dersane paramı annem veriyor.buna karşılık eşimin ailesinin sadece LAFTA bize yardım etmesi beni onlardan tiksindirir hale getirdi.daha nişanlıyken bana kendi dairelerindeki 15 yıllık ikinci el eşyaları al dediler.ve o günden sonra artık onlara ısınamıyorum.onları mutlu etmek için kılımı kıpırdatmıyorum.adlarını duydukça bile tiksiniyorum.
3-birine maddi anlamda bağımlı olmama" : evet kesinlikle ben birine bağlı olmadan (maddi )yaşamak için doğmusum.çünkü o kaDAR nefret ettiğim bi durum ki.eşimin en ufak bi sözü bana batıyor.ve ben de tırnaklarımı cıkarıyorum o zaman.örneğin ben yokken neler yedin bakalım cümlesi bile beni delirtmeye bağırıp cagırmama yetiyo.sanki ben ondan bişey saklıyorum da kendim yiyorum.markete 100tl lik alışveriş diye gittiğimizde 150tl olduğunda o suratının düşmesi konuşmaması öyle bi nefret bağlıyo ki içime. şu an kendi parası yok.ayın 15inde maaş aldık.ve sigaraya para vere vere bitirmiş bütün parasını.gelmiş benden istiyo.bende vermem tabiki.
3- Ayrıca -yaşınızın da genç olması kaynaklı- şuan evliliği tabiri caizse (affınıza sığınarak yazıyorum) sidik yarıştırma moduna sokuyorsunuz. : kendi tavrı bu.beni şekle sokamazsın.! istediğini yaptıramazsın ! sen kimsin ! niye dediğini yapcakmışım ! bunları alenen söyleye söyleye artık bende böyle davranmaya başladım.ders çalışıyorum gece saat 11 12 patates kızart yumurta kaynat diye başımda 5dk söyleniyo.ya insafsız ders çalıyorum.
4- Evliliğin en olmazsa olmazı "saygı" kavramıdır. Bunu en başından kaybederseniz maalesef sonrasında geri kazanmanız kolay olmayabilir : geri kazanamıyoruz zaten görüldüğü gibi.ancak hır gür.
5-Cinsellik erkeklerin asla kaldıramadığı şey yatakta reddedilmektir.: eşimin tek anladığı şey reddedildiğinde bişeylerin ters gitttiğini anlamak.çünkü artık orda da gönlünce olmayınca evet bu bana bişeye gercekten darılmış kırılmış manasını ancak o zaman cıkarabiliyor. bunu kendi yarattı.eğer ben ağladığımda beni dinle gel konuşalım dediğimde insan gibi beni dinlese iş bu noktalara asla varmaz.benm en ihtiyacım olduğu anda dönüp yatarsa ona orda rahat uyku uyutmam.he cok mu iyi.değil.kendi kendimi yiyorum.o ayrı.